Dodaj do ulubionych

Lektura na niedzielę

06.08.17, 12:29
Radsik znowu w akcji - Grzegorz Sz. nie będzie zachwycony a jak lemingi?:
niezalezna.pl/200329-nie-tylko-o-schetynie-i-zegarku-nowaka-stenogram-rozmowy-sikorskiego-i-krawca.
niezalezna.pl/200323-sikorski-kpi-ze-schetyny-quotgrzesiu-boczkiem-boczkiemquot-wysluchaj-nagrania..
niezalezna.pl/200321-sikorski-oglada-zegarek-za-10-tysiecy-euro-i-mowi-quotto-jak-za-darmoquot...
niezalezna.pl/200311-nowe-tasmy-i-sikorski-w-roli-glownej-o-schetynie-quotknajacki-styl-lwowskiego-zulikaquot....
Kandydaci na liderów opozycji - nawet Lisweek w nich wątpi:
niezalezna.pl/200318-budka-i-gasiuk-pihowicz-quotgwiazdkiquot-jednego-sezonu-nawet-tygodnik-lisa-nie-wrozy-im-kariery.....
Zdaniem Piotra Wielguckiego o niemieckich zbrodniach piszą nawet na Jamajce:
kontrowersje.net/o_niemieckich_zbrodniach_na_polskiej_ludno_ci_cywilnej_pisz_na_jamajce......
2 Panie z PO chcą przychylić nieba twórcom, zapomniały, że zabrały im 50% ulgi?
W przypadku Katarasińskiej to nic dziwnego. Zapomniała też, że walczyła z syjonistami na łamach Dziennika Łódzkiego i spowodowała wypadek po pijaku.

wpolityce.pl/polityka/351982-platforma-obywatelska-pokochala-tworcow-druga-falszywa-miloscia-kraza-wokol-starych-oszustw-i-klamstw.......
niezalezna.pl/75627-w-1968-atakowala-zydow-teraz-skarzy-sie-ze-nowe-wiadomosci-sa-antyniemieckie--------------------
Trochę dużo tematów ale nie codzień Sowa na t(r)opie. Rozmowa Sikorskiego z Krawcem wprawiła w zachwyt prawicowych publicystów. Będzie młocka przez parę dni a Grzegorz Sz. będzie pewnie zgrzytał "porcelaną".

Obserwuj wątek
    • e-zybi Re: Lektura na niedzielę 06.08.17, 13:07
      Ta monotematyka jest porażająca, myślę, że to jest dobra lektura na dzisiejszą niedzielę ;-)

EWANGELIA
      Mt 17, 1-9

Jezus wziął z sobą Piotra, Jakuba i brata jego, Jana, zaprowadził ich na górę wysoką, osobno. Tam przemienił się wobec nich: Twarz Jego zajaśniała jak słońce, odzienie zaś stało się białe jak światło.
      A oto im się ukazali Mojżesz i Eliasz, którzy rozmawiali z Nim. Wtedy Piotr rzekł do Jezusa: «Panie, dobrze, że tu jesteśmy; jeśli chcesz, postawię tu trzy namioty: jeden dla Ciebie, jeden dla Mojżesza i jeden dla Eliasza».
      Gdy on jeszcze mówił, oto obłok świetlany osłonił ich, a z obłoku odezwał się głos: «To jest mój Syn umiłowany, w którym mam upodobanie, Jego słuchajcie».
      Uczniowie, słysząc to, upadli na twarz i bardzo się zlękli.
      A Jezus zbliżył się do nich, dotknął ich i rzekł: «Wstańcie, nie lękajcie się». Gdy podnieśli oczy, nikogo nie widzieli, tylko samego Jezusa.
      A gdy schodzili z góry, Jezus przykazał im mówiąc: «Nie opowiadajcie nikomu o tym widzeniu, aż Syn Człowieczy zmartwychwstanie».
    • wislocki12 Niepoprawny? 06.08.17, 13:21
      "Co dzień" należy pisać osobno! ;-))
      • e-zybi Re: Niepoprawny? 06.08.17, 13:33
        Może myli mu się z codziennością ;-)
    • wislocki12 Co ósmy 06.08.17, 13:26
      Siedem z ośmiu linków nie otwiera się... Jak Ty to robisz? ;-))
      • z.stm.pw.pn Re: Co ósmy 06.08.17, 14:18
        W momencie opublikowania linki z pewnością działały. e-zybi o 13:07 przeczytał ale uznał za monotematyczne. Faktycznie teraz niektóre są nieaktywne więc zrewidujemy linkowanie ze portali, które wycofują linki po jakimś czasie lub ktoś im w tym "pomaga". Jeśli chodzi o Katarasińską to link miał zilustrować kiepską pamięć owej posłanki. Jest niedziela więc brak linków może być też palcem bożym i wskazówka by dzień święty spędzać po bożemu.
        • genia50 Re: Co ósmy 06.08.17, 15:35
          Tyś jest lechowski51 bardziej niż polak1706, ewentualnie jk471.
          • wislocki15 Re: Co ósmy 07.08.17, 08:48
            Pojawiła się wybitna yntelektualistka genia50, brakuje jeszcze partyzanta edekzgredek99 ale zdaje się, że już na tym forum nie bawi od jakiegoś czasu.
            • genia50 Re: Co ósmy 07.08.17, 09:05
              Dziękuję za komplementa, mnie też brakuje pana Edka na forum, nie przypuszczałam, ze też i tobie.
            • wislocki12 Wislocki15 07.08.17, 20:54
              Wislocki15 też rzadko tu wpada... ;-))
              PS Tylko jeden wislocki jest prawdziwy - wislocki12. Reszta to marne podróbki! ;-))
        • wislocki12 Palec boży? 06.08.17, 20:42
          A co z ortografią? Też palec boży? ;-))
    • wislocki12 Jak bułeczka? 06.08.17, 13:30
      Informacja o Śledzińskiej-Katarasińskiej pochodzi sprzed półtora roku. Nie masz czegoś świeższego? ;-))
    • jk471 Inny link też o Schetynie 06.08.17, 15:47
      Sikorski dorzyna watahę tym razem swoją a właściwie jej lidera.
      wpolityce.pl/polityka/352016-top-10-cytatow-z-rozmowy-sikorski-krawiec-w-sowie-i-przyjaciolach-grzesiu-boczkiem-boczkiem-a-jak-przychodzi-co-do-czego-to-tchorzy
      • wislocki12 Dwaj przyjaciele z boiska... 06.08.17, 20:58
        Ciekawe, co o Dudzie myśli Ziobro? ;-))
    • jk471 Schetyna cd. 06.08.17, 15:55
      wpolityce.pl/polityka/352021-po-ujawnieniu-kolejnych-tasm-przygotujmy-popcorn-i-czekajmy-na-jatke-miedzy-schetyna-a-sikorskim
      • wislocki12 Wataha 06.08.17, 20:53
        Coś mi się wydaje, że ten link podrzucił Ci z.stm.pw.pn... ;-))
    • jk471 Nawet WP odniosła się do taśm 06.08.17, 16:08
      Tym razem Halicki na żywo usłyszał prawdę o sobie.
      wiadomosci.wp.pl/to-jest-ka-debil-posel-po-w-programie-na-zywo-dowiedzial-sie-co-mysli-o-nim-sasiad-6152240682203265a
      • wislocki12 Bliżniak? 06.08.17, 20:40
        Czy Ty nie masz przypadkiem czegoś wspólnego z z.stm.pw.pn? Czytacie te same teksty... ;-))
        • jk471 Re: Bliżniak? 07.08.17, 09:05
          Potwierdzam. Często korzystam z linków podawanych przez w/w a i nie tylko a jak się nie otwierają szukam u źródeł. Owe źródła są moimi ulubionym portalami i korzystałem z nich o wiele wcześniej niż pojawił się pomysł z.stm.pw.pn. Czasem też czytam teksty z Twoich linków bo wiem, że jak Ty je zamieszczasz to mnie zainteresują. Oczywiście odbieram je tak jak napisano a Twoje zjadliwe komentarze traktuję pobłażliwie. Widać, że Twoje złe intencje mogą obracać dobro. Pzdr.
          • wislocki12 Obracać dobro 07.08.17, 20:49
            Mogą i obracają... dobro, co by to nie miało oznaczać, i to jeszcze od czasów Lechowskiego, 51, zresztą! ;-))
            PS Dziękuję za dobre słowo i... pobłażliwość! ;-))
      • palacz67 Re: Nawet WP odniosła się do taśm 07.08.17, 14:52
        Dzięki, jk471, pozdrawiam.
        • e-zybi Re: Nawet WP odniosła się do taśm 07.08.17, 15:30
          Tytułem komentarza tylko trzy proste słowa?...zapewne boli Panią głowa! 😒
    • palacz67 Re: Lektura na niedzielę 07.08.17, 07:01
      Witam, dziękuję i pozdrawiam.
      • e-zybi Re: Lektura na niedzielę 07.08.17, 07:53
        Idę w zaparte, że to co Pani tu wyczynia
        jest niczym nie poparte i śmiechu warte ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka