Dodaj do ulubionych

22 stycznia 1861

24.01.16, 10:18
22 bieżącego miesiąca to rocznica powstania styczniowego. Zaczęło się to wszystko w okresie wojny krymskiej:
pl.wikipedia.org/wiki/Wojna_krymska
Chrześcijańska Rosja carów dążyła do ratowania chrześcijan systematycznie mordowanych przez ekspansywny islam:
piotrbein.wordpress.com/2012/06/05/trzy-artykuly-o-zagladzie-grekow-ormian-i-assyryjczykow/
pl.wikipedia.org/wiki/Masakra_na_Chios
Sprzeciwiały się przeciwko temu europejskie siły demokracji i postępu”
pl.wikipedia.org/wiki/Wolnomularstwo
z , niestety, polskimi nieświadomymi rzeczy zaperzonymi w głupiej nienawiści , marionetkami:
pl.wikipedia.org/wiki/Hotel_Lambert_(obóz_polityczny)
W Polsce czyli Królestwie Kongresowym rozpoczynają się masowe manifestacje KODU…(tfu…pomyliłsia ja) oczywiści- patriotów w obronie wolności finansowane przez patriotycznych Żydów typy Sorosa… tfu… chciał ja rzec -króla kolei Blocha;
wiadomosci.dziennik.pl/historia/ludzie/artykuly/493024,sylwetka-jana-blocha-pierwszego-polskiego-kandydata-do-pokojowej-nagrody-nobla.html
Wbrew polskim elitom arystokratycznym:
pl.wikipedia.org/wiki/Aleksander_Wielopolski
wybucha bezsensowna ruchawka:
pl.wikipedia.org/wiki/Powstanie_styczniowe
której szkodliwości dla sprawy polskiej aż trudno wypisać!!!
Przekreśliło to nieszczęsne powstanie jakiekolwiek szansę zwycięstwa Rosji nad Turcją i ratowania chrześcijan. Zabrakło Rosjan – zginęło chrześcijaństwo;
pl.wikipedia.org/wiki/Ludobójstwo_Greków
pl.wikipedia.org/wiki/Ludobójstwo_Ormian
Dziś ???Jedynie Rosja w Syrii próbuje ratować chrześcijan:
www.polskatimes.pl/artykul/3829341,isis-opublikowalo-nagranie-z-masowej-egzekucji-chrzescijan-w-libii-narodzie-krzyza-wrocilismy,id,t.html
Dla sił demokracji i postępu największym problemem jest KK
gosc.pl/doc/2933032.Sierakowski-Kosciol-pierwszym-wrogiem-lewicy
Na forach różni idioci straszą złym Pucinem
Obserwuj wątek
    • kundzia670 Re: 22 stycznia 1861 24.01.16, 13:05
      Zapewne do matury się przygotowujesz, zgadłam?
      • wislocki12 Egzaminy życiowe... 24.01.16, 20:49
        Podejrzewam, że chodzi raczej o egzamin gimnazjalny - boi się, że zawrócą go podstawówki! ;-))
    • exbenek Re: 22 stycznia 1861 27.01.16, 11:07
      " Chrześcijańska Rosja carów dążyła do ratowania chrześcijan".... Nic dodać nic ująć .Albo jesteś ruskim trollem albo kosmitą . Rosja i ratowanie chrześcijaństwa . Szczególnie w latach 1861 -1900 "ratowali" polskich katolików. Mniemam że dbali o "zdrowie" Polaków . I zgodnie z zaleceniami lekarzy (vraczev) ordynowali naszym przodkom "wczasy w okolicach Irkucka" .
      Jełop to jełop
    • falszywyogier1 Re: 22 stycznia 1861 27.01.16, 11:31
      wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/ziemia-swieta/mn3l1gPS.
      beniu, już wiesz czemu opodatkowali tylko polski handel i banki , zachodnich nie tykając?
      • exbenek Re: 22 stycznia 1861 27.01.16, 12:50
        A poza tym u ciebie jełopie wzzystko ok ? Fotografię kurdupla dziś całowałeś ?
    • falszywyogier1 Re: 22 stycznia 1861 27.01.16, 11:32
      wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/ziemia-swieta/mn3l1g
    • falszywyogier1 Re: 22 stycznia 1861 27.01.16, 17:43
      exbenek 27.01.16, 12:50
      A poza tym u ciebie jełopie wzzystko ok ? Fotografię kurdupla dziś całowałeś ?

www.youtube.com/watch?v=lqMaDVM71C4
      Nazwałem go Benio Przenikliwy
      • palacz67 Re: 22 stycznia 1861 27.01.16, 19:27
        Wróciłam z 3 godzinnego spaceru, nogi odmówiły mi posłuszeństwa, ledwo dotarłam do domu. Dzięki za porcję śmiechu, pozdrawiam.
      • exbenek Re: 22 stycznia 1861 28.01.16, 11:07
        Jaki jełop takie porównanie . A na pytanie odp brak - był "cmok" w fotkę kurdupla?
        Widzę ze pani palaczowej humor dopisuje -taki starodawny - jak towarzysz sekretarz dowcip opowiedział to wesoło było że aż boki zrywać ...
        • exbenek Re: 22 stycznia 1861 28.01.16, 12:16
          Życie przerosło kabaret .Ministerstwo finansów jako organ współtworzący program 500+ wydało o tym programie negatywną opinię . Pierwszy raz spotykam się z takim faktem - Ktoś o swojej robocie mówi rano,w południe ,wieczorem ,angażuje w to setki jełopów ,którzy ściemnieją o dobrodziejstwie rozdawania cudzej kasy,wyrzucają z TVP zbyt dociekliwych , aby nie "dociekali" . I na koniec ogłaszają - To wszystko to pic i chu...a warte ... Zaznaczam raz jeszcze ministerstwo wydało opinię o pracy ,którą samo wykonywało ....
    • genia50 Re: 22 stycznia 1861 27.01.16, 19:38
      Ostatnio czytałam o wnętrostwie ogierów.
      • kundzia670 Re: 22 stycznia 1861 27.01.16, 20:00
        Myślisz, że płodność umysłowa ma coś z tym wspólnego?
        • genia50 Re: 22 stycznia 1861 27.01.16, 20:39
          Może miec,bo wszystko w organizmie jest powiązane.
    • falszywyogier1 Re: 22 stycznia 1861 27.01.16, 22:45
      genia50 25.01.16, 23:04
      O eutanazji sie nie wypowiadaj,bo moze nie cierpiales i nie bedziesz tak cierpial jak ci co o nia prosza,wiec nie masz prawa oceniac.Jesli zas chodzi o aborcję to jest to bardzo skomplikowane, jestem przeciw,jesli zastepuje antykoncepcje,ale sa przypadki,ze nie moglabym kogos powolac na swiat ,gdybym miala swiadomosc,ze bedzie bardzo cierpial.Nawet jako osoba b. wierzaca wolalabym aby Bog go zabral do siebie i sie nim zajał,bo jaki sens zeby caly czas przezywał pieklo.

A to z kolei nazwałem Genia Litosna;
      www.youtube.com/watch?v=Qa0CdYXsNZU
      • genia50 Re: 22 stycznia 1861 28.01.16, 09:48
        Nie pisałabym na ten temat,gdyby nie two?j nick,wybrany świadomie czy podswiadomie.Nie chciałes wyjasnic nigdy dlaczego taki wybrałes.Nie znam sie na weterynarii,ale chyba ogier z wnetrostwem to falszywy ogier.
        P.S.Dla sprawiedliwienia dodam,ze to nie moja wina,tylko nicka,ze sie przez chwilę zajęlam tą tematyką,sam sie posrednio przyczyniłeś.
        • kundzia670 Re: 22 stycznia 1861 28.01.16, 15:56
          Współczuję mu i podziwiam za szczerość...niby ogier, ale jakiś taki inny.
    • falszywyogier1 Re: 22 stycznia 1861 08.02.16, 11:36
      exbenek 28.01.16, 12:16
      Życie przerosło kabaret .Ministerstwo finansów jako organ współtworzący program 500+ wydało o tym programie negatywną opinię . Pierwszy raz spotykam się z takim faktem - Ktoś o swojej robocie mówi rano,w południe ,wieczorem ,angażuje w to setki jełopów ,którzy ściemnieją o dobrodziejstwie rozdawania cudzej kasy,wyrzucają z TVP zbyt dociekliwych , aby nie "dociekali" . I na koniec ogłaszają - To wszystko to pic i chu...a warte ... Zaznaczam raz jeszcze ministerstwo wydało opinię o pracy ,którą samo wykonywało ....

beniu przenikliwy- jeszcze raz zapytam;
      beniu, już wiesz czemu opodatkowali tylko polski handel i banki , zachodnich nie tykając?

Ps. beniu, nie wymyslaj nowych historyjek. Skup się na odpowiedzi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka