Dodaj do ulubionych

Gdzieś tam coś palnął...

15.10.15, 23:09
R. Ziemkiewicz i o J. Kaczyńskim:
"- Czy słowa o chorobach przenoszonych przez uchodźców zaszkodzą PiS?
- Wszyscy wiedzą, jaki jest Jarosław Kaczyński. Wszyscy wiedzą też jednak, jaka jest dla niego alternatywa. Więc to, że gdzieś tam coś palnął, coraz mniej komukolwiek przeszkadza."
Nic dodać, nic ująć! ;-))

www.se.pl/wiadomosci/opinie/rafal-ziemkiewicz-ten-atak-jest-juz-nudny_703509.html
Obserwuj wątek
    • 4vardtramp Re: Gdzieś tam coś palnął... 16.10.15, 09:38
      Wszyscy wiemy za co wisłocki12 bierze kasę od gazety. Wszyscy też tu wiedzą jak bardzo mu zależy na premii.
      Więc w każdym wątku "jego" przewidywalna, sterowana odgórnie opinia jest oczywistą oczywistością. A po internautach spływa już od dawna jak woda po (nomen omen) kaczce.
      Wymyślcie coś nowego agitatorzy, bo wisłocki12 jest już tak ograny jak przekręt na wnuczka:).
      Nic dodać nic ująć! ;-))
      • edekzgredek99 Re: Gdzieś tam coś palnął... 16.10.15, 10:52
        Jak sie jest osoba publiczna to trzeba uwazac co sie gada. Nie mozna sobie palnac czegos ot tak bez zastanowienia. Zwlaszcza jak sie bawi w polityke. Skoro jestes tak dobrze poinformowany to powiedz nam dla kogo pracuje lechowski i ile bierze za wpis
      • wislocki12 Na wnuczka 16.10.15, 12:13
        Mam wrażenie, że pomyliłeś R. Ziemkiewicza z wisłockim12, co mnie, oczywiście, niezmiernie cieszy! ;-))
        PS. Przekręt na wnuczka nadal działa! ;-)

www.se.pl/metoda-na-wnuczka,89803/
      • wislocki12 Urobek 17.10.15, 00:12
        A jak podasz numer swojego konta bankowego, to zobowiązuje się przekazać Ci cały urobek. Natychmiast!
    • 4vardtramp Re: Gdzieś tam coś palnął... 17.10.15, 10:28
      Oj wisłocki12, pewnie ci nie zapłacili, bo wynagrodzenie miało być za efekty a nie za puste szczekanie.
      Czyli jak rozumiem w ocenie przełożonych twoja skuteczność do tej pory = zero.
      Próbuj dalej.
      • wislocki12 "Wytrwała zajadłość" 17.10.15, 11:52
        Chyba brak Ci konsekwencji, bo napadając na mnie w innym wątku, oskarżasz mnie, że wytrwale i zajadle atakuję niewygodną opozycję. :-(
        PS. Jak myślisz, dlaczego tak naprawdę Ziemkiewicz wyraźnie lekce sobie waży prezesa? ;-)
    • wislocki12 Osobowość narcystyczna 18.10.15, 21:59
      Tytułem uzupełnienia:
      Jestem po lekturze pierwszych rozdziałów książki Krzymowskiego "Jarosław. Tajemnice Kaczyńskiego" i przypomina mi się to, co kiedyś przeczytałem w Wikipedii:

"Osobowość narcystyczna – zaburzenie osobowości, w którym występuje wzorzec zachowań zdominowany nastawieniem wielkościowym (w wyobraźni lub na jawie), potrzebą bycia podziwianym, brakiem empatii i niezdolnością do przyjęcia perspektywy innych osób.
      (...)
      Osobowość narcystyczna powstaje na skutek odniesienia rany narcystycznej w fazie ponownego zbliżenia. Rana narcystyczna powstaje, gdy opiekunowie wymagają od dziecka, aby było pod jakimś względem inne niż jest w rzeczywistości. Rodzice nie odzwierciedlają dziecka, nie są empatyczni i nie zachowują zdrowych granic między sobą a dzieckiem, nie pozwalając w ten sposób na prawidłowy rozwój dopiero wyłaniającej się osobowości – na kształtowanie się prawdziwego self. Przekaz środowiska brzmi: Jeśli przestaniesz być sobą i będziesz tym kim ja chcę abyś był, będę cię kochał.
      Zamiast potrzebnej w tym okresie kateksji narcystycznej rodziców przez dziecko następuje proces odwrotny - rodzice idealizują dziecko, wymuszając na nim stworzenie obronnego, kompensacyjnego fałszywego self, które ma zapewnić dziecku bezpieczeństwo związane z zaspokojeniem podstawowych potrzeb. Idealizacja dziecka wiąże się z nieakceptowaniem jego słabości i ograniczeń oraz wyjątkowej w tym okresie podatności na zranienie. Powstałe w wyniku tak głębokiego zranienia fałszywe self będzie zaprzęgało ogromną część energii organizmu w celu osiągnięcia wielkości, bez której osoba ta czuje się skrajnie bezwartościowa lub doznaje dojmującej pustki - uczucia pochodzącego z prawdziwego self, towarzyszącego refleksji, że żyło się nie swoim życiem, w krainie iluzji o swojej omnipotencji.
      W uproszczeniu można powiedzieć, że jeśli dziecko nie było kochane takim jakie jest, jeśli było wykorzystane do realizacji marzeń rodziców lub otrzymało przekaz: "musisz być kimś lepszym" to przez resztę życia będzie mu trudno być sobą lub będzie to w ogóle niemożliwe."

Czytaj więcej:
      pl.wikipedia.org/wiki/Narcystyczne_zaburzenie_osobowo%C5%9Bci
      • edekzgredek99 Re: Osobowość narcystyczna 19.10.15, 08:26
        Za to to Jarus musi podziekowac mamusi. Tatus nie mial nic do gadania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka