Dodaj do ulubionych

Dlaczego świnie?

03.01.16, 22:56
"Wszyscy będziemy pachnieć świeżo skoszoną trawą. Specyficzny zapach świeżo skoszonej trawy to zasługa heksanalu – ogłosili brytyjscy naukowcy. Ten sam gaz jest uwalniany z ludzkiego ciała przez kilka dni po śmierci.
Ludzkie ciało po śmierci zaczyna rozkładać się samo, nawet bez działania bakterii gnilnych. Odkryto to dzięki eksperymentowi, w którym kilka świeżo ubitych świń umieszczono w zamkniętej skrzynce, oddzielając je w ten sposób od bakterii. Powietrze ze skrzynki było pobierane co godzinę, a jego skład badano metoda chromatografii gazowej."
Nie rozumiem tylko, dlaczego w skrzynce umieszczono świeżo ubite świnie? ;-))

www.fronda.pl/a/wszyscy-bedziemy-pachniec-swiezo-skoszona-trawa,63326.html
Obserwuj wątek
    • wislocki12 Link 03.01.16, 22:57
      Znowu zapomniałem:
      www.fronda.pl/a/wszyscy-bedziemy-pachniec-swiezo-skoszona-trawa,63326.html
    • edekzgredek99 Re: Dlaczego świnie? 04.01.16, 08:22
      Masz pan racje szkoda swin a bym tam kilku z Sejmu polozyl.
    • ja-tarzan Re: Dlaczego świnie? 04.01.16, 16:14
      Ze względu na podobieństwa genomu, podobne schorzenia, świńskie serce jest uznawane za łatwe do przystosowania w transplantologii u ludzkich pacjentów.
      Stąd wybór świni jest oczywisty, zdecydowanie lepszy niż wybór psa, skoro chcemy poznać ewentualne podobieństwa procesów biologicznych do tych u zwłok ludzkich.
      Zwłok ludzi oddanych na rzecz badań naukowych chyba jest zbyt mało.
      • polak1706 Re: Dlaczego świnie? 04.01.16, 18:04
        >chyba jest zbyt mało.<
        Nie chyba a na pewno. Dlatego lekarze (przyszli) uczą się na manekinach dlatego nie mają takiego doświadczenia i umiejętności jak stara kadra lekarska.
        • wislocki12 Nie ma jak stara kadra! 04.01.16, 22:45
          No tak, stara kadra wie, jak produkować trupy! ;-))
          • edekzgredek99 Re: Nie ma jak stara kadra! 05.01.16, 08:57
            Mloda tez nie gorsza. Ale tak to jest jak sie lekarzem tylko dla kasy zostaje.
    • genia50 Re: Dlaczego świnie? 04.01.16, 18:44
      Mamy wiele wspólnego ze zwierzętami,nawet niewiele nas różni od muszki owocowki,
      • wislocki12 Świnie owocówki 04.01.16, 22:58
        Chyba żartujesz, nie dość, że małpy Darwina, psy Pawłowa, świnie Frondy i trupy starej kadry lekarskiej to jeszcze twoje muszki owocówki? Nic już z tego nie rozumiem! :-((

"Pani zgubiła buty." (J. Kaczyński)
        • genia50 Re: Świnie owocówki 05.01.16, 10:45
          Pragne dodać,ze muszki owocówki chorują na chorobe alkoholową i bada sie je pod tym kątem,aby coś wynależć do leczenia ludzi z nałogu.
          • edekzgredek99 Re: Świnie owocówki 05.01.16, 10:59
            Tluke to talatajstwo jak mi po chalupie lata ale juz wiecej nie bede. Ale jak sobie pomysle ilu kuzynow utluklem to cierpne. Mysli pani ze warto im kielicha czasem na spodeczek wylac?
            • genia50 Re: Świnie owocówki 05.01.16, 11:04
              Lepiej nie ,bo sie ich tak dużo zleci,ze pan nie da sobie rady.One chyba lubią cos owocowego,kwaskowego,tak zaobserwowałam,ale nie wiem na pewno.
              • edekzgredek99 Re: Świnie owocówki 05.01.16, 11:11
                Ale tak czasem od swieta albo w niedziele to im wleje jakies winko. Jak pani mysli beda wolaly jabola czy cos drozszego? Kurde nawet nie wiem ktorego sortu one sa. Bo jak drugiego to tanie wino powinno wystarczyc.
                • genia50 Re: Świnie owocówki 05.01.16, 11:21
                  Myślę,ze jabol spokojnie wystarczy,pewnie może być nawet"chrzczony".
                  • edekzgredek99 Re: Świnie owocówki 05.01.16, 11:37
                    A jednak mam watpliwosci. Kuzynow tak tanim jabolem podejmowac, jakos glupio.
                    • genia50 Re: Świnie owocówki 05.01.16, 12:05
                      Ja myśle,ze mimo podobienstw (75%ok.)to jednak stoja niżej od nas i nie ma ich co tak wywyzszać, i jakikolwiek(nawet tani) gest jest dla nich wielki ze hej...
                      • edekzgredek99 Re: Świnie owocówki 05.01.16, 12:16
                        Przekonala mnie pani ale jednak kupie im cos ciut drozszego od jabola. Niech wiedza ze mam gest

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka