Dodaj do ulubionych

Rydzyk w maseczce?

31.10.20, 22:14
"Od 10 października ponownie obowiązuje nakaz ich noszenia w przestrzeni publicznej. W związku z tym poseł Bolesław Piecha (PiS) skierował zapytanie poselskie do urzędującego szefa resortu zdrowia, w której pyta o podstawę naukową związaną z tą decyzją.
– To było zapytanie, które złożyli mieszkańcy. Ja absolutnie popieram kwestię noszenia maseczek. Wydaje mi się, że ta maseczka, może nie tyle chroni nas przed kimś, co bardziej chroni innych przed nami. Dobrze by było, gdyby Ministerstwo Zdrowia dokładnie wyjaśniło korzyści z noszenia maseczki, a nie zasłaniało się tylko hasłami – mówi „Naszemu Dziennikowi” Piecha."
Czy ktoś widział kiedykolwiek Rydzyka w maseczce? :-(

Artykuł opublikowany na stronie: naszdziennik.pl/polska-kraj/228412,ograniczyc-emisje-wirusa.html
Obserwuj wątek
    • genia50 Re: Rydzyk w maseczce? 31.10.20, 22:26
      O.Rydzyk lekceważąco wyrażał się o wirusie. Poza tym bardzo zaniepokoił mnie porównaniem demonstrantek do satanistek, bo przypomniałam sobie audycję o paleniu czarownic w Europie co miało miejsce nie tak bardzo dawno (ost.1811r.) i było tego tak dużo, że musiano dobudowywać piece by nadążały za wyrokami. To niebezpieczne , bo z biegiem lat może komuś przyjść do głowy jakieś pokazowe karanie kobiet.
      • a.sdf.gh.kl Re: Rydzyk w maseczce? 01.11.20, 00:02
        Będzie... obcinanie głów kobietom. Właśnie wczoraj we Francji była pierwsza ofiara :-(
        wmeritum.pl/atak-terrorystyczny-w-kosciele-obcial-glowe/329427
        • wislocki12 Re: Rydzyk w maseczce? 01.11.20, 00:20
          A co ma z tym wspólnego Rydzyk? ;-)
    • wislocki12 Re: Rydzyk w maseczce? 31.10.20, 22:28
      "Abp Jędraszewski napisał list do kapłanów: Znajdujecie się na pierwszej linii zmagań o cywilizację miłości."
      Też bez maseczki! :-(

wpolityce.pl/kosciol/524501-abp-jedraszewski-oskarza-sie-nas-o-obrone-ludzkiego-zycia
    • wislocki12 Re: Rydzyk w maseczce? 31.10.20, 23:55
      A wszyscy zastanawiają się, dlaczego tylu biskupów choruje... ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka