Dodaj do ulubionych

A gdybyście chcieli wystąpić...

03.04.15, 22:55
A gdybyście chcieli wystąpić przeciwko rządzącym, którzy działają wbrew temu państwu, temu społeczeństwu od 25lat to... ONI już się do tego przygotowują
wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/polscy-komandosi-wzieli-udzial-w-cwiczeniach-kryzysowych-nato-pplk-plazuk-dzialalismy/n3q8hy
www.youtube.com/watch?v=7ZCSgwSp0wk
www.youtube.com/watch?v=N0ymZXI_QtM
Rządzący od koryt odepchnąć się nie dadzą. Będą walczyć do ostatniej kropli krwi... WASZEJ
Nie komentujcie wątku. Zapoznajcie się z materiałem i pomyślcie do czego UNIA, rząd polskojęzyczny doprowadza.
Obserwuj wątek
    • wislocki12 Wolę ten Sejm! 04.04.15, 01:36
      Wolę demokratycznie wybrany Sejm, niż polaka1706, zresztą! ;-))
    • wislocki12 ONI 04.04.15, 20:44
      "Żołnierze polskich Wojsk Specjalnych wzięli udział w ćwiczeniach "Trident Jewel 2015" odbywających się w Wielkiej Brytanii. Ich scenariusz zakładał wybuch rebelii w jednym z sojuszniczych państw, któremu NATO miało udzielić pomocy w zakresie ochrony infrastruktury."
      Jak rozumiem, to twoim zdaniem, tym państwem, "któremu NATO miało udzielić pomocy w zakresie ochrony infrastruktury" jest Rzeczpospolita Polska, a wodzem owej rebelii będzie niejaki... Polak1706! ;-))
      • polak1706 Re: ONI 04.04.15, 21:01
        Ale ty jesteś CKM!
        • wislocki12 CKM? 04.04.15, 22:24
          Przyznam się, że jestem kropce... CKM, jak powiadasz, to dobrze czy źle? ;-))
        • polak1706 Re: ONI 05.04.15, 14:48
          Oczywiście ty jak zwykle niczego nie rozumiesz bo CKM to: Ciężko Kapująca Mózgownica.

Nie mogę przygotowywać rebelii bo nie potrafię się posługiwać nawet procą. Wróbelka bym nie ustrzelił a co dopiero GRUBE RYBY. W przeciwnika mogę tylko rzucać kotletami.
          Był tylko jeden spec zdolny do rebelii w kraju. Miał ksywę BOLEK. ON to przez "magiczny płot skakał" z "magicznym kompletem śrubokrętów" (jedno i drugie finansowane przez CIA z USA) i dzięki temu jest w stanie dzisiaj utrzymywać wieloosobową patologiczną rodzinę. Jego koledzy ze stoczni mają trudności z utrzymaniem samych siebie i nie marzą nawet o utrzymaniu swoich normalnych, niepatologicznych rodzin.

Dedykuję dla Ciebie wpis jaki znalazłem w internecie. Nawet pasuje do tematu REBELIA.
          >Ale ani słowa o tym skąd się bierze ta niechęć do kolorowych imigrantów... Ta politycznie podejrzana hołota, doskonale wie, dlaczego nie chcemy tych ludzi u siebie. Pytanie więc, dlaczego im tak zależy na ściągnięciu tego bydła? Moim zdaniem, dlatego, że to rozbija tożsamość narodową, niszczy solidarność społeczną, a w efekcie zmniejsza ryzyko buntu, a tym samym odsunięcie od koryta całej masy cwaniaków, którzy wycierając sobie mordę demokracją i prawami człowieka, dążą do wprowadzenia swoistego rodzaju dyktatury, w której tępe społeczeństwo będzie harować od rana do nocy, po to, by tych paru cwaniaczków mogło żyć ponad stan i w luksusach o jakich przeciętnemu obywatelowi się nie śniło...<
          ...i nic cwaniaczkom naród nie zrobi!
          Nie wszystko w POlsce sprzedane, nie wszystko w POlsce zniszczone. Trzeba dokończyć dzieła rozkradania, niszczenia tożsamości narodowej więc prezyd ę tem POzostanie TEN SAM, a w sejmie POzostaną CI SAMI.
          • wislocki12 Erwin z Onetu 05.04.15, 21:43
            A ja myślałem, że ckm to ciężki karabin maszynowy... Widocznie nie nadążam za trendami językowymi, że o umysłowych i obyczajowych nie wspomnę... :-((
            PS. Mam ponadto wrażenie, że sporą część swojego postu zerżnąłeś z forum Onetu z niejakiego Erwina, zresztą! ;-))
            PS2. Naprawdę jesteś pewien, że "Nie wszystko w POlsce sprzedane, nie wszystko w POlsce zniszczone." A ja myślałem, że wszystko... ;-))
            • polak1706 Re: Erwin z Onetu 06.04.15, 18:19
              jeszcze nie wszystko ale proces w toku
              >Aferzyści i sprzedawcy z peło zamykają wszystko co POLSKIE. Przyczyną jest doradztwo "eskimoskie". Popatrz wokół, nie tylko ten zakład zamknięto lub sprzedano. Popatrz na: TP S.A., KGHM, Ciech, Pocztę Polską, Lasy Państwowe, stocznie, górnictwo i wiele innych wokół. Judasze wygaszają Polskę, drenują kapitał na zachód, wprowadzają kolonializm, a my mamy być niewolnikami za coraz mniejsze wynagrodzenia. Peło to największy nowotwór w historii naszej Wielkiej Polski.<
              • wislocki12 Mówić Onetem 06.04.15, 19:59
                Jak się domyślam, to nadal zżynasz z forum Onetu. Jak długo jeszcze zamierzasz mówić forum Onetu? Może coś swoimi słowami? :-((
                • polak1706 Re: Mówić Onetem 06.04.15, 20:03
                  >Może coś swoimi słowami? :-((<
                  W komentarzach już zawarte jest to co chcę powiedzieć.
                  • wislocki12 Może swoimi słowami? 06.04.15, 20:16
                    To może jeszcze to samo tylko... swoimi słowami? ;-))
                  • wislocki12 Swoimi słowami 06.04.15, 20:19
                    Przepraszam, miało być:
                    To może jeszcze raz to samo, tylko... swoimi słowami? ;-))
                    • polak1706 Re: Swoimi słowami 06.04.15, 20:34
                      Dobrze, swoimi słowami!
                      A Q! Q! :-P
                      • wislocki12 "A Q! Q! :-P" 06.04.15, 21:33
                        I to są te twoje "swoje słowa"? Wiedziałem, że tkwi w Tobie ogromna potencja! Ale, że aż taka... ;-))
                        • palacz67 Re: "A Q! Q! :-P" 06.04.15, 22:31
                          www.youtube.com/watch?v=jIToUAgHr2wdobranoc
                        • polak1706 Re: "A Q! Q! :-P" 07.04.15, 17:30
                          Tu jest moja potencja. To jest ta aż taka!
                          dziennikzbrojny.pl/artykuly/art,2,4,8883,armie-swiata,wojsko-polskie,realizacja-pmt-w-2014-roku-czesc-i
                          tylko... czego będzie tu bronić, skoro wszystko w obcych rękach, naród ubożeje a niedługo nawet ziemia będzie w obcych rękach?
                          • wislocki12 Przywrócic PGRy! 07.04.15, 21:23
                            Proponuję przywrócić PGRy, że o Hucie Katowice, Stoczni Gdańskiej i paru innych nie wspomnę, żeby... było czego wrócić! ;-))
                          • wislocki12 Zeby było czego bronić! ;-)) 07.04.15, 21:26
                            Przepraszam, miało być:
                            Proponuję przywrócić PGRy, że o Hucie Katowice, Stoczni Gdańskiej i paru innych nie wspomnę, żeby... było czego bronić! ;-))
                            • polak1706 Re: Zeby było czego bronić! ;-)) 08.04.15, 17:28
                              Pisząc na forum popełniasz, w wielu postach, dużo błędów a innym je wytykasz.
                              Pisz poprawnie! Stawiam ocenę "1"
                            • polak1706 Re: Zeby było czego bronić! ;-)) 08.04.15, 17:51
                              PGRów nie ma, hut nie ma, stoczni tez mało. Pozostały do obrony TOI TOIe
    • genia50 Re: A gdybyście chcieli wystąpić... 04.04.15, 22:34
      CKM to byla kiedys gazeta dla mezczyzn z "fajnymi"babkami,nie wiem czy jeszcze istnieje.A powaznie to chyba przesadzasz,tyle ostatnio bylo protestow;rolnikow na traktorach(p.Beger dolaczyla),gornikow,pielegniarek,lekarzy na przelomie roku i.in.a krwawej jatki nie zauwazylam.
      • wislocki12 Jatki a la Polak1706 05.04.15, 01:11
        No cóż, takie jatki jak Polak1706... ;-))
    • polak1706 Re: A gdybyście chcieli wystąpić... 05.04.15, 19:14
      Takiego prezydenta nam potrzeba:
      wiadomosci.onet.pl/swiat/czechy-zamkniete-drzwi-dla-ambasadora-usa/28czzd
      >Czesi zamykają drzwi przed ambasadorem USA a i tak podróżują bez wizy, a my szeroko otwieramy drzwi, zapraszamy amerykanów, kupujemy od nich złom, kochamy ich bezgranicznie, a oni i tak nas nie chcą i bez wizy nie wpuszczą!!!! Czy tak postępuje przyjaciel? Czy przyjaciel zamyka przed nosem drzwi???? Żenada zwiń<
      • palacz67 Re: A gdybyście chcieli wystąpić... 05.04.15, 20:12
        Przyjaciel nie zamyka przed nosem drzwi. Pozdrawiam:-)
      • wislocki12 Nie wpuścić za próg! 05.04.15, 21:31
        Ty naprawdę uważasz, że przed prezydentem USA należy zamykać drzwi? I który z kandydatów na prezydenta zechce to uczynić? ;-))
    • wislocki12 Dziękuję, mam dość! ;-)) 07.04.15, 22:55
      A jak wygracie, to będziecie rządzić! I co, znowu mamy występować? Tym razem przeciw Wam? Dziękuję, mam dość... ;-))
      • polak1706 Re: Dziękuję, mam dość! ;-)) 08.04.15, 17:29
        Kiedy wygra PiS chcę słyszeć w każdej stacji TV: 10lat...15lat...25lat....dożywocie! Za przewały, malwersacje itp
        • dividebyzero Re: Dziękuję, mam dość! ;-)) 08.04.15, 18:20
          Słusznie!
          Kamiński już dostał trzy lata... czekają w kolejce złodzieje: Hofman, Kamiński, Rogacki..
          Jeszcze spece od SKOKów..
          • polak1706 Re: Dziękuję, mam dość! ;-)) 08.04.15, 18:33
            Jeżeli są faktycznie winni to dlaczego nie? Jeżeli to tylko POlityczna zagrywka i odwracanie "kota ogonem" (przypadek Mariusza Kamińskiego) to NIE!
            Szkoda że nie dostrzegasz tych gangsterów z PO/PSL którzy doprowadzają kraj do ruiny (dna) i zadłużyli go na kwotę
            amerbroker.pl/?go=content&action=show&id=350
            No ale... od dna ponoć można się odbić! Spróbujesz? A może już nie zdążysz? To może Twoje dzieci?
            • wislocki12 Pukanie od spodu 08.04.15, 20:07
              No właśnie, gdy już byliśmy na dnie, usłyszeliśmy pukanie od spodu! ;-))
            • wislocki12 Gruntowne wykształcenie jeszcze przed Tobą... 08.04.15, 22:56
              Nie sposób nie zgodzić się z olotztbg, "gruntowne wykształcenie jeszcze przed Tobą", niestety! ;-))
              • polak1706 Re: Gruntowne wykształcenie jeszcze przed Tobą... 08.04.15, 23:06
                Leki wzięłaś?
                • wislocki12 Nawet Klechowski... 08.04.15, 23:12
                  Nawet Klechowski nie zdążył jeszcze o to zapytać... ;-))
        • wislocki12 W zawieszeniu 08.04.15, 20:05
          Duda właśnie był przegrał. Kolej na PiS... A problem wysokości wyroków (10lat...15lat...25lat....dożywocie) pozostaje w zawieszeniu, nomen omen, zresztą! ;-)
          • oloztbg Re: W zawieszeniu 08.04.15, 22:44
            Przeczytałem ten pseudonaukowy artykuł o "ukrytym zadłużeniu". W zasadzie ten profesor mógł podać dowolne kwoty, nikt tego ani sprawdzi bo nikt na świecie w ten sposób długu nie liczy...

Pewnie mi @polaku1700 nie uwierzysz bo poziom twoich wypowedzi, wsazuje żę gruntowne wykształcenie jeszcze przed tobą, Wyjaśnie ci na przykładzie : jak urodzi ci sie dziecko, córka przyjmijmy i bedziesz przez 20 lat ją utrzymywał, to jeżeli weźmiesz kredyt na jej wychowanie to to jest właśnie to ukryte zadłużenie...
            • oloztbg Re: W zawieszeniu 08.04.15, 22:47
              Przeczytałem ten pseudonaukowy artykuł o "ukrytym zadłużeniu". W zasadzie ten profesor mógł podać dowolne kwoty, nikt tego ani sprawdzi bo nikt na świecie w ten sposób długu nie liczy...

Pewnie mi @polaku1700 nie uwierzysz bo poziom twoich wypowiedzi, wskazuje, że gruntowne wykształcenie jeszcze przed tobą, Wyjaśnię ci na przykładzie : jak urodzi ci się dziecko, córka przyjmijmy i będziesz przez 20 lat ją utrzymywał, to jeżeli weźmiesz kredyt na jej wychowanie to to jest właśnie to ukryte zadłużenie.
              • polak1706 Re: W zawieszeniu 08.04.15, 23:11
                Ty mędrcu wiesz swoje a ja swoje. Tak wysoko się uczyłeś (na 3 piętrze) że jeszcze to nie dotarło do ciebie, że zapłacisz za to ty i twoja rodzina? No ale szczegóły znajdziesz w internecie. Nie zamierzam nikogo na siłę przekonywać że POlska zmierza do DNA!
                • wislocki12 Przekonywać na siłę? 08.04.15, 23:20
                  Jak rozumiem, to owo "twoje" pochodzi co najmniej z 4. piętra! ;-))
                  No tak, wbrew wszystkim wskaźnikom, "Polska zmierza do DNA"... I nie zamierzasz nikogo przekonywać na siłę... Całe szczęście! ;-))
                  • polak1706 Re: Przekonywać na siłę? 08.04.15, 23:27
                    Ale ty kobieto BREDZISZ :-(
                    • wislocki12 Na siłę... 08.04.15, 23:40
                      I to już wszystko, co masz w tej sprawie do powiedzenia? ;-))
                      • polak1706 Re: Na siłę... 08.04.15, 23:46
                        No i jeszcze jesteś UPIERDLIWA :-(
                        • wislocki12 Imponujesz... 09.04.15, 00:06
                          Imponujesz swoją, jakże racjonalną, argumentacją! ;-))
                  • polak1706 Re: Przekonywać na siłę? 08.04.15, 23:50
                    >wbrew wszystkim wskaźnikom<
                    Podaj te wskaźniki, zapewne rosnącego dobrobytu, poprawy jakości życia mieszkańców tego kraju. Nie mogę się doczekać.
                    • wislocki12 PiS Ci to zabierze! 09.04.15, 00:09
                      Proponuję rozejrzeć się, na spokojnie, zresztą! Obawiam się, że PiS Ci tego nie da, chyba, że zabierze w imię równych żołądków, zresztą... :-((
                      • polak1706 Re: PiS Ci to zabierze! 09.04.15, 00:22
                        No widzisz! Nie podałaś żadnego przykładu który by mnie przekonał, zresztą!
                        Nie oczekuję od PiSu niczego co by spowodowało zapełnienie w równej ilości wszystkich żołądków, zresztą... :-((
                        Powiem więcej! Nie spodziewam się żadnych zmian po wejściu PiSu do władzy bo ten PiS w składzie sprzed ponad 7lat już nie istnieje. Ponadto aby mógł mądrze rządzić musi mieć większość w sejmie, a to jest niemożliwe. Zadbają o to gangsterzy w białych kołnierzykach, zresztą...:-((
                        Proponujesz rozglądać się? Rzeczywiście! Miasta pięknieją ludzie ubożeją, zresztą...:-(
                        • wislocki12 Quo vadis, zatem? 09.04.15, 00:58
                          No cóż, oszołomów, z samego już założenia, trudno przekonać, jakby..., niestety! Nawet PiS, jak rozumiem, nie rajcuje Cię? Quo vadis, zatem? Kukiz? Nie żartuj! ;-))
                          PS. Korwin tez jest bez sensu! :-((
                          • polak1706 Re: Quo vadis, zatem? 09.04.15, 01:03
                            Czyli nie dasz się przekonać, jakby...niestety?
                            • oloztbg Re: Quo vadis, zatem? 09.04.15, 08:47
                              A mógłbyś @polaku 1700 podać jakiś dowód na to , że "ludzie ubożeją", w porównaniu z kim? z jakim okresem? Uważasz, że w PRL-u, Polacy byli bogatsi niż dziś? Kuriozalne.
                              Owszem, w porównaniu ze Szwajcarią czy Niemcami jesteśmy biedniejsi ale to nic dziwnego, jeżeli ciebie to oburza, sorry, szkoda czasu na dyskusję.. nic nie rozumiesz albo jesteś putinowskim pachołkiem który ma za zadanie opluwać Polskę.
                              natemat.pl/63621,polacy-przestancie-narzekac-nie-jestesmy-tacy-biedni-jak-nam-sie-wydaje
                              • polak1706 Re: Quo vadis, zatem? 10.04.15, 00:04
                                Oczywiście mędrcu masz rację. Naoglądałeś się debilnych filmików w TV, jak to zmieniają fury jak rękawiczki, kupują nowiutkie domy i podobne kabaretowe bzdety. O TVN nie wspomnę bo to dopiero kabaret!
                                -coraz więcej ludzi szuka jedzenia, puszek itd po śmietnikach by przeżyć. Widzę to codziennie wychodząc z psem na spacer. Jeden potrzebujący podjeżdża, drugi odjeżdża od śmietnika.
                                -2miliony 300tysięcy Polaków wyemigrowało nie dlatego, że chciało ale musiało by normalnie żyć.
                                -młodzi kończą szkoły i nie mają co ze sobą zrobić, a jeżeli już znajdą pracę to na śmieciówkach i najlepiej by pracowali 24 godziny na dobę, a jeszcze lepiej, jako wolontariusze.
                                itp, itd. Temat rzeka. O wszystkim już była mowa, bo to przecież ZIELONA WYSPA.
                                O innych sprawach typu EMERYTURA, SŁUŻBA ZDROWIA nie ma co nawet pisać. Kasa rozkradana na apartamenty ZUSowskie, pensyjki dla "elit" i podobne. O kominach płacowych nawet nie wspomnę.
                                W PRLu, mimo wszystko, ludzie byli bardziej normalni, a ci na stanowiskach byli obligowani działać dla ludzi i kraju a nie tylko dla własnych kont zapełnianych bez żadnych skrupułów. Nie było takich różnic w płacach, takiego ograbiania narodu jak obecnie.
                                Nie porównuję nigdy Polski z innymi krajami bo to nie ma sensu.
                                Putinowskie pachołki są na Wiejskiej w Warszawie. Pomyliłeś adresy.

Ustosunkowuje się do tekstu którego link podałeś.
                                Koń ma 4 nogi a ja 2. Średnio mamy po 3.
                                Właściwie to już wystarczający przykład średniej, stąd taki optymistyczny tekst.

Wydaje mi się że jesteś pracownikiem budżetówki i masz wszystko podane na tacy-regularne pensyjki, trzynastki, stabilną pracę. Przynajmniej na razie, bo budżetówka to pies zjadający swój ogon. Twoje myślenie jest egoistyczne i zachowawcze. Tobie jest dobrze, a innym nie musi tak być. Dokładnie takie jest myślenie rządzących, kierownictw, władz miast i podobnym.

Dzisiaj w programie 3 PR jeden ze słuchaczy powiedział że pracodawca dał mu PIT do Urzędu Skarbowego w którym podał, że wypłacił mu 12 pensji. Suchacz otrzymał tylko 8. To ta twoja POlska - szubrawców, złodziei, cwaniaków! Dlatego potrzebny jest Kaczyński i 2 lata masowych aresztowań za przewały, malwersacje i działania na szkodę obywateli i tego państwa. Reszta nawet nie spróbuje kombinować. Mówiąc o reszcie mam na myśli tych siedzących na GÓRZE a nie na DOLE.

• wislocki12 Oczywiście, mędrcu, masz rację... 10.04.15, 01:35
                                  Oczywiście, mędrcu, masz rację, ale przecież "Wartość naszego eksportu przekroczyła w lutym 13 mld euro. To o 5,3 % więcej niż w tym samym okresie roku ubiegłego" (Rzezczpospolita).
                                  PS. Mieszkam naprzeciw pergoli ze śmietnikiem, a już od dawna nie zauważyłem nikogo, kto szukałby tu pożywienia. Czasem tylko karmicieli ptactwa, ku udręce lokatorów, zresztą... Naj więcej jest złomiarzy... ;-))
                                  • polak1706 Re: Oczywiście, mędrcu, masz rację... 10.04.15, 01:41
                                    A nie podają ile z tych 13miliardów pozostało dla POlski?

> już od dawna nie zauważyłem nikogo, kto szukałby tu pożywienia.<
                                    Szczęściara!
                              • polak1706 Re: Quo vadis, zatem? 10.04.15, 00:57
                                Wklejam link i POlecam komentarze (dzid swoje a baba swoje - baba mówi prawdę.)
                                biznes.pl/kraj/lewandowski-polska-gospodarka-poszybuje/eqecle
                                • wislocki12 Dzid i... baba 10.04.15, 01:40
                                  Najbardziej to mi się ten dzid podoba, że o babie nie wspomnę! ;-))
                                  • polak1706 Re: Dzid i... baba 10.04.15, 01:42
                                    Dziad miało być dziaduwo! :-P
                                    • wislocki12 "Dziaduwa"? 10.04.15, 21:22
                                      Chyba "dziadówa"?
                                      PS. Wracaj do podstawówki... ;-))
                                      • polak1706 Re: "Dziaduwa"? 10.04.15, 23:08
                                        Chętnie!
                                        • wislocki12 Wszystkiego dobrego! 10.04.15, 23:16
                                          I tak Ci dopomóż Bóg! ;-))
                                      • polak1706 Re: "Dziaduwa"? 10.04.15, 23:26
                                        Najprzyjemniejszy czas w moim życiu to był czas uczęszczania do szkoły podstawowej.
                                        7 klas po dwa razy w każdej...
                            • wislocki12 Nie dam się! 09.04.15, 21:21
                              Na szczęście, niestety, jakby, nie!
                            • wislocki12 Więcej wyrafinowania... 10.04.15, 01:42
                              Nie jestem łatwy, niestety!
                              • palacz67 Re: Więcej wyrafinowania... 10.04.15, 22:00
                                Dlatego miasto mnie przygnębia. Ostatnio widziałam z rana w Nowej Dębie blisko szpitala, jak kobieta w moim wieku zbierała makulaturę na śmietniku. Miałam zamiar podejść do Niej i dać Jej ze 2 dychy, bo nie wyglądała na pijaczkę, była czysto i schludnie ubrana. Niestety musiałam udzielić pomocy bliskiej osobie, bo zasłabła po badaniach. Za chwilkę już tej kobiety nie było. W Tarnobrzegu widzę też ludzi, którzy szukają jedzenia. Niestety to prawda, że jest bieda. W większych miastach też to widać. Moje córy dają czasem pieniądze staruszkom napotkanym na ulicy. Bieda to nie tylko ludzie szukający pożywienia. O tym się głośno nie mówi, nikt się tym nie chwali, że mu brakuje na jedzenie lub opłaty. Nawet dziś rozmawiałam z koleżanką i pytałam, czy nie chce ubrań dla potrzebujących. Córy sporo rzeczy poodkładały do wydania będąc w święta w domu. Bieda jest i będzie jeszcze gorzej. Ja to widzę, ale może wygodniej jest żyć nie widząc obok drugiego człowieka? Ja tak nie potrafię. Jestem czasem "okrutna" w swoim zachowaniu. Potrafię zadzwonić i poprosić bliską osobę o ... buty i garnitur do trumny. Zmarł człowiek tak biedny, że nawet nie było go w co ubrać. Przyjaciółka mi powiedziała" nie przesadzaj!" Nie dzwoń! Odparłam: nie dałabyś? Zgodził się dać raz założony garnitur i buty do trumny. Życie jest czasem okrutne. Dlaczego jest coraz więcej ciuchlandów np. w Tarnobrzegu a upadają markowe sklepy? Dzieciom bardzo dokuczają w szkole, gdy są "gorzej" ubrane, tzn nie mają firmowych ubrań i butów. Kiedyś nie było takiej różnicy, przynajmniej na wsi. Wszyscy żyli skromnie a teraz jest sporo rodzin, które mają problemy finansowe. Na przykład u nas ok 1/4 korzysta z pomocy społecznej, tj. darmowych obiadów. W moim regionie jest dużo biednych rodzin. Pozdrawiam
                                Ps. Dbaj o Sunię:-) Dobranoc:-)
                                • genia50 Re: Więcej wyrafinowania... 10.04.15, 22:08
                                  Chodzac po miescie widze,jak ludzie daja pieniadze kleczacym zebrajacym,takze obok targu.Dziwie sie ,bo pomagaja osobom,ktore sa rozwozone w celu zarobkowego zebrania.Im wiecej zbiora ,tym bardziej beda zmuszani do zebrania przez swoich "szefow".Taka pomoc bardzo szkodzi,bo nawet do tego procederu wykorzystuja male dzieci.
                                • wislocki12 Sunia? Nie znam! 10.04.15, 22:19
                                  Szanowna Palacz, 67 zresztą! Ja napisałem "Nie jestem łatwy, niestety!" A Ty ni z gruszki, ni z pietruszki: "Dlatego miasto mnie przygnębia. Ostatnio widziałam z rana w Nowej Dębie blisko szpitala, jak kobieta w moim wieku zbierała makulaturę na śmietniku. Miałam zamiar podejść do Niej i dać Jej ze 2 dychy, bo nie wyglądała na pijaczkę, była czysto i schludnie ubrana..." itd. Tak rozmawiać to można bez końca, niestety... ;-))
                                  PS. A kto to jest owa Sunia?
                                  • palacz67 Do Wisłockiego 10.04.15, 22:25
                                    Skrócę Ci moją wypowiedź:
                                    Bieda jest wszędzie i jeszcze gorzej będzie!
                                    Sunia to taka śliczna lalunia:-)
                                    dobranoc
                                    • wislocki12 Lalunia? 10.04.15, 22:58
                                      Naprawdę? Ta Sunia też? Niesamowite! ;-))
                                      PS. Jak PiS wygra, to chyba rzeczywiście gorzej będzie, niestety!
                                      • polak1706 Re: Lalunia? 10.04.15, 23:16
                                        Kobieto! Żal mi cię. Bredzisz, piszesz głupoty a tu jakiś forumowicz napisał w jednym z postów, że Wisłocki to jest KTOŚ . Kawalarz z niego.
                                        Bieda będzie postępować, niewolnictwo narastać, milionerzy bardziej się bogacić a przeciętnemu szarakowi będą dobrze płatni "experci" wciskać kit jaki tu w POlsce dobrobyt. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że na forach tych kłamców będą bronić... ci biedni którym zrobiono młyn z mózgu.
                                        • wislocki12 Żal mi Was! 10.04.15, 23:25
                                          I mnie żal Palacz. Ciebie, zresztą, też! Podejrzewam, że PRL i lata 90. znacie głównie z opowiadań starszych... :-((
    • polak1706 Re: A gdybyście chcieli wystąpić... 10.04.15, 23:37
      Tak, tak! Będziemy skubani ze wszystkich stron dzięki polskojęzycznemu rządowi który wcale nie myśli o Polakach:
      www.biztok.pl/biznes/jerusalem-post-zamiescil-wezwanie-do-zwrotu-zydom-170-tys-nieruchomosci-w-polsce_a20842?utm_source=o2_SG&utm_medium=Biznes&utm_campaign=o2
      -renty od 2014roku już pejsatym wypłacamy
      -z sieci dla tych którzy temat przeoczyli:
      >19 stycznia 2015 tygodnik "W Sieci" donosi: BRONISŁAW KOMOROWSKI OBIECAŁ WYPŁATĘ ODSZKODOWAŃ ŻYDOM za mienie utracone w czasie II wojny światowej. Pieniądze na ten cel miały pochodzić ze sprzedaży Polskich Lasów Państwowych. Sprawę ujawnia tygodnik â??wSieciâ??. "Opublikowana przez portal wPolityce.pl tajna notatka ambasadora USA w Polsce ujawniona przez WIkiLeaks nie pozostawia złudzeń. Bronisław Komorowski i Donald Tusk zamierzali sprzedać lasy i nieruchomości należące do Skarbu Państwa, by zdobyć środki na wypłatę odszkodowań za mienie odebrane Żydom przez Niemców i Sowietów" - pisze Marzena Nykiel w artkule "Tajny plan sprzedaży lasów" opublikowanym w najnowszym "wSieci". Zdaniem tygodnika, Komorowski w styczniu 2009 roku miał złożyć obietnicę, po której ambasador Victor H. Ashe przesłał do departamentu stanu USA następująca notatkę "prezydent Komorowski stwierdził, iż premier Tusk zmusi niepokornych ministrów, (...) by dołożyli się do rekompensat, sprzedając państwowe lasy i nieruchomości". Jak pisze tygodnik, sam prezydent pytany o deklarację złożoną ambasadorowi USA "wymownie milczy". Do próby zmiany Konstytucji doszło z 17 na 18 grudnia 2014 roku o godz. 0:45. Koalicja PO-PSL chciała wprowadzić zapis umożliwiający sprzedaż Lasów Państwowych, w sytuacji, gdy uzna, że wymaga tego interes państwa. Przykrywką dla zmian miało być zainteresowanie mediów sądowym przesłuchaniem prezydenta Komorowskiego w sprawie jego związków z WSI. Do zmiany w Konstytucji rząd potrzebował 296 głosów. Za zmianami byli posłowie PO, PSL, SLD i TR, przeciw członkowie PiS i SP. 5 głosów przewagi zdecydowało, że ostatecznie Lasy Państwowe uratowano. Więcej o sprawie w najnowszym tygodniku "wSieci"... niezalezna.pl donosi: Komorowski z Tuskiem, już w 2009 r., planowali sprzedaż polskich lasów. Depesze Wikileaks. "Premier Tusk jest zdeterminowany, by zmusić niepokornych ministrów, zwłaszcza rolnictwa i ochrony środowiska, by dołożyli się do rekompensat [za mienie odebrane dekretem Bieruta], sprzedając państwowe nieruchomości, w tym lasy". Takie obietnice - według treści amerykańskich depesz, ujawnionych przez Wikileaks - miał już w styczniu 2009 r. składać Bronisław Komorowski. Ówczesny marszałek pieniądze z lasów państwowych określał jako "extra" środki. 2 lutego 2014 r. prezydent Bronisław Komorowski podpisał ustawę o lasach. Przyjęta w błyskawicznym tempie nowelizacja ustawy o lasach zakłada, że w 2014 i 2015 r. Lasy Państwowe odprowadzą do budżetu państwa łącznie 1,6 mld zł, a od 2016 r. mają oddawać do budżetu 2 proc. wartości sprzedaży drewna, tj. ok. 100-150 mln zł. Jak wynika z ujawnionej przez WikiLeaks tajnej notatki ambasadora USA w Polsce, Victora Ashe'a - polski premier i marszałek Sejmu planowali sprzedać wartościowe nieruchomości, należące do Skarbu Państwa oraz Lasy Państwowe, co najmniej już w styczniu 2009 r. Temat ustawy reprywatyzacyjnej poruszany był na spotkaniu Komorowskiego z Ashem również w październiku 2008 r.<
      • wislocki12 Bolszewizm? 10.04.15, 23:54
        Niestety, własność nie ma obywatelstwa, narodowości, że o wyznaniu nie wspomnę! ;-))
        PS. Znowu zżynasz, bez sensu, zresztą... :-(
        • polak1706 Re: Bolszewizm? 11.04.15, 00:07
          Zżynam by się niektórzy zapoznali z materiałem i nie dziwili, że znów POdnoszą POdatki albo SzczuroPOdobni wymyślają nowe.
          • wislocki12 Bolszewizm! 11.04.15, 00:16
            I Ty to nazywasz materiałem? Nie żartuj, to zwykłe bolszewickie zżynki! :-((
            PS. Jakie podatki? Czy Ty naprawdę rozumiesz, co i o czym piszesz? ;-))
            • polak1706 Re: Bolszewizm! 11.04.15, 00:48
              Czy ty rozumiesz co ja piszę?
              Dziura budżetowa jest taka, że przekracza tysiąckrotność dziur w twoich majtkach. Trzeba skądś wziąć pieniądze na zaspokojenie żądań cwaniaków. Co zrobi rząd i ministerstwo finansów? Podniesie i wymyśli nowe POdatki.
              Nie rozumiesz tego? Nic dziwnego, przecież jesteś kobietą!
              Czas powtórzyć edukację może coś zrozumiesz.
              • wislocki12 Majtki i dziury 11.04.15, 00:58
                Nie bardzo rozumiem, dlaczego interesują Cię dziury w moich majtkach? Przecież to moje majtki, że o dziurach nie wspomnę! ;-))
                PS. A co będzie z owymi podatkami jak Duda, że o PiSie nie wspomnę, wygra wybory. Jak się domyślam, wszystkie zostaną obniżone! ;-))
                • polak1706 Re: Majtki i dziury 11.04.15, 02:43
                  A może DUDA i PiS nie zaakceptuje darowizn na rzecz cwaniaków?
                  Nie wzięłaś tego pod uwagę.
                  • igruba Re: Majtki i dziury 11.04.15, 07:01
                    Prawdopodobnie PiS da wszystko wszystkim potrzebującym, tylko pytanie skąd na to będą mieli?
                    • polak1706 Re: Majtki i dziury 11.04.15, 12:44
                      >Prawdopodobnie PiS da wszystko wszystkim potrzebującym, tylko pytanie skąd na to będą mieli?<
                      PiS nie ma nikomu niczego dawać. Ma wsadzać za kratki GONZÓW za wielomilionowe przewały. Reszta już ich nie będzie robić i wystarczy dla społeczeństwa. Zapewniam cię że pieniądze w POlsce są tylko nie dla ciebie i podobnych.
                      Kiedy trzeba w spółkach skarbu państwa dać wysokie gaże, wielomilionowe odprawy prezesom, zarządom to nie ma z tym najmniejszego problemu. Kiedy trzeba podnieść najniższą krajową o 40-50 zł to jest wielki problem i burza w mediach i rządzie polskojęzycznym. To zaburza rynek finansowy itd. Szaraków trzeba "skubać" a nie dawać im kasę.
                      Zacznijcie wreszcie myśleć.
      • palacz67 Re: A gdybyście chcieli wystąpić... 11.04.15, 08:17
        Chodzi o ty, by nie było takich dysproporcji pomiędzy pracownikami. Rozmawiałam ze szwagrem w święta. Mówił, że Jego kierownik zarabia 15 tys a prezes 45 tysięcy. Jedna ze znanych firm w Mielcu. Pracownicy, którzy chodzą też na nocne zmiany pewnie zarobią do 2 tysięcy. Wiem, że niektóre małżeństwa po kilkunastoletnim mieszkaniu w mieście w wynajętych mieszkaniach wracają do swoich rodziców na wieś, bo nie stać ich na wynajęcie a tym bardziej kupno mieszkania. Wczoraj rozmawiałam z dziewczynką z gimnazjum. Myślałam, że jest z okolicznej wioski. To własnie od Niej się dowiedziałam, że Jej mama jest moją uczennicą i pochodzi z tej wsi. Bez pomocy rodziców młodzi przy takich zarobkach nie mają szans na dom, czy mieszkanie. Mam młodzież w rodzinie i wiem, jak to wygląda. Pozaciągane kredyty najpierw na wykształcenie dzieci a potem na kupno mieszkania. Takie są niestety realia. Gdy ktoś pisze, że jest inaczej, to nie zna życia. Pozdrawiam i życzę udanej, pogodnej soboty.
        • genia50 Re: A gdybyście chcieli wystąpić... 11.04.15, 08:32
          Zgadzam sie z tym,ze zarobki kierownictw,to raczej wygrane w lotto i to jest jedna z przyczyn upadku gospodarki.Ale z drugiej strony Ci ludzie nie byliby na stolkach bez poparcia tzw.czynnika spolecznego.Wystarczy,ze pokaza sie w kosciele,co ludzie odczytuja jako przejaw ich "porzadnosci" i raz na jakis czas wespra kogo trzeba i moga bez zadnych wyrzutow doic panstwo.Sa tacy kreatywni i madrzy,przedsiebiorczy,a doja przewaznie panstwowe firmy,bo nie potrafia zalozyc prywatnej.
          • oloztbg Re: A gdybyście chcieli wystąpić... 11.04.15, 09:15
            palacz67 napisała: ...Takie są niestety realia. Gdy ktoś pisze, że jest inaczej, to nie zna życia. ..

Pani Danuto, prezentowane przez Panią poglądy na tym forum pokazują świat z Pani perspektywy, wiejskiej nauczycielki. Niewiele Pani rozumie z tego co się dookoła Pani dzieje.
            Najgorsze jest to, że pewnie Pani przekazuje ten swój punkt widzenia dzieciom w szkole, Że nie warto się uczyć, bo i tak wszystko zależy od układów, pleców, znajomości łapówek.
            @polak1700 roztacza wizję Polski, że tylko się zastrzelić. I Pani wierzy w te brednie, że nic się nie może udać, bo wszystko jest ukradzione, sprzedane a wokół nędza i bieda.
            Dam Pani radę, niech Pani wykształci swoje dzieci. Niech zostaną lekarzami, informatykami czy inżynierami, niech nauczą się dwóch obcych języków. Gwarantuje Pani że nie będą musiały "pokazywać się w kościele" by dobrze zarabiać i nie narzekać.
            Pozdrawiam i życzę udanej, pogodnej soboty.
            • palacz67 Re: A gdybyście chcieli wystąpić... 11.04.15, 09:20
              Oczerniasz mnie, Olo, pozdrawiam.
              • oloztbg Re: A gdybyście chcieli wystąpić... 11.04.15, 09:36
                Ależ skąd..
                To Pani napisała:...Bez pomocy rodziców młodzi przy takich zarobkach nie mają szans na dom, czy mieszkanie..
                To nie jest kwestia "zarobków". Młody lekarz, inżynier czy informatyk nie potrzebuje "pomocy rodziców".
                • americano2014 Re: A gdybyście chcieli wystąpić... 11.04.15, 10:08
                  Dzielny i mądry olo wymyślił w jaki sposób moożna być szczęśliwym i bogatym w tuskolandzie.olo radzi;
                  Dam Pani radę, niech Pani wykształci swoje dzieci. Niech zostaną lekarzami, informatykami czy inżynierami, niech nauczą się dwóch obcych języków. Gwarantuje Pani że nie będą musiały "pokazywać się w kościele" by dobrze zarabiać i nie narzekać
                  dzielny i mądry olo zapomniał a wiejska nauczycielka wie,że jej dzieci nie wszystkie mogą zostać lekarzami i inżynierami i oczywiście tylko margines z nich,może nauczyc sie dwóch języków obcych.Niestety olo oprócz inzynierów i lekarzy znających 2 języki,żyją i chcą życ godnie w tuskolandzie murarze,ekspedientki,sekretatarki itd.I co im proponuje tuskoland?.Śmieciowe umowy,1200-1400 na rękę...i głosowanie na PO,bo jak do władzy dojdzie PiS to wypowie wojnę Rosji.
                  Zupełnie mnie natomiast nie interesują kominy płacowe w firmach prywatnych.Mój zięć w jednej z nich zarabia kilkadziesiąt tysięcy złotych miesiięcznie.I jest to sprawa jego właściciela.stac go to płaci.natomiast jak złodzieje w białych kołnierzykach,tylko dlatego,że są kumplami Kopacz a kiedyś krula Tuska zarabiaja tyle w spółkach państwowych to jest to granda i okradanie biednego polskiego podatnika
                • genia50 Re: A gdybyście chcieli wystąpić... 11.04.15, 10:13
                  olo,nie myslisz realistycznie,nie wszyscy moga byc lekarzami i informatykami,czy inzynierami.Potrzebny jest piekarz,kucharz,czy nawet sprzatacz i rolnik.Wyobraz sobie,ze nie ma pracownikow fizycznych i co bedziesz jadl?Chodzi o to ,aby nie byly gwalcone zasady wspolzycia spolecznego.Nawet najcudowniejszy kierownik czy dyrektor nie powinien zarabiac wielokrotnosci zarobkow swojego pracownika,bo to ustawia szeregowych pracownikow w roli niewolnikow lub wrecz planktonu.Obecne roznice w placach nie odzwierciedlaja tego,jak ktos jest wartosciowy lub potrzebny,a powinno tak byc.
                • palacz67 Re: A gdybyście chcieli wystąpić... 11.04.15, 13:54
                  Olo, ja znam biegle dwa języki obce. U brata w pracy ciągle potrzebują specjalistów w tej dziedzinie. Namawiał mnie swego czasu na zmianę zawodu. "Ciekawsza" praca, wyjazdy za granicę, itp. To były Jego argumenty. Po pewnym czasie, gdy przyjrzał się dokładnie pracy poliglotki, to zasugerował mi, bym jednak została w tej wiejskiej szkole. Przeglądam oferty, zawsze miałam możliwość dodatkowej pracy nauki języka obcego w szkołach językowych. Zawsze jednak dzieci stawiałam na pierwszym miejscu. Teraz mam Je poza domem, mogę podjąć dodatkową pracę. Mówił, że znajoma zarabia ok 2 tysięcy i musi siedzieć nawet po 10 godzin dziennie w pracy. Może przebywając za granica zarobi więcej. Pieniądze nie są najważniejsze w życiu ale niestety potrzebne do zaspokojenia podstawowych potrzeb. Dużo młodzieży nie wraca zza granicy, bo nie ma do czego. Oferowana w Polsce praca przy dobrych układach to 1500 złotych miesięcznie. Nie pracowałabym za 5 zł za godzinę. Gdybym nie miała pracy, to jeszcze dziś bym się spakowała i wyjechała za granicę, np. do Francji. Pisał kiedyś o tym Lechowski, że często dzieci są wychowywane przez dziadków, lub małżeństwa się rozpadają z powodu rozłąki. Jest to już problem społeczny dla socjologów. Mam do czynienia z tym w pracy, samotność dzieci i tęsknota za rodzicem przebywającym za granicą. Pozdrawiam
                • palacz67 Re: A gdybyście chcieli wystąpić... 11.04.15, 14:00
                  Olo, bycie lekarzem to powołanie. To trudny zawód. Same wybrały kierunki studiów zgodnie ze swoimi zainteresowaniami. Praca powinna sprawiać też przyjemność. Niech rozwijają swoje pasje a ja im w tym pomogę.
