27.05.20, 22:09
zywienie.abczdrowie.pl/z-lodowki-z-miesem-wydobywal-sie-smrod-czytelniczka-alarmuje-o-podejrzanym-miesie-w-jednym-ze-sklepow
Obserwuj wątek
    • a.sdf.gh.kl Re: Biedronka 27.05.20, 22:53
      Jaka płaca personelu taka praca :-(
      Nie chcielista sierpa i młota to tera mota :-( Za komuny mięso schodziło na pniu w kilka godzin i nic nie śmierdziało.
      Bacutil notował/rejestrował padłe zwierzęta, a teraz padłe zwierzęta podrzuca się do salami i nie tylko. Smacznego :-(
      • wislocki12 Re: Biedronka 27.05.20, 23:03
        No tak, PRL wraca. ;-)
      • smieszekleszek Re: Biedronka 27.05.20, 23:29
        Ty widziałeś komunę tak, jak świnia niebo, hi, hi... Za komuny była nadmiar pieniędzy na rynku a w sklepach półki świeciły pustkami i tylko można było kupić niektóre artykuły na kartki... Gospodarka socjalistyczna nie była w stanie zabezpieczyć podaży dla popytu... Nie powtarzaj wyświechtanych sloganów sloganów, bo to świadczy o twojej ignorancji, hi, hi...
        • a.sdf.gh.kl Re: Biedronka 28.05.20, 20:15
          To właśnie te na kartki, jak piszesz miały, swój niepowtarzalny smak. Dzisiaj normy żywieniowe są mało rygorystyczne, wykorzystuje się dużo chemii, sterydów, antybiotyków... i to co kiedyś sprzedawano na kartki i miało smak teraz jest gumowate, niedobre.... Przypomnij sobie smak chleba i kup jakimkolwiek markecie. Gdybyś myslał to wiedziałbyś o czym piszę.
          • smieszekleszek Re: Biedronka 28.05.20, 20:24
            Znafco wszystkich tematów, odwracasz kota ogonem. hi. hi...Ty jesteś niedouczonym absurdem. bo powyjadałeś wszystkie rozumy z doopy, hi, hi...
            • a.sdf.gh.kl Re: Biedronka 28.05.20, 21:53
              Po raz kolejny pokazałeś jakim jesteś błaznem i chamem hi, hi!
              • smieszekleszek Re: Biedronka 28.05.20, 22:15
                Skąd wiesz że ja w cyrku pracuję, hi, hi...Ładne imię: < zyciorysy.pl/biografia/cham/ >
                • a.sdf.gh.kl Re: Biedronka 28.05.20, 22:45
                  No i wszystko jasne: "uważa się go za praprzodka ludności zamieszkującej Kanaan i Afrykę"
          • x94x Re: Biedronka 28.05.20, 20:56
            Jadłam dziś świeży, swojski chleb na zakwasie z chrupiącą skórką, wiem, o czym piszesz, pozdrawiam:-)
            • x94x Re: Biedronka 28.05.20, 20:57
              PS Zapraszam:-)
              • zolza670 Re: Biedronka 28.05.20, 21:01
                O tej porze to chyba nie na chleb tylko na figlowanie 😉
              • smieszekleszek Re: Biedronka 28.05.20, 21:09
                Klakierka się odezwała, a zapomniała zrobić siusiu, hi, hi... Zresztą po tym papunianiu chlebka może dostać biegunki, to dopiero będzie rajwach...
          • genia50 Re: Biedronka 29.05.20, 09:04
            Wszystko było smaczne , bo było mało i się o tym marzyło. Ja pamiętam paskudne konserwy i flaki z gorzką tłustą wodą i łojem , śladowymi ilościami mięsa czy nawet podrobów.Rodzic przynosił, ale jak nie było co kupić , to się czasem zjadło. Na kartki aby je wykupić też stało się godzinami i nie zawsze skutecznie. Ustrój może był dobry, ale ludzie się wycwanili i dążyli do tego żeby jak najmniej robić, a na leżąco czy stojąco 2000 zarobić, co w konsekwencji skończyło się pustymi półĸami i galopującą inflacją hiper(ale nie super). Powrót do socjalizmu też skończyłby się tym samym.Kapitalizm jest lepszy, bo jest konkurencja, która wymusza aktywność i produkcję, ale znowu wymyślono globalizację i ona dużo psuje.
            • smieszekleszek Re: Biedronka 29.05.20, 12:39
              To co piszesz Gieniu , do ksiedzu móżdżku i tak nie dotrze, po pierwsze on w tym czasie był w jądrach ojca a banały opowiada ze słyszenia i taki to znafca wszystkiego. Gdyby w tym czasie żył to by nie cytował głupot , bo znałby detale tamtego systemu, i wiedziałby co było dobre a co złe...
              • e-zybi Re: Biedronka 29.05.20, 13:33
                Leszku, byś nie błądził, by rozjaśnić nieco wiedzę powiem, że księdzu wiekiem Cię prześcignął, to sprawdzone i pewne. Głupoty zaś wypisuje bardziej z przekory i baraniego uporu niż na trzeźwo oceny sytuacji ;-)
                • smieszekleszek Re: Biedronka 29.05.20, 14:16
                  Nie mogę Ci tego napisać na publicznym, co wiem...
                  • e-zybi Re: Biedronka 29.05.20, 14:25
                    Zaciekawiłeś mnie, pisz na priv ;-)
                • a.sdf.gh.kl Re: Biedronka 29.05.20, 20:10
                  Oj, bo jak ja ciebie zacznę sprawdzać to się nie pozbierasz!
                  • wislocki12 Re: Biedronka 30.05.20, 22:39
                    Najważniejsza jest samokontrola... ;-)
                • smieszekleszek Re: Biedronka 29.05.20, 21:02
                  Takich zapchanych łbów jest bez liku w Polsce, hi, hi...
            • a.sdf.gh.kl Re: Biedronka 29.05.20, 20:04
              Nie chcieliśta sierpa i młota, to tera globalizację mota :-(
              • e-zybi Re: Biedronka 31.05.20, 08:24
                A czego było zazdrościć? menway.interia.pl/historia/news-ludzie-glodowali-a-oni-kradli-na-potege-tak-wygladaly-rzady-,nId,4521435#iwa_source=worthsee Sorki, może księdzu z tych "elit" się wywodzi, bo ja nie!
                • smieszekleszek Re: Biedronka 31.05.20, 11:48
                  A księdzu myśli że za komuny to był taki fajny wersal, hi, hi...
                • a.sdf.gh.kl Re: Biedronka 31.05.20, 18:46
                  Nie musisz mnie pouczać: "Rząd się jakoś wyżywi". Wszystkie rzady były Ch...a warte tylko obecny dzieli się choć trochę ze społeczeństwem no i coś robi dla Polski i Polaków. Niestety dla obcych też, naszym kosztem: żydzi, UPAińcy, Amerykanie...
                  • igruba Re: Biedronka 31.05.20, 21:11
                    Dzieli się ze społeczeństwem /czyim/ i dzieli społeczeństwo .
                    • a.sdf.gh.kl Re: Biedronka 01.06.20, 13:44
                      Społeczeństwo zawsze było podzielone. Za komuny MY czyli towarzysze partyjni i ONI czyli pozostali, biedny naród.
                      Po 1989 roku był podział na postkomunę która uwłaszczyła się na majątku narodowym i biedny naród który walczył o przetrwanie i wyjeżdżał w świat za chlebem opuszczając rodzinne strony.
                      Chyba nie myślisz, że nie będzie teraz podziału widząc tych awanturników z PO BudkoPOdobnych? Teraz społeczeństwu żyje się lepiej. Pieniądze które trafiały na konta gangsterów trafiają do rodzin. Niech nas Bóg Marksistowsko-Leninowski broni przed POwrotem POprzedniej władzy :-(
            • a.sdf.gh.kl Re: Biedronka 29.05.20, 20:09
              Kapitalizm doprowadzi do tego, że będziemy jeść "mięso" z tubki (maź smakowa) Może będzie to coś w rodzaju pianki budowlanej. Brak transportu, magazynów, dział zaopatrzenia skromniutki. Same korzyści... dla kapitalistów :-(
              A teraz oglądam na Polsacie "Jak rozpętałem II wojnę światową" Takich filmów już się nie kręci tylko serialowe "gnioty" :-(
              • x94x Re: Biedronka 29.05.20, 20:49
                Świetny film:-)
              • genia50 Re: Biedronka 29.05.20, 21:01
                Ileż razy można oglądać nawet fajny film? Poczekam aż będę mieć sklerozę na starość wtedy każdy film będzie nowy...
                • x94x Re: Biedronka 29.05.20, 21:09
                  W nieskończoność, jeśli to tylko sprawia przyjemność, rozśmiesza, wzrusza, zadziwia itp. Od dziecka cieszył mnie np. lot bociana i nadal go podziwiam ostatnio prawie codziennie, czy piękny zachód słońca, tęcza. Widziałam to wiele razy i zawsze chętnie oglądam i zachwycam się. Pozdrawiam
                  • x94x Re: Biedronka 29.05.20, 21:10
                    PS To tak, jak z ulubionymi książkami, bajkami, wierszami, do których się wraca:-)
                    • x94x Re: Biedronka 29.05.20, 21:21
                      www.youtube.com/watch?v=fPYB8uuyuMQ
                      • a.sdf.gh.kl Re: Biedronka 30.05.20, 19:46
                        To ten na którego głosuję w wyborach!
                        • e-zybi Re: Biedronka 30.05.20, 20:11
                          No! Tak, on miał mały rozumek, swój swojego zawsze popiera ;-)
                        • x94x Re: Biedronka 30.05.20, 21:07
                          Wiem:-) Trzymam kciuki:-) Ja glosuję za Szewczykiem Dratewką:-)Był mądry i miał dobre serce:-)
                          • smieszekleszek Re: Biedronka 30.05.20, 21:19
                            Wiem będziesz głosować na proboszcza, hi, hi...
                          • a.sdf.gh.kl Re: Biedronka 31.05.20, 18:47
                            Cała reszta będzie głosować na ugruPOwanie Pinokia :-(
                            www.google.com/search?q=tusk+pinokio&client=firefox-b-d&sxsrf=ALeKk02-bB4yXld9fuZFWqa2SB3XWqN7-Q:1590943630260&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=q1nOKMz-9upeZM%253A%252CdWaA4VMFjhwpnM%252C_&vet=1&usg=AI4_-kTXiWBK3Icr-Al_PQi6BB23cNYGZw&sa=X&ved=2ahUKEwiFtMHvxt7pAhVh16YKHQq5BCAQ9QEwAHoECAgQDw#imgrc=q1nOKMz-9upeZM:
                            • smieszekleszek Re: Biedronka 31.05.20, 19:03
                              support.google.com/legal/answer/3463239?hl=pl
                            • wislocki12 Re: Biedronka 31.05.20, 21:49
                              Nie zapomnijcie tylko o partii TW balbiny! ;-)
                        • wislocki12 Re: Biedronka 30.05.20, 21:19
                          TW Balbina? ;-)
      • e-zybi Re: Biedronka 28.05.20, 04:45
        Nie każdy zasilał szeregi partyjne tak jak księdzu by teraz tęsknić i wspominać ;-) A mięso nie śmierdziało, chyba, że jego brak ciągnął się "smrodem" po sklepach ;-)
        • a.sdf.gh.kl Re: Biedronka 28.05.20, 20:17
          Twoje i tego "hi, hi" pajacowanie przekracza już granice absurdu :-(
          • e-zybi Re: Biedronka 28.05.20, 20:46
            Teraz się księdzu wstydzi? A do Komitetu księdzu biegał, znaczki w legitymację wklejał...;-)
            • a.sdf.gh.kl Re: Biedronka 28.05.20, 21:55
              Wiwat Maryja! Wiwat partyja :-(
              • wislocki12 Re: Biedronka 28.05.20, 22:20
                I Konfederacyja! ;-)
                • wislocki12 Re: Biedronka 31.05.20, 00:24
                  Partyja! ;-)
          • wislocki12 Re: Biedronka 31.05.20, 21:49
            A twój maeszek?
            • wislocki12 Re: Biedronka 31.05.20, 21:50
              Meszek. Przepraszam. ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka