Dodaj do ulubionych

Jak Stalin...

22.02.17, 23:34
Rośnie siła polskiej armii.
W 2016 roku wzrosła liczba żołnierzy, jednocześnie minister obrony Antoni Macierewicz przeprowadził szeroką wymianę najwyższych kadr, która np. w Sztabie Generalnym objęła 90 proc. stanowisk - oświadczyło dziś MON. - Powstrzymano falę odejść z armii oficerów i szeregowych."
90%? To prawie jak Stalin w 1937 r. :-((

niezalezna.pl/94369-rosnie-sila-polskiej-armii
Obserwuj wątek
    • 7sprawiedliwosc7 Re: Jak Stalin... 23.02.17, 17:39
      Ciągle potwierdzasz, że jesteś chory.
      • wislocki12 90% 23.02.17, 19:47
        Naprawdę uważasz, że to właśnie ja jestem chory, i to psychicznie, jak się domyślam? ;-))
        • 7sprawiedliwosc7 Re: 90% 23.02.17, 19:52
          Nie jesteś chory psychicznie tylko masz jakąś wadę mózgu i nie możesz przetworzyć w nim prawdy. Jak również masz braki w racjonalnym myśleniu.
          • wislocki12 Żyrant 23.02.17, 20:16
            Może i masz rację, ale nie bardzo jestem w stanie zrozumieć, dlaczego faktycznym zwierzchnikiem sił zbrojnych został minister obrony narodowej? Przecież prezydent zaledwie żyruje decyzje Macierewicza... :-((
    • genia50 Re: Jak Stalin... 23.02.17, 19:37
      On wyrzuca "tylko" tych z PO, jak się okazało........
      P.S.Wydatki na wojsko wzrosły,ale czy to poszło na wzmocnienie armii, czy na widzi mi się, bo to różnica.
      • leszeksmieszek Widzi mi się geni50 25.02.17, 09:21
        Widzi mi się, że pleciesz jak potłuczona. Te mądrości czerpiesz ze swojej głowy czy przetwarzasz po swojemu farmazony wislockiego12?

PS. Zauważyłaś, że wiele postów tego trolla przechodzi bez echa, pomijając ciebie i kiedyś edkazgredka?
        • wislocki12 Prawdziwy troll? 26.02.17, 21:38
          Pani Geniu, a może by tak przestać odpowiadać na posty Lechowskiego... Może okaże się, kto jest tym prawdziwym trollem? ;-))
    • wislocki12 Czystka? 23.02.17, 20:21
      Historycy uważają, że klęski Armii Czerwonej spowodowane były czystkami w wojsku... To, co robi Macierewicz też mi wygląda czystkę... :-((
      • 7sprawiedliwosc7 Re: Czystka? 27.02.17, 20:14
        Wciskasz kit i jeszcze Ci ktoś uwierzy. Jesteś mistrzem socjotechniki ale tylko dla głupców nie mających o historii pojęcia.
        • wislocki12 Mistrz socjotechniki? 27.02.17, 22:29
          A już myślałem, że na komplementy to Cię nie stać! ;-))
    • 7sprawiedliwosc7 Re: Jak Stalin... 25.02.17, 21:34
      Polską armię to wykończyły rządy lewactwa. Miliardowe złodziejstwo na kontraktach wojskowych. Wyrzucanie doświadczonych żołnierzy z korpusu szeregowych aby nie nabyli praw emerytalnych. Rozbuchana wojskowa administracja, gdzie połowę żołnierzy stanowili urzędnicy.
      • wislocki12 Nawet Jaruzelskiemu... 25.02.17, 23:04
        Może i masz rację, ale żeby puścić na zieloną trawkę 90% sztabu generalnego to nawet Jaruzelskiemu nie przyszło do głowy... ;-))
      • wislocki12 Połowa żołnierzy... 25.02.17, 23:08
        Najbardziej spodobało mi się to zdanie"
        "Rozbuchana wojskowa administracja, gdzie połowę żołnierzy stanowili urzędnicy."
        A co z drugą połową żołnierzy? ;-))
      • wislocki12 Dożynki 26.02.17, 21:31
        A dorzynają ją rządy Macierewicza... :-((
    • wislocki12 Organ 26.02.17, 21:46
      To nie ja - to "Niezależna", organ red. T. Sakiewicza! Można sprawdzić! Powtórnie załączam link: rel="nofollow">niezalezna.pl/94369-rosnie-sila-polskiej-armii ;-))
    • 7sprawiedliwosc7 Re: Jak Stalin... 27.02.17, 20:17
      Stalin wymordował kilkadziesiąt tysięcy oficerów armii czerwonej. Część rodzin także zamordowano, resztę zesłano na Syberię. Jak zwykle gdy tłukli tych oficerów, wydłubali oczy, zdzierali na żywca paznokcie itd. Ci oficerowie wydawali kolejnych ,,zdrajców". Takie stalinowskie perpetuum mobile. Czystki zaprzestano, gdy NKWD stwiersziło, że już na każdego w Związku Radzieckim są kwity. Stalin jak zwykle zrzucił winę na kogoś innego , czyli na Jeżowa, szefa NKWD, którego zgładzono.
      • wislocki12 Ludzki pan 27.02.17, 21:31
        Macierewicz to ludzki pan - tylko wypieprza z wojska... ;-))
        • 7sprawiedliwosc7 Re: Ludzki pan 27.02.17, 21:34
          Twoje porównanie jest mało tego , że nietrafione. Jest po prostu nie na miejscu.
          • wislocki12 Bez znieczulenia 27.02.17, 22:28
            Jedno nie wyklucza drugiego... ;-))
        • 7sprawiedliwosc7 Re: Ludzki pan 27.02.17, 21:36
          Poza tym nie z wojska. Tylko na niższe stanowisko nie tracąc stopnia lub na sutą emeryturę. PO wywalało żołnierzy korpusu szeregowych po 12 latach. Ciekawe kiedy skończysz kłamać?
          • wislocki12 Historia wojskowości 27.02.17, 22:26
            Szkoda tylko, że nie dostrzegasz, że 90% stanu to jednak lekka przesada, jakby... :-(
            PS Ciekawe, czy takie fakty notuje historia wojskowości? ;-))
            • 7sprawiedliwosc7 Re: Historia wojskowości 27.02.17, 22:28
              Mimo tylko ponad roku zmian w polskiej armii. To mam przeczucie, że teraz walczyliby bo wcześniej miałem poczucie, że szybko by uciekali.
              • wislocki12 Uniwersytety korepondencyjne 27.02.17, 22:33
                Obawiam się, że teraz to oni próbują połapać się, co jest grane... I kończą te swoje uniwersytety korespondencyjne... ;-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka