Dodaj do ulubionych

"Nasz Dziennik" krytykuje... rząd

18.10.18, 21:41
"Wśród wielu dobrych pomysłów fiskalnych na 2019 r., jak podatek od kryptowalut, obniżenie CIT dla małych firm do 9 proc. czy ulga na komercjalizację prac badawczo-rozwojowych, znalazły się niestety i szkodliwe. Zwłaszcza jeden wzbudza najwięcej kontrowersji – „obowiązek raportowania schematów podatkowych”, cokolwiek to zresztą znaczy."

Artykuł opublikowany na stronie: naszdziennik.pl/ekonomia-finanse/202237,nie-badzmy-nadgorliwi.html
Obserwuj wątek
    • a.sdf.gh.kl Re: "Nasz Dziennik" krytykuje... rząd 18.10.18, 21:50
      www.youtube.com/watch?v=BBtrvyC_JEU
      "Pis po cichu sprowadza imigrantów min. z Afryki i Azji, wiele z krajów muzułmańskich takich jak Bangladesz, Turkmenistan, Tadżikistan. Załamał wiele obietnic wyborczych min. o ich przyjmowaniu. W Warszawie w dzielnicy Ursus , juz jedno osiedle w polowie sprzedane muzułmanom, zaczynaja sie tworzyć enklawy jak na zachodzie, nie pozwolmy na to .Ponadto nie zgadzam się na ustawę na mocy której ukraińcy jak przepracowali u siebie 24 lata, to tutaj juz po przepracowaniu ok 2 lat, mogą starać się o polską emeryturę. Jakim prawem pytam się, czy tutaj płacili skladki nie, więc ten rząd to zdrajcy dbający bardziej o obcych niż o nas. Ludzie przestańcie wybierać takich klamczuchów i złodziei, dla Polski tylko nadzieją Ruch Narodowy." :-(
      • wislocki12 Lider Ruchu Narodowego 18.10.18, 22:02
        W Ruch Narodowym najbardziej podoba sie mi Marian Kowalski:
        "Od 1979 uprawiał kulturystykę. W latach 1982–1984 trzykrotnie zdobywał III miejsce w mistrzostwach województwa lubelskiego w kategorii +90 kg. W latach 1988–1993 był szefem pierwszej lubelskiej siłowni, klubu „Samson”. W 1990 był organizatorem otwartych mistrzostw Lublina w kulturystyce.
        Posiada wykształcenie podstawowe. Uczęszczał do I Liceum Ogólnokształcącego im. Stanisława Staszica w Lublinie, z którego został usunięty (jego nauczycielką rosyjskiego była tam Izabella Sierakowska). Po śmierci ojca w latach 1983–2002 prowadził w Lublinie sklep rodzinny, który zbankrutował. Był również założycielem Komitetu Obrony Kupców i Rzemieślników. W latach 2004–2007 był ławnikiem sądu rejonowego w Lublinie. Pracował także m.in. jako ochroniarz (co wiąże się z oskarżeniami o pobicie jednego z klientów) i trener personalny w klubie fitnessu."

pl.wikipedia.org/wiki/Marian_Kowalski_(dzia%C5%82acz_narodowy)
    • genia50 Re: "Nasz Dziennik" krytykuje... rząd 19.10.18, 10:12
      Nie podoba mi się to, że Morawiecki na przeprosiny ma dać dla Kubicy 40 mln. zł.Wg mnie to niemoralne, jak już ktoś powiedział.Szkoda mu było ubiedzić banku kiedyś, a teraz mu nie szkoda z państwowego .Ja się na to nie zgadzam. Ale co ja mogę.Kubica jest przedstawicielenm dyscypliny sportu bardzo drogiej i elitarnej, a traktowany jest jako przykład dla młodzieży, która tyle bierze z tego przykładu, że jeżdzi bardzo szybko i robi wyścigi na zdezelowanych i podrasowanych autach.Już kiedyś dostał nawet relikwię od biskupa , żeby szybciej wyzdrowiał.
      • a.sdf.gh.kl Re: "Nasz Dziennik" krytykuje... rząd 19.10.18, 19:02
        No to te 40milionów dopiero da mu zdrowie i kopa... motoryzacyjnego :-(
        • wislocki12 Dlaczego? 19.10.18, 19:28
          Tylko dlaczego m.in. z moich pieniędzy, czyli podatków? Mógł przecież pożyczyć od żony! ;-)
          • a.sdf.gh.kl Re: Dlaczego? 19.10.18, 22:27
            To jest właśnie przykład tej "finansowej przepaści" między szarym człowiekiem a "idolami". Rozumiem, że Kubica to "gość nad goście" ale żeby aż takie kwoty... Ten człowiek, za dar natury zwany darem od Boga, powinien leżeć co tydzień krzyżem na posadzce kościółka.
            • wislocki12 Krzyżem 19.10.18, 22:38
              I już tak pozostać po wsze czasy! ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka