Dodaj do ulubionych

Nieskończoność

06.01.18, 20:11
Zastanawia mnie pojęcie nieskończoności. Co o tym uważacie? Chodzi mi o to, że są galaktyki ale co jest za miliardami galaktyk? Co jest dalej i jeśli nic to co poza nic.
Obserwuj wątek
    • 7sprawiedliwosc7 Re: Nieskończoność 06.01.18, 20:26
      Właśnie to skłania mnie ku temu, że Bóg istnieje abstrahując od wszelkich religii a może nie?
      • genia50 Re: Nieskończoność 06.01.18, 20:58
        Wiara w Boga zwalnia ludzi od rozwikływania tej "zagadki", bo zdają się na siłę wyższą i jej pozostawiają myślenie o tym, co nie jest do ogarnięcia.
      • wislocki12 Też religia 06.01.18, 21:27
        Bieda tylko w tym, że wiara w owego Boga to też religia... ;-))
        • genia50 Re: Też religia 06.01.18, 21:33
          Mówiłam o ludziach wierzących.
    • genia50 Re: Nieskończoność 06.01.18, 20:44
      Sądzę, że nikt tego nie wie, ani nie jest w stanie tego sprawdzić, naukowcy zajmują się tym zawodowo i pogłębiają wiedzę na temat Kosmosu. Wiemy dzięki nim coraz więcej, poznajemy więcej szczegółów,nowych gwiazd, budowę Kosmosu, który wciąż (podobno) się rozszerza, ale takiej konkretnej wiedzy nigdy nie osiągniemy, więc zajmowanie się tym tematem na zasadzie amatorskich dociekań i przemyśleń na dłuższą metę może doprowadzić do autodestrukcji i depresji.Wg mnie za "granicą"Kosmosu jest nicość, której nie potrafię i nigdy nie "spotrafię" pojąć (sądzę, że żadna istota) dlatego zostawiam to fizykom i astronomom, czyli "zawodowcom". Tobie radzę to samo dla zachowania zdrowia psychicznego.
      • smieszekleszek Re: Nieskończoność 06.01.18, 20:52
        Dobrze radzisz,hi,hi...
    • 7sprawiedliwosc7 Re: Nieskończoność 06.01.18, 21:02
      Rzeczywiście temat nieprzyjemny. Mógłby go xulu skasować.
      • wislocki12 Sezon grzewczy... 06.01.18, 21:22
        Trochę przypominasz mi niejakiego Palacza... Wiadomo, sezon grzewczy... ;-))
    • wislocki12 Raj, piekło i... czyściec 06.01.18, 21:24
      Naprawdę nie wierzysz w raj, piekło i... czyściec? ;-))
      • ursi51 Re: Raj, piekło i... czyściec 09.01.18, 20:45
        Albert Einstein powiedział, że dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat i ludzka głupota - przy czym, co do Wszechświata, to jeszcze nie miał pewności.
        • wislocki12 Ludzka głupota 09.01.18, 21:06
          Ciekawe, w jakim stopniu uwagi Einsteina dotyczyły PiS i jej (partii) prezesa? ;-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka