Dodaj do ulubionych

Serce Jezusa

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.07, 10:01
Nie wiem jak wy ale ja jestem w szoku.Zawierzył policję sercu
Jezusowemu były I sekretarz pzpr.Kiedyś zawierzał matce komunistce a
teraz kościołowi.Byłem widziałem żenada!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: antykomuch Re: Serce Jezusa IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 15.09.07, 10:10
      Typowa chorągiewa jak zawieje tak się ustawi,więc może dobrze że nie
      są zapraszani do niektórych szkół w Tarnobrzegu aby od małego
      okłamywać ludzi.Kościół oczywiście pewnie ma wytłumaczenie kto z was
      jest bez grzechu niech pierwszy "uderzy pałą", tylko że chorągiewa
      uderzała.
    • Gość: xxx Re: Serce Jezusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.07, 13:27
      A o kim to mowa,kto to taki wiatraczek?
    • xulu Re: Serce Jezusa 17.09.07, 21:28
      Gość portalu: Gość napisał(a):

> Nie wiem jak wy ale ja jestem w szoku.Zawierzył policję sercu
      > Jezusowemu były I sekretarz pzpr.Kiedyś zawierzał matce komunistce a
      > teraz kościołowi.Byłem widziałem żenada!!!

"Gościu" może jednak poprzesz swoja wypowiedz czymś bardziej rzeczywistym, bo
      jak dotąd opieramy sie na domysłach...
      • scapolo Re: Serce Jezusa 17.09.07, 23:22
        A o to chodzi :
        www.tarnobrzeg.pl/php/index.php?action=aktual_item&menu=&id=899&tyt_nagl=2007-09-
        17&nazwa=szczególnie%20ważne&id_kat=4
        • xulu Re: Serce Jezusa 17.09.07, 23:26
          nie wiem co napisać... zapytam ,naprawdę tak było ???

nie wieżę ,POWAŻNIE ?????....o BOŻE....
          • ouimet Re: Serce Jezusa 18.09.07, 05:26
            xulu napisał:

> nie wiem co napisać... zapytam ,naprawdę tak było ???
            >
            > nie wieżę ,POWAŻNIE ?????....o BOŻE....

z twoja "wieza" faktycznie cus nie tak.ale...chce ci sie tak sam do siebie
            pisac?/bruzdzic/i odpowiadac?
            Uszatka nie przeskoczysz...a moze ty praktyki pobierasz dopiero?Ha?
            jezeli potrafisz stac sie szuja na wzor miszcza,to szczerze gratuluje zdolnosciom.
            • xulu Re: Serce Jezusa 18.09.07, 14:16
              widzisz ouimet,szkoda gadać...

napisze ci krótko może zrozumiesz , wierze w Boga a nie w księży.....
          • purpurerose Re: Serce Jezusa 18.09.07, 07:36
            My działacze skupieni w tarnobrzeskiej organizacji ZBOWiD stanowczo
            protestujemy przeciwko fanatycznej klerykalizacji naszego miasta
            przez władze samorządowe. Jednocześnie pragniemy przeprosić
            zachodnią cywilizację za prezydenta Dziubińskiego...
            • purpurerose Re: Serce Jezusa 18.09.07, 07:46
              Art. 25 pkt 2 Konstytucji RP:

"Władze publiczne w Rzeczypospolitej Polskiej zachowują bezstronność
              w sprawach przekonań religijnych, światopoglądowych i
              filozoficznych, zapewniając swobodę ich wyrażania w życiu
              publicznym."

Czy w Tarnobrzegu Konstytucja nieobowiązuje?!
              • Gość: ela Re: Serce Jezusa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.07, 11:47
                a kto ci broni wyrażać jakieś poglądy?. Piszesz tu co chcesz i
                będziesz to robił tak długo, aż nie napiszesz czegoś na naród
                wybrany. Wtedy zostaniesz oskarzony o antysemityzm i upomni sie o
                ciebie Centrum Wiesenthala z USA.
        • Gość: krystyna Re: Serce Jezusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 09:55
          a może ja sobie nie życzę aby ktoś taki w moim imieniu zawierzał
          mnie sercu Jezusa? To jest jakaś paranoja.Urzędnicy państwowi czy
          samorządowi całkowicie podporządkowują innych jedynej słusznej
          wierze!!Chodzę do kościoła i jestem wierząca ale modlę się sama i za
          siebie i za moją rodzinę. A tym facetom ze zdjęć nic do tego, bo są
          dla mnie ZERAMI.
          Pamiętam jak to w zeszłym roku jednego z tych osobników wynoszono na
          czworakach z kościelnej imprezy.Wiadomo jak są przyjmowani
          pracownicy do jednej z miejscowych instytucji!Więc radzę trochę
          uważać z tymi modłami na pokaz, bo czasem może coś takim faryzeuszom
          grzmotnąć nad głowami!
    • Gość: X Re: Serce Jezusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 07:57
      jak sami widzicie dla utrzymania stołka jest sie w stanie zrobić
      wszystko, ale jak widziałem tego pana w mundurku z czasów zomo jak
      powierzał policjantów kosciołowi to aż krew się gotowała.Ciekawy
      jestem czy gdy był sekretarzem to biegał do kościoła jak to teraz
      robi i był w opozycji do pzpr?
      • Gość: Ona Re: Serce Jezusa IP: *.leek1.gr.home.nl 18.09.07, 13:38
        Nad głową ukrzyżowanego Jezusa znajduje tabliczka z napisem INRI.
        Iesus Nazarenus Rex Iude-Jezus Nazarejczyk Król Zydowski.
        • Gość: Jacooos Re: Serce Jezusa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.07, 14:23
          Obrzydliwe, moze niech jeszcze zamiast cos robic z miastam zaczna sie modlic
          o lepsza wode, drogi itp potrzebne spoleczenstwu miasta rzeczy. A moze stanie
          sie cud i obudzimy sie kiedys z pozalatwianymi przez Opatrznosc sprawami. Na
          wymioty mnie bierze ajk widze takie pokazowki.
          • Gość: grzesznik Re: Serce Jezusa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.07, 20:58
            Gratuluje madrosci i roztropnosci. Panowie komendanci, prosze nie przejmowac sie
            pieniaczami. Dzien w ktorym zawierzalismy miasto, byl dniem refleksji i zadumy,
            ale nie wszyscy od razu to rozumieja.
            "Bez Boga ani do proga", to motto naszych dziadow, a my winnismy ta tradycje
            kultywowac, bo to nasze tysiacletnie korzenie. Odnowiciele juz nie raz
            doprowadzili do tragedii narodowej.
            Czlowieku co Ty na tej mszy robiles?, zamiast na kleczkach modlic sie o rozum,
            rozliczales innych. Ludzie maja prawo do bledow, ale chwala im jak potrafia sie
            z bledu wycofac.
            • Gość: Realista Re: Serce Jezusa IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 18.09.07, 21:50
              W części zgadzam się z tobą grzeszniku. Nasi Rodacy to dziwni ludzie. Bardzo
              łatwo ganią, krytykują, pouczają, wydają w swoim chorym przekonaniu jedynie
              słuszne wyroki lecz jak przyjdzie i samym coś zrobić czy ewentualnie dać od
              siebie to rośnie w nich wielkie oburzenie. Przecież jest lepiej widzieć cudze
              pod lasem niż swoje pod nosem i na zasadzie psa ogrodnika samemu nie zjeść i
              drugiemu nie dać. Zgadzam sie i z tymi, którzy podzielają pogląd, iż wierzyć
              należy jedynie w Boga a nie księży, którzy wielu spośród nas swoim nagannym
              przykładem odciągają od wiary. Mój dziadek mawiał, "módl sie nawet w chliwie
              byle sprawiedliwie" i myślę że tego typu pokazowe imprezy jak zawierzenie miasta
              są zbędne i niesmaczne. Jako naród odpowiedzialny za nasze państwo wreszcie
              powinniśmy zacząć pracować nad samym sobą aby nie stawać się narzędziem w rękach
              pseudozbawicieli naszego narodu w postaciach Rydzyka, Kaczyńskiego, Leppera,
              Giertycha i wielu innych, którzy może dobrze mówią tylko co innego robią. Cóż z
              tego że wielu spośród nas chodzi do kościoła jak nic z tego nie wynosi. Gdzież
              te autorytety które faktycznie mogłyby nam wskazać drogę ku lepszemu jutru. Dnia
              21 października znowu staniemy przed sprawdzianem z odpowiedzialności i
              zobaczymy jaką dostaniemy z niego ocenę. Zapewne ponownie zasiądą ci
              pseudozbawcy o czterech twarzach którzy nas zawierzają tylko niestety jak
              przyjdzie co do czego to nie pamiętają. Kto zna historię naszego narodu to wie
              jedno, iż tkwimy w tych samych przywarach od stuleci i ciężko jesteśmy podatni
              na zmiany.Stąd nie dziwą mnie tego typu sytuacje w kościele, parlamencie i na
              innych szczeblach władzy. Nam trzeba pały i zimnej wody to normalnie myślimy i
              się zachowujemy.
              • Gość: grzesznik Re: Serce Jezusa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.07, 22:54
                Dobre przyklady, wzbudzaja pozytywne refleksje. Co by bylo gdyby ich nie bylo?
              • Gość: edek Re: Serce Jezusa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.07, 07:55
                do realisty: wolałbys zbawicieli jak Miller, Mazowiecki Tusk i
                Geremek? Uważasz, że oni robią i mówia to samo?
                • Gość: aztek Re: Serce Jezusa IP: *.csm.pl 19.09.07, 08:13
                  Ale jesteście porąbani w swoich za i przeciw kto może
                  być "nawróconym" koniunkturalnym katolickim fanatykiem. Skandaliczne
                  jest to, że w uwiarygodnieniu tej szopki wzięli udział miejscy
                  decydenci, którzy jako władze publiczne zgodnie z konstytucją maja
                  być neutralne śwatopoglądowe!!! Zacznijcie myśleć, a nie naparzać
                  się czy komuch może leżeć krzyżem w kościele!
                • Gość: barbara Re: Serce Jezusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 10:15
                  Edek nie stawiaj w jednym szeregu Geremka i Mazowieckiego z
                  Millerem!!Bo to już jest spore nadużycie!Poza tym czyżbyś uważał,że
                  te osoby uwiecznione na fotografiach w modlitwach na pokaz, są
                  naszymi zbawicielami???Bo ja mam całkowicie odmienne zdanie i te ich
                  występy uważam za komiczne.Jeśli osoby takiego pokroju mają modlić
                  się o moje zbawienie to zapewne nic dobrego mnie nie czeka.
            • Gość: X Re: Serce Jezusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 07:07
              Ależ zrozumiałym jest błądzić, ale czy nie wydaje się że nawracanie
              tych panów nie jest związane z koniunkturą i nie ma nic wwspólnego z
              wiarą.przecież to oni nieprzypadkiem pieli się w strukturach
              pzpr.Przecież byłoo tylu uczciwych ludzi którzy mając czyste
              sumienie nie decydowali się na "wspaniałą" pracę dla dobra PRL za
              talon na samochód czy inne apanaże.Teraz są wręcz święci i leżą
              krzeżem przed ołtarzem.A czy w tamtych czasach uczestniczyli chocby
              potajemnie w zyciu duchowym.NIE.A moze brali czynny udział
              w "zabieraniu" dzieciom rodziców którzy nie pasowali ówczesnej
              władzy.mam wielki szacunek dla ludzii którzy potrafią zrozumieć
              własne błedy i je naprawić,ale nie mów że ci panowie robią to z
              głębi serca.poprostu zawsze chcą być na wierzchu i dla tego są w
              stanie zrobić wwszystko,bez względu na sumienie czy przekonania.
    • nom73 Re: Serce Jezusa 18.09.07, 23:12
      Gość portalu: Gość napisał(a):

> Nie wiem jak wy ale ja jestem w szoku.

A przypowieść o synu marnotrawnym słyszałeś? :-)
      • Gość: radny Re: Serce Jezusa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.07, 23:57
        Co, uwazasz ze wladza ma byc bez pogladow, lub falszywie mowic, mnie to nie
        interesuje.
        Tarnobrzeg jest katolicki, patriotyczny, prawicowy, to jak ma sie zachopwywac
        wladza? czy normalnie zgodnie ze swoim sumieniem i pogladami, czy ma sie
        wstydzic swoich pogladow, i swoich wyborcow.
        Podziwiam delegacje skladajace zawierzenie, a byli obok wladzy miejskiej
        przedstawiciele sl;uzby zdrowia, nauczyciele, kupcy, przedsiebiorcy, mlodziez,
        rolnicy, przedstawiciele kultury.
        • Gość: Zdumiony głupotą Czy wy czytać nie umiecie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.07, 08:27
          Konstytucja i przestrzeganie prwa to jest coś co temu rządowi i lizusowskim PISowskim władzom nie wychozi .Dotyczy to także Tarnobrzega o czym świadczy ta "intronizacja!!! Jetsem zdumiony wasą głupotą!!! A ty radny przeszedłeś wszelkie granice !!!Nieprawdopodobne !!!!Naucz się poniższego tekstu na pamięć !!!

Art. 25 pkt 2 Konstytucji RP:

"Władze publiczne w Rzeczypospolitej Polskiej zachowują bezstronność
          w sprawach przekonań religijnych, światopoglądowych i
          filozoficznych, zapewniając swobodę ich wyrażania w życiu
          publicznym."

Czy w Tarnobrzegu Konstytucja nieobowiązuje?!
          • Gość: zdumiony glupcami Re: Czy wy czytać nie umiecie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.07, 11:38
            Na pewno obowiazuje pisownia
            • Gość: obiektywny Re: Czy wy czytać nie umiecie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.07, 12:38
              komuszki możecie pocałować janka w ... bo on mimo że człowiek prawicy ustawia
              was jak chce
              • Gość: obserwator Re: Czy wy czytać nie umiecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 14:13
                czy mówimy o tym panu który był wynoszony w zeszłym roku po imprezie
                u Dominikanów?Czyżby nawrócony jakiś?
              • Gość: subiektywny Re: Czy wy czytać nie umiecie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.07, 09:39
                obiektywny napisał ze jan bez sumienia ustawia komuchów , o czym to swiadczy ? o
                iluś tam sumieniach ,moralnościach ,a na koncu "byznesach" tego pana
                ,nieszczescie w tym ze tbg nie ma szczęścia do ludzi tu jest wybór między
                kanałem ,a chlewem - a "ustawianie" komuchów przez pana jd to nic innego jak
                prywata ,ale ciemny lud to kupił.....
                • xulu Re: Czy wy czytać nie umiecie? 22.09.07, 14:58
                  witam serdecznie drodzy Tarnobrzeżanie napisze krótko,,, temat ten bardzo mnie
                  zainteresował i postanowiłem zapytać "Kraju" co o nim sądzą .

TZN.
                  zadalem male pytanko na forum Kraj ,
                  BTW sami zobaczcie :
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=69228560&a=69228560
                  i sami widzicie co "Kraj" o tym sadzi...
                  • Gość: skok Re: Czy wy czytać nie umiecie? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 24.09.07, 11:07
                    A ja jestem ZA i reszta "Kraju" tj. forumowiczów GW mnie nie
                    obchodzi. Mam do tego prawo ?
                    • Gość: katolik Re: Czy wy czytać nie umiecie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.07, 14:40
                      Ja tez jestem za, i dewianci mnie nie interesuja.
                      Pomysl teraz co zrobic aby ludzie byli lepsi, trzeba zaczac od
                      sierbie, ja juz to zrobilem, to wynik pozytywnej refleksji po
                      Intronizacji.
                      Badzmy lepsi, a bedzie Tobie i mnie lepiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka