Dodaj do ulubionych

Przed wyborami....

31.10.06, 11:56
Witajcie, po dłuższej nieobecności w moim rodzinnym mieście przyjechałam i
oniemiałam. Co krok to remonty, wymiana chodników itd. Mam wrażenie że w Tbgu
będzie za chwile największa liczba rond w Polsce. Czy trzeba było czekać do
wyborów aby wyremontować chodnik na przeciw Urzędu Miasta? Przyznam że
wyjechałam z Tbga z nastepującą refleksją - i co z tego że bedziemy mieli
nowe chodniki, nowe ulice, oszałamiające obiecanki przedwyborcze jak to
miasta upada, jest biedne, młodzi ludzie wyjeżdzają bo nie ma dla nich pracy,
a starsi ludzie siedzą w domu i sprawdzają w ulotkach w którym z kolejnych
marketów jest taniej.
Pozdrawiam
Ewa
Obserwuj wątek
    • Gość: adam Re: Przed wyborami.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.06, 12:29
      Jaaaaaaasne. W tym umierającym mieście kolega budowlaniec bezskutecznie próbuje
      znaleźć kilkunastu ludzi do pracy.A ty "Ewa" sprawdź najpierw w słowniku jak
      pisze się " naprzeciw", bo po tych błędach wszyscy cię rozpoznają.
    • Gość: prometeusz Re: Przed wyborami.... IP: *.prz.edu.pl 31.10.06, 13:07
      Maisto potrzebuje inwestorow, potrzebuje pracy a bez tego to upadnie. Nikt tego
      nie zauwaza bo młoodych ludzi jest niewielu. Jesli pojawją sie firmy, producenci
      to bedziemy mieli miejsca pracy i przychody do kasy miasta. Ale kto kto z
      obecnych ludzi widzi!!!?
    • Gość: do ewy Re: Przed wyborami.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 13:22
      Ratujący, nawet jako ewa jesteś kompletnie nieprzekonujący.
      • ewa210 Re: Przed wyborami.... 31.10.06, 13:41
        mhm, ale o co chodzi?
        • romeq Re: Przed wyborami.... 31.10.06, 14:05
          ewa210 napisała: mhm, ale o co chodzi?

Droga Ewo, widzisz, na tym forum każdy kto napisze, że coś mu się w Tarnobrzegu nie podoba jest natychmiast demaskowany jako niejaki Norbert Mastalerz. Postawa właściwa to: uwielbienie dla obecnych włodarzy miasta, pozostawanie w osłupieniu po zapoznaniu się z ich sukcesami.
          Mi się w Tarnobrzegu niewiele podoba, także teoria jakoby od ilości rond zależał dobrobyt mieszkańców, więc oczywiście jestem też mastalerzem.
          ROTFL.
    • Gość: mieszkanka Re: Przed wyborami.... IP: 80.249.6.* 31.10.06, 14:05
      Owszem to prawda. Jak beda firmy to bedzie praca i bedzie kasa dla ludzi i dla
      miasta -Ok. Ale jak nie bedzie odpwiedzlanosci, jak bedzie kombinowanie, jak
      bedzie ciagle wyciaganie reki po: zapomoge, po dodatek taki czy siaki, po
      rente - to zeby tu bylo milion miejsc pracy to i tak to nie pomoze. Jak sie
      ludzie sami nie opamietaja.dlaczego np. spoldzielnia daje dodatki jak ktos ma
      mniej niz iles tam metrow kw. na mieszkanca czy cos takiego - przeciez to
      demoralizuje ludzi, bo komu sie bedzie chcialo pomyslec o robocie jak i tak
      dostanie????????? I tu jest problem. Jedni daja, bo chca miec poklask, drudzy
      biora - bo maja w nosie robote i wola siedziec pod blokiem i obrabiac tylek
      innym. konice i kropka. a praca w miescie i okolicy jest - i to na peczki.jak
      tylko ktos chce.
      • ewa210 Re: Przed wyborami.... 31.10.06, 14:30
        Jest praca w mieście??? Gdzie?? I dostanę ją bez znajomości, łapówek??
        Niemożliwe, w takim razie wracam do Tarnobrzega!!
        • Gość: prometeusz Re: Przed wyborami.... IP: *.prz.edu.pl 31.10.06, 14:43
          praca w Tarnobrzegu.Nowość!!!! Zycze szczęścia
          • Gość: mieszkanka Re: Przed wyborami.... IP: 80.249.6.* 31.10.06, 15:16
            tak i owszem. a jak nie w Tbg to w St. Woli , Sandomierzu....i nie zaruje. No
            chyba ze chce sie zarabiac krocie - no to wtedy Londyn.
            No chyba, ze ja mialam duzo szczescia, ale wybieralam z ofert.
            i wrocilam do Tbg po studiach i po pracy w duzym miescie i jestem tu
            szczesliwa. serio!
            powodzenia
            • Gość: mieszkaniec Re: Przed wyborami.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.06, 15:21
              Jak większość ludzi w naszym mieście , nawet jak to się ratownikom nie podoba.
          • Gość: mieszkaniec Re: Przed wyborami.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 21:29
            a jeszcze za ile ?
    • Gość: gienek Re: Przed wyborami.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.06, 15:50
      W pełni zgadzam się z Adamem
      sam szukałem firmy remontowo budowlanej, płaciłem każdą cenę
      a tu figa terminy gdzieś na przyszły rok...
      a chłopaki nie mają co robić, po sklepach widać przyjmę do pracy...
      Tak wiem ze powiecie za marne pieniądze ale w takim razie opłaca się
      siedzieć na bezrobociu...
      • Gość: Nemesis Re: Przed wyborami.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 18:39
        Będzie praca już niedługo powstanie obiecana przez Opasa /N.M./RAFINERIA-miała
        powstać zraz po poprzednich wyborach w Jeziórku opowiadal o tym na lewo i na
        lewo przed poprzednimi wyb-jego koledzy z Warszawy / Raczej z Łodzi/mieli to
        już,już-w sumie na podkarpaciu miało się 80 tys ludzi załapać
        • Gość: po Re: Przed wyborami.... IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 31.10.06, 19:37
          Hasło umierającego Tarnobrzego faktycznie brzmi śmiesznie na tle inwestycji
          jakich nawet w najlepszych latach Gierka nie było. Budowlańca i informatyka
          bezrobotnego nie uświadczysz, co to oznacza wiadomo. Kampania wyborcza
          ustawiona głównie na negację zwolenników nie przyniesie. Z ciekawości - kto w
          RT jest szefem sztabu wyborczego ?
        • Gość: lexx Re: Przed wyborami.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.06, 19:48
          Ważne że Jasiek Dziubiński nic nie obiecuje - no bo co ma obieca?, że podniesie
          sobie pensję i tak najwyższą na podkarpaciu, że sciągnie inwestorów ? - po co
          mu inwestorzy wtedy ludzie poczuliby się niezależni od niego i jego dworu, więc
          co to to nie !!! Jak widać pieski to jest właśnie ten Wasz Prezydent,
          szczekajcie na kogoś kto chce to zmienić to rzuci ochłap. Swoją drogą chamstwem
          jest czepianie się czyjejś tuszy, Dziubiński jak przemawia to wciąż
          powtarza "myślę że" i to są dopiero jaja bo z plakatów wyborczych patrzą oczy
          proszące o dawcę mózgu.
          • Gość: kocis Re: Przed wyborami.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.06, 10:55
            Dawcę dobrego mózgu to ty potrzebujesz.Popatrz w koło ile zrobiono , mnie to
            nie interesuje czy przed wyborami , czy po , bo nawet nie wiem czy pójdę
            głosować. Ważne , że miasto nabrało wyglądu i pozostanie tak na długie lata z
            Dziubińskim czy z Mastalerzem wszystko jedno. A to , że prezydent Dziubiński
            nie szasta hasłami jest pozytywnym objawem.Dobrze wie , że ludzie mają dość
            obietnic nie do spełnienia. Hasła typu -Praca w Tarnobrzegu - Jak mówie tak
            robię- Zablokuję wyjazdu za granicę itd. nie mają żadnych szans realizacji. No
            bo kto mi zabroni jechać do Londynu pracować za 10 tyś. mięsiecznie ,jak w
            Tarnobrzegu dają do 1 tys. Jest prawdą , że kto chce znaleść prace w
            Tarnobrzegu to ją znajdzie np. codziennie po sklep Centrum przyjeżdza Bus i
            szuka chętnych do pracy na budowie , albo przy obrywaniu owoców.
            • Gość: jajco Re: Przed wyborami.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 09:03
              Baranie, nikt ci nie zabroni wyjazdu bo to wolny kraj ( narazie ) ale chodzi
              oto żeby nie było musieć wyjeżdżać w poszukiwaniu dobrej pracy. Jak dostajesz
              800 zł i masz na utrzymaniu 4-osobową rodzinę - życzę szczęścia.
              Co, że miasto będzie ładniej wyglądało gdy wokół pełno śmieci? Nawet kibelek z
              kafelkami włoskimi wygląda ohydnie gdy jest w nim nasrane na podłogę...
              A u nas tak jest... Niby Tarnobrzeg jest zielony i czysty, a wszędzie syf, bród
              i smórd... A władza dobrze się ma!
              I co tak ma zostać?
              Jeżeli ktoś przez klika lat nie potrafił wyegzekwować od swoich służb tego co
              powinni robić na codzień nagle zmieni ich metalność... Wątpię!
              • ewa210 Re: Przed wyborami.... 02.11.06, 13:54
                Mam jedno pytanie, co się takiego w Tbgu zmieniło na plus w przeciągu kilku
                ostatnich lat? Wyjechałam z Tbga 7 lat temu i nie widzę żeby powstały tu jakieś
                nowe zakłady, firmy, nowe miejsca pracy.
    • Gość: tarnobrzeżanin Re: Przed wyborami.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 14:29
      W mieście jest syf o jakim się filozofom nie śniło.
      Jedynym ratunkiem jest wypieprzenie na zbity ryj króla tarnobrzeskich marketów, wraz z jego narąbanymi przydupasami.
      Pieprzycie że Mastalerz zamknie linie do Londynu , trzeba być niespełna rozumu żeby tak uważać, dlaczego jedynym programem jaki posiada dziub jest szkalowanie mastalerza i łżenia z plakatów o spokoju rozwadze , zielonym mieście ...
      Co oni potrafią innego niż tylko łgać
      Jeśli oddacie swe cenne głosy na obecną ekipę to znaczy że macie w dupsku los swój i swoich bliskich...
      Co chwilę można przeczytać o jakichś krówkach , koszulkach , za 3 złote itp.
      Mam wobec tego jedno pytanie:
      Po jaką cholerę bierzecie od niego te krówki - obłudnicy
      Czyżby nie było Was stać z tarnobrzeskiech pensji na krówki?
      • e-motka Re: Przed wyborami.... 02.11.06, 15:19
        spokój i rozwaga - śmiech na sali, i tu pasują słowa piosenki T.Love :Jest
        super, jest super, więc o co ci chodzi ...
        • Gość: IKA Re: Przed wyborami.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 20:30
          Słuchajcie nie czas na spory,to ile zostało zrobione każdy z nas
          widzi,przegrywamy każdą konkórencję z sąsiednimi miastami,Mielec ma strefę
          gdzie pracuje ok.13tyś ludzi,Sandomierz ma dochody z turystów całkiem spore w
          skali roku,St.Wola przyciąga inwestorów,przedsiębiorców,biznesmenów
          zagranicznych i polskich,cały Tarnobrzeg i okolice jeżdżą tam na
          zakupy,zostawiają swoje pienią dzięki którym St.W.coraz bardziej się
          rozwija.Tam władze miasta walczą o to aby przedsiębiorcy,biznesmeni
          inwestowali,budowali zostawiali swoje pieniądze właśnie tam.A wTarnobrzegu ?!!!
          • Gość: praktyk Re: Przed wyborami.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 23:03

No kolego, stop dosc tych glupot. Jak mnie naleci to napisze Ci wiecej. Teraz
            napisze Ci tylko tyle, aby cos osiagnac trzeba ciezko pracowac, a Ty to tylko
            krytykujesz i to niesprawiedliwie, bo trzeba byc slepym, albo zlosliwym aby nie
            docenic zmian w Tarnobrzegu.
            Zazdroscisz Stalowej Woli i Mielcowi osiagniec nie rozumiejac podstawowych
            pojec. Mam pytanie gdzie byles w czasie jak o wolna Polske walczyla Stalowa
            Wola czy Mielec. W Tarnobrzegu bohaterow naroslo pozniej, wiem cos na ten
            temat.
            Dzisiaj jest tez wiele do zrobienia, no ale Ty wyjechales.
            Masz, a przynajmiej taka wiedze powinienes miec, bos czlowiek swiatowy,
            fabryki i zaklady pracy buduje nie prezydent, ale biznes. Jak sie ma wawyki
            komunistyczne to takie glupoty sie opowiada. Szkoda tylko ze takie glupoty
            zaslyszane od swoich tatusiow opowiada kolejne pokolenie, jak zrozumialem z
            tresci Twoich opowiesci jestes czlowiekiem nie starym.

• Gość: IKA Re: Przed wyborami.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 12:05
              Jeżeli chodzi o ciężką pracę,to raczej naszych Władz, nie można o to
              posądzić.Co do zmian,no fakt ronda i chodniki już chyba wszystkie
              wymienione,szkoda tylko że pracy i rozwoju na przyszłość nam to nie da.Żeby
              Biznesmeni chcieli budować te fabryki i zakłady właśnie u nas to właśnie rolą
              jest Prezydenta i władz miasta aby walczyli i zabiegali o tych Biznesmenów
              oferując im lepsze warunki od innych miast np.niższe podatki,atrakcyjne
              lokalizacje pod inwestycje,pomoc w szybkim załatwianiu pozwoleń i spraw z tym
              związanych.Raczej o komunistyczne poglądy posądzić mnie nie możesz.Owszem
              zazdroszczę St.Woli i Mielcowi ale madrych i przedsiębiorczych Władz,bo to
              dzięki nim te miasta tak prężnie się rozwijają.Boli mnie że moje miasto jest na
              szarym końcu.Mam nadzieję że idąc do Wyborów będziemy o tym pamiętać!!!!!
              • pismak5 Re: Przed wyborami.... 03.11.06, 12:09
                zapominasz dodać, że szczególnie w Mielcu wspierają ich parlamentarzyści
                niezależnie od odcji, a jak rządziało SLD i mieliśmy posła n-tej kadencji to do
                strefy nie ściągnięto żadnej firmy. Jedyne osiągnięcia to ciągłe kłotnie
                prawica - lewica, a nasza stefa wygląda jak dziwica
            • Gość: niepraktyczny Re: Przed wyborami.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 12:10
              Drogi praktyku
              Przytocz chociaż jedną zmianę , z której wszyscy skorzystaliśmy
              A propos faktu iż to nie prezydent buduje fabryki , to trudno się z tym nie zgodzić. Mało tego , chyba nikt od niego tego nieoczekuje.
              ALE DO CIĘŻKIEJ CHOLERY TO CHYBA ON I JEGO PODWŁADNI POWINNI TU ZCIĄGNĄĆ INWESTORÓW , KTÓRZY TE FABRYKI WYBUDUJĄ , DON'T YOU THINK SO?
              INWESTORÓW A NIE SZARAŃCZĘ BIEDRONEK , RAJÓW ZAKuPOWYCH , I INNYCH TEGO TYPU!!!!
              Natomiast co do cudzych nawyków komunistycznych to chyba pachnie pospolitym bluzganiem - nie popartym ani jednym marnym argumentem.
    • Gość: tarnobrzezanin Re: Przed wyborami.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 22:55
      moj kandydat na prezydenta Bochyński a na rasnego Sławek Partyka z Kopernika
      twojkandydat.fm.interia.pl/
      • Gość: rys Re: Przed wyborami.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 12:10
        Partyka weż się nie ośmieszaj!!!
        • Gość: praktyk Re: Przed wyborami.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 21:23
          Na budzet miasta wplyw maja przede wszystkim podatki. Jak sie chce inwestowac
          to musza byc pieniadze. Ty stosujesz retoryke opozycji, ktora na sesjach
          okolobudzetowych krzyczy pod publiczke, nizsze podatki, co sie mieszkancom
          podoba, ale jak przychodzi do uchwalania budzetu to propozycji ma setki, i tez
          krzyczy, ze nie ma zlotych gor. Uczciwosci, albo po prostu wiedzy.
          • Gość: IKA Re: Przed wyborami.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 22:57
            Widzę że masz dobre rozeznanie co do funkcjonowania władz miasta,czyżbyś w nich
            zasiadał??szkoda że masz tak małą wiedzę i potrafisz rzucać tylko populistyczne
            oskarżenia,krótka lekcja przedsiębiorczości.Żeby były pieniądze na inwestycje
            trzeba je najpierw zarobić wspierając małych i średnich przedsiębiorców,którzy
            w miarę rozwoju będą zatrudniać coraz więcej osób,i wpłacac do kasy miasta
            coraz więcej pieniedzy od dochodu,dzieki czemu miasto będzie dysponowało
            pieniedzmi na inwestycje.To samo dotyczy dużych i bogatych firm rodzimych i
            zewnętrznych inwestorów,dzięki którym w kasie miasta bedzie dużo więcej
            pieniędzy.Przedsiębiorcy w TBG są rozgoryczeni postawą władz miasta w tej
            sprawie i wcale mnie to nie dziwi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka