Dodaj do ulubionych

Fundusze na wybory

25.10.14, 17:18
W kampanii prezydenckiej w Tarnobrzegu można wydać nie więcej niż 30 000 zł.
60 gr razy 50 tys. mieszkańców = 30 tys. zł

samorzad.pap.pl/depesze/wybory_2014/142899/SKOK-wykluczony--Przypominamy-zasady-finansowania-kampanii-wyborczej
Jeden billboard to koszt ok. 1 000 zł z VAT (dwa miesiące z promocją) + 600 zł za przygotowanie plus 350 zł wydruk czyli ok. 2 tys. zł

Czy prezydent Mastalerz i Kiełb nie przekroczyli funduszu co podpada pod paragrafy?

www.goma.com.pl/oferta/billboardy-do-wynajecia
www.ploterstudio.pl/oferta/billboardy-druk/
www.goma.com.pl/oferta/billboardy-do-wynajecia
Obserwuj wątek
    • bart0sh Re: Fundusze na wybory 25.10.14, 18:04
      Jest jeden kandydat, który z pewnością tego limitu nie przekroczy. To Krzysztof Wianecki.
    • kolekcjonerkosci69 Re: Fundusze na wybory 28.10.14, 21:14
      Ale najlepsze bilbordy wystawili sobie obaj kandydaci gregor i norrbi na parkingu przed PKO Sa(żuber tzw) Norbi z przodu a od tyłu gregor normalnie mu na plecach stoi i wyglada mi to na objawy AIDS-pieczenie w pupie i szybki oddech na plecach...
      • lechowski51 Re: Fundusze na wybory 29.10.14, 08:44
        Miałem okazję przejechać w ten weekend trasę od Mielca po Zamość.Czegoś takiego jak zobaczyłem w Tarnobrzegu nie widziałem nigdzie!.Mastalerza okulary i Grzesiek Kiełb/jaki idiota doradził mu zdrobnienie imiona?!/ są wszędzie.W Mielcu, w końcu najbogatszym chyba mieście naszego regionu ani plakatu ani bilboardu.W Stalowej Woli podobnie.W Biłgoraju i Zamościu widać gdzie nie gdzie plakaty ale takiego kina jak w mieście szmateksów,czyli w Tarnobrzegu nie widać nigdzie.
        Reasumując!.Tam gdzie najbiedniej,gdzie największe bezrobocie i beznadzieja-tam najbardziej kolorowy i szaleńczy karnawał wyborczy.
        P.S.Te leczby o wydanych pieniądzach przez "Mastalerza" na oświatę czy bezpieczeństwo,przypominaja mi Dziennik TV z czasów Gierka,gdy informowano,że zwiekszono wydobycie węgla do 15 mln ton a tkaczki w Łodzi wyprodukowały 127 tys m kwadratowych tkanin bawełnianych.
        • bart0sh Re: Fundusze na wybory 29.10.14, 09:39
          Dokładnie jest jak piszesz. Przedwczoraj miałem wypad kawałek za Rzeszów. Najwięcej bannerów, billboardów po drodze w N.Dębia pana Ostapki.

W Kolbuszowej przy głównej drodze może z 10 małych bannerów naliczyłem, billboardy może ze 4.

W Rzeszowie naprawdę intensywnie musiałem kręcić głowa by cokolwiek dostrzec.

W Boguchwale też puściutko.

Tarnobrzeg jest jednak ewenementem. Dobrze by było by ktoś tak po ludzku podliczył wydatki sztabu PO na tę kampanię i zestawił ją z limitami.
    • te-be-g Re: Fundusze na wybory 29.10.14, 17:38
      Mastalerzem rzeczywiście całe miasto jest usrane, ale Kiełba nie ma aż tyle. W mojej ocenie nie ma nawet 1/3 tego co Mastalerz!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka