Gość: lipnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.06, 21:58 Pewnie to jest programem ratujmy tarnobrzeg :-/ www.piotrmajer.siecplay.pl/program.php Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Program Ratujmy Tarnobrzeg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.06, 22:26 Wpadnij na stronę ratujmytarnobrzeg.pl - tam znajdziesz pełną wersję... Chyba że jesteś zbyt leniwy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Program Ratujmy Tarnobrzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 08:24 "Najlepszy punkt" to przekształcanie przychodni publicznych w prywatne. Co tam że ludzie są biedni aż piszczy. Olejmy ich, niech urząd pozbywa się kosztów. A ci co ich nie stać na leczenie prywatne-do Looooondynu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zez Re: Program Ratujmy Tarnobrzeg IP: 80.48.232.* 18.10.06, 10:12 człowieku,nie siej paniki-to prywatne nie mają takich samych umów z funduszem zdrowia ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mniam Re: Program Ratujmy Tarnobrzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 11:34 Mają ale potrzebują zdecydowanie mniej personelu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życiorys Popatrzcie na życiorys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 12:56 Z CV: Doświadczenie zawodowe: 1. Praca w Domu Dziecka w Skopaniu 2. Sróż w szkole w Tarnobrzegu 3. Ukończony rolnik + WSP proszę napisać w jakiej dziedzinie jest specjalistą i czym będzie się zajmował jak go wybiorą ??? Sorki ale dla mnie to wygląda jak z dowcipu o wojsku: - który zna się na muzyce niech wyniesie fortepian ... Odpowiedz Link Zgłoś
pismak5 Re: Popatrzcie na życiorys 18.10.06, 13:01 chciałem programu więc mam - jak widać NM czyta formum i chwała mu za to, bo część pomysłów wynika z naszych dyskusji. Mam jedno pytanie: o jakich ulgach dla młodych przedsiębiorców piszecie, bo podatki w naszym pięknym kraju ustala ministerstwo finansów, a nie prezydent lub rada miasta? Chyba, że chodzi o podatek od nieruchmości - ale młodych przedsiębiorców to z reguły nie dotyczy? Odpowiedz Link Zgłoś
pismak5 I co z tymi ulgami 19.10.06, 09:05 Cały dzień myślicie i nic - rzucacie się, że czepiamy się człowieka, ale mnie on nie interesuje. Macie program więc go uzasadnijcie. Ponawiam pytanie ostatni już raz: o jakie ulgi dla młodych przedsiębiorców chodzi, które może zapewnić rada miasta (prezydent)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do życiorysu Re: Popatrzcie na życiorys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 13:22 Też pytanie: będzie specjalistą w Straży Miejskiej, komendantem czy coś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zecer Re: Popatrzcie na życiorys IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.06, 13:44 Znowu Mastalerz mija się z prawdą. W bloogu pisze co innego , w programie co innego/Dotyczy zwolnień w urzędzie/.Ciekawe jak chce oczyścić kadrowo urząd bez zwolnień ludzi?.Chyba poprzyjmuje swoich.Ponadto w programie jest za dużo ogólników np. zapewnić młodym pracę / gdzie? , w jakim zakładzie? ,na jakich warunkach ? itd./.Taki program pasuje do każdej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
cruncher Re: Popatrzcie na życiorys 18.10.06, 13:57 Tak i źle i tak towarzystwu nie dobrze. Co miał pisać encyklopedię, kto to przeczyta, zobacz program TPP z 2002 roku. Zwolnień merytorycznych urzędników nie było i nie będzie, zwolnieni zostaną ludzie z układu, które trzęsie miastem. Gdybyś podszedł do czytania w sposób rzetelny zauważysz, że wskazano szczegółowe dokumenty które zostaną opracowane i są to konkrety a nie "gruszki na wierzbie". Czy tak trudno o obiektywizm w tym mieście? Odpowiedz Link Zgłoś
pismak5 Re: Popatrzcie na życiorys 18.10.06, 15:25 O obiektywizm trudno, ale z obu stron, ale mnie te gierki nie interesują. Odpowiadasz kto zostanie zwolniony itp więc pewnie reprezentujesz RT. Zapytałem w poprzednim poście o konkretną rzecz, a więc o ulgi dla młodych przedsiębiorców i interesują mnie konkrety. Jeśli macie konkretne propozycje - czekam, jęśli nie - uznam to za slogan reklamowy... Odpowiedz Link Zgłoś
natiiiii Re: Popatrzcie na życiorys 18.10.06, 16:10 Domyśleć można się łatwo: mniejsze rady nadzorcze, jeden wiceprezydent, reszta nie zostanie zwolniona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nataniel Re: Popatrzcie na życiorys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 16:51 Zostanie tylko ZAMIENIONA na swoich, a obecni trafią na inne (gorsze) stanowiska. Nie od razu, bo to błąd, ale za miesiąc czy dwa. Każdy tak robi. Mówiąc inaczej nie mówi się prawdy. Mastalerz już miał dużo do powiedzenia i wstawił swoich m.in. na stanowiska dyrektorów w szpitalu, WORD itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi -nielot Re: Popatrzcie na życiorys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 20:16 a ty NATANIELU NATANIACHU NA JEGO MIEJSCU STANOWISKA KLUCZOWE obsadziłbyś nie swoimi lecz obcymi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeronimo Re: Popatrzcie na życiorys IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.06, 15:38 Obecny nie podaje ile i gdzie zostały stworzone nowe stanowiska pracy, a tylko chwali się, że bezrobocie spadło z ok 19 na ok 14,5%. Wydaje mi się, że należy dać szansę i rozliczyć deklarację współtworzenia nowych stanowisk pracy np po dwóch latach kadencji? A problem "swoch" czy "nie swoich" - wystarczy sprawdzić ile członków rodzin pracuje w jednostkach Pana Prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zecer Re: Popatrzcie na życiorys IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.06, 17:18 cruncher, czy jakiś tam, widzę że jesteś blisko Mastalerza /albo nim/ bo jeszcze nie wygraliście , a już prowadzisz politykę kadrową ,, zwolnieni zostaną ludzie z układu , a nie merytoryczni pracownicy''.A co będzie , jak ktoś jest doskonałym fachowcem i długoletnim samorządowcem znającym się np. z Prezydentem Dziubińskim? Zwolnicie go?.Nie jest to takie proste.Ponadto sugerujesz , ze program jest wyjątkowy bo opracowany przez RT.Przecież to co jest w programie to najnormalniejsze w świecie zadania , które czekają każdego prezydenta , czy to z lewicy , czy z prawicy. Nie odkryliście tu żadnej Ameryki,są to zadania zlecone samorządom przez Ustawę o Samorządzie Terytorialnym. Odpowiedz Link Zgłoś
pis-anka Re: Popatrzcie na życiorys 18.10.06, 17:57 To ma być debata nad programem, a nie polityką kadrową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luisao Re: Popatrzcie na życiorys IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.06, 19:54 debaty, debaty, debaty co z tymi debatami gdzie one sa, gdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka zwykła baba Re: Popatrzcie na życiorys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 20:12 Słuchajcie wy anonimowi bohaterowie. Dlaczego skrycie jeżdzicie na piotrku Majerze Jak na /nie przymierzając -na burej suce/?Czy któryś z was ma na tyle odwagi,żeby poddać się publicznemu osądowi i wyborom?!Nie! Więc do holeryy więcej szacunku dla takich jak on.Inaczej przyjdzie nam zdychać w tej zatęchłej mięścinie pod żądami stetryczłuch ramoli,których jedynym zmartwieniem jest pzerost gruczołu krokowego i ciścienie na pęcherz moczowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Popatrzcie na życiorys IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.06, 20:35 ja pierniczę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehh Re: Popatrzcie na życiorys IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.06, 21:43 polecam slownik ortograficzny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ta sama baba Re: Popatrzcie na życiorys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 22:35 Stary polecam treść a nie formę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonista Cholery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 09:02 pisze się cholery - skoro nie umiecie nawet pisać to jak chcecie rządzić?! Odpowiedz Link Zgłoś
smolarek72 Program 19.10.06, 12:58 Program ambitny - tylko żeby nie zmieniło im się jak z mieszkaniami jak w przypadku PIS-u "z 3 mln nowych mieszkań na nowe mieszkanie za 3 mln" Odpowiedz Link Zgłoś
smolarek72 dlatego dziewczyny głosują na Norbiego 19.10.06, 14:29 Może nie jest ambitny jak Janek Silny jak Gustik Przystojny jak Grigorij Wierny jak Szarik Ale za to lufę ma jak RUDY102 - sprawdźcie link poniżej www.mastalerz.org.pl/galeria_p/051.htm Odpowiedz Link Zgłoś