Dodaj do ulubionych

bloki na serbinowie_TSM

09.06.15, 12:41
zastanawiam się dlaczego na serbinowie ,gdzie jest tyyle blokow ,jedne są bardziej uprzywilejowane inne mniej?Pomijajac fakt ze jest kilka bloków nieocieplonych...
dlaczego za szkołą 10 tką jest jeszcze stary 25 letni plac zabaw?Bawią sie tam dzieci,strach patrzec na te zardzewiale metalowe chustawki z lancuchamii, spruchniale lawki i wiekową mikro-piaskownicę do ktorej srają psy.
Dlaczego jedne bloki-dobrze oświetlone lampami mają czujki swiatla przed klatką od 5 lat...a inne bloki ,gdzie jest ciemno (od nasadzonych przez kretynów wierzb )do dzisiaj nie maja takiej czujki?
Dlaczego przy jednych blokach jest 5 stojaków rowerowych,a przy innych-gdzie jest wiecej rowerzystów nie ma wcale takich stojaków i ludize przypinają rower do drzewa?
DLaczego niektore piwniczki mają wymienione okna na nowe,a inne -w odnowionych blokach-nie?

Moze mi to ktoś logicznie wytłumaczyć?Trzeba jakies petycje pisać,miec znajomosci,wygrać na loterii czy co?
Obserwuj wątek
    • genia50 Re: bloki na serbinowie_TSM 09.06.15, 13:06
      Kiedys mowiono,ze prezes niektore bloki lubi lepiej,ale to sie tyczyloTSM,a tam sa niektore z Siarkowca.
    • edekzgredek99 Re: bloki na serbinowie_TSM 10.06.15, 09:40
      Bloki z Siarkowca sa bardziej zadbane bo pan prezes nie bawi sie w polityke.
      • kolekcjonerkosci69 Re: pieprzenie w bambus 11.06.15, 22:20
        Bo zasada jest prosta...
        I,rok budowy bloku był kiedyś priorytetem,czyli najstarszy a póżniej reszta...
        II,płacisz czynsz to masz docieplone,jeśli większość zalega to czego mamy im docieplać?
        III,Wspolnoty mieszkaniowe same sobie remontują a jak się trafi owca lub lechowski w takim bloku to za cholerę nie docieplimy bo wszędzie widać spisek i złodziejstwo a wszystkiemu winna PO
        IV,no bo kurna kradną np.wodę i jak wyregulują sobie stany to będą mieli...
        V, jak pomyślę to odpowiem.
    • genia50 Re: bloki na serbinowie_TSM 11.06.15, 10:05
      Jesli chodzi o stan blokow,to przeciez czlonkowie sp-ni placa co miesiac na fundusz remontowy niezla sumke x 12,to przez rok od kazdego sie troche uzbiera.Proponuje w razie watpliwosci sprawdzic na co ida te pieniadze,byc moze sa zle i niesprawiedliwie wydawane.
    • genia50 Re: bloki na serbinowie_TSM 11.06.15, 22:44
      Ja bym jednak zainteresowala sie tym funduszem rem. na co idzie,czy tylko na place,czy tez na remonty.Tam w tej grupie remont. jest chyba wiecej kadry nadzorujacej niz robotnikow.Kiedys widzialam jak byl jakis obchod czy kontrola to szla cala procesja tych zza biurka.
    • womeen2 Re: bloki na serbinowie_TSM 12.06.15, 18:11
      ale ja JUZ Pomijam fakt tego ze Ocieplono 20 ,a nie ocieplono 5?MOj ocieplono:)
      Ale chodzi mi o to ze :
      -w moim bloku nie ma czujek swiatła ,a powinny byc (inne mają)
      - w moim bloku nie ma stojakow rowerowych (powiedzieli mi ze mogę zapinac pod sasiednim blokiem!!!) jak inne bloki TSMU mają elegancko po 5 stojaków
      -w moim bloku nie ma wymenionych okienek piwnicznych (a w innych są).

Jaka jest procedura,regulamin,loteria?jakie są czynniki decydujące o takim wyroznieniu jak posiadanie stojaka rowerowego ,czujki swiatła,nowej lawki,szczelnego okienka piwnicznego?

Juz nie osmielam się marzyć o monitoringu na najwiekszym tarnobrzeskim osiedlu...(gdzie mieszkają starsi samotni ludzie,gdzie kradnią rowery,gdzie sie bawią dzieci,gdzie grasują zlodzieje,oszusci itp),ale o tych banalnych rzeczach ktore inne bloki TSMu mają,a moj nie.

• emkasan Re: bloki na serbinowie_TSM 06.07.15, 21:39
      cała ulica Kopernika ma zrobione balkony oprócz jednego bloku nr 7 - co roku obiecują i co i g....o. Nikt tego nie zrozumie ale pewnie jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi kasę......

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka