Dodaj do ulubionych

praca w Holandii

14.04.16, 11:16
Cześć. Mam ponad dwadzieścia lat i patrząc na realia w rejonie myślę o wyjeździe. Czy ktoś tez coś takiego planuje w najbliższym czasie? Jestem sumienna i pracowita na pewno się dogadamy, albo przynajmniej porozmawiamy wiec można zostawić kontakt do siebie.
Oto przyklad: www.ogloszenia.tarnobrzeg.info/produkcja_czekoladek__holandia,20160411113359.html
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • edekzgredek99 Re: praca w Holandii 15.04.16, 12:03
      Ale po co jechac tak daleko? W Mielcu jest duzy kurnik i wielu forumowych przyjaciol tam maca. Mozna popytac z pewnoscia pomoga bo to zyczliwe katolickie towarzystwo
    • polak1706 Re: praca w Holandii 16.04.16, 20:45
      Właśnie dlatego, że masz 20 lat to bądź ostrożna i nie ufaj nikomu. TAM każdy walczy o swoje.
      no i poczytaj
      www.google.pl/search?q=foggia+obozy+pracy&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=RYgSV_bOMYursgGJvKzwDQ
      • palacz67 Re: praca w Holandii 16.04.16, 20:56
        Kierowca nam opowiadał, gdy byłyśmy we Wloszech, jak podwiózł ludzi do pracy. Wówczas zza ogrodzenia wyskoczyły dwóch mlodych Polakow błagając go, by ich stamtąd zabrał. Nic nie mieli przy sobie, pomógł im. Moja przyjaciółka przez 15 lat jeździła do Włoch, trzeba uważać. Znam tez inne przypadki np. z Niemczech, gdy nie zapłacono za kilkumiesięczna pracę. Oszustami byli niestety Polacy. Dobrze, że ostrzegasz, bo może to kogoś uchroni przed rozczarowaniem i niebezpieczeństwem.
        • palacz67 Re: praca w Holandii 16.04.16, 20:57
          Wyskoczyło:-) Przepraszam za błąd, jestem zmęczona.
      • wislocki12 Jak muzułmanie? 17.04.16, 22:25
        Mam wrażenie, Europa nie przepada nie tylko za muzułmanami... :-((
        PS. Linkowany tekst pochodzi z 2006 r. ;-))
        • polak1706 Re: Jak muzułmanie? 17.04.16, 23:21
          Problem obozów pracy nadal jest aktualny.
          Znam takiego człowieka który ledwo z "tamtąd" uszedł z życiem.
          • wislocki12 Jak Ty? 17.04.16, 23:36
            Myślę, że twórcy owych obozów mają podobne wyobrażenie i poglądy o emigrantach, również tych z Polski, jak nie przymierzając Ty o muzułmanach, niestety! :-((
            • edekzgredek99 Re: Jak Ty? 18.04.16, 09:30
              Dlatego praca w Mielcu w kurniku jest najbezpieczniejsza. A raczej byla bo po tym wypadku jak lechowskiego kury rozdziobaly to moze byc roznie ale gadaja ze lechowski to wyjatkowy brutal byl no i kury nie wytrzymaly

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka