Dodaj do ulubionych

Dlaczego nikt ich nie zatrzymał?

03.09.17, 06:26
Witam, nie rozumiem zachowana wiernych. U nas by sobie tak spokojnie nie wyszli. Pierwsza bym zareagowała. Nie rozumiem obojętności wiernych, choć tu nie widać, ilu ich było i w jakim wieku.. Trzeba reagować na niewłaściwe zachowania, szczególnie w kościele. Tolerancja i bierność doprowadza do tego, że mlodzi ludzie czują się bezkarni. Nie mówię od razu o wzywaniu policji ale o spokojnej rozmowie i próbie wytłumaczenia im, że źle czynią. Zdarzyło mi się w życiu rozbić butelki z wódką, gdy podchmieleni panowie przekonywali mnie, że muszą skończyć, bo nie może się zmarnować. Rozbiłam o słupek ogrodzenia, stwierdzając, że już nie muszą. Szkła musiałam sama pozbierać. Byli tak zdziwieni moim zachowaniem, że nic nie rzekli. Pozdrawiam i życzę udanej niedzieli.

wiadomosci.wp.pl/skandal-w-kosciele-w-sandomierzu-pili-wodke-przeszkadzali-a-potem-zniszczyli-witryne-6161812949043329a
Obserwuj wątek
    • e-zybi Re: Dlaczego nikt ich nie zatrzymał? 03.09.17, 11:41
      Alkohol zmarnować? to grzech! Nie prościej było dosiąść się kulturalnie, pogawędzić, dla zdrowia wypić kolejeczkę i pozostawić dobre wrażenie? Nie wiem co Panią kierowało, odnoszę wrażenie, że agresja wśród kobiet jest o wiele większa niż wśród mężczyzn :-( >Byli tak zdziwieni moim zachowaniem, że nic nie rzekli.< Wstyd, po prostu wstyd mi za Panią :-((
      • palacz67 Re: Dlaczego nikt ich nie zatrzymał? 03.09.17, 12:33
        PS Na drugi dzień ( już trzeźwy) ojciec dwójki malutkich dzieci podziękował mi za to, co zrobiłam. Przyjechał do mnie po klucze od auta, które mu zabrałam. Osoby trzeźwe są odpowiedzialne za czyny osób pijanych. Inaczej jest to grzech zaniechania.
        • e-zybi Re: Dlaczego nikt ich nie zatrzymał? 03.09.17, 14:56
          Myślę, że było to tylko takie kurtuazyjne podziękowanie bo chciał odzyskać to co stracił (kluczyki) 😟
    • genia50 Re: Dlaczego nikt ich nie zatrzymał? 03.09.17, 20:31
      Ja nie podchodzę do pijanych, bo się kiwają i mogliby mnie przygnieść.
      • palacz67 Re: Dlaczego nikt ich nie zatrzymał? 03.09.17, 21:27
        Ja przedwczoraj wieczorem pomagałam wstać pijanemu mieszkańcowi a także powrócić bezpiecznie do domu. Przewrócił się prowadząc rower. Wracałam wieczorem, ulice były puste, nie zostawię człowieka w potrzebie, nie mogłabym zasnąć, bo miałabym wyrzuty sumienia. Każdy może mieć gorszy dzień, jesteśmy tylko ludźmi.
    • wislocki12 Homilie i... ekscesy 03.09.17, 23:33
      "Dzisiaj znowu mamy do czynienia ze światem, który w sposób programowy odcina się od Boga, który nie chce pamiętać o swoich chrześcijańskich korzeniach, który pragnie żyć jedynie chwilą bieżącą – mówił ks. abp Marek Jędraszewski 1 września podczas Mszy św. w katedrze na Wawelu z okazji 78. rocznicy wybuchu II wojny światowej."
      Obawiam się, że tego typu oskarżycielskie wystąpienia i postawy polskich hierarchów mogą skutkować jedynie kolejnymi ekscesami "wiernych"... :-(

Artykuł opublikowany na stronie: www.naszdziennik.pl/wiara-kosciol-w-polsce/188701,skutki-odrzucenia-boga.html
      • wislocki12 I jeszcze Rydzyk 04.09.17, 22:36
        "Projekt spółki Geotermia Toruń znalazł się na liście dziewięciu inwestycji, którym NFOŚiGW ma zamiar przyznać dofinansowanie na wytwarzanie energii z odnawialnych źródeł. Kontrolowana przez redemptorystów firma ma dostać prawie połowę kosztów na to zadanie, czyli 19,5 mln zł. To największe dofinansowanie, jakie toruńscy duchowni mają otrzymać podczas obecnych rządów PiS."
        I jeszcze Rydzyk... :-((

wiadomosci.onet.pl/kraj/geotermia-ojca-rydzyka-ma-dostac-195-mln-zl-dofinansowania/8x368nn
        • genia50 Re: I jeszcze Rydzyk 04.09.17, 22:43
          Nic dziwnego , przecież Szyszko to minister środowiska (i ekologii pożal się Boże) z poręki O.R. i jego człowiek , więc komu da kasę? Dziwne tylko, że Pan Bóg widzi i nie grzmi. Ta geotermia to podobno letnia woda...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka