Dodaj do ulubionych

Ci ludzie mają rządzić Polską....

19.07.15, 18:24
m.kwejk.pl/obrazek/2386351/niezla-jest.html
To są po prostu kosmici ze zdolnościami do podróży w czasie...jak oni to robią
Obserwuj wątek
    • lechowski51 Re: Ci ludzie mają rządzić Polską.... 19.07.15, 19:45
      To straszne beniu!.A Ty skąd jak nie z prohibitów dowiadywałeś się o Katyniu?!
      • wislocki12 Przedwojenne prohibity 19.07.15, 19:54
        Może i z prohibitów, ale na pewno nie z tych przedwojennych. Chyba że chodzi Ci o wojnę w Iraku... ;-))
        • lechowski51 Re: Przedwojenne prohibity 19.07.15, 23:01
          Ty zapewne dowiadywałeś sie o Katyniu z książek,które na wskutek rewizji kradłeś takim jak ja?!
          • wislocki12 Przedwojenne prohibity o zbrodni katyńskiej 19.07.15, 23:31
            Czy Ty naprawdę nie jesteś w stanie ogarnąć faktu, że pakt Ribbentrop-Mołotow był podpisany 23 sierpnia 1939 r., a zbrodnia katyńska to wiosna 1942 r.? W związku z czym, pani rzecznik PiSu, historyk zresztą, nie mogła czerpać wiedzy o tragedii katyńskiej, że o pakcie Ribbentrop-Mołotow nie wspomnę, z przedwojennych prohibitów! ;-))
            PS. Chętnie poczytałbym twoje wspomnienia o tym, jak ukradziono Ci przedwojenne prohibity o zbrodni katyńskiej, które zresztą wcale nie były twoja własnością! ;-)
    • exbenek Re: Ci ludzie mają rządzić Polską.... 19.07.15, 23:05
      Katyń nie był dla mnie Nową Ziemią, bo miałem porządnego nauczuciela historii w podstawówce ,a co do czytania ze zrozumieniem polecam dokształt u ośmiolatków - "katyńskie prohibity" - przedwojenne .... To się trzeba nazywać lechowskim czy rzeszowskim ....albo być w pisie
      • exbenek Re: Ci ludzie mają rządzić Polską.... 19.07.15, 23:12
        "Na wskutek" twojej pisaniny dostałem czkawki -lechowski ,A NA SKUTEK twojej głupoty utwierdzam się w przekonaniu że po wygranej pisiorów ,rządzić Polską będą idioci
        • polak1706 Re: Ci ludzie mają rządzić Polską.... 19.07.15, 23:21
          > po wygranej pisiorów ,rządzić Polską będą idioci <
          że zapytam... a tych rządzących obecnie do jakiej grupy zaliczasz?
          • wislocki12 Na pewno nie do PiSiorów! 19.07.15, 23:34
            Do kogo? Na pewno nie do PiSiorów! ;-))
          • exbenek Re: Ci ludzie mają rządzić Polską.... 20.07.15, 06:06
            Tanich cwaniaczków ale nie idiotów
            • retinger Re: Ci ludzie mają rządzić Polską.... 20.07.15, 06:50
              Cwaniaczków mało kształconych. 57% członków PO nie ma matury, ale cwani są.
              • wislocki12 Marszałek 20.07.15, 12:01
                Za to marszałek M. Kuchciński ma maturę: "Ma wykształcenie średnie. Od 1974 do 1978 studiował historię sztuki na Katolickim Uniwersytecie Lubelskim. W 1978 ukończył Policealne Studium Ogrodnicze. W młodości związany z subkulturą hipisów." ;-)
                • republika_polska Re: Marszałek 20.07.15, 15:10
                  Przyszła pani premier ma równie wszechstronne wykształcenie po etnografii, co przy wyjaśnia szereg kontrowersyjnych propozycji PiS, gdyż jakiej wiedzy gospodarczej można się spodziewać po etnografie???
                  • wislocki12 Kwalifikacje 20.07.15, 16:06
                    Myślę, że kwalifikacje premier in spe nie odbiegają specjalnie od kwalifikacji marszałka de facto! ;-))
                    • lechowski51 Re: Kwalifikacje 20.07.15, 18:07
                      Ogromne kwalifikacje ma Kierowniczka Kabaretu zwanego Rządem RP dr.Ewa z Szydłowca
                      • peres3 Re: Kwalifikacje PiS-lamu 20.07.15, 19:35
                        "@lechowski51" na pewno pamięta jak to dawniej bywało z lekcji religii jak ksiądz "kapucyn" nauczał historii . Teraz Lechowski51 jest ekspertem wiedzy historycznej Polski ( był też Napoleonem w Jarosławiu Oddział Psychiatrii) może nie pamięta lekcji o chrzcie Polski 966 roku
                        teraz podaję mu link dla przypomnienia :
                        historiazakazana.hvs.pl/polska-przed-rokiem-966/
                        no teraz czekam na wyzwiska od naczelnego KATOLIKA FORUM !!! Pocałuj mnie (_|_)...ha ha ha
                      • genia50 Re: Kwalifikacje 20.07.15, 19:49
                        Powinna miec twoje wyksztalcenie lechowski51 ,bo m.in. podrozuje, a nie jakas ...medycyna.Co to w ogole za zawod-lekarz....w porownaniu z innymi,nie wymieniajac.
                        • lechowski51 Re: Kwalifikacje 20.07.15, 20:09
                          Niedługo będzie miała szansę zająć się tym na czym być może się zna,czyli leczeniem dzieci.Bo w roli Premiera Rządu RP zachowuje się jak Dyzma.
                          Może czołowy ekonomista tego forum benio wytłumaczy mi jak Kierowniczka Kabaretu,bedzie dopłacać młodym Polakom do pensji aby mogli "godnie przeżyć"?!
                          • wislocki12 Beata Bez Wyborów 20.07.15, 20:17
                            Jeżeli Kuchciński (ogrodnik) radzi sobie na stanowisku marszałka, a Szydło (etnograf) jest premierem jak Jan Bez Ziemi, to Kopacz (lekarz) z powodzeniem może poradzić sobie z funkcją premiera! Już, zresztą, całkiem nieźle sobie radzi! :-))
                            • ja-tarzan Re: Beata Bez Wyborów 21.07.15, 06:36
                              Przecież wykształcenie polityczne jest bardzo niszowe. Politycy, podobnie jak dziennikarze, powinni mieć wykształcenie "różne".
                              • wislocki12 Ciut za mało... 21.07.15, 11:41
                                Całkowicie zgadzam się z Tobą. Bardziej jednak chodziło mi o poziom owego wykształcenia. Przyznasz jednak chyba, że wykształcenie średnie dla wicemarszałka Sejmu to jakby ciut za mało... :-((
                                • ja-tarzan Re: Ciut za mało... 21.07.15, 22:30
                                  >>Przyznasz jednak chyba, że wykształcenie średnie dla wicemarszałka Sejmu to jakby ciut za mało... :-((

Generalnie rzecz biorąc tak.

W praktyce powiem Ci szczerze, że poznałem osobiście i "medialnie", czyli poprzez tv, osoby wykształcone ponad średnią, a będące głupcami, czasem chamami.
                                  Poznałem również osoby z niższym formalnym wykształceniem, a jednak z ogromną mądrością życiową i doświadczeniem, inteligencją, czy talentami i predyspozycjami do piastowania stanowisk.

Ja bym nie eliminował człowieka, tylko dlatego, że nie skończył studiów.
                                  • wislocki12 Senator, co by to nie mogło znaczyć 22.07.15, 01:05
                                    A miałeś okazję spotkać się z senatorem Kazimierzem J., absolwentem wieczorowego liceum ogólnokształcącego? ;-))
                                    • ja-tarzan Re: Senator, co by to nie mogło znaczyć 22.07.15, 06:43
                                      >>A miałeś okazję spotkać się z senatorem Kazimierzem J., absolwentem wieczorowego liceum ogólnokształcącego? ;-))

Nie, nie znam. A Ty? On został o coś oskarżony, że podajesz inicjały

Poza tym, formalne wymogi bycia nim spełnił i co najważniejsze zdobył głosy. To ludzie chcieli, by ich reprezentował.
                                      Czytając notkę o nim widzę, że od ponad 20 lat pełni jakieś publiczne funkcje, więc może łatwiej się odnajduje w różnych legislacyjnych działaniach niż jakiś "świeżak" z 3 fakultetami.
                                      • wislocki12 Legislacyne działania... 22.07.15, 11:42
                                        Masz rację, senator znakomicie "się odnajduje w różnych legislacyjnych działaniach"! ;-((

rzeszow.gazeta.pl/rzeszow/1,34962,15127056,Wiatr_w_plecy__alleluja_i_do_przodu__Kim_jest_Kazimierz.html
                                        • ja-tarzan Re: Legislacyne działania... 22.07.15, 11:48
                                          >>Masz rację, senator znakomicie "się odnajduje w różnych legislacyjnych działaniach"! ;-((

Napisałem "może", bo jak również wspomniałem nie znam go.

Czy każdy parlamentarzysta, który legitymuje się dyplomami jest godnym członkiem Sejmu, czy Senatu?
                                          Pisałem o pewnej regule.
                                          Dałem Ci przykład Szczerskiego, mógłby być bohaterem tego samego artykułu, a to facet z doktoratem...
                      • wislocki12 L51 20.07.15, 20:08
                        Powiedział, co wiedział...
                      • wislocki12 L51 20.07.15, 20:09
                        ...i umarł na... łupież! ;-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka