Dodaj do ulubionych

zamiana bilonu

IP: 93.154.168.* 12.01.14, 16:39
gdzie tbg bez obciachu mozna wymienic bilon na banknot?
uzbieralo mi sie z 50 zł...
jakis bank ,market? moze jest tu jakas życzliwa kasjerka :)
Obserwuj wątek
    • s0pran0 Re: zamiana bilonu 12.01.14, 17:12
      A gdzie tu obciach? Nie rozumiem. Obciach byłby jakbyś to ukradł. niedawno opłacałem ubezpieczenia na Poczcie w bilonie ponad 1000zł. Ani jednego papierka. :) Spróbuj w jakimś sklepie np Biedronka tam potrzebują drobnych.
      • Gość: ... Re: zamiana bilonu IP: *.free.aero2.net.pl 12.01.14, 17:18
        pewnie miales bilon po 5zł...
        ja mam grosiki z kilku lat...

jedna z marketu powiedziala ze nie potrzbują...inna ze szef im zabronił bez liczenia...
        wstydzę sie:)
        a w banku jakos nie mozna?maszyna nie przeliczy w 5 sekund?

• Gość: zosia Re: zamiana bilonu IP: *.smsiarkowiec.pl 12.01.14, 18:34
          Ja kiedyś w banku robowalam wymienić i pani powiedziala ze 1/3 zabierają wiec poszlam do biedronki i placilam przy każdej okazji np. 2 zł po grosiku i bylo ok
          • Gość: nie żul Re: zamiana bilonu IP: *.free.aero2.net.pl 12.01.14, 22:15
            o prosze,taką maja prowizję od zamiany? az 1/3?
            no nie chce sobie tracic na duperelki z biedronki (nawet wstyd sypac 2 złote po grosiku :D)
            zalezy mi na calej zamianie zeby cos konkretnego kupić-zaplacic rate czy cos...
            albo w 5 punktach po 10 zł :)
            • Gość: grosik Re: zamiana bilonu IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 12.01.14, 22:50
              Najpierw nie zbieraj, bo to jest głupota a teraz zapłać prowizję w banku i będziesz mieć naukę na przyszłość.
              • Gość: ehmm Re: zamiana bilonu IP: *.free.aero2.net.pl 13.01.14, 00:02
                robie zakupy 5 razy dziennie,domownicy tez...i kazdy zawsze te klepaki ODKLADAŁ.to nie jest zbieranie tylko odkladanie klepakow :)
                Nie zamierzam placic zadnej prowizji...Predzej bede chodzic do kazdej stonki,lidla i cerfura co sobotę -jak maja ruch:)
                • Gość: no i o to chodzi Re: zamiana bilonu IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 13.01.14, 00:15
                  Jak będziesz mieć ład we wlasnej tabakierce to nie bedziesz mieć problemów z klepakami
                  • Gość: WOŚP Re: zamiana bilonu IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 13.01.14, 13:31
                    a przeciez można było wczoraj rzucić do puszki i problem zgłowy. a prawdę mówiąc każdy który odkłada klepaki, lub zbiera w skarbonce powinien co roku w styczniu oddawać na cel charetatywny jakim jest zbiórka orkiestry Owsiaka.
                    • Gość: ... Re: zamiana bilonu IP: *.free.aero2.net.pl 13.01.14, 14:04
                      tak ,jasne...daj wolontariuszowi 3 kg bilonu.
                      50 zł ulicą nie chodzi....ja do osob majętnych nie nalezę,zeby tyle rozdawac.
                      a tak mozna by splacic chociaz jedną ratę z kilku kredytow.
                      • Gość: takijeden Re: zamiana bilonu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.14, 15:16
                        Idziesz do banku. Mówisz grzecznie "dzień dobry" Wpłacasz pieniążki na konto. Kasjerka ma obowiązek!!! przyjąć od Ciebie wszystkie monety jakie posiadasz. Nie masz konta? Rodzice mają. Nie mają? to z tym bilonem idziesz i zgłaszasz, ,że chcesz założyć konto i po sprawie.
                        • Gość: nie żul Re: zamiana bilonu IP: *.free.aero2.net.pl 13.01.14, 21:36
                          :D
                          mam konto internetowe...
                          to moze pojdziesz za mniedo spóldzielczego (2,50zl prowizja) ,wplacisz ten bilon na moje konto?:)
                          odpalę CI 5 zł za fatygę/odwagę :)
                          • Gość: takijeden Re: zamiana bilonu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.14, 22:20
                            Po pierwsze. Przy wpłacie na konto w swoim banku nie pobierają prowizji. Po drugie. Jak się wstydzisz to nie zawracaj du.y na forum tylko wyrzuć to przez okno. 5 zl rozumiem tym bilonem chcesz mi dać za fatygę?
                      • s0pran0 Re: zamiana bilonu 13.01.14, 19:36
                        Więc zapłac ratę w banku lub na poczcie tak jak ja to nieraz robię. Większe kwoty. Paniom trochę nie chce się liczyć ale miły uśmiech czyni cuda :)
                        • Gość: kasjerka Re: zamiana bilonu IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 13.01.14, 21:44
                          Poprawny pismaku ,uważasz że wpłacanie nadmiernej ilości drobnego bilonu w kasach poczty czy sklepu jest w porządku? Wpłata czy zapłata powinna być adekwatna do wartości operacji lub zakupu.Jeżeli tak robisz to najpierw pomyśl jak byś sie czuł za kasą ty, gdyby ktoś przyniosł worek drobnego bilonu.Pozdrawiam.
                          • Gość: znajoma Re: zamiana bilonu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.14, 21:52
                            Przed świętami przede mną wymieniała pani 300 zł, miała złotówki i dwuzłotówki, w kasie w Biedronce, uśmiechnęłam się do Niej ale swoje w kolejce odstałam, bo rozmawiały i się myliły, 3 razy liczyły:-)
                          • Gość: takijeden Re: zamiana bilonu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.14, 22:14
                            Szanowna kasjerko. Jesteś w pracy, do Twoich obowiązków należy przyjmowanie wpłat, oczywiście mówimy o banku. Niestety praca nie zawsze musi być przyjemna, są sytuacje w których zaciskasz zęby i wykonujesz swoje obowiązki. Najdrobniejszy nawet bilon jest to środek płatniczy obowiązujący w RP. Więc zaciskasz zęby, służbowy uśmiech i bierzesz się do liczenia. Idąc Twoim tokiem myślenia to np na stacji benzynowej nikomu by się nie chciało pomóc przy nalewaniu paliwa np za 30 zl. bo to za mała kwota.
                            • Gość: znajoma Re: zamiana bilonu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.14, 22:16
                              Dzieci mi przynoszą pieniądze na basen po 10 20 gr:-)
                            • Gość: nie taki Re: zamiana bilonu IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 13.01.14, 23:00
                              Do takijeden:Twój sposób rozumowania jest dziwny maloobiektywny i dajesz porównania nie mające nic wspólnego z drobnym bilonem i kasami w sklepach gdzie jest kolejka. Natomiast banki przyjmują ale naliczaja prowizje i mają do tego prawo a kasjerka banku nie decyduje o tym czy przyjąc czy nie.
                              • Gość: taki jeden Re: zamiana bilonu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.14, 08:38
                                Banki mają prawo naliczyć prowizję tylko w przypadku gdy zamieniasz np z grubych na drobne lub odwrotnie. Natomiast nie mają prawa nic naliczać gdy wpłacasz na konto. Powtórzę, bilon jest prawnym środkiem płatniczym, pamiętasz akcję na stacjach benzynowych gdzie ludzie umówili się i płacili bilonem? Obsługa zgrzytała zębami, ale miała obowiązek przyjąć zapłatę klepakami.
                                • Gość: nie żul Re: zamiana bilonu IP: *.free.aero2.net.pl 14.01.14, 10:39
                                  owszem, grosiki tez sa srodkiem platniczym obowiazujacym w PL...
                                  kazda kasjerka i bank ma prawo je przyjac....
                                  ale boje sie narazac na ich wscieklosc ,irytację i nie chce byc rozszarpana przez kolejke :)

konto mam w banku internetowym -nie ma placowki w TBG
                                  jak mi wplacisz to na konto to ci dam 5 zł (cale albo po 10 groszy jak wolisz :D )
                              • Gość: ... Re: zamiana bilonu IP: *.free.aero2.net.pl 14.01.14, 10:41
                                niech juz stracę jedną trzecią...który to bank mi zamieni?
                                jest tam jakas maszyna do liczenia bilionu?
                                • Gość: kasjerka Re: zamiana bilonu IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 14.01.14, 12:20
                                  Są banki które swoim klientom wysłali informacje o nieprzyjmowaniu dużej ilości bilonu przy wplatach na konto z powodu braku maszyny do liczenia.I co ma zrobić kasjerka która nie rzadzi a tylko pracuje.
                            • Gość: kasjerka Re: zamiana bilonu IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 14.01.14, 12:14
                              Ty masz za mało pojęcia o tym o czym piszesz.Amen
                              • Gość: klient Re: zamiana bilonu IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 14.01.14, 16:27
                                Niepotrzebnie wszyscy bijecie pianę o duperele (klepaki).Zacznijcie od siebie i zadbajcie o porzadek we własnej kieszeni a problem zniknie natychmiast. Gwarantuję 100 procentowo.
                                • Gość: ... Re: zamiana bilonu IP: *.free.aero2.net.pl 14.01.14, 18:12
                                  najmądrzejszy wsrod narodow swiata sie znalazł....
                                  buc...lepsze nasze codziennie zyciowe sprawy,niz twoje trolowe wklejanie linkow o polityce ktora gó... nas obchodzi.
                                  nie musisz komentowac ani sie wtracac jak cos ci nie pasi.

Wlasnie dlatego "ze dbam o porzadek w kieszeni"....wrzucam klepaki do skarbonki.
                                  nie wypie... co dzien tych nastu groszy do kosza,bo szanuję kazdy pieniądz.
                                  • Gość: klient Re: zamiana bilonu IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 14.01.14, 22:37
                                    A ty osle dardański gdybyś rozumiał o czym napisałem to byś nie pisał farmazonów, spadaj jak dojrzałeś.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka