23.11.14, 18:25
ogladalam wczoraj debate w Tdk, jednego kandydata krzeslo bylo puste, na kogo sie obrazil ? na kotrkandydata, czy na nas mieszkancow Tarnobrzega ?
Obserwuj wątek
    • te-be-g Re: debata 23.11.14, 18:53
      Mieszkańców Urzędu Miasta i podległych spółek? Zarówno ty, jak i twój miszczu Mastalerz, zapomnieliście, że u władzy się bywa, a nie jest! Mogę wymienić prawie wszystkich tych "mieszkańców" z imienia i nazwiska, którzy w 35% "wypełnili" salę TDK ustawiając się do kamer telewizyjnych (naszczęści są nie zastraszone media i i te co chwilę przjeżdżały obiektywem, pokazując prawdziwą frekwencję:
      Na czoło wyłonił się wielkolud Niedbałowski (dyrektor, a obecnie, jeszcze likwidator Kopalni w likwidacji)
      Był i pan Stanisław Żmuda z TBS
      A i moderator tej monologowej Gosztyła,
      Panie sekretareczki zasiadły w pierwszym rzędzie
      A Kancelaria Prezydenta Miasta w likwidacji, bardziej rozproszona.

• miecio458 Re: debata 23.11.14, 19:10
        te-be-g napisał(a): Na czoło wyłonił się wielkolud Niedbałowski (dyrektor, a obecnie, jeszcze likwi
        > dator Kopalni w likwidacji) itd.. ble ble ble .
        gdzie się podziali działacze PiS-du np. Lewynard, Mleczny Janek, (Al)fąsik , Kalinka ,Stasiak, Nowak ,Gospodar-czyzna i jeszcze wielu gwiazdorów opluwających Urząd Prezydenta Miast .
        • te-be-g Re: debata 23.11.14, 20:13
          Żeby było ciekawiej, właśnie dostałem do skrzynki zakopertowaną przesyłkę od Mastalerza. Jako on mnie tam błaga o głos. Zabrakło mi tylko propozycji seksualnej jako wisienki na torciku. Żałosne to jest, do potęgi entej! A wam mastalerzowskim klakierom chyba jęzory na wiór wyschły, gdy lizaliście te koperty, bo w końcu średio licząc, w Tarnobrzegu z 16 - 17 tysięcy skrzynek będzie!
          • faure Re: debata 23.11.14, 20:43
            Nie wiem jakie masz preferencje i czy lubisz rude.Jeśli tak,to będziesz zadowolony bo to ruda pani naczelnik wszystko napisała!
        • czasnajazz Re: debata 24.11.14, 00:11

To jasny i czytelny komunikat, że z Mastalerzem nikt nie chce rozmawiać bo on sam nie jest partnerem do jakichkolwiek rozmów.

Ta niechęć dotyczy wielu płaszczyzn i wykracza poza granice miasta.
          Niestety Mastalerz dał się poznać wielu ludziom a opinia na jego temat i jego ekipy wszędzie jest tak samo negatywna.

Należy to przerwać!

• retinger Re: debata 27.11.14, 17:31
          Napiszę w tym miejscu mieciowi458 i innym gardłującym tu zwolennikom Mastalerza. Najpierw mieciowi, który uważa, że jak poprzekręca nazwiska, doda idiotyczne przezwiska tym co ich nie lubi to zostanie uznany za mądrego i dowcipnego. Myślisz się gostku. Ludzie roztropni myślą, że jesteś po prostu bęcwałem. Teraz do reszty zwolenników N.M. Mieszkam w jednym z bloków na Wyspiańskiego i rozmawiając z wieloma ludźmi nie usłyszałem żeby ktoś chciał popierać Mastalerza. Niektórzy pewnie nie są szczerzy ale większość uważa obecnego prezydenta za nieudacznika, aroganta, po prostu buca. Nic nie zmienią ulotki i gazetki wciskane na targu oraz proszalne listy, Również pyskówka na tym forum niewiele daje bo w blokach mieszkają w większości emeryci, którzy na to i inne forum nie zaglądają.
          Ja zagłosuję na G.Kiełba bo wygląda porządnie i mówi do rzeczy. Gorszym prezydentem od N.M. nie będzie bo to jest niemożliwe.
          • wiemicho1 Re: debata 27.11.14, 20:59
            retinger napisał(a):
            Mieszkam w jednym z bloków na Wyspiańskiego i rozmawia
            > jąc z wieloma ludźmi nie usłyszałem żeby ktoś chciał popierać Mastalerza. Niekt
            > órzy pewnie nie są szczerzy ale większość uważa obecnego prezydenta za nieudacz
            > nika, aroganta, po prostu buca.

Twoi sąsiedzi faktycznie nie są szczerzy. Na Wyspiańskiego nie głosowali na Pana Kiełba, swojego sąsiada. W "swoim" okręgu nie wygrał więc z tą większością to chyba przesadzasz.
            • czasnajazz Re: debata 27.11.14, 21:22

W pierwszej turze wygrał to i wygra w drugiej - w interesie każdego myślącego mieszkańca leży dobro miasta - a z Mastalerzem to się nie uda.
    • bolo23a Re: debata 23.11.14, 21:29
      Trudno to nazwać debatą, bo KIEŁB OLAŁ NAS WSZYSTKICH. Już czuje się prezydentem, więc co będzie z plebsem rozmawiał.
      A Mastalerz całkiem rzeczowo mówił i przynajmniej wiem, co czeka Tarnobrzeg przez kolejne cztery lata.
      Tym razem głosuje na Mastalerza. Sory Panie Stasiak, ale Pana juz to nie dotyczy.
      • taki_tbg Re: debata 23.11.14, 21:50
        bolo23a głosowałeś na Mastalerza i będziesz głosował. Czy Wy wszyscy popierający Mastalerza myślicie, że macie do czynienia z idiotami?. Mastalerz oczywiście mówił rzeczowo, bo miał czas na przygotowanie odpowiedzi. Od 2 dni wiedział, że będzie jedynym aktorem tego żenującego spektaklu. Znał doskonale pytania, znał doskonale ludzi którzy mu te pytania zadawali. A takie wstawki, że głosowałeś na Stasiaka a teraz na Mastalerza to dzieciom w piaskownicy, za grubo to szyjesz. Postaraj się bardziej.
        • wiemicho1 Re: debata 23.11.14, 21:58
          Czy Wy wszyscy popierający Pana Kiełba myślcie, że macie do czynienia z idiotami? Przecież Pan Kiełb miał kilka wyjść, mógł przyjść na debatę, zaproponować swoje warunki debaty, ostatecznie mógł przysłać swoich współpracowników, którzy zadając trudne pytania roznieśli by urzędującego Prezydenta w pył. Każdy mógł wejść, każdy mógł zadać pytania, każdy mógł wykazać, że Prezydent nie zna się na rzeczy albo co nie daj Boże kłamie. A może to Pan Kiełb obawiał się pytań od publiczności, takich niewygodnych, np. o realizację wyroków sądów, które nakazały sprostowanie nieprawdziwych informacji, które rozpowszechniał?
          • taki_tbg Re: debata 23.11.14, 22:22
            Miał kopać się z koniem? Jest więcej takich powiedzonek np. ustąp głupszemu bo sprowadzi Ciebie do swojego poziomu i pokona doświadczeniem. Widzisz byłem tam, słuchałem i wyciągałem wnioski. Prezydent Mastalerz aż kipi jadem. Z jednej strony prosi i przeprasza a z drugiej już kopie. Młody w Stalowej jeszcze nie zasiadł wygodnie w fotelu prezydenta a już mu się dostało. Lenart to już norma podobnie jak Dziubiński. Zastanów się, czy naprawdę wszyscy w okolicy którzy zajmują fotele są źli? Stalowa była i nowa- zła, Baranów zły, Grębów zły, Nowa Dęba zła, Padew zła, Sandomierz zły. Do cholery czyli wódz tylko dobry? Ludzie po prostu mieli tej bufonady dość, dlatego głosowali i na Kiełba i na Stasiaka, żeby tylko zarozumiałego człowieka władzy pozbawić. W głosowaniu mało brakło a druga tura wyglądała by inaczej i to nie jest żółta kartka jak Mastalerz powiedział to jest czerwona kartka.
            • wiemicho1 Re: debata 23.11.14, 23:00
              Mógł zaproponować koniowi, żeby kopali się na uzgodnionych warunkach.
              • te-be-g Re: debata 23.11.14, 23:06
                Jeszcze z jakimćś szlachetnym "koniem arabskim" można by porozmawiać, ale z takim wałachem, jak Norbert Marija?
                • wiemicho1 Re: debata 23.11.14, 23:12
                  Nikogo nie obrażasz, prawda? Bo mógłby sobie ktoś pomyśleć, żeś nie koń arabski tylko osiołek. I to ma być argument ?
      • czasnajazz Re: debata 23.11.14, 23:53

Głosowanie na Mastalerza nie ma żadnego sensu.

Próby manipulacji rozesłanym listem są tak oczywiste, że prawdziwym staje się rymowanka "wybory<=>pokory"...

Zdjęcie, które ma ukazać jego "człowieczeństwo", ocieplić wizerunek.
        Na pierwszym planie dzieci, później żona i on gdzieś tam "skromnie" z tyłu.
        Uderza się w piersi, przyznaje do błędów, akceptuje żółtą kartkę...
        Ból, cierpienie, rozpacz...
        Nagle na końcu znajduje miejsce, żeby znów nazywać ludzi kłamcami.

Słuchałem tej debaty z odczuciem, że całość była wyreżyserowana.

@bolo23a - 4 lata temu głosowałem na Mastalerza - nigdy więcej nie otrzyma ode mnie, mojej rodziny, moich znajomych i przyjaciół żadnego poparcia.

Mojego głosu nigdy nie otrzyma również Niedbałowski, Bochyński i kilku innych zawodników tego "zespołu".

Głosuj na kogo chcesz ale jeśli taka "debata" jest w stanie cie przekonać, pomimo tych wszystkich zaniedbań z jego strony, to w zasadzie nawet nie chciałbym przekonywać cię do tego, że stawiasz na złego konia.

Sam odrób tę lekcję.

• i-w-o Re: debata 27.11.14, 09:15
      zosia724 napisała:

> ogladalam wczoraj debate w Tdk, jednego kandydata krzeslo bylo puste, na kogo s
      > ie obrazil ? na kotrkandydata, czy na nas mieszkancow Tarnobrzega ?

jeżeli tej właściwej nie oglądałaś to dzisiaj masz szanse ją obejrzeć

forum.gazeta.pl/forum/w,329,155673079,155673079,Debata_TV_Rzeszow.html
      i mam nadzieję, że teraz właściwe, wyciągniesz wnioski

Dopiero, ta debata pokazała prawdę, dlaczego było to krzesło puste..

• kasiatasama Re: debata 27.11.14, 15:55
        Po tej "debacie" nie mam wątpliwości: Grzegorz Kiełb - malutki człowieczek z małą wiedzą i z dużą chęcią zemsty. Głosuję na mniejsze zło dając mu drugą szansę - na Mastalerza
        • i-w-o Re: debata 27.11.14, 16:56
          masz prawo głosować na kogo chcesz nikt ci tego nie zabrania ale też wiedz o tym że każdy mieszkaniec Tarnobrzega też ma takie prawo

i nikt przy zdrowych zmysłach nie da drugiej szansy tym, którzy samym sobie dali nagrody w kwotach jakich, niektórzy mają, roczne zarobki

i nie wiem skąd wzięłaś większe i mniejsze zło

zło jest zawsze złem a dobro dobrem. Po debacie w Rzeszowie nikt juz nie ma złudzeń co do urzędującego
          nawet nie potrafił się powstrzymać, od kłapania ustami, wtedy kiedy zadał pytanie panu Kiełbowi
          przeszkadzając mu gdy był jego czas na odpowiedz.
          • wrtbg Re: debata 27.11.14, 20:24
            No przecież za posianie trawy, wymianę czy tam dosypanie piasku oraz zwalnianie ludzi takie nagrody się należały czyż nie ????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka