Dodaj do ulubionych

Potrzebuję pomocy prawnej

12.12.15, 10:06
Cz to aktualne?:telewizjarepublika.pl/tvn-duda-pomoc-okazala-sie-fikcja-kancelaria-prezydenta-stacja-mija-sie-z-prawda,23503.html
Obserwuj wątek
    • e-zyleta Re: Potrzebuję pomocy prawnej 12.12.15, 10:25
      Masz załatwione<Wystarczyła jedna sprytna zagrywka rządu i dwoje bliskich PiS i środowisku Radia Maryja polityków może liczyć na kokosy, których pozazdrościć im może nawet premier z prezydentem. O kim mowa? O europośle PiS Januszu Wojciechowskim (61 l.) i Urszuli Krupie (66 l.), związanej z ojcem Tadeuszem Rydzykiem (70 l.).

PiS wykorzystał możliwość wycofania zgłoszonego przez poprzedni rząd kandydata Polski do Europejskiego Trybunału Obrachunkowego (ETO). Dwa miesiące temu 8 października na to miejsce wybrano dotychczasowego szefa Rządowego Centrum Legislacji Macieja Berka (43 l.). Jego kandydaturę poparła ustawodawcza komisja sejmowa. Za byli także posłowie PiS.
      Ale jak widać po wyborach politycy z partii Jarosława Kaczyńskiego (66 l.) zmienili zdanie. Rząd premier Beaty Szydło (52 l.) wystarał się w Brukseli o to, by w trybie nadzwyczajnym dostać zgodę na wycofanie kandydatury Berka i zgłoszenie nowej ? już po upływie terminu, który minął 16 listopada.
      W ten sposób Berkę zastąpi Janusz Wojciechowski. A pusty fotel po europośle w Parlamencie Europejskim zajmie prowadząca audycje o zdrowiu w Radiu Maryja, Urszula Krupa..>
      REKLAMA

REKLAMA

ETO, w którym pracować będzie Wojciechowski to instytucja Unii Europejskiej, w której kadencja trwa aż 6 lat, a zarobki są niebotyczne. Miesięcznie 20 tys. euro (86 tys zł.) plus dodatki! W sumie przez ten czas Wojciechowski zarobi prawie 7 mln zł. Urszula Krupa z kolei będzie zarabiać miesięcznie ponad 8 tys. euro ( 32 tys zł),. W ostatnich eurowyborach zdobyła zaledwie 8 tys. głosów.

• wislocki12 I bardzo dobrze 12.12.15, 11:57
        I bardzo dobrze! Wojciechowski założy przy okazji filię "Duda pomocy", a Krupa będzie korespondentem zagranicznym "Radia Maryja". ;-))
      • genia50 Re: Potrzebuję pomocy prawnej 12.12.15, 17:55
        Właśnie przy zmianie obsady stanowisk wychodzi jak wyglądają niektóre pensje.Ktoś wymyślił takie demoralizujace wynagrodzenia(kumulacja w lotto) i tak jest.Dla mnie to niczym nie uzasadnione kokosy,ktoś wymyslil legalny skok na bank dla wybranych i sie przyjęlo.Dopiero gdy stanowisko obejmą osoby nielubiane ludzie uświadamiają sobie te kosmiczne wypłaty.Myśle ,że niestety to juz sie nie zmieni i kto by to nie byl fajny czy nie będzie niesprawiedliwie opłacany i różnice się nie zmniejszą.
        P.S.Dotyczy b.wielu instytucji w kraju i za granicą.
    • re_bo Re: Potrzebuję pomocy prawnej 12.12.15, 10:33
      No i po co ten jad Żyleta? A kogo mieli wybrać? Hartmana? Środzinę ? A może Niesiołowskiego? Bo powiązani z Wyborczą a nie z Radio Maryja? Nie rób z siebie idioty wyskakując z takiemi newsami!
      Co w tym dziwnego , że szef obsadza stanowiska swoimi ludźmi? W te miejsce użyj mózgu...jak potrafisz
      • e-zyleta Re: Potrzebuję pomocy prawnej 12.12.15, 10:44
        A dlaczego nie? Uzasadnij...........................................
        Mój przyjaciel bardzo skromny człowiek miał obiecaną pomoc, ma szukać jej w sklepie monopolowym?
        • exbenek Re: Potrzebuję pomocy prawnej 12.12.15, 10:54
          No co cycku pisowski? gdzie ta pomoc?
          • exbenek Re: Potrzebuję pomocy prawnej 12.12.15, 10:55
            "w te" miejsce użyłem mózgu i wychodzi jedno - zrobili ludzi w ch....a
      • wislocki12 Za byli także posłowie PiS 12.12.15, 11:52
        "Dwa miesiące temu 8 października na to miejsce wybrano dotychczasowego szefa Rządowego Centrum Legislacji Macieja Berka (43 l.). Jego kandydaturę poparła ustawodawcza komisja sejmowa. Za byli także posłowie PiS." :-(
    • re_bo Re: Potrzebuję pomocy prawnej 12.12.15, 14:21
      e-zyleta 12.12.15, 10:44
      A dlaczego nie? Uzasadnij...........................................
      Mój przyjaciel bardzo skromny człowiek miał obiecaną pomoc, ma szukać jej w sklepie monopolowym?

A dlatego choćby że teraz odpowiedzialność za kraj spadła na PiS. Sytuacja jest tak fatalna że potrzeba wszystkich sił aby tej sprawie sprostać. Normalnym jest że wszędzie potrzebni są zaufani ludzie czy to w kancelarii prezydenta czy to w trybunale konstytucyjnym. każdy szef otacza się swoimi ludxmi. Po też tak robiła (patrz Pamiętamy), SLD takoż itp.
      PiS jeszcze nawet nie zaczęła a już ruszyła medialna histeria. Poczekajmy choć z rok by wyrokować
      • e-zyleta Re: Potrzebuję pomocy prawnej 12.12.15, 14:32
        Twój bełkot oraz pamiętamy, nie jest uzasadnieniem a tylko poglądem skrajnie radykalnym. jakie reprezentuje twoja opcja. Nie zrozumiałeś mojego wpisu i chcesz prowadzić konwersację. A przecież mój watek dotyczy sposobu (oszukiwania) dojścia do władzy (koryta) Przypomnę ci tylko że z pustego to nawet salomon nie naleje, obiecanki cacanki a głupiemu??????????????????????
        • palacz67 Re: Potrzebuję pomocy prawnej 12.12.15, 14:39
          Witaj, Zyleta. To Twój wątek? Pozdrawiam
          • e-zyleta Re: Potrzebuję pomocy prawnej 12.12.15, 14:50
            Witaj, masz prawo polemizować w temacie. Pozdrawiam.
            • e-zyleta Re: Potrzebuję pomocy prawnej 12.12.15, 15:03
              Ach zapomniałem jestem kontynuatorem wątku leszka. Pozdrawiam.
              • palacz67 Re: Potrzebuję pomocy prawnej 12.12.15, 16:00
                Tak myślałam, dzięki za odpowiedź, pzdr.
                • palacz67 Re: Potrzebuję pomocy prawnej 14.12.15, 19:06
                  Witaj, Zyleta, przeczytaj jeszcze raz moją wypowiedź a jak szukasz powodu, by mi dokuczyć, to Ci zejdę z drogi, pozdrawiam.
                  • e-zyleta Re: Potrzebuję pomocy prawnej 14.12.15, 19:34
                    Broń Boże żeby Ci dokuczać, ale było takie twoje pytanie.
                    • e-zyleta Re: Potrzebuję pomocy prawnej 14.12.15, 19:50
                      Żebym nie był gołosłowny, to wklejam< palacz67 31.08.15, 21:45
                      Witam, mam pytanko. Czy piszesz tylko pod tym nickiem E-Zyleta? Pozdrawiam>. Nie znaczy to że mnie podejrzewałaś, ale można było, też tak zrozumieć.
    • re_bo Re: Potrzebuję pomocy prawnej 12.12.15, 17:03
      e-zyleta 12.12.15, 14:32
      Twój bełkot oraz pamiętamy, nie jest uzasadnieniem a tylko poglądem skrajnie radykalnym. jakie reprezentuje twoja opcja. Nie zrozumiałeś mojego wpisu i chcesz prowadzić konwersację. A przecież mój watek dotyczy sposobu (oszukiwania) dojścia do władzy (koryta) Przypomnę ci tylko że z pustego to nawet salomon nie naleje, obiecanki cacanki a głupiemu??????????????????????

A teraz, żyleta, wskazane by było abyś Ty, zamiast od głupich wyzywać, wskazał w którym konkretnie miejscu moje rozumowanie jest złe. Potrafisz?
      • wislocki12 Obiecanki, macanki, a głupiemu... 12.12.15, 21:11
        I Ty nazywasz to rozumowaniem? Chyba żartujesz! :-(
        • e-zyleta Re: Obiecanki, macanki, a głupiemu... 12.12.15, 22:23
          Nie wiedziałem że bełkot, znaczy że ktoś jest głupi, w rzeczywistości taka ocena daje mi wiele do myślenia.
          • smieszekleszek Re: Obiecanki, macanki, a głupiemu... 13.12.15, 18:35
            wkw.salon24.pl/685346,morawie?wycofuje-sie-z-podwyzki-kwoty-wolnej -
            • genia50 Re: Obiecanki, macanki, a głupiemu... 13.12.15, 18:49
              Jedno mnie zastanawia;kwota wolna od podatku jest w/g mnie znacznie niższa od 500 na dziecko i na kwote w.o.p. nie ma a na 500 na dziecko jest ,Tym bardziej,ze kwoty nie trzeba wydac,tylko jej nie pobrać,a na dziecko to żywa gotówka co miesiąc.Niech mi jakiś ekonomista wytłumaczy..
              • genia50 Re: Obiecanki, macanki, a głupiemu... 14.12.15, 21:01
                Czekam na odpowiedż...........wciaż......

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka