Dodaj do ulubionych

patrzcie państwo...

24.02.16, 00:14
"Lech Wałęsa odpowiada prezydentowi Andrzejowi Dudzie: nie mam się do czego przyznać"
wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title,Lech-Walesa-odpowiada-prezydentowi-Andrzejowi-Dudzie-nie-mam-sie-do-czego-sie-przyznac,wid,18179408,wiadomosc.html?ticaid=116890
Chyba nie musi się przyznawać. Już wszystko wiemy!
tak to mniej więcej wyglądało:
>The and - baja o nieustraszonym Wałęsie, który w pojedynkę obala komunę - nie kupuję tego. Jaki był sens ochrony Wałęsy przez Kiszczaka? Dlaczego Wałęsa nie chciał rozliczać komuny? Co Wachowski robi nadal przy Wałęsie? Dlaczego kapitan Graczyk świętował z Wałęsą 70 urodziny? Obalona komuna jest dziś z Lechem po jednej stronie? Kiedy? Jak? Co to za obalenie? Bajki, bajki, bajki<
Dogadali się PANOWIE. Dlatego po dzień dzisiejszy wygodnie sobie żyją/żyli
www.youtube.com/results?search_query=ncna+zmiana
a naród tyra za grosze!
Obserwuj wątek
    • polak1706 Re: patrzcie państwo... 24.02.16, 00:32
      wszędzie szacher-macher!
      Im wyżej tym większe profity
      www.defence24.pl/314180,korupcja-w-instytutach-badawczych-cba-zatrzymalo-dwoch-kierownikow
    • genia50 Re: patrzcie państwo... 24.02.16, 09:04
      Kiedyś byli donosiciele za panstwowe (ludzkie) pieniądze,kiedy zmienił sie ustrój "nawrócili"sie i sa wynagradzani tez za ludzkie pieniądze za walkę.Nawet krk donosili ,a teraz trzeba sie im wywdzieczac za pomoc w obalaniu komuny wiele jeszcze lat.Podsumowując zawsze ludzie sa robieni "w balona".Prawda jest też taka,że z uczciwymi ludzmi nikt nie chce mieć do czynienia,bo nie potrafia "załatwiać",a to szukanie uczciwych i niby ich docenianie to puste i nieprawdziwe słowa.
      • polak1706 Re: patrzcie państwo... 24.02.16, 23:19
        kolejny boCHater
        www.google.pl/search?q=kukli%C5%84ski&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=ICzOVrPECKjpywPs8JKIBw
        Najpierw zdrada za pieniądze, a później dopisywanie ideologii.
        • e-zyleta Re: patrzcie państwo... 25.02.16, 00:36
          Znowu szukasz głupszego od siebie? Nie bądź taki do przodu, bo z tyłu ci dużo wystaje ogoleńcu.
          • polak1706 Re: patrzcie państwo... 25.02.16, 00:48
            jeszcze tu jesteś? Wynocha rasisto, wrogu Polski i Polaków! Sio!
            • e-zyleta Re: patrzcie państwo... 25.02.16, 13:33
              Trafiłeś jak kulą w płot, intelekt godny cielaka.
        • genia50 Re: patrzcie państwo... 25.02.16, 13:53
          Sami jestesmy sobie winni.Jak sa wybory to nikt nikt nie glosuje na uczciwego,bo mówimy:nie ma zaplecza,albo nie da sobie rady,a moze będzie zbyt uczciwy i ukróci nam wszelkie drobne i większe przekręty?Więc wybieramy takich,jacy sami jestesmy a potem żale.W/g mnie zaden polityk nie jest świety,więc nie ma co sie wybielać.L.W.nie powinien sie wybielac,tylko powiedziec,ze byl troche nie teges,ale nie zaszkodzil ludziom,a zmiana ustroju przebiegła bez wojny domowej i zaoszczędziła może wiele krwi i ze to jego po częsci zasługa i tyle,a nie walczyć jak panienka o opinię cnotliwej.
    • ot-rozum Re: patrzcie państwo... 24.02.16, 18:26
      pl.wikipedia.org/wiki/Pożyteczny_idiota
      • polak1706 Re: patrzcie państwo... 24.02.16, 23:17
        Najpierw miałeś nick e-żyleta. To wynikało z twojego charakteru. Rozumiem.
        Zmieniłeś nick na ot-rozum. Nie miałeś go zbyt wiele, to prawda, próbujesz się dowartościować,
        ale że lubisz Lenina to mnie zaskoczyłeś. No, ale różne są sympatie, antypatie, zboczenia i dewiacje.
        Mimo wszystko rozumiem cię :-/
        • exbenek Re: patrzcie państwo... 25.02.16, 13:41
          Ja nicków nie zmieniam a w 100% popieram żyletę . Po pierwsze,wtóre i ostatnie - jesteś mendą bez historii (nikt twojego "bochaterstwa" nie zna) , sr..sz na tym forum od jakiegoś czasu jako tzw "wsiowy mędrzec" - jak ktoś nie pieje z zachwytu nad narodowcami to zyd,komuch ,pedał i odwetowiec. Może coś od siebie byś miernoto napisał ? O dobrej zmianie ? Dziś Wojciech Jasiński - znana miernota i czopek "kurduplowy" ex aparatczyk PZPR i szef paszportówki za gierka został członkiem rady nadzorczej PKO BP , oprócz " fuchy" w Orlenie ,będzie teraz na "pensji" w PKO...coś na ten temat?
          Bo temat z muzułmanami walącymi do nas drzwiami i oknami nijak się ma do Jasińskiego...
          • e-zyleta Re: patrzcie państwo... 25.02.16, 13:54
            O co tu chodzi, czy nie o koryto?
            podlasiesiedzieje.pl/pl/biala_sie_dzieje/newsy/9723/Gwałtowne-zmiany-polityczne-prezesów-w-słynnych-stadninach-dymisje-zwolnienia-prezesi-stadniny-Trela-światowe.htm
          • palacz67 Re: patrzcie państwo... 25.02.16, 14:03
            A co Wy się tak popieracie wzajemnie? Dlaczego Żyletę? Jesteście zabawni, pozdrawiam.
            • ot-rozum Re: patrzcie państwo... 25.02.16, 14:13
              pl.wikipedia.org/wiki/Niepełnosprawność_intelektualna
              • e-zyleta Re: patrzcie państwo... 25.02.16, 14:18
                Popierajcie Panią Palacz, wybitną intelektualistkę.
            • exbenek Re: patrzcie państwo... 25.02.16, 14:35
              Pani tfu "nauczycielko" - jak pani pisała pierdoły do l51 ,czy 1706 o "otwieraniu
              oczu" i inne pierdoły ,charakterystyczne dla istot o nikłej inteligencji własnej - nie wyrażałem żadnych emocji i starałem się tego nie komentować - każdy człowiek ma prawo do własnych ocen ,choćby były dziwne lub głupawe. Tak samo traktuję pani uwagę - "na własne życzenie człowiek ma prawo pokazywać swoją głupotę bez ograniczeń i zahamowań".
              Ps jak tam Pani "dokształcanie"? Po wpisach widać że znajomość historii Polski jest u pani taka ,jak u mnie znajomość ministrantury po łacinie...
              • palacz67 Re: patrzcie państwo... 25.02.16, 14:41
                Nie żałuję, że zakończyłam z Wami rozmowę, nic nie straciłam- bo!
                • e-zyleta Re: patrzcie państwo... 25.02.16, 15:22
                  Ja bardzo żałuję, ponieważ nie widziałem i nie widzę końca tej głupiej dysputy politycznej, jaką narzucają niektórzy forumowicze, a ty do tego się włączasz na zasadzie ( co powiedział pleban na kazaniu)
                  i poglądach sobie tylko zbliżonych, jeżeli je masz ( gdybyś miała inne jak sąsiedzi, byłabyś wywrotowcem) w ogóle.Pozdrawiam.
                  • e-zyleta Re: patrzcie państwo... 25.02.16, 15:30
                    Do no-rozum. Bardzo proszę abyś konkretnie kierował swoje nick (wklejki), ponieważ możesz obrażać wszystkich forumowiczów. I na dodatek jestem posądzony o zmianę loginu.
                • exbenek Re: patrzcie państwo... 26.02.16, 05:39
                  My w wyniku "dialogu" z Panią też nic nie tracimy;zyskujemy prwność,że do zawodu nauczycielskiego trafiają ignoranci...
                  • palacz67 Re: patrzcie państwo... 26.02.16, 07:47
                    Też tak mi się wydaje, że nic nie tracicie, b.o!
                  • edekzgredek99 Re: patrzcie państwo... 26.02.16, 08:50
                    Bo panie, jak juz ktus sie do niczego nie nadawal to panie na nauczyciela szedl. I z takiej to przyczyny mamy pania palacz.
                    • exbenek Re: patrzcie państwo... 26.02.16, 10:09
                      Edek - ta pani swoimi wpisami taką właśnie tezę udowodniła. I to jest chichot historii - czy poprzez własną głupotę można coś udowodnić? Jak widać można...
            • edekzgredek99 Re: patrzcie państwo... 25.02.16, 15:19
              Zabawna to jest pani droga pani. Zabawna i zalosna.
            • palacz67 Re: patrzcie państwo... 26.02.16, 16:07
              Do Polaka- przepraszam, że Ci zaśmieciłam od wczoraj wątek, następnym razem zastanowię się, zanim zagadam do osób, z którymi nie powinnam rozmawiać- dla zdrowotności. Pozdrawiam serdecznie ze swoich włości:-)
              • e-zyleta Re: patrzcie państwo... 26.02.16, 16:32
                Nie wieżę żeby twoja ciemność z wiochy, kiedykolwiek się rozjaśniła.Amen.
                • smieszekleszek Re: patrzcie państwo... 26.02.16, 16:35
                  Pomroczność jasna. Hi, hi.
                  • palacz67 Re: patrzcie państwo... 26.02.16, 16:38
                    :-)
                    • polak1706 Re: patrzcie państwo... 27.02.16, 01:05
                      Wychodzi w ich postach ich inteligencja, jak słoma z butów :-(
                      Ćwoki :-(
                      • palacz67 Re: patrzcie państwo... 27.02.16, 07:24
                        Masz rację, pozdrawiam:-)
                        • e-zybi Re: patrzcie państwo... 27.02.16, 07:33
                          Naprawdę tak myślisz? czy tylko pragniesz się przypodobać.
                          • e-zyleta Re: patrzcie państwo... 27.02.16, 12:45
                            Ograniczona jest twój intelekt, jeśli go jeszcze posiadasz.
                            • e-zyleta Re: patrzcie państwo... 27.02.16, 14:27
                              For you:www.youtube.com/watch?v=94HprbR8RWQ
                          • polak1706 Re: patrzcie państwo... 27.02.16, 14:32
                            Ty jesteś złośliwa małpa! Tak myślę :-(
                            • polak1706 Re: patrzcie państwo... 27.02.16, 14:53
                              i... cicho bezczelna - menda!
                        • polak1706 Re: patrzcie państwo... 27.02.16, 14:36
                          Gościłaś ludzi w swoim ogrodzie, częstowałaś... Nie warto! Ludzie cię obsmarują jak teraz PiS!
                          Mają pretensje że PiS nie realizuje obietnic choć dopiero zaczyna rządzenie a nie mają pretensji do PO że sprzedawało kraj i naród a przez 8 lat POnadto nic dla kraju i społeczeństwa nie zrobili. To są właśnie ludzie. Zadziorne koguty.
                          Pomagałem ludziom i nie wdaje się w szczegóły, powtarzam NIE WARTO!
                          • palacz67 Re: patrzcie państwo... 27.02.16, 16:03
                            Masz rację, nie warto! Mam taką cichą nadzieję, że są wyjątki, które na to zasługują:-)Pozdrawiam:-)
                            • e-zybi Re: patrzcie państwo... 27.02.16, 16:20
                              www.youtube.com/watch?v=W1oQ9IpgBgo
                              • e-zyleta Re: patrzcie państwo... 27.02.16, 18:30
                                Przysłowia są mądrością narodu:Lepiej z mądrym pieczeń obracać, niż z głupim ją jeść.
          • polak1706 Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 18:20
            chciałeś dobrej zmiany
            biznes.onet.pl/wiadomosci/nieruchomosci/urzednik-z-ostrody-ma-zaplacic-ponad-45-tys-zl-za-bledna-decyzje/m4r891
            Dotychczas było to niemożliwe!
            • e-zyleta Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 18:57
              CIEMNIAKU zobacz datę ustawy od kiedy obowiązuje i trwał proces sądowy, oraz musiał być wydany wyrok prawomocny, a dopiero można ukarać było urzędnika. Nie wyjmuj z kontekstu, ponieważ tym nie zamażesz swojej ignorancji
              • e-zyleta Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 18:59
                Pisałem wart pat pałaca
                • polak1706 Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 19:06
                  dobra zmiana a następna będzie kiedy POwsadzają do ciupy tych którzy sprzedawali, rozkradali POlskę.
                  • e-zyleta Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 19:15
                    Ignorancja była, jest i będzie matką głupich.
                  • e-zyleta Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 19:26
                    Czytaj i ucz się ciemniaku i nie uogólniaj tematów co do których nie masz pojęcia:biznes.pl/magazyny/transport/przewozy-regionalne-wykorzystaja-dofinansowanie-ue-do-modernizacji-skladow/zby53d
                    • e-zyleta Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 19:34
                      Zaczynajo - to świadczy o twoim intelekcie i nie odróżniasz epitetów od określeń właściwych.
                      • polak1706 Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 19:47
                        a juści! juści! Gadzino!
    • palacz67 Re: patrzcie państwo... 25.02.16, 17:18
      Witaj, Polaku, oglądałam ostatnio w telewizji ( Ty pewnie też) filmy dokumentalne i inne informacje na temat Lecha Wałęsy i Jego przeszłości. Dziękuję za linki, pozdrawiam serdecznie i życzę udanego wieczoru:-)
      • e-zyleta Re: patrzcie państwo... 25.02.16, 18:24
        Trzeba było żyć w tamtych czasach a teraz nie wyrabiać swoich opinii na podstawie tendencyjnych przekazów medialnych zbliżonych do obecnej ekipy rządzącej. Mój wpis nie jest wcale stanowiskiem (broń boże) obrony Wałęsy. Natomiast proponowałbym wszystkim uczestnikom forum GW Tarnobrzega aby chcieli zajrzeć na fora innych miast Podkarpacia. Na żadnym nie ma takich wątków politycznych, które by agitowały lub przekonywały do dyskusji i przekonań. Uważam że jest tyle politycznych artykułów politycznych na różnych portalach internetu, gdzie można się odnosić do zagadnień istniejących w danym artykule. Ponadto w dzisiejszych czasach mamy tyle przekazów medialnych w TV i Radiu o zagadnieniach politycznych, iz nie powinniśmy zaśmiecać forum ogólnego wątkami politycznymi, a powinniśmy sie skupić tematami lokalnymi i bardziej lekkimi dla naszej duszy. ciała i i dobrego samopoczucia. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
        • genia50 Re: patrzcie państwo... 25.02.16, 21:25
          O polityce nie mozna ,bo sie nie znam,flirtować nie bo sa od tego inne fora,kolarką też nie jestem,dobrze ,ze jeszcze e-zybi znosi mnie jako amatorkę na swoim wątku,(bo gdyby nie był wyrozumiały to tez by mi zasugerował inny ) muzykę lubię ale nie na tyle się znam aby o niej dyskutować.No i z tego wychodzi ,ze zostaną tylko ogłoszenia.Z żalem trzeba mi sie przenieśc do realu i tam z kimś pogadywać,albo siedzieć godnie w milczeniu.
          • e-zyleta Re: patrzcie państwo... 25.02.16, 21:34
            Opacznie zrozumiałaś moją sugestię............................
        • polak1706 Re: patrzcie państwo... 25.02.16, 23:18
          >tematami bardziej lekkimi dla naszej duszy<
          www.youtube.com/watch?v=SND3v0i9uhE
          • palacz67 Re: patrzcie państwo... 26.02.16, 06:36
            uśmiałam się :-)
      • polak1706 Re: patrzcie państwo... 25.02.16, 23:14
        Zdrajca! Dla kasy zrobią co niektórzy wszystko. Nawet sprzedadzą ojca i matkę.
        • polak1706 Re: patrzcie państwo... 25.02.16, 23:23
          Zdrajca bawi się na salonach a kolegów ze stoczni "puścił w skarpetkach"
          Dzisiaj miałem okazję rozmawiać z kilkoma osobami w firmie budowlanej. Ich pobory do ręki to najniższa krajowa + premia parę złotych ale trzeba przyjść czasem w soboty. Czas pracy.... 11-12godzin dziennie, w sobotę do 13-14.
          • ot-rozum Re: patrzcie państwo... 25.02.16, 23:40
            www.krzyzowki.info/oszołom
            • polak1706 Re: patrzcie państwo... 25.02.16, 23:47
              znaczy się... nie tylko nie masz rozumu ale jesteś jeszcze oszołom :-( Niedobrze z tobą!
              • ot-rozum Re: patrzcie państwo... 25.02.16, 23:51
                www.youtube.com/watch?v=tXJ-wXoQYnk
                • ot-rozum Re: patrzcie państwo - zakute lby,,,,,,, 25.02.16, 23:56
                  natemat.pl/41973,kariera-oszoloma-co-znaczy-slowo-ktore-dotknelo-stefana-niesiolowskiego
                  • polak1706 Re: patrzcie państwo - zakute lby,,,,,,, 26.02.16, 00:04
                    wiem wiem! Nie ma na to rady i tak ci już pozostanie :-(
                    • ot-rozum Re: patrzcie państwo - zakute lby,,,,,,, 26.02.16, 00:26
                      Mimo krótkiej historii, zdaniem prof. Radosława Markowskiego, "oszołom" już zaczął zmieniać znaczenie. "Jeszcze kilka lat temu oszołomami nazywaliśmy tych, którzy w tej radykalnej wizji świata, którą prezentowali, nie reagowali na żadne dowody empiryczne, mieli umysły zamknięte w dogmatach, byli zupełnie oderwani od rzeczywistości i występujących w niej zależności przyczynowo-skutkowej" ? powiedział dla "Polityki". "Teraz oszołomy to ci, którzy mają silne przekonania i wyraziście je nagłaśniają. Sami tak siebie nazywają, nie wstydzą się tego" ? dodał.
                      • polak1706 Re: patrzcie państwo - zakute lby,,,,,,, 26.02.16, 00:55
                        czyli wszystko pasi do ciebie. Gratuluję samokrytyki!
                        • e-zyleta Re: patrzcie państwo - zakute lby,,,,,,, 26.02.16, 12:03
                          Polak napisał do ot-rozum:czyli wszystko pasi do ciebie. Gratuluję samokrytyki! "
                          W języku polskim ani "Jewropy" niema wyrazu "pasi", domyślam że jest to język kibolski naszego speca od zagadnień polityczno- społecznych Polski i Europy. Rzeczywiście przeciwnik godny konwersacji.
                          • palacz67 Re: patrzcie państwo - zakute lby,,,,,,, 26.02.16, 13:37
                            Moja przyjaciółka tak zawsze do mnie mówi, gdy dzwoni i chce się umówić na kije. Lubię to słowo, też go czasem używam, pozdrawiam:-)
                            Jak komuś nie pasi, to jego problem:-)
                            • edekzgredek99 Re: patrzcie państwo - zakute lby,,,,,,, 26.02.16, 14:04
                              I pani to toleruje? Ta pani tolerancja to bardzo wybiorcza jest. Jak pani kogos zna osobiscie jak na ten przyklad lechowskiego pamietamy czy polaka to wybaczy mu pani kazdy blad i najwieksze chamstwo.
                              • e-zyleta Re: patrzcie państwo - zakute lby,,,,,,, 26.02.16, 14:36
                                Ta Pani wybacza wymienionym prze Ciebie osobnikom, ponieważ są z jednej półki. Natomiast od osoby która rzekomo uczy dzieci, wymagałbym języka poprawnego. Strach się bać.
                                • edekzgredek99 Re: patrzcie państwo - zakute lby,,,,,,, 26.02.16, 14:45
                                  Masz pan racje PiSuar PiSuarowi oka nie wykole
                                  • e-zyleta Re: patrzcie państwo - zakute lby,,,,,,, 26.02.16, 15:11
                                    Mnie osobiście nie przeszkadza jaką ktokolwiek prezentuje "półkę". Natomiast drażni mnie, że wypisują dyrdymały, na które nie sposób reagować, ze względu na zawarte treści, oraz narzucanie innym swoich poglądów. szczególnie tych bardzo radykalnych, lewackich lub skrajnie konserwatywnych. Zresztą tak jak wcześniej pisałem, jest tak dużo artykułów w tematyce politycznej w internecie, iż można do obrzydzenia ustosunkować się w zależności od swoich poglądów, a nie tak jak to się teraz odbywa że forumowicz na ogólnym forum, rozsiewa nienawiść rasową i narzuca reszcie innym swoje racje.
                                    • palacz67 Re: patrzcie państwo - zakute lby,,,,,,, 26.02.16, 15:15
                                      Przyjaciół nikt nie będzie mi wybierał...
                                      • edekzgredek99 Re: patrzcie państwo - zakute lby,,,,,,, 26.02.16, 15:20
                                        Oczywiscie. Ale ciagnie swoj do swego. A przyjazn to wielkie slowo. Cos mi sie wydaje ze niektorzy przyjaciele poznali sie na pani
                                      • e-zyleta Re: patrzcie państwo - zakute lby,,,,,,, 26.02.16, 15:33
                                        Mam pytanie, czy pani zna osobiście tych przyjaciół , czy tylko z netu, a jeśli tak , to wystawia Pani sobie bardzo złe świadectwo.
                                        • palacz67 Re: patrzcie państwo - zakute lby,,,,,,, 26.02.16, 15:47
                                          B.o.
                                          • e-zyleta Re: patrzcie państwo - zakute lby,,,,,,, 26.02.16, 15:54
                                            Z od. Wpadłaś we własne sidła kobieto:www.zwiazki.senior.pl/92,0,Wirtualna-przyjazn-wartosciowa-rownie-jak-realna,6704.html
                                        • polak1706 Re: patrzcie państwo - zakute lby,,,,,,, 26.02.16, 23:44
                                          spece od umoralniania! żenua!
                                    • polak1706 Re: patrzcie państwo - zakute lby,,,,,,, 27.02.16, 00:42
                                      > rozsiewa nienawiść rasową i narzuca reszcie innym swoje racje. <
                                      Dla ciebie to jest rozsiewanie nienawiści rasowej a dla mnie to ostrzeżenie przed dzikimi zachowaniami OBCYCH!
                                      OBCY, Niemcy-gestapowcy, tak człowieka skatowali że do 1965-66, czyli do śmierci, ledwo chodził podpierając się laską. Szczegółów nie musisz znać. Inni "poszli z dymem w krematoriach". PRECZ Z OBCYMI barani łbie!
                                      Tak się kończy jak się wpuszcza nieproszonych gości do siebie. Europa zapłaci wysoką cenę przez takich jak ty i podobnych. Nie musisz zgadzać się z moimi poglądami, nie musisz wchodzić na moje posty!
                                      Tobie cwaniaku są potrzebne otwarte granice, byś mógł wyjeżdżać na zarobek do "Raichu" i nie płacić podatków pracując na czarno. Jest ci wszystko jedno kto przy tobie pracuje bo i tak wrócisz do kraju gdzie OBCYCH nie ma. Mnie są potrzebne bezpieczne, zamknięte granice. Bez OBCYCH.

• polak1706 Re: patrzcie państwo - zakute lby,,,,,,, 26.02.16, 23:42
                            ale jesteś żenua!
    • polak1706 Re: patrzcie państwo... 27.02.16, 00:17
      Wasz "IDOL" wrócił z SALONÓW!
      wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Lech-Walesa-wrocil-do-Gdanska,wid,18185356,wiadomosc.html?ticaid=1168d9
      Zaraz usłyszę od was, jego wielbicieli: może coś od siebie!
      No to ode mnie: Poczytajcie komentarze!
    • polak1706 Re: patrzcie państwo... 28.02.16, 17:25
      Ale ten PiS niedobry! Walczy z łapówkarstwem!
      A może Antek Macierewicz jest przewrażliwiony bo mówi tu i tam o korupcji?
      wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Zandarmeria-Wojskowa-zatrzymala-40-osob-ktore-nielegalnie-pomagaly-zdawac-egzaminy-koncowe,wid,18186877,wiadomosc.html
      • wislocki12 Zajęcie 28.02.16, 23:00
        No tak, w sam raz zajęcie dla żandarmerii ministra A. Macierewicza! ;-((
        • polak1706 Re: Zajęcie 28.02.16, 23:06
          Antek bredzi?
          >?bo dwie firmy, dwa wielkie lobby niszczyły wojsko w walce między sobą uniemożliwiając sobie wzajemnie zrealizowanie tego zadania, w efekcie ponad 200 wozów KTO stoi niewykorzystywanych?.<
          www.defence24.pl/316828,korupcja-przyczynazlego-stanu-wojska-macierewicz-o-audycie-i-przetargu-na-bms
          • wislocki12 Godne siebie zajęcie 28.02.16, 23:30
            Ależ skąd! Nie bredzi - wreszcie znalazł godne siebie zajęcie. ;-))
      • pamietamy3322 Re: patrzcie państwo... 29.02.16, 10:36
        Polska bylaby krajem mlekiem i miodem plynacym. Gdyby nie system, ktory stworzyly platfusy miliardowego zlodziejstwa, dotowania miliardowego krezusow jak kulczyk. Dla nich zlodziejstwo VAT to nie byl zaden problem. W polskojezycznych mediach to bylo przedstawiane jako nadmierna panika, cos co musi byc. Nawet to ze w calej unii mamy najwieksze zlodziejstwo VAT w stosunku do PKB to tez nie byl problem. Po prostu sie wyciszalo organizujac naloty na bary mleczne bo dodawaly sol do potraw.
        • wislocki12 Ciśnienie tętnicze 29.02.16, 11:21
          Nie rozumiem tylko, dlaczego polscy handlowcy protestują przeciw pisowskim projektom ustaw podatkowych? Chyba to jakiś gorszy sort... ;-))
          PS. Ciekawe, co z z VAT pocznie PiS? Na nalotach na bary mleczne chyba tym razem nie skończy się... ;-(
          PS2. Podobno sól dodawana do potraw sprzyja powstawaniu ciśnienia tętniczego... ;-(
        • wislocki12 Nadciśnienie 29.02.16, 11:26
          Przepraszam, miało być "nadciśnienie". ;-(
        • exbenek Re: patrzcie państwo... 01.03.16, 12:56
          Radzę sobie zwarzyć głowę - bajki o krainie mlekiem i miodem płynącym , możesz opowiadać jełopom sobie podobnym . Oskarżasz śp Kulczyka o kradzieże , wyłudzenia vat i wszelkie grzechy świata. A on od 2005 roku nie płacił podatków w Polsce. Wolno mu było ? Wolno . Twoja ignorancja poraża - cały system wyłudzeń vat + kasa za koncesje paliwowe to zasługa WŁAŚNIE !!! PIS-u ...Największym lolem był Glapiński - pisowski spec... Kłamiesz gnido o vacie - Polska ma tzw "średnie europejskie " wyłudzeń vat .
          • exbenek Re: patrzcie państwo... 01.03.16, 13:05
            A jakie firmy "przewodzą" w statystykach wyłudzeń vat ? Otóż na paliwach i stali - węgierskie.... Nasz "nadnamiestnik" jest w nich ślepo zapatrzony ,a Thyssen-Krupp firmom węgierskim ,od 2014 roku stali w ogóle nie sprzedaje.
          • pamietamy3322 Re: patrzcie państwo... 01.03.16, 13:15
            Gdzie napisalem osli ryju ze kulczyk wyludza vat? ty to napisales. Faktem natomiast jest afera orlenu i tasmy gdzie jest pokazane ze byl w powiazaniach bieznesowo-towarzyskich z ,,elitą". Faktem tez jest to ze panstwo dotowalo jego autostrady na 3 miliardy rocznie.Nie wiem z jakiej racji dotowalo miliardera? Afera paliwowa byla za sld łosiu. Srednia wyledzen VAT mamy najwyzsza w unii europjeskiej.
            • pamietamy3322 Re: patrzcie państwo... 01.03.16, 13:19
              afere paliwowa wykryl pis po rzadach sld. No tak pisowska afera.
              • pamietamy3322 Re: patrzcie państwo... 01.03.16, 13:24
                No debil. I kto tu jest gnidą? do tego klamliwą

pl.wikipedia.org/wiki/Afera_paliwowa_2002
                • pamietamy3322 Re: patrzcie państwo... 01.03.16, 13:24
                  www.aferyfinansowe.pl/afery-w-polsce/afera-paliwowa/
                  • pamietamy3322 Re: patrzcie państwo... 01.03.16, 13:28
                    0platfusy skrocily okres przedawnien Dziwny zbieg okolicznosci akurat zebyumarzac sprawy oskarzonym w mafii paliwowej. Ziobro mowil ze wydluzy okresy przedawnien ponownie zeby ,,bohaterowie" afery paliwowej zostali ukarani. Ty malo tego ze jestes gnidą jestes zgnilcem ludzkim.

prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/902515,mafia-paliwowa-bez-kary-umorzono-juz-ponad-sto-spraw.html

prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/902515,mafia-paliwowa-bez-kary-umorzono-juz-ponad-sto-spraw.html

• pamietamy3322 Re: patrzcie państwo... 01.03.16, 13:30
                      Jakby nie pis to by wszystko rozkradli. Zostalby tylko piach
                      • edekzgredek99 Re: patrzcie państwo... 01.03.16, 13:36
                        A tera nawet piachu zabraknie
                        • pamietamy3322 Re: patrzcie państwo... 01.03.16, 13:39
                          Dla zlodziei na pewno. Juz sie trzęsą ze strachu ze sie skonczy. Ale kazdy normalny czlowiek widzi ze pis robi cos dla Polakow. Czasem sie duaje czasem nie. Zawsze tez trafi sie czarna owca nawet wsrod ,,swietych" Ale trzeba patrzec ogolnie.
                          • pamietamy3322 Re: patrzcie państwo... 01.03.16, 13:40
                            A taki swetru to powinien miec w dowodzie wpisane np. nie obywatelstwo polskie tylko Goldman Sachs na przyklad albo lemon brothers.
                          • edekzgredek99 Re: patrzcie państwo... 01.03.16, 13:57
                            To zesz patrze ogolnie
                    • ja-tarzan Re: patrzcie państwo... 01.03.16, 14:44
                      >>Ziobro mowil ze wydluzy okresy przedawnien ponownie

To leży w kompetencji ministra?

>>A taki swetru to powinien miec w dowodzie wpisane np. nie obywatelstwo polskie tylko Goldman Sachs na przyklad albo lemon brothers.

A Morawieckiemu dasz paszport hiszpański, czy sowiecki Piotrowiczowi? ;)

Kampania się skończyła, spokojnie, lepiej cierpliwie czekać na spełnienie obietnic i efekty dobrej zmiany.
                      • pamietamy3322 Re: patrzcie państwo... 01.03.16, 15:41
                        PiS juz spelnil przez 100 dni wiecej niz po w ciagu 8 lat.
                        • pamietamy3322 Re: patrzcie państwo... 01.03.16, 15:49
                          Od Morawieckiego to ty sie odczep.Obnizyl swoja pensje 50 razy bo chcial dzialac na rzecz Polski. Zobaczyl jak dziala banksterka. I do czego doprowadza ,,kapital" Do maksymalizacji zyskow nawet jesli zagladzie mial ulec on sam.
    • pamietamy3322 Re: patrzcie państwo... 01.03.16, 10:53
      Zobaczcie jak reserved i ccc placza ze beda musieli zaplacic podatki. Jak np reserved placi podatek na cyprze w tamtym roku nie zaplacili podatku w Polsce 100 milionow bo przeniesli sie niby na cypr. A teraz placza ze beda musieli zaplacic podatku 40 milionow. Ze taka Polska firma jest gnebiona. I jak to podlapaly wyborczopodobne media. A jaka to Polska firma jak podatki placi na cyprze, fabryki ma w chinach i bangladeszu ?
      • pamietamy3322 Re: patrzcie państwo... 01.03.16, 10:55
        W sumie to niczym sie nie rozni od biedronki wyprowadza zyski na cypr, nie placi w Polsce podatku.
        • pamietamy3322 Re: patrzcie państwo... 01.03.16, 10:57
          sciaga kase i transferuje za granice.
          • pamietamy3322 Re: patrzcie państwo... 01.03.16, 11:01
            Zawsze moga przeniesc sklepy tez na cypr jak nie pasi. Ale ludnosc Cypru to 840 tysiecy. Takze powodzenia.
            • wislocki12 Wyszło jak zwykle 01.03.16, 11:56
              „Ta ustawa zabija polski handel”. Kupcy zdołowani pomysłem PiS wyszli na ulice. Czy wydeptali zmianę prawa?
              PiS miał mieć oręż w bitwie o handel z zagranicznymi hipermarketami, a na ulice w proteście wyszli polscy kupcy. Efekt? Rząd częściowo wycofuje się z wprowadzenia tzw. podatku obrotowego od sklepów.
              Chodzi o osławiony podatek od hipermarketów, z którym PiS szedł po wygraną w wyborach. Miał być to cios w wielkopowierzchniowe zagraniczne sklepy. I nic to, że Węgry, na których się wzorowano analogiczny podatek już porzuciły. W Warszawie (tak jak wcześniej w Budapeszcie) okazało się bowiem, że równie mocno bije on w rodzimych małych i średnich przedsiębiorców." :-((

m.newsweek.pl/ustawa-o-handlu-kupcy-protestuja-na-ulicach-podatek-obrotowy,artykuly,379475,1.html
      • exbenek Re: patrzcie państwo... 01.03.16, 13:13
        Jakoś ich nie żałuję ,tylko to co ty matole z uporem maniaka propagujesz to ślepy zaułek ,bo już wiadomo,że kasy w budżecie zabraknie. I co wtedy ?Dalej podnosimy podatki? Gwarantuję,że te 2 firmy już sobie "poradziły" - jak hipermarkety - każdy sklep będzie odrębną działalnością i co ? Dziś ukazały się zapowiedzi pisonieuków ,że podatek od hipermarketów (haaaaaaaa !!!) od handlu zapłacą wszyscy ,a jakiś jełop wprowadził jeszcze zapis 0,1% podatku obrotowego od hurtu....
        • pamietamy3322 Re: patrzcie państwo... 01.03.16, 13:17
          na pewno budzetowi pomoze obnizenie podatkow dla koncernow i jeszcze wyzsze niz 84 miliardy machloje na VAT.
          • pamietamy3322 Re: patrzcie państwo... 01.03.16, 13:18
            sprzedaz lasow panstwowych na roszczenia zydowskie tez pomoze budzetowi. jak rowniez nie wprowadzanie podatku dla bankow.
          • exbenek Re: patrzcie państwo... 01.03.16, 15:23
            Ty jełopie lepiej się ekonomią nie zajmuj i prawem - wiesz co to jest równość podmiotów wobec prawa? Po wtóre "skundeś ty" wziął akurat 84 miliardy ? Może jakieś źródło ? Idźmy dalej tym tropem - uważasz,że przez podniesienie podatków uzyskasz wzro
            st ściągalności ? Toś chłopie jednym
            zdaniem - jełop i "wzorowy uczeń komuchów" - oni też "poprawiali ściągalność" podwyżkami i domiarami.
            Komuna się "rozjechała" po 10 latach "reform" - zobaczymy po ilu latach da radę gospodarce pisomatolizm.
            Ps. O żydach i gospodarce lepiej nic nie pisz - jakby rządzili w polskiej gospodarce ,w życiu by nie dopuścili do takiego burdelu . U nich jest porządeczek....
            • pamietamy3322 Re: patrzcie państwo... 01.03.16, 15:46
              Nie wiem skad wzialem te 84 miliardy. Moze stad ze podawaly to wszystkie tv i media wlacznie z michnikowa wyborczą.
              Porzadeczek jak w ,,ziemi obeicanej?" No tam tez kilku zydow rzadzilo calym regionem.
              No komuna sie rozjechala bo zbankrutowala. A my mamy gododarke rynkowa. Trzeba odroznic gospodarke rynkowa od oszustw, wyludzen zlodziejstwa. Czy uwazasz ze gospodarka sie rozwija gdy niektorzy ,,bieznesmeni" sa uprzywilejowani w stosunku do innych bo maja kontakty z wladzą?
              Od kiedy to zlodziejstwo czy oszustwo jest gospodarką rynkową Jak nie wolno krasc na miliardy czy setki milionow to koniec?
              • pamietamy3322 Re: patrzcie państwo... 01.03.16, 16:08
                za platfusow wlasnie wszystkie wskazniki szly w gore jak za komuny

www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/recesja-w-polsce-jednak-byla-glowny-urzad,228,0,2030308.html
                • pamietamy3322 Re: patrzcie państwo... 01.03.16, 16:14
                  jaki podatek pis podniosl? No przeciez platforma podniosla vat,

Przypomnijmy zatem, że póki co żadna z przedwyborczych obietnic PO, które dotyczyły podatków czy biurokracji, nie została zrealizowana. Ekipa Tuska, Komorowskiego i Kopacz podniosła nam stawkę VAT, akcyzę na paliwa, składkę rentową, podatki lokalne, zlikwidowała ulgi, zamroziła progi oraz kwotę wolną.

niewygodne.info.pl/artykul5/02481-Tylko-idioci-uwierza-ze-PO-zacznie-obnizac-podatki.htm
                  • pamietamy3322 Re: patrzcie państwo... 01.03.16, 16:36
                    Czy wiesz, że w ciągu 5 lat Komorowski podpisał 13 ustaw wprowadzających 21 podwyżek podatków?
                    Przypomnijmy, że to składany świadomie pod konkretnymi ustawami podpis "Bula" zadecydował o podwyżce podstawowych stawek VAT (z 22 na 23 proc. i 7 na 8 proc.), kilkukrotnych podwyżkach akcyzy na paliwo, tytoń i alkohol, podwyżce VAT na ubranka dziecięce z 8 do 23 proc., podwyżce składki rentowej dla przedsiębiorców o 33 proc., likwidacji ulgi internetowej, objęciu lokat 1-dniowych tzw. podatkiem Belki czy wprowadzeniu podatku śmieciowego. Sama tylko zgoda Komorowskiego na podwyżkę VAT oraz podwyżkę składki rentowej dla przedsiębiorców przyczyniła się do tego, że Polacy w latach 2011 - 2015 zapłacili w podatkach o około 40 miliardów złotych więcej. Dla uzmysłowienia jak gigantyczna to kwota powiem, że słynna Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy Jerzego Owsiaka, aby uzbierać taką wielką sumę pieniędzy potrzebowałaby co najmniej 800 finałów takich jak w tym roku

benek ty jestes chyba uposledzony
                    • ot-rozum Re: patrzcie państwo... 01.03.16, 16:45
                      Zostawcie tego trolla, niech rozmawia sam ze sobą
                    • exbenek Re: patrzcie państwo... 01.03.16, 17:22
                      Oczywiście ,że jestem ten "gorszy sort" jełopie . 84 miliardy - vat - źródło ,jak wszyscy trąbią ,to podaj źródło. Mnie nie obchodzi co PO obiecało , mnie interesuje co PIS obiecał i co psuje
                    • polak1706 Re: patrzcie państwo... 01.03.16, 18:52
                      >ak wszyscy trąbią ,to podaj źródło. <
                      Jak mu podasz źródło to napisze że niewiarygodne a na ten temat mówił w TV sam
                      pl.wikipedia.org/wiki/Witold_Modzelewski
                      twórca przepisów skarbowych.
                    • polak1706 Re: patrzcie państwo... 01.03.16, 18:58
                      dane z 2015 roku kiedy wasi kumple z PO rządzili
                      wpolityce.pl/gospodarka/231093-ministerstwo-finansow-przyznaje-ze-straty-w-vat-siegaja-3-pkb
                      wraz z innym szacher-macher jest tego 90-100miliardów
                      www.google.pl/search?q=polska+jest+najbardziej+okradanym&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=PNjVVojXOoKk6AT-wYLIAQ
            • polak1706 Re: patrzcie państwo... 01.03.16, 16:49
              >Ps. O żydach i gospodarce lepiej nic nie pisz - jakby rządzili w polskiej gospodarce ,w życiu by nie dopuścili do takiego burdelu . U nich jest porządeczek.... <
              słusznie! U nich jest porządeczek:
              whatreallyhappened.com/IMAGES/GazaHolo/index.html
              skubią kogo się da i jak się da. Kiedy z tym są trudności wspomoże USA i wyzwie się takich niegrzecznych od antysemitów.

>Plotka czy prawda?
              60 mld dolarów piechotą nie chodzi, ale może już wkrótce zostać wywiezione z Polski? Kilka dni temu w sieci pojawiła się plotka w formie zacytowanej wypowiedzi ministra Schetyny, usłyszanej podobno w audycji radia Tok FM z 5 października br. ?Polska jest finansowo przygotowana na zwrot nawet 60 mld dolarów w 2015 roku. Umiejętna polityka finansowa sprawi, że wyjdziemy z twarzą wśród narodów świata, a Polacy tego nie odczują?. /link (link is external)/ Zasadniczą sprawą jest to, czy żądania finansowe pod adresem Polski są kontynuacją działalności przedsiębiorstwa holocaust, czy roszczeniami realnych spadkobierców.

Przy okazji wyjaśniam, że ?Przedsiębiorstwo Holokaust? jest terminem użytym przez amerykańskiego naukowca pochodzenia żydowskiego, prof. Normana Finkelsteina, który opisał proceder czerpania korzyści finansowych z holocaustu przez Żydów niepokrzywdzonych bezpośrednio przez zbrodnie hitlerowskie. Warto również przypomnieć sobie chronologię wydarzeń oraz pewne znamienne fakty:

Kradli miliony za Szoah
              ?FBI aresztowało żydowskich działaczy za wyłudzanie funduszy od Niemiec. Amerykańskie władze mówią o całej sieci oszustów powiązanej z Claims Conference (CC), najważniejszą żydowską organizacją zajmującą się pozyskiwaniem odszkodowań za Holokaust. Spośród 17 zatrzymanych sześcioro pracowało w tej nowojorskiej instytucji. Przez dziesięć lat wyłudzili od Niemiec 42,5 mln dolarów. Jak powiedział prokurator Preet Bharara, pieniądze zostały skradzione w ?perwersyjny sposób?. Przestępcy powoływali się bowiem na rzekome ofiary Holokaustu. (?)
              Przedstawiciele CC deklarują, że dalej będą współpracować z władzami, aby ukarać winnych. Zapewniają również, że w wyniku afery żadna ofiara Holokaustu nie została pozbawiona należnych jej pieniędzy. Argumenty te nie przekonują profesora Finkelsteina. ? To rzeczywiście bardzo nieprzyjemna afera, ale cała działalność Claims Conference to jeden wielki przekręt. Ta organizacja wydobyła od Niemców i ze szwajcarskich banków gigantyczne pieniądze. Do ocalałych z Holokaustu dotarły jednak tylko grosze. Reszta gdzieś zniknęła ? podkreślił w rozmowie z ?Rz?. Finkelstein przypomniał, że w CC doszło już do wielu skandali. W 2007 roku jeden z czołowych działaczy organizacji (jednocześnie sekretarz Światowego Kongresu Żydów) Israel Singer został usunięty z zajmowanych stanowisk. Defraudował bowiem pieniądze przeznaczone na wypłaty dla ofiar Holokaustu i przelewał je na prywatne konta w Szwajcarii. Źródło (Rzeczpospolita)

Warto podkreślić, że ten sam Israel Singer w 1996 r. zakomunikował: ?Jeśli Polska nie zaspokoi żydowskich żądań, będzie publicznie atakowana i upokarzana na forum międzynarodowym?.

Rok 2008. Premier Tusk obiecuje w USA zwrot mienia żydowskiego
              Rok 2011. Powstaje projekt HEART
              ?Project HEART jest organizacją założoną na początku 2011 roku przez Jewish Agency i Ministerstwo Izraela ds. Emerytów, która stanowi Grupę Zadaniową d/s restytucji mienia z czasów Holocaustu. Ma ona na celu określenie mienia żydowskiego utraconego lub skradzionego przez nazistów lub ich współpracowników w celu uzyskania zadośćuczynienia dla ofiar lub ich spadkobierców?. Zwracam uwagę na sformułowania: ?mienia żydowskiego utraconego lub skradzionego przez nazistów lub ich współpracowników.

16 marca 2011
              ?Rząd amerykański jest głęboko rozczarowany tym, że rząd Polski zawiesił plany przekazania do parlamentu projektu ustawy przewidującej rekompensaty dla osób, których prywatne majątki zostały skonfiskowane w latach 1939-1989 ? powiedział w środę na telekonferencji prasowej specjalny doradca sekretarza stanu ds. problemów Holocaustu Stuart Eizenstat. - Stany Zjednoczone odnotowały późniejsze oświadczenie premiera Tuska, że rozważy on ponownie tę decyzję, kiedy sytuacja finansowa Polski się poprawi ? dodał. - Polska bardzo szczodrze oddała mienie komunalne żydowskie, natomiast jeśli chodzi o mienie różnych obywateli państw obcych, to Polska jeszcze w latach 60. podpisała tzw. umowy indemnizacyjne, w tym z USA, i wypłaciła wielomilionowe odszkodowania rządom tych krajów, w tym Stanom Zjednoczonym - dodał szef polskiego MSZ.

Listopad 2013
              Sąd wydał wyrok nakazujący Semenowi Domnitser zapłacić 57,3 miliona dolarów odszkodowania za tworzenie fałszywych wniosków o wypłatę z funduszu holocaustu. Były dyrektor programu ustanowionego w celu pomocy dla ocaleńców z prześladowań nazistowskich został skazany w Nowym Jorku na osiem lat więzienia za udział w oszustwie na kwotę 57 mln dolarów. Semen Domnitser, skazany w poniedziałek przez sąd federalny na Manhattanie, był przez ponad 10 lat dyrektorem programów administrowanych przez Conference on Jewish Material Claims Against Germany Inc. 55-letni Domnitser został uznany winnym w maju, po czterech tygodniach procesu, że dopuścił się spisku w celu popełnienia oszustwa drogą pocztową i mailową. Prokurator powiedział, że był on najwyższym rangą pracownikiem tej instytucji, który wziął udział w oszustwie przetwarzania fałszywych wniosków o wypłatę odszkodowań za holokaust. Ma zwrócić 57,3 mln $.
              Źródło: New York Post

Luty 2014
              W. Brytania: Izba Lordów za restytucją mienia żydowskiego w Polsce. Inicjatorką apelu była baronessa Ruth Deech, córka żydowskich emigrantów z Polski. Działaczka lobby żydowskiego na Wyspach. ?W wywiadzie dla BBC ze stycznia baronessa zapowiada, że nie spocznie, dopóki Polska nie zajmie się problemem utraconych majątków. - To kwestia poczucia sprawiedliwości ? mówiła. ? Ale i swego rodzaju zemsty ? przyznaje. Zemsty na kraju, który nie chce zwrócić Żydom utraconych majątków?.

Źródło: Gazeta Krakowska
              Planowany Geszeft. ?Żydzi chcą od Polski gigantycznych pieniędzy. Bezprawnie?
              ?Środowiska żydowskie chcą, by pieniądze wypłacać im na podstawie ?sprawiedliwej i wyczerpującej ustawy o restytucji?, a cały proces zwracania majątków powinien być ?niebiurokra­tycz­ny, prosty, przejrzysty i owocujący realnymi korzyściami?. Co to oznacza w praktyce? Chodzi o to, by wnioski o odszkodowanie do polskich władz można było składać w języku angielskim. Najlepiej też, by nie trzeba było okazywać żadnych dokumentów, ale wystarczyło oświadczenie osoby występującej o odszkodowanie, że jej przodkowie posiadali dany majątek w Polsce. A co jeśli spadkobiercy odebranej nieruchomości nie uda się odnaleźć? Organizacje żydowskie polecają wówczas przekazać majątki fundacjom dbającym o dziedzictwo żydowskie?. (!!!!!)

Według informacji pisma ?The Times of Israel?, Warszawa chce po raz pierwszy poważnie dyskutować o restytucji.

Według informacji podanej przez pismo ?The Times of Israel?, oficjalna delegacja izraelska w Polsce uważa, że osiągnęła ?przełom? w rozmowach z Warszawą o możliwej rekompensacie za majątek prywatny, który należał do Żydów przed Holocaustem. Podczas Międzynarodowej Konferencji nt. Restytucji za Holocaust w grudniu ub. roku w Pradze, Polska była jedynym ważnym państwem, które nie wysłało swojego delegata, co zirytowało przedstawicieli grup walczących o odszkodowania. ?Ten fakt dużo mówi, że nie chcą nawet brać udziału?, powiedział wtedy JTA Greg Schneider, wiceprezes Claims Conference on Jewish Material Claims Against Germany. (organizacji, która kradła pieniądze ? przypis mój) Źródo: timesofisrael

Polska już zapłaciła
              W roku 1960 Polska (PRL) zawarła umowę odszkodowawczą (indemnizacyjną) z USA. ?Na jej mocy Polska przekazała 40 mln dol. na ?całkowite uregulowanie i zaspokojenie wszystkich roszczeń obywateli Stanów Zjednoczonych, zarówno osób fizycznych, jak prawnych, do Rządu Polskiego?
              • polak1706 Re: patrzcie państwo... 01.03.16, 16:53
                >z tytułu wszelkich decyzji o przejęciu mienia. Ta suma miała zostać rozdzielona ?wedle uznania Rządu Stanów Zjednoczonych?. Dalej umowa stwierdza: ?Po wejściu w życie tego układu Rząd Stanów Zjednoczonych nie będzie przedstawiał Rządowi Polskiemu ani nie będzie popierał roszczeń obywateli Stanów Zjednoczonych do Rządu Polskiego?. A ponadto: ?Z prawnego punktu widzenia najważniejsze jest to, że Żydzi, którzy utracili majątki w Polsce podczas II wojny światowej, otrzymali już pełne zadośćuczynienie.

Odszkodowanie za skutki Holokaustu zostało wypłacone ? jak najbardziej słusznie ? przez państwo niemieckie. Bo to przecież Niemcy napadły na Polskę, odebrały Żydom majątki, zorganizowały i przeprowadziły Zagładę. I za te krzywdy, za zabór żydowskiego mienia, należycie zapłaciły. Na mocy traktatu z 1952 r. między Izraelem a NRF państwo niemieckie przekazało ok. 3,5 mld marek tytułem zadośćuczynienia. Ponadto udzielało Izraelowi corocznej pomocy gospodarczej i finansowej. Łączną wartość wszystkich świadczeń z Niemiec na rzecz Izraela i jego obywateli oszacowano na prawie 60 mld marek. O tym, że była to należyta zapłata i pełne zadośćuczynienie, świadczy fakt, iż środowiska żydowskie nie zgłaszają żadnych roszczeń wobec Niemiec, a z terminologii stosowanej w USA i Izraelu zniknęło już pojęcie ?niemieckich obozów koncentracyjnych?.

Roszczenia są natomiast kierowane pod adresem Polski. Ale wypłata odszkodowań za krzywdy wyrządzone przez kogoś innego niż my komuś, kto już raz odszkodowanie za to dostał, byłaby nieuzasadniona?. (?)Czy porozumienia międzynarodowe podpisywane przez JFK są już nieważne? To, co obecnie czytam o wznawianych roszczeniach z zagranicy, wydaje mi się skandalem. Dlaczego mamy płacić dwa razy za coś, co już zostało zapłacone? Przecież byłaby to próba wyłudzenia nienależnego majątku, wręcz rozbój w biały dzień. Polska miała podpisane takie porozumienia z 14 państwami. Np. zobowiązania wobec obywateli szwajcarskich spłacaliśmy dostawami węgla, Stanom Zjednoczonym zapłaciliśmy żywą gotówką?.

?Żeby łatwiej rozmiękczyć Polaków i w ten sposób wyciągnąć od Polski co najmniej 60 miliardów dolarów, trzeba z jednej strony oczerniać nas przed światem jako naród morderców, a z drugiej ? doprowadzać nas do stanu bezbronności wobec żydowskich żądań poprzez systematyczną tresurę w tak zwanej tolerancji i w tak zwanym dialogu. Owa tolerancja, to nic innego, jak przyjęcie żydowskiego punktu widzenia, zaś dialog ? to nic innego, jak potulne spełnianie wszystkich zachcianek przedsiębiorstwa holokaust?. Stanisław Michalkiewicz, 29 marca 2006. <

Giordano Bruno : "Żydzi są rasą działającą na podobieństwo dżumy i cholery, rasa dla ogółu tak niebezpieczna, ze zasłużyła na wytępienie, zanim się jeszcze zrodziła. Żydzi są wyrzutkiem ludzkości, najbardziej zepsutym i niegodziwym narodem na świecie, o mentalności i skłonnościach najpodlejszych i najbrudniejszych

Tak mówił Napoleon Buonaparte: "Niedawno dopiero minął ten czas, w którym rząd widział się zmuszonym położyć tamę działalności czynnej tej nieużytecznej dla francuskiej społeczności kasty żydowskiej która byłaby doszła do zupełnego zawładnięcia majątkami i nieruchomościami całych departamentów przez wzrastającą co godzina potęgę swą pieniężną środkami lichwy i z niej wypływających zastawów hypotecznych. Celem więc naszym będzie zniszczyć skłonności żydowskiej ludności, a przynajmniej wykorzenić o ile się tylko da tę niepohamowaną chęć do zatrudnień, szkodliwych nie tylko dla Francyi, ale dla całego świata, dla wszystkich krajów, dla cywilizacyi i dla porządków społecznego życia", zwiń

Każdy kto miał/ma z nimi do czynienia, unika ich później jak ognia.
    • pamietamy3322 Re: patrzcie państwo... 01.03.16, 17:10
      Walsnie ten zydowski porzadeczek. Jak nie dadza sie skubac to im sie zrobi krach gospodarczy, da zlecenie CIA na przewrot badz zamach stanu albo wysle US army.
      • pamietamy3322 Re: patrzcie państwo... 01.03.16, 17:12
        Rurki stalowe na budowe w CNN i swiatowych mediach stana sie czesciami do produkcji broni atomowej itd itp.
      • genia50 Re: patrzcie państwo... 01.03.16, 20:36
        W Nowej Dębie ćwiczą już własnie US Army!
        • polak1706 Re: patrzcie państwo... 01.03.16, 20:43
          Ćwiczą a politycy i lobbyści USA są bardziej zainteresowani naszym programem WISŁA i sprzedażą dla nich oczywiście korzystną, wyrobów Made in USA niż obroną terytorium Polski w ramach sojuszu.
          • wislocki12 "Jak goliat na pchle" 01.03.16, 21:07
            Naprawdę uważasz, że jedyną troską USA jest obrona terytorium Polski? Wiedziałem, że jesteś, powiedzmy to tak, naiwny! Ale żeby aż do tego stopnia? :-))
            • exbenek Re: "Jak goliat na pchle" 02.03.16, 12:17
              Wisłocki te jełopy naprawdę uważają,że jesteśmy "pępkiem świata" . Np taki Waszczykowski oburza się ,że raport Komisji Weneckiej jest "ogólnie dostępny" ...Masz teraz obraz naszego ministra od zagranicy - pojęcie "demokracji" ala PIS - jak voś my na kogoś wysmolimy -ok ,ktoś na nas -OLABOGA!!!. A tak w ogóle to te protesty i pisanina pisonieuków jest ba potrzeby naszej "gawiedzi" np . Aby pani Palacz się wzruszyła - "nieugiętą postawą ministra" . A meritum jest takie że świat patrzy i rży jak mustang na prerii. Sam zaprosił ,domagał się opinii a teraz ją podwarza...gdzie sens ,gdzie logika? U kota kurdupla....
              • exbenek Re: "Jak goliat na pchle" 02.03.16, 12:18
                Sorki "podważa"
              • polak1706 Re: "Jak goliat na pchle" 02.03.16, 19:16
                PiS dba o interesy Polski i Polaków a cała POzostała banda interesów UNII (Eurokołchozu)
          • genia50 Re: patrzcie państwo... 01.03.16, 21:08
            To jest też zagrozenie dla polskich mężczyzn,bo sa ociężali (niektórzy) wobec kobiet i moga mieć konkurencję.
            • polak1706 Re: patrzcie państwo... 01.03.16, 21:33
              O mnie możesz być spokojna :-) Jestem lekki jak piórko i nie odwrócę uwagi kobiety od "części zasadniczej"
              • polak1706 Re: patrzcie państwo... 01.03.16, 21:35
                ... gdy TA będzie piszczeć jak czajnik, z łóżka będą się sypały drzazgi a z poduszek będą leciały pióra :-))
                • genia50 Re: patrzcie państwo... 01.03.16, 21:41
                  Ten opis sytuacji przypomina mi agresywnego mężczyznę po alkoholu,który wystraszył kobietę.
                  • polak1706 Re: patrzcie państwo... 01.03.16, 21:43
                    łojezu! dyć to dla waszej przyjemności! We wszystkim widzicie zło :-( lecz nie tam gdzie ono jest. Ciche wody brzegi rwą!
          • polak1706 Re: patrzcie państwo... 02.03.16, 21:10
            dziennikzbrojny.pl/aktualnosci/news,1,9910,aktualnosci-z-polski,amerykanie-aktywniejsi-przy-wisle
      • pamietamy3322 Re: patrzcie państwo... 01.03.16, 21:48
        Polecam szczegolnie koncowke filmiku. Fajnie pokazane co czeka Polakow jak juz niemcy i zydzi wszystko w Polsce przejmą

www.youtube.com/watch?v=Y61xqks3zjc
        • pamietamy3322 Re: patrzcie państwo... 01.03.16, 21:52
          Druga tez dobra

www.youtube.com/watch?v=Y61xqks3zjc
          • pamietamy3322 Re: patrzcie państwo... 01.03.16, 21:53
            wlasciwy link
            www.youtube.com/watch?v=RjtcCsGumyM
        • polak1706 Re: patrzcie państwo... 01.03.16, 21:56
          do wielu z nich to nie dociera. Już zaPOmnieli jakie były rządy PO, jaka arogancja wobec mieszkańców kraju. III ICH kadencja byłaby już POważnym niebezpieczeństwem dla nas. To że KOD maszeruje to mnie nie dziwi, ale że jeszcze tyle naiwnych jest i chce POwrotu tamtych zniewalających naród już tak. A może idą w pochodach ci którzy "mają a mają nie mieć" jak POprzednia władza?
          • ot-rozum Re: patrzcie państwo... 01.03.16, 22:19
            Nowa dęba leczy
            • polak1706 Re: patrzcie państwo... 01.03.16, 22:38
              skąd wiesz? leczyłeś się?
              • ot-rozum Re: patrzcie państwo... 02.03.16, 15:15
                Leczyć się to nie wstyd. Natomiast zastanawiam się czy twoja choroba jest uleczalna. Na wszelki wypadek podaję dane<zoznowadeba.pl/artykuly,54.html
                • polak1706 Re: patrzcie państwo... 02.03.16, 19:14
                  wiesz że każdy wariat myśli, że to inni są chorzy a nie on?
                  Podajesz swój nick jako ot-rozum. Czyżbyś sugerował jakieś kompleksy, zaszłości z życia?
                  • palacz67 Re: patrzcie państwo... 02.03.16, 20:10
                    Masz rację, mam takiego człowieka w realu, wróciłam dotleniona ze spaceru z kijkami, pozdrawiam i życzę udanego wieczoru.
                  • genia50 Re: patrzcie państwo... 02.03.16, 20:29
                    Gdyby taką diagnoze mozna było stawiać na podstawie tego,co piszesz,to z połowa(co namniej)psychiatrów byłaby bez pracy.I odwrotnie:czy każdy kto uważa,ze jest wariatem na pewno nim nie jest?
                    • polak1706 Re: patrzcie państwo... 02.03.16, 20:57
                      Ponoć lekarze psychiatrzy sami wymagają pomocy psychiatrów. IM udziela się choroba o której czytają. Później dajcie mu pacjenta a nawymyśla mu chorób psychiatrycznych że hej!
                      Może ty czujesz się chora i dlatego coś usiłujesz innym wmawiać. Ja nie czuję, nie dostrzegam takiej choroby u siebie. Nawet na myśl mi nie przeszło by jako pierwszy zasugerować coś takiego innym forumowiczom. Macie coś z głowami!
                      zresztą genia...
                      www.youtube.com/watch?v=3nmVbbTCa-w
                      dobre na depresję, chandrę i podobne u kobiet :-)
                      • genia50 Re: patrzcie państwo... 02.03.16, 21:00
                        To było a propos tego co napisałeś powyżej.
                      • wislocki12 "Każdy wariat myśli, że to inni są chorzy" 02.03.16, 21:19
                        Nie dostrzegasz takiej choroby u siebie? To dlaczego napisałeś przed chwilą: "Wiesz że każdy wariat myśli, że to inni są chorzy a nie on? Chyba, że nie miałeś na myśli siebie! ;-)
                  • wislocki12 Aluzja 02.03.16, 21:14
                    Myślę, że to aluzja do twojej umysłowości. :-))
          • pamietamy3322 Re: patrzcie państwo... 01.03.16, 22:22
            Poczatek widac jak zyli Polscy robotnicy normalnie gorzej niz murzyni niewolnicy i przewincie na 15:15
            www.youtube.com/watch?v=GkTur6FnF7I

• pamietamy3322 Re: patrzcie państwo... 01.03.16, 22:28
              To juz mi sie nie chce szukac ale tam dalej jest ze kaza go wywalic z ta obcieta reka za prog fabryki. Potem zona tego robotnika przychodzi żebrac a ktorys zyd dyrektor mowi ze przeciez za darmo nie pracowal.
        • wislocki12 Czarnowidztwo 02.03.16, 12:29
          Myślisz, że Pan Prezydent Duda pozwoli na to? To się chyba nazywa czarnowidztwo! ;-(
    • pamietamy3322 Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 09:48
      Posluchajcie Rabina o nazwisku Michael Laitman, ktory w swoich wykladach transmitowanych do diaspor zydowskich na calym swiecie opowiada, juz od dawna powtarza sygnaly z kosmosu: ?Zydzi to komandosi, ktorzy przybyli na ziemie z innej galaktyki, innego wszechswiata, innego wymiaru, aby podbic ziemie i uratowac rodzaj ludzki przed samozaglada. My zydzi, jestesmy tajnymi agentami we wrogim nam otoczeniu? . Kazdy z nas wyglada jak czlonek danego narodu: w Afryce jestesmy czarni i zachowujemy sie jak afrykanie, w ameryce jak amerykanie? Jestesmy obcymi przybyszami na tej wrogiej nam ziemi, ale podbijemy i zwyciezymy mieszkancow ziemi??

www.youtube.com/watch?t=20&v=4Od3LF_opvE
      • edekzgredek99 Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 09:58
        Lo matko nie pij tyle
        • pamietamy3322 Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 12:14
          zgredek chyba za duzo tej denatury pijesz
          Wode kolonska tez loisz? Bo po twoich wpisach tak mozna przypuszczac.
          • pamietamy3322 Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 12:16
            zgredek wypil sasiadowi caly plyn do spryskiwania szyb w aucie
            • pamietamy3322 Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 12:16
              hehehehe
            • edekzgredek99 Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 13:09
              Ale w domu wszyscy zdrowi gimbusie
      • ot-rozum Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 11:06
        www.youtube.com/watch?v=aQy9oG7QU-w
      • pamietamy3322 Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 12:24
        poza tym chcialbym zeby slowa tego rabina na tym wykladzie to byl wynik picia dykty a nie przemyslany plan tej nacji. Jednak niestety taki maja plan, ktory bez wzgledu na koszty realizują.
        Menachem Begin, premier Izraela 1977-1983, laureat Pokojowej Nagrody Nobla:

Cytuj:
        "Nasza rasa jest Rasą Panów. Jesteśmy świętymi bogami na tej planecie. Różnimy się od niższych ras, ponieważ wywodzą się one od insektów. Faktycznie porównując je do naszej rasy, inne rasy to bestie i zwierzęta, owce w najlepszym przypadku. Inne rasy są uważane jako ludzkie odchody.

Naszym przeznaczeniem jest rządzenie ponad niższymi rasami. Nasze ziemskie królestwo będzie rządzone poprzez naszych liderów za pomocą rózgi żelaznej. Masy będą lizać nasze stopy i służyć nam jako nasi niewolnicy."
        • pamietamy3322 Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 12:28
          ale duzo ludzi zwlaszcza cale lewactwo to sie zgodze ze to takie owce do rzadzenia dla rasy panow. Bezrozumne roboty. Z umyslami wypranymi przez lewactwo , lewackie media. Cos jak w korei polnocnej.
          • pamietamy3322 Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 12:30
            A na dodatek jeszcze mysla ze sa nowoczesni, postepowi itd.
            • pamietamy3322 Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 12:45
              Pranie mozgow dokonuje sie bo 95% najwiekszych portali internetowych, gazet, stacji tv i radiowych jest tylko polskojezyczne. Od malego zaczynaja w gazetach dla dzieci, potem gazety sportowe, motoryzacyjne, polityczne. Ktos wlacza tv , radio i ludzie ze slabsza psychika przejmuja ten tok myslenia. To jest to wlasnie pranie mozgow. Naprawde tylko jednostki silne psychicznie potrafia sie przeciwstawic temu praniu mozgow. Wiec sa przeszkoda w wykonaniu planu rzadzenia swiatem przez rase panow wiec idzie nagonka ze to faszysci, zacofancy, glupi itd itp. To jest proste do ogarniecia.
              • e-zyleta Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 13:22
                Czy ty piewco zauważyłeś że zaczynasz rozmawiać sam ze sobą (zmieniasz nick), czyli jesteś osamotniony w swoich wynaturzeniach, jedynie palacz67 podziela twoje dziwaczne poglądy, która tylko robi to z przekory, ponieważ nic z tego nie rozumie.
                • pamietamy3322 Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 13:26
                  Mam jeden nick na tym forum. Poza tym nawet jakbym mial 50 a to jest wiecej niz prostsze to i tak nie tlumaczylbym sie komukolwiek. ale ty wislocki jedziesz na 10 mysle.
                  • e-zyleta Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 15:21
                    Żenujące jest to twoje tłumaczenie, wyjęte z kontekstu, ty zapewne myślisz że jesteś pępkiem tego świata i wszyscy cię czytają i wyciągają wnioski z twojej paplaniny. A ty jesteś zaledwie końcówką narządu przez który wychodzi zużyty pokarm.
                    • pamietamy3322 Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 15:33
                      Ty jestes koncowka narzadu przez ktory wychodzi przetworzony swinski pokarm.
                • polak1706 Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 17:20
                  >jedynie palacz67 podziela twoje dziwaczne poglądy<
                  ...Bo dostrzega zagrożenia w przeciwieństwie do większości z was.
                  • e-zyleta Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 17:30
                    Szczególny i wybrany autorytet, który posiada jedynie przyjaciół wirtualnych sztuk jeden, w twojej osobie.
                    • polak1706 Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 17:36
                      potrafię odróżnić dobrych od złych. A ponieważ nie raz "przejechałem się" na ludzkiej nieodpowiedzialności, bałaganiarstwie itp, więc tym bardziej segreguję ludzi na tych z którymi da się coś zrobić/pracować, można na nich polegać i na tych co to są do niczego.
                      Ty jesteś do niczego!
                    • pamietamy3322 Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 17:52
                      jak ci brak przyjaciol wislocki to wyjdz z domu a nie szukaj ich na forum bo to zenujace
                  • kundzia670 Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 17:54
                    Myślę, że dostrzega coś innego ;-)
                    • polak1706 Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 18:08
                      Nie pisałem z podtekstami. To tylko twoja wyobraźnia :-(
                      • kundzia670 Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 19:19
                        Wszystko co można sobie wyobrazić jest realne ;-)
                        • polak1706 Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 19:34
                          A co sobie wyobraziłąś?
                          • e-zyleta Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 19:39
                            A od E jest blisko a A od O jest daleko na klawiaturze i nie mów że się pomyliłeś
                            • polak1706 Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 19:51
                              często mi się zdarza pisać zamiast "a" 'ą" kiedy się śpieszę i nie wiem nawet o co ci chodzi w tym miejscu? Kiedy się zorientuję i zdążę (pisze szybko i za szybko naciskam Enter) to poprawiam.
                              • e-zyleta Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 20:03
                                O to:<Usuń z tego forum tego ćwoka i drugiego durnia exbenka, bełkoczącego coś w chwilach gdy już jarzy bo przestało go trzymać po imprezie!
                                Powód:
                                sie pierwsi zaczynajo!> Na dodatek nie ma w naszym języku jarzy w takim znaczeniu.
                                • polak1706 Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 20:05
                                  O panie! Dzięki za oświecenie!
                          • kundzia670 Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 19:46
                            Pomyśl! brak wyobraźni to kalectwo.
                            • polak1706 Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 19:53
                              nie mam "wyobraźni" do fantazji :-( Znów chyba stoję przed zadaniem z j.polskiego pt: co autor wiersza chciał nam powiedzieć :-(
                              • kundzia670 Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 20:00
                                I nie masz humoru, jak widzę ;-)
                                • polak1706 Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 20:06
                                  Wypiłem 2gą kawę i za bardzo mnie "rzuca". Przesadziłem :-(
                                  • palacz67 Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 20:08
                                    Tak Cię proszę skromnie: uśmiechnij się do mnie:-)
                                    www.youtube.com/watch?v=xKAJcRzHyps
                                    Uważaj z kawą, mnie też po niej "rzuca", pa.
                                  • kundzia670 Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 20:09
                                    Pomyślałam sobie, że dobrze zrobiłby Ci masaż, taki rozluźniający ;-)
                                    • polak1706 Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 20:22
                                      Nie! Umyj mi plecy
                                      www.youtube.com/watch?v=3kC2zJibbMs
                                      • kundzia670 Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 20:31
                                        Jak sobie życzysz, możemy się popluskać ;-)
                                        • polak1706 Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 20:37
                                          No! tam w tych stawach blisko torów przy Marii Curie Skłodowskiej!
                                          Miejsca że ho! Ho! Dla wszystkich starczy.
                                          • kundzia670 Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 20:44
                                            Kawa jednak Ci nie służy, nie powinieneś pić, zwłaszcza wieczorem. Sama unikam kawy, wole lampkę czerwonego wina ;-)
                                            • polak1706 Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 20:55
                                              po winie cnota ginie :-/
                                              ale po wódce wraca wkrótce :-)
                                              • palacz67 Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 21:00
                                                Widzę, Polaku, że już się lepiej czujesz, co mnie niezmiernie cieszy, dobranoc:-)
                                                • polak1706 Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 21:06
                                                  www.youtube.com/watch?v=LEv4caEMuOI
                                                  • palacz67 Re: patrzcie państwo... 04.03.16, 08:42
                                                    Witam, fajnie śpiewa i prawdę prawi, zbieram się do pracy, pozdrawiam cieplo:-)
                                                  • palacz67 Re: patrzcie państwo... 04.03.16, 08:58
                                                    Nie pij mocnej kawy! Pa:-)
                                                  • edekzgredek99 Re: patrzcie państwo... 04.03.16, 09:08
                                                    Pani wierzy w te brednie ze to po kawie? Jaka ma byc ta mlodziez jak ona ma takich nauczycieli niedorobionych
                                              • kundzia670 Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 21:03
                                                Pozostanę jednak przy winie, a wiesz, że niedługa droga od tego trunku do namiętnego pocałunku ;-)
                                                • polak1706 Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 21:06
                                                  ło jezu! ratunku!
                                                  • palacz67 Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 21:08
                                                    :-)
                                                  • e-zyleta Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 22:01
                                                    Dobranoc:supergify.pl/images/stories/nauczyciele/math_teacher.gif
                                                  • kundzia670 Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 21:19
                                                    Zmykaj, bo niezdrowo się podniecisz i nie zaśniesz ;-)
                                                  • polak1706 Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 21:42
                                                    ależ ty masz sprośne myśli :-(
                                                    jakoś tak sobie ciebie wyobrażam
                                                    www.google.pl/search?q=babcia+z+lask%C4%85&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiToNfKsKXLAhVhAZoKHc_lAFAQ_AUIBygB&biw=1280&bih=873
                                                  • wislocki12 Szacunek i miłość? 04.03.16, 11:07
                                                    A ja myślałem, że narodowi katolicy są pełni szacunku i miłości do kobiet... ;-(
                                                  • genia50 Re: patrzcie państwo... 04.03.16, 15:51
                                                    Skoro tak sobie wyobrazasz kobiety,to masz smętna i nieciekawą wyobrażnię...wspólczuję...
                                                  • polak1706 Re: patrzcie państwo... 04.03.16, 18:54
                                                    ależ... znów odbierasz błędnie. Ja pisałem o Kundzi :-(
                                                  • kundzia670 Re: patrzcie państwo... 04.03.16, 17:22
                                                    Wątpisz w swoją męskość? To kawa źle działa na ciebie, to wyobraźnia szwankuje, jestem rozczarowana. Rozumiem, że pewne sprawy mogą cię przerastać, ale medycyna czyni cuda. Odpowiednia podpałka i można rozkoszować się ciepłem ;-)
                                                  • polak1706 Re: patrzcie państwo... 04.03.16, 18:01
                                                    aaa..... o to ci chodzi
                                                    www.google.pl/search?q=podpa%C5%82ka+do+grilla&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiXlKvwwKfLAhVDEpoKHUCpAIkQ_AUIBygB&biw=1280&bih=873
                                                    a nie! nie znam :-(
                                                  • kundzia670 Re: patrzcie państwo... 04.03.16, 18:36
                                                    Ale jesteś mało domyślny, zawiodłam się :-(
                                                  • polak1706 Re: patrzcie państwo... 04.03.16, 18:49
                                                    z kobietami za bardzo nie można wchodzić w układy :-(
                                                  • palacz67 Re: patrzcie państwo... 04.03.16, 18:58
                                                    www.youtube.com/watch?v=aKeQwfxdCRY
                                                    Pozdrawiam i życzę udanego wieczoru:-)
                                                  • kundzia670 Re: patrzcie państwo... 04.03.16, 19:04
                                                    Niektóre kobiety są bardzo zazdrosne i zaborcze ;-)
                                                  • polak1706 Re: patrzcie państwo... 04.03.16, 19:09
                                                    niedyskretne, zakochane w sobie, jak kochają to kochają a od miłości do nienawiści tylko mały, tyci, tyci kroczek :-(
                                                    Do tego jeszcze przekorne charaktery :-(
                                                  • kundzia670 Re: patrzcie państwo... 04.03.16, 19:17
                                                    Takie właśnie jesteśmy ;-)
                                                  • polak1706 Re: patrzcie państwo... 04.03.16, 19:18
                                                    straszne!!! :-(((
                                                  • palacz67 Re: patrzcie państwo... 04.03.16, 19:34
                                                    Jesteśmy okrutne, dlatego nikt nas nie lubi, dobranoc.
                                                  • palacz67 Re: patrzcie państwo... 04.03.16, 19:38
                                                    Ps. Odchodzę z tego wątku, pa.
                                                  • kundzia670 Re: patrzcie państwo... 04.03.16, 19:48
                                                    Pomimo tego i tak nas kochacie ;-)
                                                  • edekzgredek99 Re: patrzcie państwo... 04.03.16, 18:25
                                                    Kobito po kiego ci chlop co na prochach jedzie. Jak mu nie staje to gon dziada.
                                                  • e-zyleta Re: patrzcie państwo... 04.03.16, 18:28
                                                    zasusyć na boncie i kuniec
                                                • edekzgredek99 Re: patrzcie państwo... 04.03.16, 09:04
                                                  Raczej do choroby alkoholowej droga pani
                  • palacz67 Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 18:51
                    Witam, podpisuję pod Twoimi slowami, Polaku, pozdrawiam serdecznie:-)
    • polak1706 Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 17:19
      >Zgodę na objęcie nowych miejscowości obsługą najszybszych pociągów w Polsce wydała Komisja Europejska.<
      Super! Nie musimy decydować! Zrobią to za nas!
      biznes.onet.pl/wiadomosci/transport/pendolino-kolobrzeg-i-jelenia-gora-na-trasie-pociagu/v6sd58
      • genia50 Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 17:35
        Jechałeś kiedyś pociągiem z Tbg do Kolobrzegu?Jesli nie to sie przejedz,a potem dziwuj.Powinno cie cieszyć,ze jest zmiana na lepsze.Chyba,że uważasz iż każdy powinien jeżdzić nieekonomicznie i nieekologicznie-samochodem,byleby sie postawić.
        • polak1706 Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 17:42
          ależ.....!!!
          Bardzo dobrze że uruchomią na tych trasach tylko co ma, w ponoć suwerennym kraju, do gadania Komisja Europejska. Chyba w naszym kraju są spece od ustalania tras tam gdzie są potrzeby i gdzie ma jeździć pociąg. Kiedy Niemcy budowali Nord Stream i NS2 to nie pytali nikogo o pozwolenie i zrobili to wbrew naszym potrzebom/interesom.
          Czyli... poddajemy się woli niemieckiej jak chciał Radek Sikorski swego czasu?

• e-zyleta Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 18:01
            A ma ciemniaku, tylko wtedy jeśli korzystamy z funduszy Unii Europejskiej.I nie zapominaj ze twoi ulubienicy p. K. byli za wejściem do niej. A Nord S. Unia nie finansowała.
            Udziałowcy konsorcjum[edytuj | edytuj kod]

29 sierpnia 2006 r. rosyjska firma Gazprom oraz niemieckie firmy E.ON Ruhrgas i BASF podpisały w Moskwie porozumienie końcowe dotyczące budowy Gazociągu Północnego i utworzenia konsorcjum Nord Stream. 10 czerwca 2008 r. do konsorcjum dołączyła holenderska firma N.V. Nederlandse Gasunie.

W konsorcjum Nord Stream 51% udziałów ma rosyjska firma Gazprom, niemieccy partnerzy Wintershall należący do BASF i E.ON Ruhrgas po 20% i holenderska firma N.V. Nederlandse Gasunie ? 9%. Gasunie, która później dołączyła do konsorcjum, przejęła po 4,5% udziałów niemieckich partnerów[6].
            • smieszekleszek Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 18:05
              Cienki bolek hi hi
            • polak1706 Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 18:06
              Zapomniałeś ciemniaku że jednym, z założeń Eurokołchozu była "wspólnota gospodarcza" i podobne frazesy, jednak tam gdzie zaczynają się pieniądze/biznes nie ma kolegów!
              Tak ciemniaku! Rolują nas wszędzie!
              • wislocki12 UE czy RWPG? 03.03.16, 23:34
                Czy przypadkiem euro nie pomyliło Ci się z kołchozem, a Unia Europejska z RWPG?
                PS. Ciemniaków też rolują? Niesamowite! ;-))
      • kundzia670 Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 18:00
        Wniosek nasuwa się sam, bezradność w niektórych sprawach. Nie powinniśmy się obrażać i być wdzięczni za pomoc.
        • polak1706 Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 18:14
          Raczej nieudolność "FAHOFCÓF, Expertuf"
          • e-zyleta Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 18:26
            Owieczko, jeżeli Polska będzie inwestować ze swoich zasobów pieniężnych lub bankowych niezwiązanych z Unią, to nikt i nic nie będzie miał do powiedzenia, tak jak my w sprawie Nord S. kiedyś pisałeś ze my nie odróżniamy ziarna od plew, to właśnie ty tak czynisz i wpadłeś we własne sidła. Posiadasz ograniczoną wiedzę (ogólną) i lepiej się nie wypowiadaj, ponieważ się ośmieszasz.
            • polak1706 Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 18:33
              ogólnie to powiem tak:
              Robią nas w trąbę, nie tylko UNIA!

Nie jest tajemnicą że pieniądze z UNII mają być skierowane na określony z góry cel, jednak decyzje gdzie ma jechać pociąg w Polsce powinni podejmować spece z Polski i nie bredź! Tu jest Polska! Tak wygląda suwerenność w Eurokołchozie!
              Dalej nie odróżniasz ziarna od plew. Zabierają ci po kawałku suwerenność a ty dalej brniesz w to samo g...o!
              UNIA to ZDRADA!
              • e-zyleta Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 18:50
                Ciemniaku operujesz ogólnikami.
                • polak1706 Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 19:00
                  Ty już specu zamknij się!
                  Kiedy pisze wam pamiętamy z detalami to jak się zachowujecie?
                  Zamknij się gnido!
                  • e-zyleta Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 19:07
                    Nie masz argumentów i używasz epitetów, no cóż na tyle ci stać.
                    • polak1706 Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 19:25
                      A teraz wróć do postów moich dzisiejszych. Pierwszy użyłeś wobec mnie epitetów.
                      Wróć do innych postów z innych dni. To samo.
                      Apel do ADMINA!
                      Usuń z tego forum tego ćwoka i drugiego durnia exbenka, bełkoczącego coś w chwilach gdy już jarzy bo przestało go trzymać po imprezie!
                      Powód:
                      sie pierwsi zaczynajo!
                      • wislocki12 Stukacz? 03.03.16, 23:30
                        Epitety mogą mieć różne zabarwienie, również pozytywne. Chyba trafiły Ci się te gorsze - negatywne. Całkowicie zresztą zasłużenie! No bo, kto w naszych czasach jeszcze kabluje? :-((
    • polak1706 Re: patrzcie państwo... 03.03.16, 18:10
      No, a tu już przeszli samych siebie!
      wiadomosci.wp.pl/kat,1017099,title,Wiezniowie-z-Sosnowca-zlozyli-pozew-przeciwko-prezesowi-PiS,wid,18195276,wiadomosc.html?ticaid=116963
      To znów elektorat PO pokazuje po Lisku, KODzie, GW swoje pazurki no ale... niech ta bedzie!
      • wislocki12 Nawet prezesa PiSu 03.03.16, 21:02
        Może i masz rację, ale przecież Polska, tak przynajmniej twierdzi premier B. Szydło, jest krajem demokratycznym, a w związku z tym każdy ma prawo pozwać przed sąd nawet prezesa PiSu. I tylko rzeczą sądu jest określić czy pozew był słuszny. A przesądzanie z góry, że jest to "elektorat PO po Lisku, KODzie, GW" wydaje się być przedwczesnym i pozbawionym jakichkolwiek sensownych podstaw! ;-))
        • polak1706 Re: Nawet prezesa PiSu 03.03.16, 21:07
          nie pamiętasz już jak to bywało przy głosowaniach? ok 90% więźniów głosowało na PO
          • e-zyleta Re: Nawet prezesa PiSu 03.03.16, 21:21
            Zakończył się proces dotyczący kupowania głosów w zakładzie karnym w Chmielowie koło Tarnobrzega, przed wyborami do Parlamentu Europejskiego. Obaj oskarżeni uznani winnymi
            ZOBACZ TEŻ:
            Sąd zgodził się na dobrowolne poddanie się karze przez rodziców zagłodzonej Madzi z Brzeznej

(TVN24/x-news)

Z kategorii Tarnobrzeg
            Demograficzny niż wymusza konkurencję szkół
            Tarnobrzeg. Zwarzonohumorzasty etranżer i Gioconda na wystawie psów oraz na dyktandzie
            Dwa lata pozbawienia wolności z warunkowym zawieszeniem wykonania dla 46-letniego emerytowanego funkcjonariusza Służby Więziennej i 8 miesięcy dla 60-letniego osadzonego. Takie kary orzekł przedwczoraj Sąd Rejonowy w Tarnobrzegu, w procesie dotyczącym przekupstwa i oszustwa wyborczego.
            reklama

Głosy za kawę i papierosy

O tej całej sprawie napisaliśmy jako pierwsi i to po naszych informacjach prokuratura wszczęła śledztwo, które teraz zakończyło się przed sądem nieprawomocnym wyrokiem skazującym. Zdarzenia miały miejsce w zakładzie karnym w Chmielowie (Oddział Zewnętrzny Aresztu Sledczego w Nisku), w dniu wyborów do Parlamentu Europejskiego w maju 2014 roku.

Z informacji, jakie otrzymaliśmy nastepnego dnia po wyborach wynikało, że w więzieniu tym doszło do oszustwa i korupcji wyborczej. Do zakładu bezprawnie dostarczone zostały paczki kawy oraz papierosy. To były prezenty dla więźniów, w zamian za oddanie głosu na jednego wskazanego kandydata do Europarlamentu. - Każdy dostał też ulotkę wyborczą ze zdjęciem, imieniem i nazwiskiem kandydata, żeby się nie pomylić przy głosowaniu - twierdził w rozmowie z nami informator, zastrzegając całkowicie anonimowość.

Zwycięstwo byłego prokuratora

Informacje te brzmiały wręcz niewiarygodnie, jednak szybko ustaliliśmy, że coś musi być na rzeczy.

Wyniki głosowania w Zakładzie karnym w Chmielowsie wskazywały, że był to jedyny zakład penitencjarny w Polsce, w którym Eurowybory wygrało Prawo i Sprawiedliwość. Spośród wszystkich oddanych 123 głosów ważnych zdobywając aż 76, z czego aż 69 głosów zdobył Stanisław Piotrowicz, który zajmował „dopiero” czwarte miejsce na liście tej partii. Tak wysokie poparcie w zakładzie karnym zastanawiało tym bardziej, że poseł Piotrowicz to… były prokurator. Na dodatek nawet w Krośnie, gdzie mieszka, zdobył mniej głosów od numeru 1 na liście PiS, Tomasza Poręby z Mielca. Na posła Porębę w Zakładzie Karnym Chmielów zagłosowali tylko dwaj więźniowie. Posła Stanisława Piotrowicza w niewielkim zakładzie karnym poparło więcej osób, niż w całym Tarnobrzegu, w całym powiecie kolbuszowskim i tylko 46 osób mniej, niż w Rzeszowie, gdzie do wyborów poszło ponad 46 tysięcy osób...

Biznesmen prosił o pomoc

Materiały podobne
            Więźniowie z zakładu w Chmielowie u prokuratora w sprawie korupcji wyborczej
            O wyniku wyborczym i naszych ustaleniach poseł Piotrowicz dowiedział się od nas. Nie krył zdziwienia: - Jestem zszokowany. Jeśli to wszystko prawda, to naprawdę jestem bardzo zaskoczony i nie wiem jak to skomentować

Ustaliliśmy, że jakiś czas przed wyborami z posłem kontaktował się pewien biznesmen, który prowadził w Chmielowie firmę, a który zbankrutował. Prosił parlamentarzystę o pomoc w swojej sprawie.

- Przedstawił swój problem natury prawnej, dotyczący prowadzonej działalności gospodarczej - wyjaśniał poseł. - Zwrócił się do mnie jako do wiceprzewodniczącego sejmowej Komisja Sprawiedliwości i Praw Człowieka. Po zapoznaniu się z przedłożonymi dokumentami, sprawą postanowiłem zainteresować ministra sprawiedliwości.

Na tym kontakt obu panów się skończył, ale - jak wynika z naszych ustaleń - to właśnie ów biznesmen miał być pomysłodawcą przekazania papierosów i kawy więźniom. To miała być jednak forma podziękowania za pracę w jego firmie (pracowali kilka lat wcześniej), a nie kupowanie głosów. Być może jednak postanowił sie odwdzięczyć posłowi. Bez jego wiedzy. Wątek ten wciąż bada prokuratura.

W zakończonym procesie przesłuchano wielu świadków, w tym także więźniów. Na ławie oskarżonych zasiadł były strażnik więzienny (po wybuchu afery przeszedł na emeryturę), który umożliwił wwiezienie na teren zakładu kawy i papierosów. Sąd skazał go na dwa lata więzienia w zawieszeniu na trzy lata. Więzień, który pracując jako kucharz w zakładzie rozprowadzał kawę i papierosy namawiając współosadzonych do głosowania na wskazanego kandydata, skazany został na osiem miesięcy więzienia.
          • wislocki12 Jak spirytus... 03.03.16, 22:54
            Przecież ja nie piszę o więźniach tylko o prezesie PiS J. Kaczyńskim... ;-)
            PS. 90%, powiadasz? To bardzo dobrze o nich świadczy! :-))
    • pamietamy3322 Re: patrzcie państwo... 05.03.16, 11:58
      To to wstydu nie ma zadnego ,,Polski miliarder liczy na pomoc państwa". Sa podejrzenia ze kupil elektrownie po zanizonej cenie. Jak zyski zaczynaja spadac zatrudnil se grada aby lobbowal w Warszawie z ta ,,pomoca". Panstwo ma miliarderowi modernizowac elektrownie.
      Z tego cyfrowego polsatu to cos rozlicza sie na cyrze wiec nie placi w Polsce podatkow. Jakby mogl to by Polske cala wycisnal. To jest po prostu nie do pomyslenia jak te platfusy dotowaly tych miliarderow. Mam nadzieje ze teraz nie dostanie zlamanego grosza od panstwa.

biznes.onet.pl/wiadomosci/energetyka/bez-systemu-wsparcia-ze-pak-jest-spakowany/ryw8q7

• pamietamy3322 Re: patrzcie państwo... 05.03.16, 12:18
        www.youtube.com/watch?v=ksHn0pktJQM

Tu wlasnie lepper mowi o reklamowkach dla tuska i olechowskiego od wiadomego. Ostatnie jego przemowienie po kilku dniach sie ,,powiesil"
        • wislocki12 Lepper i... reklamówki 05.03.16, 21:14
          Myślę, że warto pamiętać o karierze Leppera i... reklamówkach! ;-)
      • wislocki12 Nie żartuj! 05.03.16, 21:11
        Myślisz, że rządzący od ponad stu dni rząd B. Szydło wesprze A. Grada? Czy Ty przypadkiem aby sobie nie żartujesz? ;-))
        • pamietamy3322 Re: Nie żartuj! 05.03.16, 22:04
          Taki z niego ,,biznesmen"
          • wislocki12 "Biznesmen" W. Jasiński (Orlen) 05.03.16, 23:14
            Myślę, że takich ,,biznesmenów" jak W. Jasiński (Orlen) rząd B. Szydło z wielką przyjemnością wsparłby. ;-))
    • pamietamy3322 Re: patrzcie państwo... 08.03.16, 10:28
      Czyżby seryjny oponiarz?

www.fakt.pl/politycy/w-aucie-prezesa-jaroslawa-kaczynskiego-tez-wybuchla-opona-,artykuly,616384.html
      • edekzgredek99 Re: patrzcie państwo... 08.03.16, 10:46
        Pitolenie. Jakos nie moge uwierzyc ze Jarusiowi guma pekla. Pewnie mu sie przysnilo.
    • pamietamy3322 Re: patrzcie państwo... 08.03.16, 11:04
      zydziak kpi i wysmiewa a malpy klaszcza

www.plotek.pl/plotek/1,78649,19733430,orly-2016-maciej-stuhr-zartuje-z-drugiego-sortu-i-tupolewa.html#MT
      • pamietamy3322 Re: patrzcie państwo... 08.03.16, 11:50
        ..elita kulturalna"
      • exbenek Re: patrzcie państwo... 08.03.16, 11:53
        Po pierwsze - tak ci jełopie żydzi nie pasują ,a nikt nie zna twojego "krzaka" genealogicznego - o drzewie genealogicznym można mówić w znamienitym towarzystwie ,które nikomu w metryki nie zagląda. Ot ten hrabia ma syna rudego jak lokaj ,a ta hrabianka ma córkę wypisz wymaluj jak stangret czy mastalerz (tfu! - mimo wszystko nie pochwalałem rządów ignoranta - zbieżność przypadkowa) Ty jełopie,zarzucając innym pochodzenie ( kłamliwe ,bo Stuhr jest Austriakiem a nie Żydem z pochodzenia) pokazujesz swoją ignorancję i zakłamanie. Teraz "pojadę" po twoich przodkach - prakacap (nie obrażając porządnych Rosjan) przekazywał geny z dominantą "jełopstwa" ,no i mamy 3322 - To jest niemożliwe ,aby Sarmaci płodzili takich jełopów ...chyba że import z dalekich stepów....
        • pamietamy3322 Re: patrzcie państwo... 08.03.16, 11:59
          No tak zydowskim austriakiem
        • pamietamy3322 Re: patrzcie państwo... 08.03.16, 12:02
          ja sie zydom do izraela nie wpieprzam Nie probuje im ksztaltowac prawa, przejmowac gospodarki. A oni wszedzie to robia i jak sie jakis kraj na to nie zgadza to krzycza aj waj antysemityzm.
      • pamietamy3322 Re: patrzcie państwo... 08.03.16, 12:05
        W ogole zauwazylem ze na calym swiecie patriotyzm jakiegokolwiek kraju to faszyzm i tym podobne. A tylko zydowski nacjonalizm jest akceptowalny.
    • pamietamy3322 Re: patrzcie państwo... 08.03.16, 12:13
      Czym sie staje kraj gdzie wszystkie najwieksze firmy i koncerny nie sa polskie.
      Gdy telewizje, prasa, portale internetowe nie sa polskie.
      Gdy banki nie sa polskie.
      Gdy najwyzsi politycy w panstwie reperezentuja interesy innego kraju, czesto nie czuja sie Polakami.
      Gdy wobec Narodu stosuje sie ideologie wstydu zaklamujac historie. Gdzie czuc sie Polakiem czujacym wiez z Ojczyzna to wstyd.

Wtedy kraju nie ma. I jest taka nacja ktora to wprowadza na calym swiecie. Polska sie temu przeciwstawia wiec jest atakowana.
      • pamietamy3322 Re: patrzcie państwo... 08.03.16, 12:15
        Nie mozna dac sobie wmowic ze wykorzenia caly Narod ale ze bedzie mozna np kupowac czekoladki z orzelkiem. I ze tak ma byc bo to ,,Nowoczesnosc"
        • pamietamy3322 Re: patrzcie państwo... 08.03.16, 12:18
          I te klamstwa ktore probowali wmowic tzw ,,nowoczesny patriotyzm" Mozesz nie znac historii swojego kraju, mozesz nie znac nawet kolorow flagi. Nie powinienes w ogole zwracac uwage ze Twoj kraj to juz nie Twoj kraj. Ze nowoczesny patriotyzm to dobrze pracowac i niczym innym sie nie interesowac. A ze kraju juz nie ma to tez sie tym nie interesuj tylko dobrze pracuj. W gulagach i obozach koncentracyjnych mieli podobne spostrzezenia.
          • pamietamy3322 Re: patrzcie państwo... 08.03.16, 12:35
            Prosta logika jesli chodzi o ten tzw nowoczesny patriotyzm. Ciezko pracowales , dawales z siebie wszystko Polski juz nie ma ale ty ciezko pracowales w koncernie zydowskim , niemieckim czy innym. Ale Polski juz nie ma to jakim ty byles patriota Polskim czy zydowskim albo niemieckim.
      • wislocki12 A to Polska właśnie! 08.03.16, 12:41
        A ten kraj nazywa się Polska i rządzi nim Jarosław Kaczyński i PiS przy pomocy premier B. Szydło i prezydenta A. Dudy? ;-))
        PS. Człowieku, czy Ty choć czasem czytasz to, co napiszesz? :-))
        • pamietamy3322 Re: A to Polska właśnie! 08.03.16, 12:47
          Dlatego prawica w Polsce jest tak wsciekle atakowana.
          • pamietamy3322 Re: A to Polska właśnie! 08.03.16, 12:48
            Dostali wscieklizny ze PiS wygral wybory a do Sejmu weszli nawet Narodowcy!
        • pamietamy3322 Re: A to Polska właśnie! 08.03.16, 13:11
          wislocki ty mendo gdzie napisalem ,,ten kraj"
          • wislocki12 "Ten kraj" 08.03.16, 13:54
            A jak nazwać kraj, "gdzie wszystkie najwieksze firmy i koncerny nie sa polskie.
            Gdy telewizje, prasa, portale internetowe nie sa polskie.
            Gdy banki nie sa polskie.
            Gdy najwyzsi politycy w panstwie reperezentuja interesy innego kraju, czesto nie czuja sie Polakami.
            Gdy wobec Narodu stosuje sie ideologie wstydu zaklamujac historie. Gdzie czuc sie Polakiem czujacym wiez z Ojczyzna to wstyd."
            I rządzi w nim PiS? :-((
            PS. Myślę, że w twoich ustach "menda" brzmi jak komplement! ;-))
        • exbenek Re: A to Polska właśnie! 08.03.16, 13:55
          Wisłocki -ten jełop funkcjonuje jak samospełniająca się wróżba. I nic na to nie poradzimy.
    • pamietamy3322 Re: patrzcie państwo... 08.03.16, 12:45
      Te wszystkie bzdury ktorymi karmili Polakow od 89 , w innych krajach swiata to samo pozniej czy wczesniej sie zaczelo. Te wszystkie klamstwa, lewacka nowomowa. Wszystko to ideologiczny front podporzadkowania swiata przez jedna nacje.
      • wislocki12 Fajnie było być wtedy Żydem 08.03.16, 13:59
        Czy Ty przypadkiem nie jesteś antysemitą? Pewnie żałujesz, że nie żyłeś w czasach Auschwitz... Fajnie było być wtedy Żydem! :-((
        • pamietamy3322 Re: Fajnie było być wtedy Żydem 08.03.16, 14:02
          O wlasnie o tym pisalem. Jednak jestes za glupi zeby to pojac.
          • pamietamy3322 Re: Fajnie było być wtedy Żydem 08.03.16, 14:05
            masz tak przezartty mozg wyprany ze jestes jak ten koreanczyk z polnocy. Nawet jak ucieknie na poludnie to dalej wierzy ze kim dzong un to wcielenie Boga itd.
            • pamietamy3322 Re: Fajnie było być wtedy Żydem 08.03.16, 14:08
              wislocki jak ktos przyjdzie do twojego domu i bedzie ci mowil co masz robic, stwierdzi ze moze sobie zarzadzac twoja wyplata, albo wziac z twojego domu co bedzie chcial. To pamietaj zadnego sprzeciwu bo bedziesz anty i faszysta.
              • pamietamy3322 Re: Fajnie było być wtedy Żydem 08.03.16, 14:15
                Ale ze swojego domu to byc cegielki nie oddal. A Polska to dla lewactwa zaden dom tylko anachronizm i wrog. Wszystkich was powinni zamknac do kamieniolomow bo niczym sie nie roznicie od tego co pomaga bandycie na prywatny dom napdac. Jestescie rpzestepcami.
        • pamietamy3322 Re: Fajnie było być wtedy Żydem 08.03.16, 14:54
          Polacy mordowali zydow w obozach koncentracyjnych? Juz ci tak mozg wyprali??
          A wiekszosc oficerow ub ktorzy zarzadzali masakrowaniem mordowaniem Polakow po wojnie to jednak byli zydzi. Prawda historyczna jest przedstawiana jako antysemityzm
          • wislocki12 5 wpisów i... jedna odpowiedź 08.03.16, 21:38
            Gratuluję potęgi odbioru. 5 wpisów i... jedna odpowiedź, moja, zresztą! ;-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka