Gość: fin Re: CO MYSLICIE O DNIACH TARNOBRZEGA ? IP: 213.25.255.* 27.05.02, 15:19 to samo nad wisłą robi Bar u dziubka tylko lepiej słychac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnm Re: CO MYSLICIE O DNIACH TARNOBRZEGA ? IP: 213.25.255.* 28.05.02, 09:21 Czy ktoś wie ile ta impreza kosztowała? Podobno 85 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vio Re: CO MYSLICIE O DNIACH TARNOBRZEGA ? IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.02, 11:54 Władza wciska nam na chama za nasze pieniadze kolejne kilkudniowe niechciane igrzyska. W mieście które upada włodarze zmuszają nas do zabawy. Piszę "zmuszają" bo skoro wyciągnięto z naszych kieszeni tak straszne pieniądze to już nie mogę siedzieć w domu tylko muszę iść nad Wisłę i się bawić. No i jak ta zabawa wyglądała. Polegało to na tym, że grupki wyrostków nawaliły się i szukały okazji do zrobienia zadymy. W mieście w którym tyle się mówi o zwalczaniu alkoholizmu władza dopuszcza do zbiorowego i publicznego nawalania się. To jest totalana porażka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ganga Re: CO MYSLICIE O DNIACH TARNOBRZEGA ? IP: 213.25.255.* 28.05.02, 12:17 Może chodzi o 8500 zł ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fin Re: CO MYSLICIE O DNIACH TARNOBRZEGA ? IP: 213.25.255.* 28.05.02, 15:27 Nie cierpię kiedy ktoś zwraca się do mnie per "chłopie", a co do poziomu to oczywiście masz rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fabio Re: CO MYSLICIE O DNIACH TARNOBRZEGA ? IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 29.05.02, 00:09 Gość portalu: vio napisał(a): > Władza wciska nam na chama za nasze pieniadze kolejne kilkudniowe niechciane > igrzyska. W mieście które upada włodarze zmuszają nas do zabawy. Zgadzam się abolutnie. Słyszałem, że tych, którzy nie chcieli przyjść nad Wisłę straż miejska wyciągała na siłę z domów No i jak ta zabawa wyglądała. Polegało to na tym, że grupki wyrostków nawaliły > > się i szukały okazji do zrobienia zadymy. W mieście w którym tyle się mówi o > zwalczaniu alkoholizmu władza dopuszcza do zbiorowego i publicznego nawalania > się. To jest totalana porażka! Bardzo ciekawe. Przez cztery dni nie widziałem ani jednej zadymy. Ale też zgadzam się - na imprezie powinno się serwować oranżadę. a tak poważnie - vio i jemu podobni znowu serwują kupe bzdur. Impreza kosztowała trzy razy mniej niż w Stalowej Woli (choć stalówka trzy razy większa nie jest) i nie wystąpiła tam Jennifer Lopez, a discopolowiec Janusz Laskowski i Genowefa Pigwa. Połowę kasy wyłozyli sponsorzy. Gdyby było kijowo, to po pierwszym dniu nad Wisłę mało kto by przyszedł. A przewinęło się na moje oko kilkadziesiąt tysięcy ludzi. Opróćz piwa były jeszcze wesołe miasteczko, gry i zabawy dla dzieci, no i muzyka. Dużo róznorodnej muzyki. Słowem, typowa ludyczna impreza. Co innego można wymyśleć, za tak gówniane pieniądze...? Jestem tu ostatni raz - chorobliwych malkontentów nie wyleczę, a tylko się denerwuję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fin Re: CO MYSLICIE O DNIACH TARNOBRZEGA ? IP: 213.25.255.* 28.05.02, 13:46 Takie imprezy jak Dni Tarnobrzega powinny byc sfinansowane przez sponsorow i tych co sprzedaja piwo i kielbase. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbychu Re: CO MYSLICIE O DNIACH TARNOBRZEGA ? IP: 213.25.255.* 28.05.02, 18:29 Nasze "Dni Baranowa" były lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ganga Re: CO MYSLICIE O DNIACH TARNOBRZEGA ? IP: 213.25.255.* 28.05.02, 14:16 Kto chłopie da kasę na taka chałturę.Te same zespoły co roku..A poziom, sam chyba słyszałes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ganga Re: CO MYSLICIE O DNIACH TARNOBRZEGA ? IP: 213.25.255.* 28.05.02, 16:21 Sorry,fin ja tak mówię do wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: CO MYSLICIE O DNIACH TARNOBRZEGA ? 28.05.02, 16:23 Chała. FNS kazała na siebie czekać, jak, nie przymierzając, prezydentowi na Majkela Dżeksona. Po prostu jeszcze jeden niepotrzebny jarmark, na ktore miasto nie stać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uhuru Re: CO MYSLICIE O DNIACH TARNOBRZEGA ? IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 28.05.02, 17:08 I do tego najlepszy zespół występujący czyli "DUSZA" grał w dzień. A osobiście nie lubię koncertów gdy jest jasno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vio Re: CO MYSLICIE O DNIACH TARNOBRZEGA ? IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.02, 18:11 Tyle razy już apelowałem na tym forum by władze nie uszcześciwiały nas na chama tymi tandetnymi igrzyskami. Tarnobrzeżanie chcą pracy i chleba a nie tej kaszany wyborczej! W dodatku jest to finansowane z kolejnego kredytu który zaciągnęło miasto. Ale nie ta władza będzie go spłacać tylko my i przyszłe pokolenia Tarnobrzeżan. Odpowiedz Link Zgłoś
biomet Re: CO MYSLICIE O DNIACH TARNOBRZEGA ? 29.05.02, 08:03 Ciekaw jestem co pisalibyscie gdyby Dni Tarnobrzega się nie odbyły ? Pewnie czytalbym ze władza jest do dupy ...bo płacimy podatki a z tych podatkow to nawet imprezy nam miasto nie zrobi .... ehhh. A wogóle to popadało ...i to mocno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vio Re: CO MYSLICIE O DNIACH TARNOBRZEGA ? IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.02, 10:09 biomet napisał(a): > Ciekaw jestem co pisalibyscie gdyby Dni Tarnobrzega się nie odbyły ? > Pewnie czytalbym ze władza jest do dupy ...bo płacimy podatki a z tych podatkow > > to nawet imprezy nam miasto nie zrobi .... ehhh. > A wogóle to popadało ...i to mocno. Ja bym na pewno w takim przypadku pochwalił władzę. Ciekaw jestem na przykład czy do zabawy było tym którzy czekają na eksmisję czy grzebią w śmietniku. Teraz to już nawet butelek nie opłaca się pozbierać po takiej imprezie bo nigdzie nie przyjmują. Co najwyżej puszki po piwie ale to są strasznie marne grosze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberti Re: CO MYSLICIE O DNIACH TARNOBRZEGA ? IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 29.05.02, 10:55 Nie lubie nieuprawnionych generalizacji. Co do bezrobocia w Tarnobrzegu, to "Dni..." pozwolily znalezc zajecie pewnej liczbie osob. Wiadomo, ze miasto moglo wydac te kase na rozwoj infrastruktury, czy superstruktury, lecz pieniadze wydane na impreze byly na tyle male, ze i tak nie poprawilyby sytuacji. Ta akurat w duzym stopniu zalezy od ogolnej tendencji w kraju, poziomu popytu wewnetrznego, dlugu publicznego wplywajacego na wartosc stop procentowych itd. Nie ma co przesadzac, zycie spoleczenstw czy w tym przypadku spolecznosci jest wielowymiarowe i nie sprowadza sie jedynie do wymiaru materialnego. Istnieje takze platforma kultury, nawet takiej o ludycznym charakterze, jak to obserwowalismy nad Wisla. Mimo wszystko korzysc psychiczna jaka mogli odniesc mieszkancy tarnobrzega wplywac bedzie na ich nastroj, kreatywnosc. Chyba malo kto chcialby mieszkac w miescie, w ktorym nic sie nie dzieje, panuje marazm i apatia, czyz nie tak? Miasto jako sypialnia dla pracownikow, nawet charakteryzujace sie pelnym zatrudnieniem byloby jedynie koszmarem (patrz sytuacja Nowej Huty w okresie poczatkow industrializacji). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vio Re: CO MYSLICIE O DNIACH TARNOBRZEGA ? IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.02, 12:43 Oczywiście masz rację. Tylko, że ja mam na myśli kwestię sprawiedliwej wtórnej redystrybucji dochodu narodowego. Za tą imprezę płacimy wszyscy. Natomiast korzysta z niej zaledwie kilka procent Tarnobrzeżan. Za tą imprezę płacą też np. chorzy, niepełnosprawni, inwalidzi którzy by nawet chcieli pójść nad Wisłę ale nie mają takiej fizycznej możliwości. W końcu płaci za to ta większość która po prostu nie chce się bawić na takich imprezach. Jest to wiec zgnilizna moralna. Dlatego też w większści miast takie igrzyska są fundowane przez sponsorów a nie z pieniędzy podatnika. Ja osobiście np. wolałbym, żeby pan prezydent za te pieniądze postawił mi flaszkę z okazji dni Tarnobrzega, którą bym wychylił w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R.Ohucki Re: CO MYSLICIE O DNIACH TARNOBRZEGA ? IP: *.nask.waw.pl 29.05.02, 13:29 Gość portalu: vio napisał(a): > Ja osobiście np. wolałbym, żeby pan prezydent za te pieniądze postawił mi > flaszkę z okazji dni Tarnobrzega, którą bym wychylił w domu. > No teraz to cię poniosło... Vio - czy ty przypadkiem nie jesteś zakonspirowanym działaczem Samoobrony? Ta sama retoryka powtarzana uparcie jak zdarta płyta, te same demagogiczne hasła. A jak już grzmotniesz pomysłem (flaszka od prezydenta) to tylko się pochlasatać. A dla mnie to zanim zaczyna się dywagacje nt. jakiejś imprezy to wypadałoby podać jej budżet oraz podział ile środków wyłożyli sponsorzy a ile miasto. Bo ja osobiście nie wiem czy Dni Tarnobrzega kosztowały 15 tys czy 1,5 mln ?? Pozdrawiam Ryszard Ohucki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ken Re: CO MYSLICIE O DNIACH TARNOBRZEGA ? IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 29.05.02, 20:25 Miasto, wedle lokalnych gazet wydało na "Dni" ok. 50 tys. zł, prawie drugie tyle wyłożyli sponsorzy. To naprawdę śmieszne pieniądze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vio Re: CO MYSLICIE O DNIACH TARNOBRZEGA ? IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.02, 23:44 Na każdej sesji Rady Miasta dowiadujemy się, że brakuje jakichś śmiesznych np. 50 000 np. na podjazd dla niepełnosprawnych, na windę do przychodni, na obóz dla biednych dzieci, na kosze na śmieci, na remont dziur w drodze czy chodniku, na naprawę wałów, na roboty interwencyjne, na zwlcznie bezrobocia, alkoholizmu, patologii itp itd. Tymczasem nasza władza zadecydowała, że należy te pieniądze przechulać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: CO MYSLICIE O DNIACH TARNOBRZEGA ? IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 30.05.02, 11:51 Gość portalu: vio napisał(a): > Tymczasem nasza władza zadecydowała, że należy te pieniądze przechulać! Jest tu o jedną literę za dużo lub za mało. Albo ma być przehulać, albo przechujać. Zdecyduj się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vio Re: CO MYSLICIE O DNIACH TARNOBRZEGA ? IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.02, 13:29 Gość portalu: Jacek napisał(a): > Gość portalu: vio napisał(a): > > > Tymczasem nasza władza zadecydowała, że należy te pieniądze przechulać! > > Jest tu o jedną literę za dużo lub za mało. Albo ma być przehulać, albo > przechujać. Zdecyduj się! Ależ ty jestś upierdliwy. Specjalnie dla ciebie wstawię nowy termin: "przejebać" . Może ten ciebie w końcu zadowoli. A jeśli nie to zaproponuj swój! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikus Re: CO MYSLICIE O DNIACH TARNOBRZEGA ? IP: *.proxy.aol.com 04.06.02, 04:55 Co myslicie o dniach Tarnobrzega? -dobre pytanie- "Dni Tarnobrzega sa raczej policzone Co sie tyczy imprezy : "Na Titanicu tez sie bawiono do konca" Zorganizowanie takiej bibki Wisla bylo chyba oferta wladz naszego grodu do popelnienia zbiorowego "SEPUKU" rzutem w glebiny krolowej polskich rzek. Lepsza taka smierc niz glodowa.Nie brakuje wyobrazni i fantazji naszym "bossom" ale w koncu czego wymagac od prostych ludzi ? Odpowiedz Link Zgłoś