            • polak1706 Re: A gdybyście chcieli wystąpić... 11.04.15, 12:51
              >Dam Pani radę, niech Pani wykształci swoje dzieci. Niech zostaną lekarzami, informatykami czy inżynierami, niech nauczą się dwóch obcych języków.<
              Optymista!
              Jeżeli wyjadą za granicę to i owszem. Jeżeli zostaną lekarzami i podpiszą kontrakty to i owszem, kasa płynie na godziwe życie. Lekarze na kontraktach 30-35 tysięcy a na dyżurach w pogotowiu 16-18. Co z resztą narodu? Taki ten kraj POlska że stwarza się warunki do luksusowego życia tylko wybranym grupom społecznym: pracownikom resortów siłowych (sądy, prokuratura, wojsko, policja) politykom, prezesom itp. Reszta ma tyrać na pozorantów.
              Włóż głowę pod kran z zimną wodą.
              • palacz67 Re: A gdybyście chcieli wystąpić... 11.04.15, 14:06
                Masz rację Polak, znam trochę osób pracujących w tych resortach, pozdrawiam.
              • polak1706 Re: A gdybyście chcieli wystąpić... 12.04.15, 23:58
                >niech Pani wykształci swoje dzieci.<
                POlska!
                www.money.pl/gielda/wiadomosci/artykul/zwolnienia-w-pzu-jest-porozumienie-ze,166,0,1758886.html
                www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/bnp-paribas-bedzie-zwalnial-to-kolejny-bank,0,0,1760000.html
                I tak wciąż...

• genia50 Re: A gdybyście chcieli wystąpić... 11.04.15, 10:27
      Wiele firm prywatnych tez nieuczciwie traktuje swoich pracownikow.Oszczedzaja na placach,ubraniach roboczych,nie ma sie gdzie umyc po pracy,nie ma 8 godzin pracy,Po prostu czesto grupka zle oplacanych pracownikow,wypracowuje caly olbrzymi zysk dla prywatnych wlascicieli,ktorzy zaoszczedzajac na robolkach i korzystajac z ich pracy,zamiast podzielic zysk uczciwie dzieli sie miedzy soba.Niestety prywatny,to tez czesto nieuczciwy.
      • americano2014 Re: A gdybyście chcieli wystąpić... 11.04.15, 10:58
        Gienia jak ciebie czytam,to mam wrażenie,że czytam Trybunę Ludu z czasów Gomułki!."Zasady współzycia społeczego","sprawiedliwość społeczna","uczciwy podział zysku"...nie możesz zapomnieć języka ze szkoleń aktywu PZPR?!
        • wislocki12 Rodzaj masochizmu? 11.04.15, 11:32
          To Ty czytujesz "Trybunę Ludu" z czasów Gomułki? Niesamowite! To chyba jakiś rodzaj masochizmu! ;-))
          PS. Pan Leszek, pani Danuta, pan Andrzej... Nie rozumiem, dlaczego rozmawiacie za pośrednictwem forum? Przecież znacie się osobiście! ;-))
          • palacz67 Re: Rodzaj masochizmu? 11.04.15, 12:00
            Nie znam Lechowskiego, mam z Nim kontakt tylko poprzez forum. Andrzej ( E-ftalo) był kilka razy u mnie w domu. Z Andrzejem ( poetą) mam kontakt telefoniczny i mailowy, ale znam Go tylko wirtualnie. Teraz muszę przegonić kurz z domu, pzdr:-)
        • genia50 Re: A gdybyście chcieli wystąpić... 11.04.15, 15:51
          Jeszcze troche,a zechcesz mnie zlustrowac,ale chyba przynaleznosc do zuchow i harcerzy za tzw.komuny nie podlega lustracji.
          • wislocki12 Zuch jak... komuch 11.04.15, 19:51
            To się jeszcze okaże! ;-))
            • edekzgredek99 Re: Zuch jak... komuch 11.04.15, 20:12
              To ja tez mam "nieciekawa" przeszlosc. Bylem harcerzem. Lechowski pewnie marzy aby poddac nas eutanazji.
    • genia50 Re: A gdybyście chcieli wystąpić... 11.04.15, 20:20
      Eutanazja to malo,pewnie jakies tortury,ale fajnie bylo,
      • edekzgredek99 Re: A gdybyście chcieli wystąpić... 11.04.15, 20:26
        Harcerstwo to byla super sprawa. Ogromnie milo to wspominam. I kto by pomyslal ze teraz beda nas palic na stosie
        • genia50 Re: A gdybyście chcieli wystąpić... 11.04.15, 20:33
          Rajdy,obozy nad morzem,ogniska,chlopiec z gitara,ktory czule mowil:druhno itp.A teraz taki Americano bedzie nas byc moze lustrowal.Ale juz nie ciagmy tego watku,bo znowu zajmiemy publiczne miejsce i inni nie beda mogli pisac.
          • wislocki12 Gitara czy głos? 11.04.15, 20:42
            Ciekawe, czy Americano ma głos, że o gitarze nie wspomnę... ;-))
            • edekzgredek99 Re: Gitara czy głos? 11.04.15, 20:59
              Americano to ma urojenis zamiast gitary
    • genia50 Re: A gdybyście chcieli wystąpić... 11.04.15, 20:58
      Chlopiec z gitara,to kojarzy mi sie z kims romantycznym,a Americano nie pisze romantycznych tekstow.Chyba,zeby tylko gral i spiewal mormorando(nie wiem czy dobrze wypowiedzialam to slowo).
    • wislocki12 UE, NATO i Wojsko Polskie napadnie na Polskę! 13.04.15, 00:30
      No tak, UE, NATO i Wojsko Polskie na nas napadnie! ;-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka