Dodaj do ulubionych

W zaparte...

07.03.18, 21:59
"Dwa lata temu pytałem pana, czy za rządów PiS może grozić nam eskalacja antysemityzmu. Powiedział pan, że nie, bo Kaczyński nigdy by na to nie pozwolił. Czy dziś powtórzyłby pan swoją opinię?
Paweł Śpiewak:
"Odpowiem inaczej i nie chodzi tu o odpowiedź wymijającą. Szczerze? Ja nic z tego nie rozumiem. Nie rozumiem, po co PiS-owi ta ustawa. Nie rozumiem, po co ta awantura i nie rozumiem, jak można było nie wziąć pod uwagę tak mocnych sygnałów płynących ze świata, ale również z Polski, że ta ustawa po prostu nie przejdzie. Nie rozumiem, czemu PiS szedł, ba! nadal idzie, w zaparte doprowadzając do największego bodaj kryzysu wizerunkowego Polski w świecie. I nie sądzę, by była to chęć zwiększenia zasięgu PiS poprzez sięgnięcie po wyborców antysemickich i nacjonalistycznych. Myślę, że to nie o to chodzi."
Ja też tego nie rozumiem! :-(

wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/pawel-spiewak-nie-rozumiem-tego-co-dzis-sie-w-polsce-dzieje/m9w17k0
Obserwuj wątek
    • 7sprawiedliwosc7 Re: W zaparte... 07.03.18, 22:34
      Ustawa jest bardzo dobra a przede wszystkim uczciwa.
      • wislocki12 Demoralizująca operetka 07.03.18, 22:54
        Nie żartuj! Nie należy uchwalać ustaw, których nie da się wyegzekwować. Takie ustawy demoralizują! :-((

"Nowelizacja ustawy o IPN obowiązuje od 1 marca. A już dzień później Reduta Dobrego Imienia, korzystając z artykułu 53 postanowiła wytoczyć pierwszy proces w "obronie dobrego imienia". I do Sądu Okręgowego w Warszawie wpłynął pozew przeciwko argentyńskiemu portalowi internetowemu Pagina12. Chodzi o artykuł o zbrodni w Jedwabnem, który zilustrowano zdjęciem z... 1950 roku."

natemat.pl/231785,jak-reduta-dobrego-imienia-dziala-na-niekorzysc-dobrego-imienia-prawnicy-o-tym-dlaczego-pozew-redi-nie-ma-sensu
        • 7sprawiedliwosc7 Re: Demoralizująca operetka 07.03.18, 23:02
          Do prawdy i sprawiedliwości należy dążyć. Widać nie masz o tym pojęcia.
          • wislocki12 Należy dążyć... 07.03.18, 23:05
            Pytanie do Radia Erewań:
            - Czy można przelecieć wszystkie kobiety na świecie?
            - Nie można! Ale trzeba się starać! ;-))
    • a.sdf.gh.kl Re: W zaparte... 07.03.18, 23:02
      Znów muszę ci tłumaczyć, że to nie PiS doprowadził do największego kryzysu... tylko żydzi, usłużne żydom media, politycy wrogo nastawieni do Polski.
      "Po co PiSowi ta ustawa?" Po co Izraelowi taka sama ustawa?
      Ile zarobiłeś moim wpisem?
      • wislocki12 Ipeenowskie jajo 07.03.18, 23:10
        Naprawdę uważasz, że to Żydzi podrzucili nam to ipeenowskie jajo, a teraz udają święte oburzenie? ;-)
        PS Ja zarabiam swoimi wpisami! Przyjdzie faktura, to Ci odpowiem... ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka