12.05.16, 01:08
Wikipedia:
"Audyt – systematyczna i niezależna ocena danej organizacji, systemu, procesu, projektu lub produktu. Przedmiot audytu jest badany na zgodność z określonym punktem odniesienia – listą kontrolną, przepisami prawa, normami, standardami lub przepisami wewnętrznymi danej organizacji (polityki, procedury).
Celem audytu jest określenie poziomu zgodności z normą audytową oraz wskazanie możliwych niezgodności, stanowiących prawne, finansowe lub inne ryzyko dla przedmiotu badania.
Zespół audytowy nie polega jedynie na oświadczeniach audytowanego podmiotu i jest obowiązany uzyskać od jego przedstawicieli konkretne, materialne dowody świadczące o spełnieniu lub niespełnieniu określonych wymagań audytowych. Stopień szczegółowości i sposób potwierdzenia autentyczności dowodów jest określany w wytycznych audytowych specyficznych dla danej branży.
W przypadku badania procesów lub organizacji o bardzo dużej skali powszechnie stosuje się metody statystyczne, dobierając z całej badanej populacji reprezentatywną próbę.
Audyt ocenia także procedury kontrolne celem stwierdzenia, czy przedmiot audytu także w przyszłości będzie odpowiadał uzgodnionym do stosowania wymaganiom. Oprócz oceny wskazuje także zalecenia zmian w procedurach, w tym sprawdzających oraz w politykach.
Audyt to ocena zgodności teraz i w przeszłości."
No tak, z mojego audytu wynika, że moja żona powinna być w pilnym trybie zdyskwalifikowana, niestety! :-((
Obserwuj wątek
    • wislocka12 Re: Audyt 12.05.16, 05:35
      Moja żona, marzyciel.
      • wislocki12 Audyt? 12.05.16, 14:10
        A ja myślałem, że przekonasz mnie, że to co PiS przedstawił wczoraj w Sejmie to był audyt... ;-))
        PS. Prawdziwy wislocki jest jeden - wislocki12. Reszta to nędzne podróbki... ;-)
        • wislocka12 Re: Audyt? 13.05.16, 05:35
          Ty już dawno mnie przekonałeś, że jesteś dupkiem. Wolę przeczytać co myśli o tym co przedstawił rząd w sejmie Piotr Wielgucki.
          kontrowersje.net/jedynie_kolor_mercedesa_si_nie_zgadza_poza_tym_nie_ma_uwag
          Lepiej się nie wypowiadaj kto jest podróbką byś się nie zdziwił. Zmałpowałeś mój nick jak tylko pojawiłeś się na tym forum.
          • edekzgredek99 Re: Audyt? 13.05.16, 12:19
            Wislocka czy to ty nosisz rozowy berecik z antenka?
          • wislocki12 "Spektakl polityczny" 13.05.16, 12:54
            Tenże Piotr Wielgucki:
            "Minęło 24 godziny od spektaklu politycznego, który PiS urządził w sejmie. Nazywam rzecz po imieniu, bo to był spektakl w zamiarze i bardzo dobrze, że taki zamiar miał miejsce."
            A przecież nawet prezes twierdził, że to audyt! ;-))
            PS. Wislocki15 też zmałpował twój nick?
            PS2. Każdego, kto się nie zgadza z Tobą nazywasz dupkiem? :-((
      • wislocki12 Aneks 12.05.16, 21:59
        www.fakt.pl/m/crop/0/-550/faktonline/635986646900406325.jpg
        • wislocka12 Re: Aneks 13.05.16, 13:00
          Nadal mnie nie przekonują wieści z gazety niemieckiej dla Polaków, więc nie ośmieszaj się wislocki12.
          • kolekcjonerkosci69 Re: Aneks 13.05.16, 23:10
            A co myślisz o polskiej armi? Wydaje mi się że to banda oszustów,oprychów i złodziei na czele z naczelnym dowództwem...Tak przynajmniej zrozumiałem zze słów nawiedzonego ministra macierewicza!!!
            Reszty nie słuchałem....barany i tak uwierzą że prawda jest tylko jedna...Ja jako POLAK ,nie rolnik, ziemi kupić nie moge,za to mój kapelan dla swojej żony i dzieci jak najbardziej....
          • wislocki12 Matka kurki i... ojciec Rydzyk 14.05.16, 01:04
            Chyba żartujesz! Przecież Piotr Wielgucki, czyli matka kurki, w odróżnieniu od ojca rydzyka, jest z kontrowersji.net, a nie z gazety niemieckiej! ;-))
            PS. Myślę, że prawica przesadza z fraternizacją! ;-))
            • retinger Re: Matka kurki i... ojciec Rydzyk 14.05.16, 13:20
              Czas wislocki12 byście z wislocka12 dali sobie spokój z tymi utarczkami, zachowujcie się jak dorośli a nie jak dzieci w piaskownicy.
              • wislocki12 Utarczki... 14.05.16, 21:22
                A co z audytem, że o utarczkach z retingerem, polakiem706, pamietamy3322, wislockim15, jk47 i kl47 nie wspomnę... ;-))
                • retinger Re: Utarczki... 15.05.16, 05:39
                  Jak zwał tak zwał. Liczą się fakty a te są porażające i myślę, że wielu Polakom otworzyły się oczy. Więcej nie będę się wypowiadał bo szkoda mi czasu na "utarczki".
                  • wislocki12 Wolnomularz? 15.05.16, 20:57
                    Pewnie nawet nie wiesz, że:
                    "Józef Hieronim Retinger – polski literaturoznawca, pisarz i polityk, doradca Władysława Sikorskiego; organizator kongresu haskiego, sekretarz generalny Ruchu Europejskiego, jeden z twórców Wspólnoty Europejskiej; emisariusz polityczny, wolnomularz." (Wikipedia)
                    Miłego wieczoru! ;-))
                • wislocka12 Re: Utarczki... 15.05.16, 05:49
                  Mamusiu na pomoc, wszyscy mnie atakują. To mówię ja wislocki12.
                  • wislocki12 "Wszyscy" 15.05.16, 11:33
                    Znowu nie zrozumiałeś. Ci "wszyscy" to niejaki Klechowski... :-(
                • polak1706 Re: Utarczki... 15.05.16, 12:22
                  >A co z audytem, że o utarczkach z polakiem706,...<
                  www.youtube.com/watch?v=bG4ipIPZIBU
                  • wislocki12 Audyt a... "Seksmisja" 15.05.16, 20:49
                    No właśnie, ja pytam o wiarygodność pisowskiego audytu, a Ty z "Seksmisją" wyjeżdzasz... Czy Ty jesteś normalny? ;-))
                    • polak1706 Re: Audyt a... "Seksmisja" 15.05.16, 23:27
                      A ja pytam o Jolkę! Chcę mieć utarczki z Jolką.
                      Audyt otworzył oczy tym którzy jeszcze PiSowi nie wierzyli a utwierdził w przekonaniu, że PO/PSL to DNO tych którzy tak już wcześniej myśleli.
                      Tobie jakaś seksmisja w głowie zboku. Ja pytałem o Jolkę!
                      • wislocki12 Filmik z Jolką 16.05.16, 00:08
                        To Ty naprawdę nie wiesz, że filmik z Jolką, który polecasz, pochodzi z "Seksmisji" Machulskiego? Szczerze Ci współczuję! :-((
    • wislocka12 Re: Audyt 15.05.16, 16:58
      vod.gazetapolska.pl/13233-bitcoiny-na-froncie-demokratyzacji
      • wislocki12 Terror kaczystowski 15.05.16, 20:52
        "Narasta terror kaczystowski!" Nic dodać, nic ująć! :-((
      • wislocki12 "Pierwsze poważne ostrzeżenie ze strony prezesa" 16.05.16, 12:02
        S. Michalkiewicz o "audycie":
        "W tej sytuacji „audyt” można potraktować jako pierwsze poważne ostrzeżenie ze strony prezesa Kaczyńskiego, iż w przypadku dalszego eskalowania II wojny o inwestyturę, kopniaki będą wymierzane nie tylko do kostek, ale i wyżej, znacznie wyżej." :-((

www.michalkiewicz.pl/tekst.php?tekst=3647
        • wislocki15 Re: "Pierwsze poważne ostrzeżenie ze strony preze 16.05.16, 13:15
          Ja wierzę red. Michalkiewiczowi. Jeszcze nigdy jego prognozy nie były mylne. Jako pierwszy podał informację, że organizacje żydowskie chcą wyszlamować Polskę i Polaków na 65 miliardów dolarów, media polskojęzyczne podniosły zwyczajowy klangor, że to nieprawda a teraz jest to oczywista oczywistość. Pytanie kiedy władza się ugnie. Więc jak Michalkiewicz pisze, że Kaczyński zapowiada kopniaki wyżej kostek to znaczy, że gość jest bystry a większości grabionych bez miłosierdzia przez PO+PSL Polaków to się spodoba.
          • wislocki12 Podejrzliwi i niesprawiedliwi 16.05.16, 20:49
            Myślę, że zarówno red. Michalkiewicz, jak i Ty nie, nie jesteście najlepszego mniemania o prezesie... Chyba jesteście podejrzliwi i niesprawiedliwi... :-((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka