Dodaj do ulubionych

"Ważne jest, by mieć czas dla Boga"

23.10.17, 20:34
"Ksiądz abp Henryk Hoser stwierdził, że toczący się w kraju spór o wolną niedzielę nie ma tak naprawdę charakteru ekonomicznego, ale dużo głębsze podłoże. – Ludzie, którzy robią zakupy tego dnia, znajdą inny czas, by zaopatrzyć się w potrzebne towary. Ważne jest, by mieć czas dla Boga i dla własnej rodziny, by z nią świętować, by z nią wypoczywać, czy w końcu – by wspólnie poznawać kraj, w którym się żyje – podkreślił ks. abp Hoser."
To już nie chodzi o prawa kasjerek z marketów?

Artykuł opublikowany na stronie: www.naszdziennik.pl/wiara-kosciol-w-polsce/190625,spor-z-drugim-dnem.html
Obserwuj wątek
    • genia50 Re: "Ważne jest, by mieć czas dla Boga" 23.10.17, 20:48
      W/g mnie chodzi o to, żeby nie chodzić w niedzielę do galerii h., a zaoszczędzone w ten sposób pieniądze przynieść do Kościoła na tacę. Konkurencja zlikwidowana.
      P.S.Jeśli to pomoże lepiej żyć pracownicom mark. to będzie to jeden mały plus tej zmiany, chociaż może to spowodować, że część z nich nie będzie potrzebna do pracy i mniej zarobi.
    • a.sdf.gh.kl Re: "Ważne jest, by mieć czas dla Boga" 23.10.17, 22:52
      Każdy ma w tym swój interes. Związki zawodowe walczą o wolną niedzielę, by pracownik nie zapitalał non stop. Kościół walczy o duszyczki by święcić dzień po Bożemu, czyli do kościółka, a że wspomina o poznawaniu kraju to i pewnie srebrniki wpadną tym którzy będą tych "poznawaczy" obsługiwać. Gdzie obsługiwać? Ano w pubach, barach, muzeach w których będą pracowali także tacy którzy zapewne chcieliby mieć w tym czasie wolne. I tak to wygląda z tą wolną niedzielą od handlu i pracy.
      Ty też wisłocki masz w tym interes podając link do tekstu. Tak więc człowiekiem i światem rządzić chcą bezinteresownie interesanci.
      • wislocki12 Niezależność 23.10.17, 23:45
        Naprawdę uważasz, że jestem zwolennikiem wolnych niedziel?
        Nie dalej jak wczoraj byłem w jednej z największych na Podkarpaciu galerii. Tłumy ludzi, zwykle całe rodziny... Jak kiedyś na pryncypalnych ulicach miasta. Spacerują, kupują słodycze, siedzą w barach i kawiarniach, oglądają filmy w kinach, dzieci bawią na placu zabaw... I wcale nie chodzi wyłącznie o zakupy... Ludzie robią to, co lubią. Trzeba być zawistnikiem i złośliwcem, aby starać się ludziom tę niezależność odebrać! :-(
        • a.sdf.gh.kl Re: Niezależność 24.10.17, 23:21
          Czy napisałem, że jesteś zwolennikiem wolnych niedziel? Masz w tym poście swój interes, zarabiasz podsuwając i manipulując tekstami. Zapomniałem jeszcze dodać w 2 zdaniu, że związki zawodowe mają swój interes bo chcą zaistnieć, pokazać że są gdy faktycznie ich nie ma. Są tylko czołowi związkowcy kasujący niezłe gaże.
          • wislocki12 Kościół i związkowcy! 25.10.17, 00:29
            A kto napisał:
            "Ty też wisłocki masz w tym interes, podając link do tekstu."
            Masz rację, związki zawodowe, czytaj "Solidarność", "mają swój interes, bo chcą zaistnieć, pokazać, że są, gdy faktycznie ich nie ma. Są tylko czołowi związkowcy kasujący niezłe gaże."
            Radziłbym też nie zapominać o urzędnikach Kościeła abp. Hosera! ;-))
            • a.sdf.gh.kl Re: Kościół i związkowcy! 25.10.17, 11:17
              Oczywiście, że masz w tym interes. Wpadnie trochę grosza za parę bzdetów. Kościeł? Co to za twór ten Kościeł? :-(
              • e-zybi Re: Kościół i związkowcy! 25.10.17, 11:50
                Coś takiego jak pies to pieseł...polak1706 to a.sdf.gh.kl i tym podobne 😉
                • a.sdf.gh.kl Re: Kościół i związkowcy! 25.10.17, 22:59
                  Ciebie nie pytałem. Tylko ten osobnik który stworzył Kościeł może wiedzieć co to takiego.
                  • wislocki12 Pan Hoser 26.10.17, 00:12
                    To przeprosiny za urzędników pana Hosera nie liczą się? ;-))
                  • wislocki12 Nie Tobie! 26.10.17, 00:13
                    I nie Tobie odpowiadam! ;-)
                  • e-zybi Re: Kościół i związkowcy! 26.10.17, 14:53
                    Mówisz jak polak1706, nie wstyd Ci :-(
              • wislocki12 Urzędnicy Kościoła 25.10.17, 11:52
                Ma wrażenie, usiłujesz insynuować, że ktoś opłaca moją działalność na tym forum. To może jeszcze napisz, kto to mógłby być. Jak odzyskam zaległe należności z przyjemnością podzielę się z Tobą. :-((
                Miało być:
                "Radziłbym też nie zapominać o urzędnikach Kościoła abp. Hosera! Przepraszam. ;-))
                • a.sdf.gh.kl Re: Urzędnicy Kościoła 25.10.17, 22:57
                  Opłacają ci twoi pracodawcy z portali których linki wciąż umieszczasz.
                  • genia50 Re: Urzędnicy Kościoła 25.10.17, 23:05
                    O.Rydzyk jest chyba za skąpy . A czy tobie ktoś płaci? W tym wcieleniu jesteś od niedawna i rzadko, ale kiedyś miałeś całe strony.
                    • a.sdf.gh.kl Re: Urzędnicy Kościoła 25.10.17, 23:20
                      Jakie strony jakie wcieleni? Genia co bierzesz że tak bredzisz?
                      • genia50 Re: Urzędnicy Kościoła 25.10.17, 23:23
                        Jestem czysta, a nie bredzę tylko się wypowiadam .
                      • wislocki12 Szkoła Lechowskiego 25.10.17, 23:26
                        No tak - szkoła Klechowskiego! Jak brak argumentów to najpewniej choroba psychiczna, narkotyki i co najmniej dopalacze! ;-))
                      • wislocki12 Kreacja 25.10.17, 23:28
                        Wcielenie to taka kolejna kreacja, jakbyś nie wiedział... ;-))
                  • wislocki12 Sponsorzy 25.10.17, 23:23
                    Podejrzewam, że nawet nie zauważyłeś, że najczęściej przytaczam i wykpiwam teksty z "Naszego Dziennika", "Niezależnej" i "wPolityce". Naprawdę uważasz, że Rydzyk, Sakiewicz i Karnowscy płacą mi? ;-))
                    • a.sdf.gh.kl Re: Sponsorzy 25.10.17, 23:28
                      Naprawdę uważasz, że ja uważam, że Rydzyk, Sakiewicz, Karnowscy płacą ci?
                      Jesteś niepoprawny grubasek-bobasek.
                      • wislocki12 Grubasek-bobasek 25.10.17, 23:36
                        Jeśli nie Rydzyk, Sakiewicz i Karnowscy, których z taka lubością przytaczam, to kto mi płaci? Myślisz, że Michnik? Zwróć uwagę, że cytuję teksty, za które nie trzeba płacić! ;-))
                        To ja, twój niepoprawny grubasek-bobasek. ;-))
                      • wislocki12 Pracodawcy 26.10.17, 00:16
                        W końcu przecież sam napisałeś:
                        "Opłacają ci twoi pracodawcy z portali których linki wciąż umieszczasz." ;-)
    • genia50 Re: "Ważne jest, by mieć czas dla Boga" 26.10.17, 19:53
      Co to znaczy mieć czas dla Boga? Nie rozumiem tego wymagania.Dla wierzących ludzi życie jest czasem dla Boga, jeśli wierzą ,że zostali stworzeni przez i dla Boga. A do niewierzących to przypomnienie nie jest przecież kierowane.
      • wislocki12 Wystarczy trochę pokombinować... 26.10.17, 20:51
        Niektórzy uważają, że wystarczy trochę pokombinować i Bóg już jest! ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka