Dodaj do ulubionych

Prawda o naszym Wszechmogącym "kurduplu"

27.12.15, 23:18
RAJMUND KACZYŃSKI URODZONY W GRAJEWIE MATKA FRANCISZKA ZE SWIATKOWSKICH ZRODZONEJ W WSI GRONOWCE KOŁO ODESSY Z RODZINY NACZELNEGO PREZESA SADU WOJSKOWEGO ZA STALINA PUŁKOWNIKA ARMII CZERWONEJ WILHELMA SWIATKOWSKIEGO.

Historia zasłużonych dla morderców z Katynia, dwóch ukochanych wujków Jarka i Lecha – Wilhelma i Henryka ŚWIĄTKOWSKICH i ich związek ze straszliwym Mordem Katyńskim.
Wilhelm był absolwentem Charkowskiego Instytutu Prawa z 1940 roku, od razu włączonym w wojskowy wymiar sprawiedliwości Armii Czerwonej (a co działo się z polskimi oficerami w Charkowie w 1940 roku – dodawać chyba nie muszę), potem, po wojnie, jako zaufany Stalina i Berii, był Prezesem Naczelnego Sądu Wojskowego w okresie największego apogeum stalinowskich czystek na Polakach (1950-1954).
Drugi, Henryk, był ministrem “sprawiedliwości” nieprzerwanie w latach 1945-1956 (!!!), przez co odpowiada za całokształt stalinowskich zbrodni na Narodzie Polskim, był jedynym stałym ministrem w czterech powojennych marionetkowych rządach komunistycznych (Osóbki-Morawskiego, I rząd Bieruta, I rząd Cyrankiewicza i II Bieruta), a co najważniejsze – już na wiosnę 1945 roku (!!) nakazał wszcząć śledztwo swemu wiernemu psu (Jerzemu Sawickiemu – właść. Izydorowi Reislerowi), którego celem miało być zatuszowanie winy bolszewików za ten straszliwy mord na polskich oficerach i próba zrzucenia go na broniących się wtedy jeszcze faszystów.

To są tylko informacje ogólne. Po szczegóły – wysyłam was do pewnego Jarosława i jego mamy, Jadwigi. Wiedzą o tym bardzo dużo ? jako że często odwiedzali się nawzajem, zanim po śmierci Stalina nie cofnięto Wilhelma do Związku Radzieckiego i tam, rozliczono za zbrodnie na Narodzie Polskim, czego dokonali sami komuniści od Chruszczowa już w 1954 roku (!).

czym Rajmund Kaczyński zaimponował Bierutowi. Wilhelmem Świątkowskim, kuzynem przysłanym do PRL przez Stalina, na funkcję prezesa Wojskowego Sądu Najwyższego. To Wilhelm podpisywał wyroki śmierci na zakapowanych przez Rajmunda AK-wców.
ps. Dzięki temu Wilhelmowi pewne młode, bezdzietne wtedy jeszcze małżeństwo Rajmunda i Jadwigi otrzymało tylko dla siebie piękną trzypiętrową willę na Żoliborzu, gdy reszta warszawian, którym jakimś cudem udało się przetrwać II Wojnę, gnieździło się całymi rodzinami po piwnicach i spalonych ruinach. Żeby było ciekawiej – ta willa była wcześniej nadana rodzinie bohatera z 1920 roku, majora Lisa-Kuli przez Piłsudskiego, za męstwo tego człowieka i oddanie życia w obronie Polski, Europy i Świata przed zalewem czerwonego terroru.

Wujkiem Rajmunda Kaczyńskiego był Naczelny Prezes Sądu Wojskowego w rządzie Bieruta, wyznania starozakonnego KGBowiec osobiscie mianowany przez Stalina i kat narodu polskiego Wilhelm Świątkowski ur. w Granówce pod Odessą. Mamusia Rajmunda z domu Świątkowska ur. w Granówce pod Odessą. Stąd ta przychylność władz dla rodziny Kaczyńskich. Dlatego też IPN gorliwie ściga różnych Bermanów i Szechterów a milczy i udaje że nic nie wie o ich zwierzchniku, którego rozkazy wykonywali.
Obserwuj wątek
    • polak1706 Re: Prawda o naszym Wszechmogącym "kurduplu" 27.12.15, 23:44
      zajmij się Petru, Balcerowiczem, i POdobnymi. Będzie ciekawiej
      • wislocki12 Już jest ciekawie! 28.12.15, 00:11
        Czy będzie ciekawiej? Wątpię! No bo zważ:
        "Wujkiem Rajmunda Kaczyńskiego był Naczelny Prezes Sądu Wojskowego w rządzie Bieruta, wyznania starozakonnego KGBowiec osobiscie mianowany przez Stalina i kat narodu polskiego Wilhelm Świątkowski ur. w Granówce pod Odessą. Mamusia Rajmunda z domu Świątkowska ur. w Granówce pod Odessą. Stąd ta przychylność władz dla rodziny Kaczyńskich. Dlatego też IPN gorliwie ściga różnych Bermanów i Szechterów a milczy i udaje że nic nie wie o ich zwierzchniku, którego rozkazy wykonywali." :-(
        • polak1706 Re: Już jest ciekawie! 28.12.15, 00:33
          No właśnie! Dlaczego IPN za PO o tym nie krzyczało? Bo to jakaś fikcja.
          • wislocki12 IPN jak koń... 28.12.15, 01:20
            Dlaczego? Jaki jest IPN każdy widzi... :-((
            PS. Po co pytasz, jeśli wiesz? ;-)
          • edekzgredek99 Re: Już jest ciekawie! 28.12.15, 08:32
            Zabolalo co? Prawda zawsze boli ;)
            • polak1706 Re: Już jest ciekawie! 28.12.15, 20:30
              Zapamiętaj:
              KACZYŃSCY TO PATRIOCI!
              Docenicie to kiedy już będziecie w SZPONACH mosadu, niemieckiej UNII i POdobnych hochsztaplerów
          • ja-tarzan Re: Już jest ciekawie! 28.12.15, 10:11
            >>No właśnie! Dlaczego IPN za PO o tym nie krzyczało? Bo to jakaś fikcja.

No widzisz Polaku, aktywiści propisowscy publikują rożne rzeczy, na temat polityków odmiennej (czyt. "niewłaściwej") maści i ich rodzin nie bacząc na to, co jest faktem, a co fikcją.
            LICZY SIĘ PRZEKAZ.
            Powtarzany wielokrotnie, zapada w pamięć.
            Prezydent staje się strażnikiem żyrandola, a Petru jakimś Rumunem na garnuszku miliarderów.

IPN nie krzyczał też o agenturalnej przeszłości Wałęsy, a przecież i dla Ciebie - jest ona pewnikiem.

Dziś jeszcze może wzrok przyćmiony masz, ale przejrzysz na oczy. Nie zmieniając poglądy polityczne, bo te są mniej istotne, ale zauważając, kto politykiem, a kto politykierem jedynie jest. ;)
            I zaczniesz wymagać określonego poziomu od każdego, kto z Twoich również podatków się utrzymuje.
            Gdybyś - tak wyobraźmy sobie - bezpośrednio zatrudniał posłów na umowę o pracę, to byś pewnie w pierwszym tygodniu wypieprzył na bruk 3/4, czyż nie? ;) ... i nie tylko z jednej opcji, prawda? ;)
            • polak1706 Re: Już jest ciekawie! 28.12.15, 20:31
              >Prezydent staje się strażnikiem żyrandola, a Petru jakimś Rumunem na garnuszku miliarderów.<
              Masz co do tego wątpliwości? Bo ja nie!
              • ja-tarzan Re: Już jest ciekawie! 29.12.15, 11:35
                >>Masz co do tego wątpliwości? Bo ja nie!

A czego strażnikiem jest obecny prezydent? Na czyim garnuszku jest Kaczyński, no bo każdy polityk reprezentuje czyjeś interesy. Życzę Ci, byś zawsze miał przekonanie, że PiS broni Twoich.;)
                • polak1706 Re: Już jest ciekawie! 29.12.15, 22:00
                  Tak! Mam takie przekonanie i miałem go również 8 lat temu.
                  • wislocki12 "Żadne krzyki i płacze..." 29.12.15, 22:10
                    No tak:
                    "Żadne krzyki i płacze nas nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne" (J. Kaczyński). :-((
                  • ja-tarzan Re: Już jest ciekawie! 30.12.15, 11:20
                    >>Tak! Mam takie przekonanie i miałem go również 8 lat temu.

Tego byłem pewien Polaku, życzyłem Ci, byś to przekonanie zachował w przyszłości, gdy doświadczysz konsekwencji ich rządów.
                    • polak1706 Re: Już jest ciekawie! 31.12.15, 00:25
                      Gorzej jak za PO/PSL już być nie może, natomiast naprawa tego wszystkiego co zepsuło PO/PSL będzie trwać latami. Co zepsuli? WSZYSTKO!
                      PiS próbuje odzyskać Polskę, ale to nie jest łatwe. Widzę to po histerii przegranych.
                      • ja-tarzan Re: Już jest ciekawie! 31.12.15, 10:48
                        >>Gorzej jak za PO/PSL już być nie może, natomiast naprawa tego wszystkiego co zepsuło PO/PSL będzie trwać latami. Co zepsuli?

Oczywiście, że może. Gorzej bywało. Nie pamiętasz sam, to porozmawiaj z rodzicami. Opowiedzą Ci jak bywało w latach 90-tych choćby.

>>Co zepsuli? WSZYSTKO!

Propaganda i populistyczne hasełko. Oczywiście do obalenia, nawet słowami oficjeli z PiS, którzy pewne dane z lat rządów PO wykorzystali w swym własnym raporcie. Pozytywne dane.
                        Ludzie byli znużeni PO to raz, mieli dość buty i arogancji władzy i paru jeszcze rzeczy. Ale na pewno nie tego, że PO popsuła wszystko, nie mieliby drugiej kadencji. Nie dostaliby się nawet do sejmu.

NIE MOŻNA NAPRAWIAĆ CZEGOŚ PSUJĄC. To co robi PiS w sporej części nie jest dobrą zmianą, choć zapewne podczas swej kadencji zdołają zrobić wiele dobrego, jak każda partia u władzy.

>>PiS próbuje odzyskać Polskę, ale to nie jest łatwe.

To jest trafne określenie. PiS, Marszałek Kaczyński musi odzyskać Polskę ;)

>>Widzę to po histerii przegranych.

Ci co stracili koryto zapewne doznają histerii, ale wielu ludzi nie oczekiwało takiej "dobrej zmiany".
                        Nie jesteśmy w stanie wojny, by poświęcać pewne zasady demokracji w imię "odzyskiwania Polski".
                        To już brzmi jak hipokryzja i populizm, już teraz, a zobaczymy co będzie dalej.
                        Jeszcze jest szansa oczywiście.
                        Zobaczymy kształt ustawy medialnej za te pół roku.

Ja osobiście jedynie obawiam się kosztów. Porozmawiamy za powiedzmy rok, czy dwa, to będziemy widzieć poziom inflacji, koszty określonych usług, nie tylko bankowych, budżet i deficyt, podatki. To są na przykład rzeczy, które mnie interesują. Mnie nie zależy na "odzyskaniu Polski", bo jej nie straciłem.
                        Stracili ja tacy sami żądni koryta politykierzy, jak ci, którzy odeszli po tych wyborach...

nie warto aż tak wspierać jednych, ani drugich... drogi Polaku. Jeśli Ci sprawy Polski na sercu leżą, to nie trać czujności, nie wierz naiwnie, że oto ster objęli ci nieomylni, kryształowo uczciwi itd.
                        W tej partii jest tyle samo wyrachowania, co w innych ... nie zatrudniali by choćby prokuratorów stanu wojennego z przyczyn ideologicznych. W sytuacji, gdy jednym z naczelnych haseł jest Precz z komuną!, resortowe dzieci itp.
                        To kwestia kalkulacji, wyrachowania, kto i kiedy będzie potrzebny... a każda władza potrzebuje "psów" ... jak Kurski w ministerstwie kultury ... a za chwilę w TVP? ;) Błazenada, żenada i wstyd!!!
                        • polak1706 Re: Już jest ciekawie! 31.12.15, 15:42
                          >ale wielu ludzi nie oczekiwało takiej "dobrej zmiany".<
                          Na początek:
                          -Ustawa o walce z pedofilami
                          -zmiany w kodeksie rodzinnym dotyczące zakazu odbierania dzieci w rodzinach ubogich (blisko 70tysięcy przypadków)
                          -Cofnięcie obowiązku uczęszczania do szkoły 6-cio latków (ponad milion podpisów wrzuconych do kosza przez PO)
                          -podniesiony podatek do 70% od wielomilionowych odpraw "Bogów życia i śmierci naszej" czyli prezesów-darmozjadów
                          -odsunięcie od władz Partii Oszustów rujnującej Polaków, Polskę. Sługusów Merkel, Żydostwa, USA i POdobnych
                          (1-niezalezna.pl/42906-raport-nik-pograza-po-psl-panstwo-tuska-zmarnowalo-19-mld-zl
                          2-www.google.pl/search?q=100milion%C3%B3w+na+gminy+%C5%BCydowskie&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=yziFVry7GsH8ywO106mIAg
                          Pomoc bezzwrotna - spróbuj to odzyskać -dla Grecji, Ukrainy itd)
                          Jeszcze masz wątpliwości, że zmiany idą w dobrym kierunku?
                          Czekam jeszcze na osądzanie PO/PSL za przewały. Jest tego sPOro!

Jeżeli źle piszą w mediach o Polsce to znaczy że zmiany idą w dobrym kierunku. Polska i wypracowane przez nas pieniądze dla Polaków!
                          Trybunał Konstytucyjny w tej formie która była do tej POry to ZDRADA jak UNIA!

>Zobaczymy kształt ustawy medialnej za te pół roku.< obecne media są w rękach resortowych dzieci, żydostwa, PO i Podobnych. Nie widzisz tego? Lisek szczekający na Polskę i Polaków kasuje tygodniowo 70tysięcy złotych. Boisz się, że wrócą dobranocki dla dzieci i programy dla młodzieży? Boisz się filmów patriotycznych, historycznych których nie trawią Żydzi bo nie mówią o ich holokauście tylko o naszym? Bo nie są koszerne?

>Jeśli Ci sprawy Polski na sercu leżą, to nie trać czujności,< Słusznie! Nie trać czujności, jeżeli jeszcze ją masz, w co wątpię.

>W tej partii jest tyle samo wyrachowania<
                          Nie ma większego wyrachowania niż w PO/PSL, Gazecie Wyborczej, TVNie, Nowoczesnej. Miałeś na to dość czasu by do tego dojść.

Jacek Kurski mnie nie odpowiada. Powinien dostać "szlaban" w PiSie albo szlabanem w czapkę. I jedyne co mi się nie będzie podobało to opłata audiowizualna od każdego dorosłego człowieka, a to wiąże się z kolejnym drenażem naszych portfeli. Media Publiczne powinny być finansowane z budżetu państwa na który i tak już niemało łożymy.

A na koniec.
                          EUROPA, która zawsze walczyła z ISLAMEM, by zachować własną tożsamość
                          Z G Ł U P I A Ł A!
                          POdziękuj PO, Kopaczce i POdobnym zdrajcom, którzy dla własnych korzyści, pełnego konta sprzedadzą ojca i matkę!

PS. Słyszałem wczoraj w Polskim Radiu w audycji, że większość Polaków zarabia coś... do 2000 tysięcy złotych. Śmiechu warte! Znam wielu zarabiających najniższą krajową czyli 1280zł netto i takich którzy w firmie ochroniarskiej dostają 780złotych.
                          Tak się traktuje człowieka. Czas to zmienić!

• ja-tarzan Re: Już jest ciekawie! 01.01.16, 21:22
                            >>Jeszcze masz wątpliwości, że zmiany idą w dobrym kierunku?

Spodziewam się dobrych zmian. Kilka posunięć było niewłaściwych,a dotyczyły spraw wg mnie ważnych, stąd niezadowolenie.

>>Trybunał Konstytucyjny w tej formie która była do tej POry to ZDRADA jak UNIA!

Jeśli coś wymaga naprawy, to się naprawia ... nie powoduje jeszcze większych usterek. ;)

Zależność sędziów, czy ich wyboru od decyzji politycznych nigdy mi się nie podobała, ale sytuacja obecna, wg nowych przepisów, jest jeszcze gorsza.

>>obecne media są w rękach resortowych dzieci, żydostwa, PO i Podobnych. Nie widzisz tego?
                            Lisek szczekający na Polskę i Polaków kasuje tygodniowo 70tysięcy złotych.

Poza Lisem, istnieją inni publicyści, inne programy. Nie winą "żydostwa" jest to, że Lis ma większą oglądalność niż Pospieszalski.
                            Jeszcze 3 lata temu pracowali dla tej telewizji i Wildstein, czy Ziemkiewicz.

Czytam różną prasę i oglądam różne stacje telewizyjne na bieżąco i muszę powiedzieć, że postulowanego pluralizmu i obiektywizmu nie ma w żadnym medium, a najmniej w TV Trwam, czy Frondzie. A te niektózy stawiają za wzór obiektywnego medium, stąd obawa, że takim samym stanie się TVP.

>>Boisz się, że wrócą dobranocki dla dzieci i programy dla młodzieży? Boisz się filmów patriotycznych, historycznych

Wręcz przeciwnie, mierzwi mnie fakt, że nawet tv publiczna działa jak komercyjna, ale obawiam się, że to wynika z oczekiwań niezbyt wymagającej widowni.
                            Ludzie wolą coraz częściej oglądać barachło i czytać tabloidy.

Obawiam się, że obiektywizmu zabraknie jeszcze bardziej niż go brakowało do tej pory.

>>Słusznie! Nie trać czujności, jeżeli jeszcze ją masz, w co wątpię.

Czy wątpliwość wynika z faktu, że krytycznie patrzę na obecną władzę? ;)

>>Nie ma większego wyrachowania niż w PO/PSL, Gazecie Wyborczej, TVNie, Nowoczesnej. Miałeś na to dość czasu by do tego dojść.

Wyrachowania w PO było absolutnie za dużo, dlatego poszli na zieloną trawkę.

Jednak poszli dlatego, że ludzie tego wyrachowania mieli dość, a nie chcieli zamienić na wyrachowanie innych.

Jeśli nie chcę nadrzędności interesów partii w działaniach PO, to siłą rzeczy nie mogę go zaakceptować w PiS, czy jakiejkolwiek innej partii.

>>Jacek Kurski mnie nie odpowiada. Powinien dostać "szlaban" w PiSie albo szlabanem w czapkę.

I fakt, że taki buldog bez sumienia i uczciwości, poczucia idei, czy misji jest wykorzystywany przez rządzących, to jest właśnie kolejny przykład wyrachowania.
                            Nie byłoby miśków w PO, czy Kurskich w PiS, gdyby politycy mieli misję, a nie uprawiali taki zawód.

>>I jedyne co mi się nie będzie podobało to opłata audiowizualna od każdego dorosłego człowieka, a to wiąże się z kolejnym drenażem naszych portfeli. Media Publiczne powinny być finansowane z budżetu państwa na który i tak już niemało łożymy.

Rozumiem, nawet popieram. Choć to nie robi wielkiej różnicy, czy płacimy załóżmy 19% podatku, czy średnio 19,5%, w tym opłatę audiowizualną.
                            To tylko kwestia nomenklaturowa.

>>EUROPA, która zawsze walczyła z ISLAMEM, by zachować własną tożsamość
                            Z G Ł U P I A Ł A!

Z założenia nie mam ochoty z niczym walczyć. Co do radykalnego islamu wystarczyłoby się z dala od niego trzymać.
                            Jednak wiele krajów zachodnich po prostu potrzebowała siły roboczej, więc zaczęto stymulować imigrację ... nie zdając sobie sprawy, że sytuacja może się tak zmienić. Bo była znacznie odmienna jeszcze z 10-15 lat temu.

>>POdziękuj PO, Kopaczce i POdobnym zdrajcom, którzy dla własnych korzyści, pełnego konta sprzedadzą ojca i matkę!

Nie widze powodu, bym to jas miał komukolwiek dziękować ;)

>>PS. Słyszałem wczoraj w Polskim Radiu w audycji, że większość Polaków zarabia coś... do 2000 tysięcy złotych. Śmiechu warte! Znam wielu zarabiających najniższą krajową czyli 1280zł netto i takich którzy w firmie ochroniarskiej dostają 780złotych.

Tak mówią statystyki i tyle. Nie ma ŻADNEJ DANEJ W SKALI KRAJU, KTÓRĄ OPIERANO BY NIE O STATYSTYKĘ, A O WYPOWIEDŹ POLAKA NA FORUM ;)
                            To, że znasz wielu, którzy są w gorszej sytuacji, nie zmienia faktu, że większość jednak zatrudnionych może zarabiać nieco więcej.
                            Ja osobiście nie znam chyba nikogo, kto zarabiałby faktycznie te 1200 na rękę. Ten z firmy ochroniarskiej bierze 780 za etat?

>>Tak się traktuje człowieka. Czas to zmienić!

Dokładnie, pomimo zrozumienia dla faktu, że nie da się nadrobić zaległości kilku dekad PRL w stosunku do krajów rozwijających się po wojnie w innych warunkach politycznych, powinno być ludziom lepiej.
                            • palacz67 Re: Już jest ciekawie! 01.01.16, 21:35
                              Tarzanie, ludzie z wyższym wykształceniem, z prawie 30 letnim stażem pracy, pracujący w swoim zawodzie na pełny etat nie zarabiają na rękę dwóch tysięcy. Wiele osób chciałoby zarobić te 2 tysiące na rękę. Jedna tarnobrzeska firma zaproponowała niedawno 1800 brutto. Warunek- wyższe mgr techniczne. Pełny etat. Wejdź sobie w dowolny up i zobaczysz stawki. Pozdrawiam
                              • palacz67 Re: Już jest ciekawie! 01.01.16, 21:45
                                oferty.praca.gov.pl/portal/index.cbop#/szczegolyOferty?d4a38494bdebb81cfe481fb7d0a6d6f5
                                oferty.praca.gov.pl/portal/index.cbop#/szczegolyOferty?24eb10e49a2a7ba94ec8a0002f8a9065

W tamtej ofercie było na pewno wymagane wyższe mgr i proponowano 1800 brutto, firmy nie pamiętam. Pielęgniarka z wyższym mgr 30 lat pracy- 900 brutto za pół etatu w szpitalu na trudnym oddziale, pzdr.
                              • ja-tarzan Re: Już jest ciekawie! 01.01.16, 21:55
                                >>Tarzanie, ludzie z wyższym wykształceniem, z prawie 30 letnim stażem pracy, pracujący w swoim zawodzie na pełny etat nie zarabiają na rękę dwóch tysięcy.

Nie twierdziłem, że takie sytuacje się nie zdarzają, a jedynie odniosłem się do "wyższości własnych obserwacji nad statystyką".
                                Do oceny sytuacji w skali kraju nie można posłużyć się niczym innym, jak tylko statystyką.

A na UP są i oferty za 3 tysiące. Czy one udowadniają cokolwiek? ;)
                                Wiele osób pracuje za minimalne stawki, to fakt. Nie kwestionuję go.
                                Kwestionuję autorytatywne stwierdzenia, że "większość" zarabia tyle, a tyle, wygłaszane przez takie osoby jak my. My mamy obraz nieobiektywny.

Statystyki nie ma w programie studiów pedagogicznych, ale może po prostu poczytaj sobie o medianach, determinantach itd.
                                Wtedy łatwiej zrozumieć, kiedy bardziej uprawnione jest stwierdzenie "większość".

P.S. Ile osób w Twoje szkole zarabia najniższą krajową, czyli 1800 brutto?
                                • palacz67 Re: Już jest ciekawie! 01.01.16, 22:02
                                  Nie mam wglądu do zarobków wszystkich pracowników. Mam dużą rodzinę, pracują w różnych zawodach. Większość nie zarobi 2 tysięcy a wiele z nich ma wyższe wykształcenie. Nie miałam statystyki na studiach:-) Skończyłam studia humanistyczne, pzdr.
                                  • ja-tarzan Re: Już jest ciekawie! 03.01.16, 08:43
                                    >>Nie mam wglądu do zarobków wszystkich pracowników.

W przypadku większości masz.

>>Nie miałam statystyki na studiach:-) Skończyłam studia humanistyczne, pzdr.

No ale rozumiesz na czym polega statystyka, czym się różni od subiektywnej oceny zarobków członków rodziny forumowicza z prowincjonalnego forum ;)
                                    • palacz67 Re: Już jest ciekawie! 03.01.16, 08:53
                                      Wiem, co to jest statystyka i na czym polega. Wiem, ile zarabiają moje koleżanki a inni pracownicy ok. połowę tego, co my. Nie mam dostępu do wykazu poborów, dostajemy paski. Nie przeszukuję dokumentacji szkoły, pozdrawiam.
                                      • palacz67 Re: Już jest ciekawie! 03.01.16, 08:55
                                        Oczywiście miałam na myśli n-la dyplomowanego zatrudnionego na pełnym etacie.
                        • polak1706 Re: Już jest ciekawie! 31.12.15, 19:22
                          Extra dla ciebie z sieci. A tak psioczą na PiS, że tu czy tam jakiś PZPRowiec siedzi na posadzie:
                          >Oto niektóre życiorysy niby bezstronnych dziennikarzy. Sami się przekonajcie z jakich rodzin pochodzą i porównajcie z ich bezstronnością. Piotr Kraśko, syn funkcyjnego dziennikarza w PRL Tadeusza Kraśki i wnuk Wincentego Kraśki, komunistycznego dygnitarza PRL. Tadeusz Kraśko był autorem kilku książek, z wywiadami z komunistycznymi urzędnikami i dziennikarzami. Wincenty Kraśko był wicepremierem w rządzie Piotra Jaroszewicza, szefem towarzystwa ?Polonia?, członkiem Rady Państwa, długoletnim posłem PRL. Jego wnuczką jest także Monika Richardson. W latach 1995-2011 była prezenterką TVP. Hanna Lis, związana z Tomaszem Lisem, redaktorem naczelnym tygodnika ?Newsweek Polska?. Hanna Lis znana z ?Teleexpress?, ?Wydarzenia? Polsatu, ?Wiadomości? TVP1,a obecnie ?Panorama? TVP2 jest córką Aleksandra i Waldemar Kedaj, peerelowskich dziennikarzy. Jej ojciec Waldemar Kedaj ?Trybuna Ludu?, był członkiem egzekutywy PZPR w PAP, korespondentem zagranicznym w Wietnamie, Watykanie. Był współpracownikiem SB, zwerbowanym w 1974 r. jako kontakt operacyjny ?Mento?. Matka Hanny Lis w PRL była korespondentką ?Życia Warszawy?, pracowała w ?Dzienniku? komunistycznej telewizji jako sekretarz Działu Publicystyki i Informacji. Robert Kwiatkowski (członek KRRiT w latach 1996-1998 i prezes TVP w latach 1998-2004) jest synem płk. Stanisława Kwiatkowskiego, absolwenta WAT i Wojskową Akademię Polityczną im. Feliksa Dzierżyńskiego, gdzie był wykładowcą. Płk. Kwiatkowski był organizatorem i pierwszym dyrektorem Centrum Badania Opinii Społecznej oraz Instytutu GfK Polonia. Robert Kwiatkowski był członkiem Rady Nadzorczej Polskiego Radia, a w 1995 r. pracował w sztabie wyborczym Aleksandra Kwaśniewskiego. Obecnie Robert Kwiatkowski jest członkiem rady programowej Ruchu Palikota. Peerelowskim dziennikarzem był także ojciec Magdy Gessler ?Kuchenne rewolucje? ? Mirosław Ikonowicz. Był pracownikiem Katedry Historii Powszechnej Instytutu Kształcenia Kadr Naukowych przy KC PZPR i szefem Biuletynu Specjalnego PAP. W 1973 r. zarejestrowany jako kontakt operacyjny wywiadu PRL. Pracował jako korespondent w Madrycie i w Watykanie. Michał Figurski pochodzi z polsko-rosyjskiej rodziny. Ojciec Zbigniew Figurski /dyplomata/ często bywał w Moskwie. Od połowy lat 80 Michał Figurski mieszkał i uczył się w Libanie gdzie pracował ojciec. Zbigniew Figurski był zastępcą likwidatora FOZZ, a wcześniej zastępcą dyrektora FOZZ ? Grzegorza Żemka. Michał Figurski pracował w TVP, RMF, Eska Rock, współtwórca stacji Antyradio. Znane są jego skandale: przed 10 kwietnia 2010 r. obrażał Lecha Kaczyńskiego, po smoleńskiej tragedii Jarosława Kaczyńskiego ?Po trupach do celu?, przed Euro 2012 na antenie Eska Rock obraził Ukraińców. Matka prezenterki TVN Justyny Pochanke /Radio Zet i TVN24/ była współpracownicą Janiny Chim, głównej księgowej FOZZ. Renata Pochanke była świadkiem w procesie afery FOZZ. Ojcem Grzegorza Miecugowa /Zapraszamy do Trójki, Wiadomości TVP1, Fakty TVN, Big Brother, TVN24/ był krakowski dziennikarz, publicysta, scenarzysta, pisarz Bruno Miecugow. Współpracował z pismem Komitetu Powiatowego PZPR i Powiatowego Zarządu ZMP ?Budujemy socjalizm?, podpisał tzw. apel krakowski, rezolucja pisarzy popierających stalinowskie władze PRL, potępili aresztowanych księży kurii krakowskiej i opowiedzieli się za wysokimi wyrokami, również karą śmierci. Ojcem Moniki Olejnik /Radio Zet, TVN24, GW/ był Tadeusz Olejnik ukończył szkołę oficerską Biura ?B? SB /obserwacji/, w 1970 r. zastępca dowódcy Batalionu Specjalnego Stołecznego Urzędu Spraw Wewnętrznych, major SB, zastępca naczelnika Wydziału III Biura ?B?, z wzorową opinią SB. Sama Olejnik ma bardzo dobre relacje z Jerzym Urbanem i Adamem Michnikiem. Itd.
                          • genia50 Re: Już jest ciekawie! 31.12.15, 19:34
                            Kiedys aby być "kims"ponadprzecietnym(sławnym lub kierownikiem) musialo sie należec profilaktyczne do PZPR(lub Egzekutywy),a teraz zapewne wymogiem bedzie należeć do PiS.
                            • wislocki12 Dobry fachowiec, ale bezpartyjny... 01.01.16, 22:54
                              Chyba masz rację, jeszcze nie słyszałem. aby bezpartyjny lub członek innej partii niż PiS został awansowany. :-(
    • polak1706 Re: Prawda o naszym Wszechmogącym "kurduplu" 27.12.15, 23:48
      Tymi się zajmij
      www.google.pl/search?q=resortowe+dzieci&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=w2qAVqXlJ8e9ygPk9o7oBQ
      • wislocki12 Kliniczny przypadek 28.12.15, 00:08
        Nie żartuj, przecież JK to kliniczny przypadek resortowego dziecięcia! I to wielopokoleniowego! :-((
        • polak1706 Re: Kliniczny przypadek 28.12.15, 00:31
          Oby wszystkie resortowce takie były jak Kaczyński!
          • wislocki12 Już prawie wszyscy... 28.12.15, 01:17
            Już prawie wszystkie - Piotrowicz, Jasiński, Kryże, Wolski, Czabański, Widstein itd., itp. :-((
    • wislocki12 Willa na Żoliborzu 28.12.15, 00:02
      Bardzo ciekawe! Szczególnie zafrapowały mnie informacje dotyczące willi na Żoliborzu. Od dawna bowiem zastanawiałem się, jakim to sposobem żołnierz AK, powstaniec warszawski i jego żona, sanitariuszka Szarych Szeregów na Kielecczyźnie, weszli w czasach stalinowskich w posiadanie trzypiętrowej willi na Żoliborzu. I, co ciekawe dla mieszkańców Rzeszowa i Podkarpacia, pierwotnie willa ta została nadana rodzinie bohatera i ulubieńca Piłsudskiego Lisa Kuli. :-(
      Niezwykle interesujące są również informacje dotyczące członków rodziny prezesa, szczególnie zaś te dotyczące ich koneksji z komunistycznym terrorem. :-((
      PS. A może jesteś w stanie podać wiarygodne źródło tych informacji? :-))
    • pamietamy3322 Re: Prawda o naszym Wszechmogącym "kurduplu" 28.12.15, 08:54
      Dlatego dawno pisalem poniewaz o tym wiedzialem ze pis to mniejsze zlo niz platforma ale powinni rzadzic Narodowcy.
      • pamietamy3322 Re: Prawda o naszym Wszechmogącym "kurduplu&# 28.12.15, 08:57
        w tej chwili nasze ,,elity" to samo zydostwo. Po wojnie mordowali polskich patriotow i zajeli ich miejsce.

www.youtube.com/watch?v=lzYKK3pQjUQ
        • edekzgredek99 Re: Prawda o naszym Wszechmogącym "kurduplu&# 28.12.15, 09:01
          Znajac narodowcow to tez by sobie troche pomordowali.
        • wislocki12 Dzisiejsze elity 28.12.15, 12:04
          Zapomniałeś chyba, że dzisiejsze elity to przede wszystkim zarząd PiS, Rząd i Prezydent! ;-))
    • pamietamy3322 Re: Prawda o naszym Wszechmogącym "kurduplu" 28.12.15, 09:00
      Niektore decyzje Lecha Kaczynskiego tez budza co najmniej wielkie watpliwosci. Jak chocby podpisanie traktatu lizbonskiego. Czy wstrzymanie ekshumanicji w Jedwabnem. Tak to wygladalo jakby ktos nie chcial zeby znalazly sie tam niemeickie łuski. Czy inna decyzja Lecha Kczynskiego o powolaniu w Polsce zydowskiej lozy masonskiej
      forumemjot.wordpress.com/2014/01/21/list-prezydenta-lecha-kaczynskiego-do-lozy-masonskiej-bnai-brith-odtworzonej-w-warszawie-9-wrzesnia-2007-roku/
    • pamietamy3322 Re: Prawda o naszym Wszechmogącym "kurduplu" 28.12.15, 09:30
      W Magdalence to byla ustawka zydow w celu IV rozbioru Polski. Ty bedziesz lewica, ty prawica, ty liberalami.
      • wislocki12 Kaczyńscy przy Okrągłym Stole 28.12.15, 11:57
        O ile pamiętam to obydwaj panowie uczestniczyli w obradach Okrągłego Stołu, niestety! ;-))
        PS. Lech uczestniczył dodatkowo w rozmowach w Magdalence! :-(
    • genia50 Re: Prawda o naszym Wszechmogącym "kurduplu" 28.12.15, 10:31
      To dlatego tak malo znamy życiorysy slawnych bliżniaków.Nikt nie chce sie w to wdawac ,aby nam przyblizyc ich zycie.Znam pewnego dziennikarza,ktory zadal kiedyś J.K niewygodne pytanie i nagle zniknąl z tvp,ciekawe czy był to przypadek.A było to dawno,bo za rzadow PiS. i koalicji.
      • genia50 Re: Prawda o naszym Wszechmogącym "kurduplu&# 28.12.15, 10:33
        koledze z młodosci J.K. o nim-powinno być
    • polak1706 Re: Prawda o naszym Wszechmogącym "kurduplu" 28.12.15, 20:42
      Może jednak tym się zajmiemy?
      > ~a.m 4 godziny i 54 minut temu

Cala prawda o Petru: 1. Ryszard Petru bierze kredyt we frankach. 2. Sierpien 2008, Petru: - Kredyty we frankach jeszcze dlugo pozostana bezpieczne i oplacalne (!) . 3. Wrzesien/Pazdziernik 2008 Petru przewalutowal swój kredyt. Jak powiedzial Wyborczej: - Kredyt we frankach przewalutowalem po upadku Lehman Brothers, to byl przelom wrzesnia i pazdziernika. 4. Marzec 2009, Petru: - Jest duza szansa, ze poziomu 3,20 zl za franka juz nie zobaczymy (...). Jestesmy w takiej sytuacji, ze spac mozemy wszyscy spokojnie. Faktycznie, Petru juz mógl spac spokojnie 5. 2014, frank prawie po 4zl. Petru: - Zbytnie umocnienie franka zabije szwajcarska gospodarke. Obstawiam, ze w dluzszej perspektywie czasu frank w relacji do zlotego wróci do normalnego poziomu. Kilka tygodni pózniej frank przebija 4zl. Pytania brzmia: 1. Petru jest tak "dobrym ekspertem", ze nie ufa wlasnym prognozom? 2. Czy raczej jest nowa kopia Sorosa, który publicznie mówil cos innego niz robil, w efekcie wykorzystal swoja pozycje do zrobienia fortuny i do dzis ma zakaz wjazdu do UK? 3. Dacie sie nabrac? Jesli tak to jestescie megafrajerami. Polacy to na prawde zadziwiajacy naród... Kiedy podnoszono wiek emerytalny - nie protestowali Kiedy ukradziono im dziesiatki milionów pod okiem wladzy z Amber Gold - Nie protestowali Kiedy ukradziono im 150 miliardów z OFE - nie protestowali Kiedy uslyszeli na tasmach prawde o swoim panstwie - nie protestowali Kiedy ceny ropy na swiecie spadly a wladza wprowadzila nowy podatek paliwowy - nie protestowali Protestuja natomiast w obronie Trybunalu Konstytucyjnego <
      • wislocki12 PiS dystansuje się... 28.12.15, 20:57
        Czy twój wpis może oznaczać, że PiS dystansuje się od obietnicy wspomożenia tzw. frankowiczów? :-((

"Tego jeszcze nie było. Tak Duda chce pomóc frankowiczom. Hojnie!
        To ma być moce uderzenie w banki. Ale celem jest pomoc frankowiczom. Prezydent Andrzej Duda, gdyby PiS jesienią zwyciężyło, ma plan wyciągnięcia z długów tych, którzy zaciągnęli kredyty we frankach szwajcarskich. Jego propozycje pójdą dużo dalej, niż te Platformy Obywatelskiej - podaje „Dziennik Gazeta Prawna”
        Ustawa, którą przygotowała Platforma pewnie i tak pójdzie do kosza, bo ten parlament nie zdąży jej przyjąć." ;-))

www.fakt.pl/polityka/pis-ma-plan-pomocy-frankowiczom,artykuly,572891.html
        "Żadne krzyki i płacze nas nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne" (J. Kaczyński)
        • polak1706 Re: PiS dystansuje się... 28.12.15, 21:47
          PiS próbuje pomagać Polakom. Próbuje odzyskać Polskę dla Polaków.
          Nie POdoba się to banksterom, POwcom, sędziom którzy przyzwyczajeni są do wygód a które im się ograniczy. I tak trzymać!
          • palacz67 Re: PiS dystansuje się... 28.12.15, 21:51
            Mam nadzieję, że mu się to uda, pzdr.
      • pamietamy3322 Re: Prawda o naszym Wszechmogącym "kurduplu&# 28.12.15, 22:44
        Uwierze jak zobacze. Jak narazie ustawy 1066 nie zniosl. Juz od poczatku przyszlego roku ma przybyc do Polski pierwsze 7 tysiecy arabusow. Zeby tak nie bylo ze kaczor chce zniewolic Polakow i pozbyc sie oporu roznych urzedow w jakis zydowskich celach. Korzenie ma a i niedaleka przeszlosc tez nieciekawa. Pragne przypomniec ze 8 Narodowcow nie poparlo glosowania nad zmianami w TK.
        • pamietamy3322 Re: Prawda o naszym Wszechmogącym "kurduplu&# 28.12.15, 22:47
          Kaczynski to moze byc plan B miedzynarodowego zydostwa na tej zasadzie ze opor spoleczenstwa byl zbyt duzy wiec dajemy do wladzy koncesjonowana opozycje ktorej przypadla przy okraglym stole rola prawicy zamydlamy oczy Polakom i realizujemy swoje zydowskie cele.
          • pamietamy3322 Re: Prawda o naszym Wszechmogącym "kurduplu&# 28.12.15, 23:10
            justice4poland.com/polska-pod-zydowska-okupacja-cz-i-i-ii/

Istotne jest w zrozumieniu funkcjonowania polskiej polityki to, że w kwestiach fundamentalnych i zasadniczych nie ma najmniejszej różnicy pomiędzy PO, PiS-em, SLD czy PSL-em.

Wszystkie one są prounijne, prozachodnie, proamerykańskie, pro-NATOwskie i pro-izraelskie.

Ani jedna z nich nie chce złamać monopolu banksterów na okradanie świata i Polski.

Ani jedna z nich nie chce wyprowadzić Polski z żydowskiej, bilderbergowskiej Unii.

Ani jedna z nich nie chce zlikwidować wasalskiego podporządkowania Polski Ameryce i zbrodniczemu NATO.
            A cała reszta, to sprawy drugo- i trzeciorzędne. I o nie toczy się ?zażarta?, głównie celowo inscenizowana ?walka?. Naturalnie, że szefowie tych agenturalnych partii nie są wolni od osobistych ambicyjek. Każdy z nich chciałby być ważniejszy od drugiego w naszym unijnym i niesuwerennym baraku. Każdy chciałby mieszkać w reprezentacyjnym pałacu i latać rządowym samolotem do Brukseli, Waszyngtonu czy Telawiwu. Jednak w sprawie fundamentalnej ? obojętnie kto z nas rządzi, a kto jest w opozycji ? ważne jest, że rządzi ktoś z naszych, z ferajny filantropa Sorosa, a nie ktoś z wykluczonych ? nie ma pomiędzy nimi absolutnie żadnej różnicy.
            Doszło do niej krótko po odczycie J. Kaczyńskiego (o wykluczonych) u Sorosa. Niespodziewanie dla partii agenturalnych do sejmu weszły partie przez żydostwo niepożądane ? właśnie LPR i Samoobrona. Ponieważ PiS wygrało wybory, jemu to przypadło ?w zaszczycie? wciągnięcie do koalicji, a następnie doprowadzenie do skompromitowania i wyrzucenia z rządu (a w konsekwencji i z sejmu) tych dwóch partii. Gdyby wybory wtedy wygrała PO, też by musiała to zrobić.
            W tym wypadku J. Kaczyński wiedział, że jego rząd upadnie przedterminowo, a on straci władzę. Jednak posłusznie odłożył na bok osobiste ambicje i doprowadził do ? jak na razie trwałego ? usunięcia LPR i Samoobrony na margines wykluczonych.
            • wislocki12 A co z frankowiczami? 28.12.15, 23:14
              A co z frankowiczami, że o obietnicach nie wspomnę? :-(
              PS. Obiecanki-macanki? ;-)

"Żadne krzyki i płacze nas nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne" (J. Kaczyński)
        • polak1706 Re: Prawda o naszym Wszechmogącym "kurduplu&# 29.12.15, 22:02
          >Pragne przypomniec ze 8 Narodowcow nie poparlo glosowania nad zmianami w TK.<
          Szkoda bo to co robi PiS to jest kopniak wd..y darmozjadów pożerających "luksusy życia" kosztem tyrającego za 4,50zł na godzinę narodu.
          • wislocki12 Rewolucja socjalistyczna? 29.12.15, 22:18
            Dwóch w jednym! ;-))
    • pamietamy3322 Re: Prawda o naszym Wszechmogącym "kurduplu" 28.12.15, 23:11
      Nazywane jest najbardziej zażydzoną partią w Polsce. Bezsprzecznie jest najbardziej żydofilską partią parlamentarną, a to za sprawą Kaczyńskich.

Lech Kaczyński brał udział w żydowskim spisku przeciwko Polsce w Magdalence. Wtedy był jeszcze zaledwie jednym z wielu mniej ważnych żydowskich doradców Bolka.

To on wstrzymał ekshumację w Jedwabnym. Dzięki temu żydostwo wciąż oskarżać może Polaków o tę zbrodnię.

PiS wniósł do sejmu projekt ustawy o odszkodowaniach dla Żydów (2006).

Lech Kaczyński/Kalkstein zalegalizował, zdelegalizowaną za antypolską działalność przez prezydenta RP Ignacego Mościckiego w 1938, syjonistyczną i rasistowską lożę Bnai Brith.

Kaczyński/Kalkstein ślepo angażował się we wszystkie nakazane z Telawiwu i Waszyngtonu antyrosyjskie prowokacje. Tak samo ślepo i z uporem czynił z Polski nadgorliwego militarnego wasala USA. Zamierzał też uczynić Polskę strategicznym partnerem zbrodniczego wobec Palestyńczyków Izraela. Kaczyński/Kalkstein zhańbił siedzibę Prezydenta Polski żydowskimi harcami w jarmułce i przy świeczkach menory z Żydami. Zdewaluował Polskie odznaczenia i ordery wręczając je jego przyjaciołom Żydom.
      • wislocki12 "Najbardziej zażydzona partia w Polsce"? 28.12.15, 23:18
        Ciekawe, co na to minister Błaszczak, że o ministrze Macierewiczu nie wspomnę! ;-))
        PS. Nie bardzo już mogę pojąć, kto w tym kraju wybierał PiS? Może wybory były sfałszowane? ;-))
        • pamietamy3322 Teraz o PO 28.12.15, 23:42
          Założona przez nieomal etatowego bilderbergowca, przewerbowanego na pro-żydowskość Andrzeja Olechowskiego. Drugim ojcem założycielem PO był przewerbowany przez CIA na proamerykańskość były SB-ek Gromosław Czempiński. Za zasługi dla CIA udekorowany został on orderami przez Busha seniora, w przeszłości szefa zbrodniczej CIA.

W jej szeregach (nadal jeszcze) jest agent rockefellerowskiej Komisji Trójstronnej – Palikot.

Szefem dyplomacji rządu PO jest agent syjonistów – neokonów – Radek Sikorski.

A latem tego roku zarówno Tusk jak i Komorowski zadeklarowali pomoc Izraelowi na wypadek agresji Żydów na Iran.

PO jest podobnie jak PiS ślepo prounijna, proamerykańska, proNATOwska i proizraelska. Jedynie w jej polityce wobec Rosji, zresztą z nakazu USA i Zbiga Brzezińskiego, jest PO wobec Kremla spolegliwa. USA prowadzi wobec Rosji politykę kija i marchewki. W Polsce kijem jest PiS, marchewką PO. Zresztą, POPiS musi się czymś różnić, aby Polacy nie zauważyli, że to jedna i ta sama sitwa spod znaku żydowskiego aferzysty i filantropa Sorosa.

Często PO przedstawiana jest przez żydowską propagandę i żydowskich agentów wpływu jako agentura Putina.

Tylko, gdyby Tusk i Komorowski byli agentami Rosji, to prawo do eksploatacji gazu łupkowego dostałby Gazprom a nie USA. A ponad 670 spółek z udziałem skarbu państwa Rostowski wystawiłby na licytację w Moskwie a nie w Londynie. No i pozwolenie na bazę wojskową w Polsce dostałaby Rosja, a nie USA. A nasze wojsko stacjonowałoby w Czeczenii, utrzymując tam kremlowskie porządki, a nie pomagało USA w okupacji Afganistanu. Zapewne też ściganego przez Rosję czeczeńskiego terrorystę Ahmeda Zakajewa agentura rosyjska rządząca Polską wydałaby Rosji, gdyby wpadł on w ręce domniemanym agentom Putina – Komorowskiemu i Tuskowi. A oni puścili go wolno! Zresztą, antyrosyjski zlot Czeczenów w Warszawie podczas jednoczesnej prezydentury i rządów PO nigdy by się w Polsce nie odbył, gdyby PO była rzeczywiście ruską agenturą, a w Polsce rządziłaby rosyjska razwiedka i zimny czekista Putin. [Te oczywiste argumenty i tak nie przekonają skretyniałych rusofobów – admin]

Walka z religią i krzyżami, ukrywana pod zasłoną dymną neutralności światopoglądowej, jaką widać w wielu poczynaniach liderów PO, nie jest nakazana im przez Rosję (przeżywającą rekonesans religijności). Nakazana jest im przez żydowską Brukselę. Nakazy te gorliwie wypełnia wielu prominentnych PO-wców. Gronkiewic- Walz, zwana bufetową, nakazała usunięcie tysięcy krzyży przydrożnych.

O nie PiS, obrońcy krzyża i Rydzyk prawie się nie upominali.
          • wislocki12 A jeśli tak, to co? 29.12.15, 00:20
            Czy miałeś coś na myśli, pisząc:
            "O nie PiS, obrońcy krzyża i Rydzyk prawie się nie upominali."
            A jeśli tak, to co? ;-))

• pamietamy3322 Re: Prawda o naszym Wszechmogącym "kurduplu" 28.12.15, 23:46
      PO, PiS, PSL, Lewica to jedna i ta sama sorosowa sitwa. Teraz do nich dolaczyla Nowoczesna ci to juz w linii prostej.
      • wislocki12 Jaka reszta? 30.12.15, 00:33
        "PO, PiS, PSL, Lewica to jedna i ta sama sorosowa sitwa. Teraz do nich dolaczyla Nowoczesna ci to juz w linii prostej."
        A reszta to pustynia? Jaka reszta? ;-))
    • pamietamy3322 Re: Prawda o naszym Wszechmogącym "kurduplu" 28.12.15, 23:48
      Szkoda nawet kur pisać
      • wislocki12 Pomocna dłoń? 29.12.15, 00:00
        Chyba masz rację, no bo jak z nim dyskutować? A może ratuje J. Kaczyńskiego? :-(

"Żadne krzyki i płacze nas nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne" (J. Kaczyński)."
      • wislocki12 To "kur..." mnie zmyliło! 29.12.15, 00:27
        Przepraszam, myślałem, że to Edward Z. To "kur..." mnie zmyliło! ;-))

• edekzgredek99 Re: To "kur..." mnie zmyliło! 29.12.15, 08:10
          Panie, przeciez o tej porze to ja juz spie poniewaz jestem zmeczony gdyz zblizam sie do setki.
          • polak1706 Re: To "kur..." mnie zmyliło! 29.12.15, 22:04
            A jak tam twoja nowa sztuczna szczęka? Dopasowana? Nie spada/wypada?
            • wislocki12 Lepiej mieć szczękę... 29.12.15, 22:14
              Uważam, że lepiej mieć szczękę... ;-))
            • genia50 Re: To "kur..." mnie zmyliło! 29.12.15, 22:19
              Sztuczna szczęka moze zastąpić gumę do żucia,widzialam w tv i nie tylko,jest fajna.
              • polak1706 Re: To "kur..." mnie zmyliło! 29.12.15, 23:53
                Chyba w TVN?
                • wislocki12 Sztuczna szczęka 30.12.15, 00:24
                  Ależ skąd, chodziło mi o TV Trwam i Nowaka, Wolniewicza, że o Glińskim nawet już nie wspomnę! ;-))
                  • polak1706 Re: Sztuczna szczęka 30.12.15, 01:37
                    To ty wisłocka jesteś genia50?
                    • wislocki12 Z fiutem 30.12.15, 11:35
                      No! Z fiutem... ;-))
                      • edekzgredek99 Re: Z fiutem 31.12.15, 11:01
                        Panie Wislocki, pan zawsze taki kulturalny, pan sie nie zniza. To nie w pana stylu
                        • wislocki12 Nadzieja 01.01.16, 22:49
                          Miałem nadzieję, że chociaż uśmiechniesz się... ;-))
                      • genia50 Re: Z fiutem 31.12.15, 16:32
                        Po tym wpisie,zaczełam si zastanawiać czy bylabym atrakcyjna ,jako męzczyzna,ale chyba byłabym zbyt skromnej postury i wołaliby na mnie "wymoczek".
                        P.S.Oczywiscie za żadne skarby nie chcę ,ani nigdy nie chciałam być facetem.
                        • polak1706 Re: Z fiutem 31.12.15, 17:02
                          >wołaliby na mnie "wymoczek< albo... sirota!
                          • genia50 Re: Z fiutem 31.12.15, 17:10
                            Chyba,ze,jako mezczyzna mialabym meskie hormony i one zapewniłby mi muskulaturę i wtedy bylabym przystojna.
                            • edekzgredek99 Re: Z fiutem 31.12.15, 18:31
                              Pani Geniu pani sie nie przejmuje tymi glupimi komentarzami polaka cos tam. Pewnie sam wyglada jak sirota i ms fiutka w zaniku
            • edekzgredek99 Re: To "kur..." mnie zmyliło! 30.12.15, 08:15
              Wole miec sztuczna szczeke niz takie pniaki jak twoj prezesik.
              • wislocki12 Implanty 30.12.15, 21:18
                Ja też, ale już mam implanty! ;-))
                • edekzgredek99 Re: Implanty 31.12.15, 08:48
                  Bo pan jestes bogaty jak Kaczor a ja bidny emeryt gorszego sorty
              • polak1706 Re: To "kur..." mnie zmyliło! 31.12.15, 00:28
                >pniaki jak twoj prezesik. <
                Raczej skwarki no a POza tym to nie mój, bo jestem bezpartyjny.
                • wislocki12 Oportunista? 31.12.15, 01:38
                  Bezpartyjny, powiadasz? Ale za to oportunista! Bo przecież żaden narodowiec nie powinien wspierać partii, której ideologia stanowi połączenie konserwatyzmu społecznego i narodowego oraz solidaryzmu, niestety! :-((
                  • polak1706 Re: Oportunista? 31.12.15, 15:45
                    głupia gęś jesteś!
                    • wislocki12 Argumenty i... 01.01.16, 22:46
                      Wiedziałem, że dysponujesz zabójczymi argumentami! ;-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka