23.07.15, 11:19
jak minal swiateczny dzien, wspomnienia, lezka w oku, stare legitymacje partyjne, wspominanie towarzyszy walki, odbudowy i budowy ...a potem nostalgia za starymi dobrymi czasami bez wojen podjazdowych, umow smieciowych strachu przed ruskim atomem,biedy i nedzy wyzierajacej zza kazdego krzaka, upolitycznionego kosciola, wielkich bogatych i malych zebrakow tulajacych sie po swiecie za skibka chleba a nad wszystkim kroluje polska nienawisc, zawisc i polska swojska glupota. Nie zal wam starych dobrych czasow ? Wam mlodym wyprali mozgi, poburzyli pomniki , spreparowali na modle kaczynskich historie i wmawiaja wam ze czasy waszych ojcow to czasy zbrodniarzy i czerwonej zarazy..... to nazywa sie polska racja stanu, dla waszego dobra ... a to juz jajca jak balony.

Proletariusze wszystkich krajow...bagnet na bron....wyklety powstan ludu ziemi.....koncze bo bede ryczal z tesknoty.
Obserwuj wątek
    • wislocki15 Re: PRL 23.07.15, 11:38
      Masz rację gladysek. Ja i moi koledzy z ORMO często wspominamy dawne świetne czasy. Jak był problem z mięsem czy alkoholem to się szło na kontrol i zawsze było git tenteges. Mam tu na tym forum swoich ulubionych postmanów z którymi nadajemy na tej samej fali i mam nadzieję, że kiedyś do nas dołączą, np. wislocki12 i jego przyjaciele. Obiecuję, będzie fajnie.
      • wislocki15 Re: PRL 23.07.15, 11:39
        Zapomniałem gladysek, daj sygnał na priv to Ci wyślę zaproszenie na nasze spotkania.
        • wislocki12 Nie zapomnij... 23.07.15, 21:30
          Nie zapomnij i o mnie! ;-))
        • wislocki12 Wislocki jest tylko jeden - wislocki12! 23.07.15, 21:42
          I pamiętaj: wislocki jest tylko jeden - wislocki12!
    • wislocki12 "jajca jak balony" 23.07.15, 21:40
      Może i masz rację? Ale niedawno rozmawiałem z panem w seniorskim wieku. Stwierdził, że wolałby nie być zmuszonym zaczynać życie w warunkach Polski postsolidarnościowej... :-((
    • polak1706 Re: PRL 23.07.15, 23:14
      Wy Żydzi jesteście szczęściarze i cwaniaki!
      Jankesi fundują wam zbrojenia,
      dziennikzbrojny.pl/aktualnosci/news,3,9248,aktualnosci-ze-swiata,izrael-oficjalnie-pokazuje-rakietowe-czolgi
      żyjecie z samofinansującego się HOLOKAUSTU a my POlacy jesteśmy biedni bo mamy u władzy zdrajców, sprzedawczyków którzy dla własnych pełnych kont sprzedadzą ojca i matkę.
      Nie wystąpimy o wysokie odszkodowania do Niemców bo to nasi "przyjaciele". Szkoda! Bylibyśmy ustawieni na 2 POkolenia!
      Mogę cię zapewnić, chociaż na pewno o tym wiesz, że będziemy (POlacy) gołodupcami, także dzięki wam.
      • wislocki12 Holocaust i... POlacy 23.07.15, 23:29
        Przepraszam Cię bardzo, ale nie potrafię zrozumieć, na jakiej podstawie zaliczasz gladyska do narodowości żydowskiej? I co mają z nim wspólnego Amerykanie, że o czołgach M60 nie wspomnę! I jaki wpływ mieli na to holocaust i... POlacy? :-((
        • polak1706 Re: Holocaust i... POlacy 24.07.15, 00:19
          Widzisz jak mało wiesz o świecie! :-(
          • wislocki12 Oświeć mnie... 24.07.15, 01:01
            Widzę! Mam jednak nadzieję, ze nie omieszkasz mnie oświecić, co by to nie mogło znaczyć! ;-))
            • lechowski51 Re: Oświeć mnie... 24.07.15, 07:26
              ...niestety zresztą!,Ty też piewco PRL-u nie wyobrażasz sobie,że mógłbyś startować w dorosłe życie w wolnej Polsce?!
              • edekzgredek99 Re: Oświeć mnie... 24.07.15, 10:32
                Ta Polska tez nie jest wolna niestety
              • wislocki12 Jak parę milionów Polaków 24.07.15, 11:51
                Jak parę milionów Polaków, którzy woleli poszukać szczęścia za granicą... :-((
                • lechowski51 Re: Jak parę milionów Polaków 24.07.15, 18:28
                  Gdyby nie 50 lat komunistycznej okupacji,to do Polski emigrowaliby za pracą Hiszpanie,Włosi czy Belgowie a nie Polacy.I nie myl wolności z zasobnym zyciem.
                  • wislocki12 "Gdyby nie 50 lat komunistycznej okupacji..." 24.07.15, 20:30
                    Polacy pod wodzą Rydza-Śmigłego byliby już na Księżycu, przed Amerykanami, zresztą! ;-))
                    • lechowski51 Re: "Gdyby nie 50 lat komunistycznej okupacji..." 24.07.15, 20:58
                      Gdyby czerwoni żołdacy/bolszewicy/ i ich brunatni kumple/Niemcy/, nie zrujnowali nam kraju,to zapewne dzisiaj bylibyśmy jednym z najbogatszych narodów świata.
                      • wislocki12 Czym Ty myślisz? 24.07.15, 21:14
                        Że nie wspomnę o carycy, kaiserze i cesarzu! ;-))
                        PS. Człowieku, czym Ty myślisz, jeśli... myślisz? :-((
                  • peres3 Re: Jak parę milionów Polaków 24.07.15, 20:54
                    na każdej wojnie biorą wszystko wygrani...... Włochy i Niemcy przegrali Polska jak zwykle dała duPy ! za PRL odbudowano Warszawę (pamiętasz chyba szubrawcu Lechuju jak płaciłeś cegiełki na odbudowę Warszawy)
                    My Polacy wygraliśmy wojnę a żydostwo makaroni, chelwetia ,niemcy ograli (ograbili) Poloczków pod rządami W.Brytani (Churchill stary zgred palący fajkę) wysłał kilkadziesiąt tysięcy Polaków na wojnę po śmierć , żeby bojowników wolności takich jak teraz mamy Lechujów wyśmiewać i okraść do gołego , prof. Balcerowicz ....
                    • wislocki12 "d...", że o "ch..." nie wspomnę... 24.07.15, 21:25
                      Przepraszam, ale spróbuję zapytać, w którym to momencie, jak piszesz, "My Polacy wygraliśmy wojnę"? :-((
                      PS. Wolałbym, abyś wyrażeń typu "d...", że o "ch..." nie wspomnę, nie używał.
                      • peres3 Re: zapaliłeś trwakę dziś !!! 24.07.15, 21:44
                        o czym "ćpunku" piszesz o d_pie tak ,ale opiszę do LEchuja , a nie do ciebie miernoto ...
                        • lechowski51 Re: zapaliłeś trwakę dziś !!! 24.07.15, 21:53
                          POzostał ci wisłocki do dyskusji,tobie podobny peres...niestety,zreszta,co by to nie miało znaczyć.
                          • wislocki12 Wolę peresa! 24.07.15, 22:07
                            Mimo wszystko wolę peresa niż klechowskiego, że rzeszowskim, americano i marmarze nie wspomnę, co by to nie mogło znaczyć! :-((
                        • wislocki12 "Ćpunek" i "miernota" 24.07.15, 21:57
                          A co, nie wolno? Zazdrościsz? To nie była "trwaka", na szczęście! ;-))
                          PS. Pozdrów ode mnie owegO " LEchuja"! ;-((
                        • wislocki12 "Rynek oraz publiczny plac" 24.07.15, 22:04
                          Mam wrażenie, ze nie do końca rozumiesz pojęcie "forum":
                          "Forum – pierwotnie rynek oraz publiczny plac w miastach świata rzymskiego.
                          Forum było najważniejszym miejscem w rzymskich miastach i znajdowało się przy skrzyżowaniu dwóch głównych miejskich arterii komunikacyjnych: poprzecznej zwanej decumanus oraz podłużnej zwanej cardo. Zazwyczaj miał prostokątny kształt i zdobiły go kolumnady, świątynie oraz budowle publiczne. Odbywały się na nim sądy, a kupcy mieli tam swoje stoiska. Zdarzało się, że miasta miały kilka forów (np. Rzym)."
                          Jak sam widzisz, forum nie jest najlepszym miejscem dla korespondencji prywatnej, niestety! :-((
                          • genia50 Re: "Rynek oraz publiczny plac" 24.07.15, 22:32
                            Mnie czesto korci,zeby cos wiecej powiedziec,a nawet sie rozgadac,ale jak sobie wyobraze,ze kazdy moze to przeczytac,to zaraz sie ocenzurowuje.
                            • lechowski51 Re: "Rynek oraz publiczny plac" 24.07.15, 22:58
                              Co by to nie miało znaczyć niestety Ateistyczna Dewotka,wybiera sobie towarzystwo z tego marginesu.A,że cham,prostak i zwierzęcy antysemita,to Ateistycznej dewotce wisłockiemu zupełnie to nie przeszkadza.
                              • genia50 Re: "Rynek oraz publiczny plac" 24.07.15, 23:06
                                No,niektorzy tak reaguja na "czarna polewke".wspolczuje ci lechowski51.
                              • wislocki12 "Nie o Ciebie chodziło!" 24.07.15, 23:21
                                Wierz mi, to naprawdę nie o Ciebie mi chodziło! ;-))
                                PS. Wolę pereca... On nie wie, co czyni! :-((
                              • wislocki12 Zawsze wierzyłem w Ciebie! 24.07.15, 23:29
                                Przepraszam bardzo, że zapytam: Czy to ma znaczyć, że jesteś filosemitą? Chyba żartujesz? ;-))
                                PS. Jak rozumiem, takiego katolickiego dewota jak Ty, boleśnie uwiera chamstwo, prostactwo i zwierzęcy antysemityzm! Zawsze wierzyłem w Ciebie! ;-))
            • polak1706 Re: Oświeć mnie... 25.07.15, 01:10
              >nie omieszkasz mnie oświecić<
              Ciemno, jasno, jaśniej, najjaśniej...
              • wislocki12 Jestem Polakiem! 25.07.15, 01:18
                "Ciemno, jasno, jaśniej, najjaśniej..." Jestem Polakiem, 1706, zresztą! ;-))
                • ja-tarzan Re: Jestem Polakiem! 25.07.15, 07:09
                  Jak ciekawa dyskusja o najnowszej historii...

Współczuję, ileż to frustracji, niezadowolenia, czy kompleksów musi w końcu przelewać tę czarę goryczy, by poczuć taką potrzebę kłapania na siebie w każdym wątku.
                  Wątek bez oplucia, to wątek stracony ...

Szkoda,że na forum gazety tego nie można zrobić:

www.radiozet.pl/Rozrywka/O-tym-sie-mowi/Hejty-na-fejsie-koniec-z-anonimowoscia-hejterow-w-Internecie-00008825
                • polak1706 Re: Jestem Polakiem! 25.07.15, 10:58
                  >nie omieszkasz mnie oświecić<
                  no to
                  www.google.pl/search?q=%C5%BCar%C3%B3wki&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAWoVChMIp6uF__T1xgIVQfNyCh0mhQnS&biw=1280&bih=869
                  • wislocki12 Boki można zrywać 25.07.15, 11:32
                    Strasznie śmieszne! Po prostu można boki zrywać! ;-))
                    • polak1706 Re: Boki można zrywać 25.07.15, 11:38
                      Dyżurna wisłocka zawsze na stanowisku! O każdej porze dnia a nawet w nocy. Weź się kobieto do roboty. Wydaje mi się że jesteś leserem. Mamusia wszystko w domu zrobi a ty "wisisz na NECIE". Nieładnie :-((
                      > Po prostu można boki zrywać! < Możesz zrywać obcasy w butach.
                      • wislocki12 "Wisisz na NECIE"! 25.07.15, 11:46
                        Pozwalam sobie delikatnie przypomnieć, że ty też "wisisz na NECIE"! ;-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka