Dodaj do ulubionych

Nauczyciel jak ze snu :D

30.06.15, 07:23
Przyśnił mi się dziś nauczyciel, z Górnika, z lat 90 tych. Trochę dziwne, że mi się przyśnił, bo mnie nie uczył na szczęście i prawdę mówiąc, ledwie pamiętam, jak wyglądał. "Na szczęście", bo z jego przedmiotu byłam noga, nie bez powodu inżynierem zostałam a nie... no już, już, bo napiszę za dużo.
No ale to był on.
A ów "on" charakteryzował się tym, że uczniom proponował poprawę oceny z przedmiotu sposób nietypowy.
Znam osobiście i bardzo dobrze kilku chłopaków (dziś dorosłych facetów), którzy nosiły mu Jasia Wędrowniczka - za każdym razem propozycja wyszła od "pana profesora".
Dziewczyny miały gorzej, bo... no cóż, mało która osiemnastolatka poleci na podstarzałego nauczyciela... a też "zaliczenie" proponował. Tfu, pardon, sugerował. Bo nawet z nagrań nic nie dało się wprost wywnioskować, same aluzje tam były.

Afery żadnej za moich czasów jednakowoż nie było. Dziewczęta zadowalały się tróją, chłopcy poprawiali za kilkadziesiąt PLN, a co, łatwiej się nie da.

Kto zgadnie o kim mowa wygra talon na balon :D
Miłego dnia!
Obserwuj wątek
    • cauliflowerpl Re: Nauczyciel jak ze snu :D 30.06.15, 08:03
      * którz nosiLI - pardon, to zdanie mialo poczatkowo inaczej wygladac.
      • edekzgredek99 Re: Nauczyciel jak ze snu :D 30.06.15, 12:38
        Rzeczywiscie jestes noga. Noga stolowa
    • polak1706 Re: Nauczyciel jak ze snu :D 30.06.15, 23:14
      Wisłocka! Gdzie jesteś polonistko!
      >Nauczyciel jak ze snu :D<
      Skoro ci się przyśnił, to chyba nie pasuje ze słowem "jak"- mylę się? wypowiedz się wisłocka.

> a co, łatwiej się nie da.<
      skoro opisujesz wydarzenia sprzed lat to chyba powinno być:
      >a co, łatwiej się nie dało.<

>Afery żadnej za moich czasów jednakowoż nie było.<
      A afery żadnej nie było za twoich czasów bo wilk był syty i owca cała. I nie dziw się że tak było w tej szkole jak było, bo nie miała ona dobrych "notowań" pomimo tego, że byli tam też bardzo poczciwi nauczyciele.

>Kto zgadnie o kim mowa wygra talon na balon :D<
      Co chcesz osiągnąć upubliczniając jego osobę?
      • wislocki12 Wilk syty i owca cała... 01.07.15, 00:04
        Podejrzewam, że tego konkursu też nie wygrasz, niestety... :-((
        PS. Najważniejsze, że "wilk był syty i owca cała", na szczęście... :-((
        • polak1706 Re: Wilk syty i owca cała... 01.07.15, 00:07
          myślisz że ja w związku z konkursem? Żartujesz!
          • wislocki12 Talon na balona! 01.07.15, 01:07
            Ależ skąd! Myślę, że chodzi Ci o ten talon! ;-))
      • ja-tarzan Re: Nauczyciel jak ze snu :D 01.07.15, 08:41
        >>Co chcesz osiągnąć upubliczniając jego osobę?

Chłopcy, radzę nie publikować nazwiska, czy czegokolwiek co mogłoby czleka zidentyfikować, bo skończycie z kuratorem na karku, a to trochę życie komplikuje ... tak na starcie dorosłości ;)
      • cauliflowerpl Re: Nauczyciel jak ze snu :D 01.07.15, 12:09
        "Co chcesz osiągnąć upubliczniając jego osobę?"
        A kto powiedzial, ze - niezaleznie od odpowiedzi - potwierdze albo zaprzecze? Jeszcze na glowe nie upadlam ;)

BTW - gdy opuszczalam Tbg, byli tam jeszcze ludzie z poczucim humoru. Wszyscy juz wyemigrowali?
        • ja-tarzan Re: Nauczyciel jak ze snu :D 01.07.15, 19:02
          >>A kto powiedzial, ze - niezaleznie od odpowiedzi - potwierdze albo zaprzecze? Jeszcze na glowe nie upadlam

Mogą być inni, którzy upadli ;)
          I mogą mieć kłopoty.

>>BTW - gdy opuszczalam Tbg, byli tam jeszcze ludzie z poczucim humoru. Wszyscy juz wyemigrowali?

Taki żart może skrzywdzić tych, których nazwisko - ot żartem - zostanie podane. Tak więc poczucie humoru kiepskie...
        • wislocki12 I po co wszystko, babciu? 01.07.15, 20:47
          I po co wszystko, babciu? ;-))
          • cauliflowerpl Re: I po co wszystko, babciu? 01.07.15, 21:49
            "babciu"

Ach, i wszystko jasne, po prostu różnica pokoleń :D Kto by pomyślał, że krótko po trzydziestce będę tego zjawiska doświadczać... ech, jak te czasy się zmieniają.

A przy okazji, Twój nick przypomina mi pewną bardzo dobrze sprzedającą się w swoim czasie książkę. Pewnie też nie kojarzycie, szanowna młodzieży :D
            • wislocki12 Cauliflowerpl i... polak1706 01.07.15, 22:07
              To nie jest kwestia pokoleniowa, to zaledwie cytat ze słynnej reklamy telewizyjnej, podającej w wątpliwość niemądre posunięcia owej babci, niestety! ;-)
              Mam wrażenie, że mentalnie zbliżasz się do niejakiego polaka1706, który też pamięta Michalinę Wisłocką! Ba, na podstawie tego twierdzi, że jestem kobietą! ;-))
              PS.
              • polak1706 Re: Cauliflowerpl i... polak1706 01.07.15, 23:15
                Żartujesz?
                O moją mentalność się nie martw, zresztą!
                Po twoich wpisach każdy się zorientuje żeś ty baba.
                • wislocki12 Wpisy a... płeć 01.07.15, 23:31
                  Oczywiście - żartuję! I to nieustannie, zresztą! ;-))
                  PS. No i jak mam nie niepokoić się o twoją mentalność, skoro twierdzisz, że po wpisach można rozpoznać twoją (też) płeć? :-((
                  PS2. A może Ty też jesteś damą, pardon, babą, na zasadzie bliskości mentalnej? ;-)
                  PS3. Czy przypadkiem nie używasz również nicka lechowski, tudzież rzeszowski, że o Americano nie wspomnę! ;-))
                  • polak1706 Re: Wpisy a... płeć 01.07.15, 23:34
                    głupia gęś jesteś!
                    • wislocki12 I to juz wszystko? 01.07.15, 23:38
                      No tak, koronny argument! I to już wszystko, na co Cię stać? Współczuję! ;-))
                      PS. Jaki masz IQ?
                      • polak1706 Re: I to juz wszystko? 01.07.15, 23:44
                        "0"
                        • wislocki12 0 01.07.15, 23:47
                          Gratuję lapidarności stylu! ;-))
        • wislocki12 Zostań tam, gdzie jesteś... 01.07.15, 22:14
          BTW, podejrzewam, że jak wrócisz do Tarnobrzega to i poczucie humoru tu wróći! Takie jak twoje? Dziękuję, serdecznie, zresztą! :-((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka