Gość: aaa IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 28.03.07, 19:45 Czy jesteście za wprowadzeniem całkowitego zakazu aborcji. Ja osobiście jestem przeciwny, argumenty zostawiam dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Aborcja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 21:13 TAK!!!! Dlaczego ? Bo warto żyć i warto kochać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tdk Re: Aborcja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 21:37 dlaczego zawsze rząd jak niema poparcia to następuje temat aborcji tak jest od przewrotu zawsze ktualny temat. Dla katolików a za takich się uważamy to ustawą jest 10 przykazań. Co opcja to chce grzebać w konstytucji. czy o to chodzi?????? Odpowiedz Link Zgłoś
xulu Re: Aborcja 28.03.07, 23:22 aborcja byla jest i bedzie kazdy ma prawo wyboru.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbig Re: Aborcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 09:44 Tyle tylko że ten mały człowiek nie ma takiego wyboru... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Aborcja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 08:12 Przeciw. I...nie wiem dlaczego,ale śmieszą mnie dywagacje na temat Pisma Świętego w ustach Jacka Kurskiego.Czy ktoś wie dlaczego? :-))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Aborcja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 08:15 po chwilowym zastanowieniu wydaje mi się że wiem... Wyobraźcie sobie kanibala rozprawiającego o prawach człowieka. :-) Poza tym jest przecież ewangelia wg św. Judasza. :-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kłe Kłe Re: Aborcja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 08:24 no i co? przyjechali, pokrzyczeli (nawet niespecjalnie), pojechali... jakby nic sie nie stało. Ale remanent im sie nie zgadza. Policja policzyła uczestników i wyszło im, że było ich 3 tysiące. Natomiast pan europoseł Tomczak liczył tych samych ludzi i wyszło mu, że było 20 tysięcy luda! Albo pan Tomczak był na niezłym dopingu i wszystko mu się w oczach zwielokrotniało albo na trasie przemarszu stało 6. aktywistów LPR i każdy z nich liczył. Potem tylko dodali to, co każdy z nich policzył i mieli gotowy wynik. Ciekawe czy nasz Antyborcjusz Kłeczek tam był? Ktoś go widział? Rozumiem, że uczestnicy demonstracji którzy mieli po 80 i więcej lat byli tam po to by pokazać, że są przeciwko eutanazji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bulbaty Re: Aborcja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 08:26 Na Senyszyn krzyczeli, że szkoda, że jej matka nie zrobiła skrobanki!!! to są prawdziwi obrońcy życia :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Aborcja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 08:34 Przeraża hipokryzja polityków LPR i PIS cynicznie wykorzystująch ludzi !!! Los narodzonego dziecka ich zupełnie nie obchodzi. Dziesiątki tysięcy dzieci urodzonych w rodzinach patologicznych, spłodzonych po pijaku a potem maltretowanych, bez jakichkolwiek szans na normalne życie nie spędza im snu z powiek !!! Dla młodocianych matek są tylko słowa pogardy i potępienia pomimo, że jednak zdecydowały się urodzić. Ale lepszą kartą do rozgrywek politycznych są przecież nienarodzone. Ładniejsze i bardziej chwytliwe hasła można wymyślić. A potem tępić Owsiaka za to, że usiłuje pomóc. To jest religijność Giertycha i o. Rydzyka. Rydzyk nawet nie raczył się pofatygować na manifestację bo (tu cytat z taśmy Oleksego). Może te moherowe babcie zamiast składać się na kolejnego Maybacha dałyby jakieś datki na pomoc dla dzieci NARODZONYCH, żyjących w nędzy i poniżeniu, dla dziewczyn w domach samotnych matek. To samo wielcy moraliści-politycy. Gdyby im to zaproponować, zapałaliby świętym oburzeniem. Bo musieliby zrobić coś naprawdę, nie na pokaz, w dodatku bez żadnych korzyści, choćby politycznych. A sprawa antykoncepcji w szkołach? Łatwiej grzmieć z ambony na zepsucie moralne, robić ankiety w szkołach o uczennicach w ciąży, karać za aborcję. Ale jak już się coś wydarzy, to bujaj się sama lalu!!! Prawdziwa moralna ohyda i nic więcej. Obrzydliwość !!!A najgorsze jest w tym fakt , że PIS pozostając pod obstrzałem okularów 80-latków, ugiął się pod tym dyktatem LPR, samemu, populistyczymi ustami Kaczora zarzucając Giertychowi walkę o głosy moherowego elektoratu(cyt."tradycjanolistycznego środowiska" katolików)Chi chi chi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bil Re: Aborcja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 11:32 Nic dodać nic ująć. Może kiedyś naród zmądrzeje. Odpowiedz Link Zgłoś
pismak5 Re: Aborcja 29.03.07, 11:38 Nie zapominajmy, że to dzięki naszym rodzicom jesteśmy na tym śiecie. Mamie nie przeszkadzała sytuacja ekonomiczna, zdrowie, które przy każdej ciąży jest narażane. Dzięki temu możemy pisać na forum, a nie leżeć na wysypisku śmieci jak płód. Aborcja to nie usunięcie naczyniaka, pieprzyka czy kurzajki - to morderstwo maleńkiego dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Aborcja IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 29.03.07, 12:04 Masz całkowitą racje Pismak5. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_ok Re: Aborcja 29.03.07, 12:07 Ten wątek jest okazją dla różnych świrów by mogli wykorzystywać swoje uprzedzenia do różnych ludzi i organizacji. A fe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Aborcja IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 29.03.07, 19:46 Może i jest to zabijanie małego dziecka, ale jeśli jest zagrożone np. życie matki, co wybierzecie. Ja osobiście wolałbym uratować matkę która często ma dla kogo żyć. Czy jej mąż ewentualnie wcześniejsze dzieci bardziej zapragną brata czy jednak matki...... I jeszcze jedno, o ile mi wiadomo PiS i LPR są zwolennikami życia od poczęcia do naturalnej śmierci, więc dlaczego są też zwolennikami kary śmierci....to jest ta naturalna śmierć....SORRY ALE NIKOMU KTO WYJECHAŁ Z TEJ POLSKI SIE NIE DZIWIE!!!! POZDRO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ixiński Re: Aborcja IP: 213.199.214.* 29.03.07, 22:51 >Może i jest to zabijanie małego dziecka, ale jeśli jest zagrożone np. życie matki, co wybierzecie.....< Racja. Popieram ten głos, wygląda na to że człowieka z doświadczeniem życiowym. Dodać należy że są jeszcze inne sytuacje. Ciąża jako gwałt i ciąża z uszkodzonym płodem. Kto zapewni takiemu dziecku opiekę gdy matka umrze np. ze starości? Oczywiście nikt lub państwo w ograniczonym zakresie, ale my za to zapłacimy. Zwróććie uwagę że na ulicach najwięcej telewizja pokazuje wywiadów z babciami różańcowymi które najmniej w tej sprawie powinny wypowiadać się i z emerytami którzy już nie mogą.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hak Re: Aborcja IP: *.leek1.gr.home.nl 31.03.07, 23:47 Zmuszanie kobiety do porodu który może ją zabić to zbrodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
xulu Re: Aborcja 31.03.07, 23:50 Kobiety do ciazy nikt nie zmusza no chyba ze był to gwałt ,wiec wydaje mi sie ze troszkę jesteś w błędzie... Odpowiedz Link Zgłoś
absit Re: Aborcja 01.04.07, 06:44 Ja nie wyrażam tu własnego zdania na temat aborcji - po prostu nie chcę się nim dzielić na forum ale mam jedna uwagę... czy uważacie, że zakaz aborcji spowoduje, że jej nie będzie? Zabijanie jest zabronione i przez prawo kościelne i swieckie... czy to znaczy, że nie popełnia się morderstw???? Nie wolno kraść - czyż nie ma złodzei wsrod nas? itd...Ustawa nic tu nie zmieni - zawsze decyzję o aborcji lub nie podejmnie kobieta w ciązy - żadna ustawa, zaden zakaz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk A wczoraj obchodziliśmy 2. rocznicę śmierci JP II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 22:17 ... Papież, to była bez wątpienia największa postać współczesnego świata, ale na eutanazji, homoseksualizmie, aborcji, to on się zupełnie nie znał. Ja wiem lepiej ... A może trzeba trochę się wyciszyć i pewne sprawy po prostu przemyśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
xulu Re: A wczoraj obchodziliśmy 2. rocznicę śmierci J 04.04.07, 11:26 co wiesz lepiej??? >>>A może trzeba trochę się wyciszyć i pewne sprawy po prostu przemyśleć.>>> to znaczy??? Odpowiedz Link Zgłoś