Dodaj do ulubionych

Kara za grzechy?

04.09.17, 22:08
"Kolegium św. Stanisława Kostki – Liceum Polonijne zajmuje dwie kondygnacje budynku przy ul. Bobrowieckiej 9, a rura wodociągowa pękła piętro wyżej. Ponieważ akurat były to dni wolne od pracy, w obiekcie nie było nikogo, aby zakręcił przynajmniej zawór główny. Woda przez około 30 godzin zalewała pomieszczenia liceum."
No tak, niewątpliwie kara za grzechy. Tylko jakie?
"Ksiądz Giovanni Cavalcoli na antenie katolickiego radia powiedział, że tragiczne trzęsienie ziemi we Włoszech to kara za związki jednopłciowe." (wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114871,20939207,ksiadz-w-katolickim-radiu-podal-przyczyne-trzesienia-ziemi-we.html)

Artykuł opublikowany na stronie: www.naszdziennik.pl/polska-kraj/188749,kataklizm-w-liceum.html
Obserwuj wątek
    • zolza670 Re: Kara za grzechy? 05.09.17, 12:43
      Hmmm...a może raczej za pedofilię w wiadomej instytucji ;-)
      • wislocki12 EPiSkopat 05.09.17, 21:04
        Wątpię. Abp Juliusz Paetz do dzisiaj jest członkiem Konferencji Episkopatu Polski... :-((
    • genia50 Re: Kara za grzechy? 05.09.17, 21:12
      Takie stwierdzenia krzywdzą wielu ludzi, są nieprawdziwe i niesprawiedliwe, głoszą je dewotki i zacofani krk.
      • wislocki12 Kara boska 05.09.17, 21:47
        Kiedyś na lekcjach katechezy też straszono mnie karą boską jak nie przeżegnam się, przechodząc obok kościoła... :-((
        • genia50 Re: Kara boska 05.09.17, 22:08
          Myślałam, że w dzisiejszych czasach już prawie nikt nie wierzy ,że wszystkie kataklizmy i nieszczęścia to kara za grzechy (tylko z niektórymi się zgodzę, że przyczyną są grzechy przeciwko ekologii), ale niestety słyszałam rozmowę , że te ostatnie nawałnice, to za niemodlenie.
          P.S.U nas kursował wierszyk o świni, więc każdy się starał nie zagapić i go nie usłyszeć.
          • wislocki12 Ciemny lud... 05.09.17, 22:29
            "Z tym Wehrmachtem to lipa, ale jedziemy w to, bo ciemny lud to kupi."
            Zgadnij, kto to powiedział? :-((
            • genia50 Re: Ciemny lud... 05.09.17, 22:34
              Też prezes i też J.K. Jacek Kurski.
              • wislocki12 Prezesi 05.09.17, 22:40
                Kiedyś byli sekretarze, a dziś prezesi! :-((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka