Dodaj do ulubionych

Internet w TSM

11.07.14, 08:47
Witam,
Czy ktoś z Was korzysta z Internetu światłowodowego w TSM? Jak wygląda modem, który dają? Jaki model? Czy rzeczywiście sprawdzają, czy łącze jest dzielone? Ten ich limit 3 urządzeń jest w dzisiejszych czasach komiczny. Tablet, dwa telefony, dwa komputery… Za chwilę telewizor, jakiś dysk robiący prywatną chmurę. Nie mówię już o tym, że w przyszłości chciałbym sobie zamontować jakiś monitoring, czy sterowany zdalnie termostat… Ostatni raz 3 urządzenia podpięte do Internetu miałem z 5 lat temu?
Obserwuj wątek
    • Gość: dziki Re: Internet w TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 11.07.14, 10:00
      Ponieważ mieszkam na Polnej więc mam internet z TSM po kablu . Światłowód ma tam być jeszcze w tym roku. Brat mieszka na Skalnej i ma światłowód. Modem czarny chyba Huawei niewiele większy od routera z tyłu chyba sześć gniazd. Z tego co mówi bratanek który intensywnie męczy łącze grając z kolegami parametry są bez zarzutu.
      • rrhalo Re: Internet w TSM 11.07.14, 10:09
        Ok, dzięki za odpowiedź. Bardziej jednak mnie interesuje jak to jest z tym ograniczeniem do 3 podpiętych urządzeń? Nie wiesz czy oni to rzeczywiście sprawdzają?
        • Gość: sumienie katolika Re: Internet w TSM IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.14, 11:09
          chcesz oszukiwać tak po katolicku?
          • rrhalo Re: Internet w TSM 11.07.14, 11:16
            Po pierwsze skąd wiesz, że jestem katolikiem?
            Po drugie nie chcę oszukiwać. Dostawca jednak nie umożliwia mi podpięcia większej liczby urządzeń. Gdybyś przeczytał mój pierwszy post, to byś wiedział.
            Nie mam zamiaru dzielić łącza, by np. dzielić się kosztami z sąsiadem - to jest kradzież i oszukiwanie. Chcę je jedynie wykorzystać do normalnego, domowego użytku. Mam inne opcje - TPSA, Neostrada, o zbliżonych parametrach i bez archaicznych ograniczeń rodem z lat 90tych.
            Jestem przyzwyczajony do standardu, gdzie za 40 zł mam 20 mega w dół i nikt nie pyta ile urządzeń mam podpiętych do sieci. Gdybym mieszkał sam, miałbym 4 urządzenia, z rodziną robi się tego jeszcze więcej.
            Dotarło "katoliku"? Polecam Mt 7,1-3
            • Gość: debil internetowy Re: Internet w TSM IP: *.wdm.pl 11.07.14, 11:40
              Sedes też podpinasz i robisz słit focie? Laptop, telewizor, stacjonarka PC i czwarte co masz podpięte jeszcze, mósg?
              • Gość: Z Re: Internet w TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 11.07.14, 12:09
                Dlaczego tu jest tyle syfu?
                Co Cię to obchodzi czy ma podpięty sedes?Jego sprawa!Nawet i niech roletę w oknie podłączy jeśli ma ochotę!
                Czyżby przemawiała przez Ciebie zazdrość?
                • rrhalo Re: Internet w TSM 11.07.14, 12:32
                  Dzięki "Z" :)
                  @debil - po pierwsze: jak masz ciśnienie, to idź do toalety i sobie ulżyj, ok?
                  Po drugie: jeżeli już Cię to tak interesuje - stacjonarny, dwa laptopy, dwa telefony, tablet, telewizor. Chcę też podpiąć sobie ewentualnie pod router dysk twardy, by mieć dostęp do plików, kiedy nie ma mnie w domu (zawsze to mniej prądu). Wiem, że Tobie trudno w to uwierzyć, ale niektórzy potrzebują Internetu do pracy, a nie tylko do wyżywania się na forach.
                  Ja już nie wspominam o czymś takim jak monitoring, czy termostat - coś co u normalnych osób staje się co raz powszechniejsze. No, ale Ty tego nie zrozumiesz.
            • Gość: gość Re: Internet w TSM IP: *.rev.netart.pl 11.07.14, 12:23
              Jeżeli nie chcesz ograniczenia na ilość urządzeń weź pakiet podstawowy na jedno urządzenie i dokup sobie prywatny router. Wszystko jest zgodnie z regulaminem dopóki nie udostępniasz łącza np. sąsiadowi.
              • rrhalo Re: Internet w TSM 11.07.14, 12:40
                W końcu jakaś sensowna odpowiedź. Dzięki.
                Oczywiście, że mam zamiar podpiąć router. Pytanie czy jest to monitorowane? Jest co najmniej kilka sposobów, by sprawdzić, czy ktoś plecie pajęczynę. Regulamin niestety nie mówi jasno na ten temat. Pkt 8.2 b. można interpretować tak jak napisałeś, ale też, że jak podłączysz coś SWOJEGO ekstra, to masz karę i zerwaną umowę.
                • Gość: gość Re: Internet w TSM IP: *.rev.netart.pl 11.07.14, 13:30
                  Gdyby chcieli zrywać umowę i nakładać kary za korzystanie z routera to 1/2 Tarnobrzega zerwała by umowę. Można dzielić łącze dopóki robisz to w obrębie mieszkania a w dzisiejszych czasach to tylko idiota udostępnia łącze osobom trzecim. Jeśli nie wierzysz zadzwoń do spółdzielni albo na serwis i zapytaj czy możesz zamontować router.
              • Gość: debil internetowy Re: Internet w TSM IP: *.wdm.pl 11.07.14, 12:41
                router nie jest znany internetowemu specowi
                • rrhalo Re: Internet w TSM 11.07.14, 12:43
                  Czytanie ze zrozumieniem nie jest znane internetowemu debilowi. Co najmniej dwa razy wspomniałem o routerze.
                  • Gość: debil internetowy Re: Internet w TSM IP: *.wdm.pl 11.07.14, 14:16
                    Taki z ciebie internetowiec to po co tu szukasz jak wiesz lepiej wszystko. Wirtualny sex chcesz uprawiać na 4 baty czy jak? router i widi, albo masz tam z 6 wyjść na kabel lan. coś mi się zdaje że tobie to nie jest te 20 urządzeń potrzebne tylko tak na forum chcesz się pochwalić. Jakbyś był taki oświecony to byś se poradził, a nie innym zawracał głowy. nakarm psa zanjomej.
                    www.youtube.com/watch?v=prt1mN-UiYg&feature=kpps
                    Wsadzałeś kiedyś penisa w wentylator? podobno dobrze konia bije.
                    • rrhalo Re: Internet w TSM 11.07.14, 16:02
                      Człowieczku, wiem jak skonfigurować router. Pytam się CZY SPRAWDZAJĄ, bo nie chce mi się bawić w ustawianie jednolitego TTL na wszystkich urządzeniach, tabel routingu czy innych głupot. Na normalnym forum wystarczy grzecznie zapytać i Ci co znają odpowiedź to odpowiadają. Reszta siedzi cicho, a nie pieprzy o zabawianiu się za pomocą wentylatora. Rozumiem, że masz jakieś doświadczenia w tym względzie? Po kiego ja właściwie karmię trolla?
                      • Gość: Jasiek Re: Internet w TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 11.07.14, 18:42
                        Jeśli nie robisz żadnych problemów i nie robisz nie wiadomo czego do nie ma problemu jeśli masz podpięte więcej urządzeń. Jak zacząłbyś np. stękać bezpodstawnie, że to źle tamto źle ... to mogliby się przyczepić (w samoobronie ;-)). A tak raczej nie masz się czego obawiać. Co najwyżej przy instalacji łącza nikt z obsługi nie podepnie Ci routera (bo nie mogą) ale nikt problemów z tego nie robi. Ja pytałem - grałem w otwarte karty stąd moja wiedza ;-).
                        • rrhalo Re: Internet w TSM 11.07.14, 18:51
                          O! Dzięki! To jest konkretna odpowiedź. :)
                          W takim razie chyba się na TSM zdecyduję. Problemów nie będę im robił. Czepiać się nie czepiam, wiem jak to czasami jest, bo pracowałem w podobnej branży, awarie zawsze się zdarzyć mogą, a i zabawy w dzielenie się łączem na lewo mnie nie bawią.
                          Raz jeszcze dzięki.
                          :)
                        • Gość: debil internetowy Re: Internet w TSM IP: *.wdm.pl 11.07.14, 18:59
                          ZałoRZycieló temató najprościej było zadzwonić do tsm i zapytać, router z tego co wiem możesz mieć, ale nie możesz nikomu sąsiadowi, sołtysowi, księdzowi czy doktórowi sygnału udostępniać, masz go na swojej posesji na własny użytek. Po znajomych popytaj. Taki obeznany i nie wie? Temat już był. TSM nawet modemy sprzedaje. To że na stronie mają do 3 to nie słyszałem żeby ktoś coś o to miał, że go ścignęli. Pracownicy też ludzie, a prezes po domach nie chodzi.
                          • rrhalo Re: Internet w TSM 11.07.14, 19:02
                            Nie pochodzę z TBG, mieszkam tutaj od niedawna, siłą rzeczy mam jeszcze mało znajomych. Naturalną drogą jest zadanie w takiej sytuacji pytania na forum.
                            Odpowiedź już usłyszałem, a dla Ciebie dobra rada - jeżeli temat Cię nie interesuje, to zamiast pienić się, omiń go.
                            • Gość: debil internetowy Re: Internet w TSM IP: *.wdm.pl 11.07.14, 19:13
                              twoje wpisy podchodzą pod niejakiego eftalo i podobnie są odbierane przez inne osoby. Jak cie nie pasuje internet to do Tokio się przeprowadź tam mają lepszy i szybszy.
                              • Gość: zzz Re: Internet w TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 12.07.14, 19:55
                                Co ty debilu piszesz? E-ftalo to najmądrzejszy forumowicz, on lepszy jak Kopenik.
    • Gość: grzesiek Re: Internet w TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 01.08.14, 15:25
      ja nie narzekam - chyba oferta tsm w tarnobrzegu jest nie do pobicia

www.speedtest.net/my-result/3661633205

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka