Gość: Gość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.07, 10:01 Nie wiem jak wy ale ja jestem w szoku.Zawierzył policję sercu Jezusowemu były I sekretarz pzpr.Kiedyś zawierzał matce komunistce a teraz kościołowi.Byłem widziałem żenada!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: antykomuch Re: Serce Jezusa IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 15.09.07, 10:10 Typowa chorągiewa jak zawieje tak się ustawi,więc może dobrze że nie są zapraszani do niektórych szkół w Tarnobrzegu aby od małego okłamywać ludzi.Kościół oczywiście pewnie ma wytłumaczenie kto z was jest bez grzechu niech pierwszy "uderzy pałą", tylko że chorągiewa uderzała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Serce Jezusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.07, 13:27 A o kim to mowa,kto to taki wiatraczek? Odpowiedz Link Zgłoś
xulu Re: Serce Jezusa 17.09.07, 21:28 Gość portalu: Gość napisał(a): > Nie wiem jak wy ale ja jestem w szoku.Zawierzył policję sercu > Jezusowemu były I sekretarz pzpr.Kiedyś zawierzał matce komunistce a > teraz kościołowi.Byłem widziałem żenada!!! "Gościu" może jednak poprzesz swoja wypowiedz czymś bardziej rzeczywistym, bo jak dotąd opieramy sie na domysłach... Odpowiedz Link Zgłoś
scapolo Re: Serce Jezusa 17.09.07, 23:22 A o to chodzi : www.tarnobrzeg.pl/php/index.php?action=aktual_item&menu=&id=899&tyt_nagl=2007-09- 17&nazwa=szczególnie%20ważne&id_kat=4 Odpowiedz Link Zgłoś
xulu Re: Serce Jezusa 17.09.07, 23:26 nie wiem co napisać... zapytam ,naprawdę tak było ??? nie wieżę ,POWAŻNIE ?????....o BOŻE.... Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: Serce Jezusa 18.09.07, 05:26 xulu napisał: > nie wiem co napisać... zapytam ,naprawdę tak było ??? > > nie wieżę ,POWAŻNIE ?????....o BOŻE.... z twoja "wieza" faktycznie cus nie tak.ale...chce ci sie tak sam do siebie pisac?/bruzdzic/i odpowiadac? Uszatka nie przeskoczysz...a moze ty praktyki pobierasz dopiero?Ha? jezeli potrafisz stac sie szuja na wzor miszcza,to szczerze gratuluje zdolnosciom. Odpowiedz Link Zgłoś
xulu Re: Serce Jezusa 18.09.07, 14:16 widzisz ouimet,szkoda gadać... napisze ci krótko może zrozumiesz , wierze w Boga a nie w księży..... Odpowiedz Link Zgłoś
purpurerose Re: Serce Jezusa 18.09.07, 07:36 My działacze skupieni w tarnobrzeskiej organizacji ZBOWiD stanowczo protestujemy przeciwko fanatycznej klerykalizacji naszego miasta przez władze samorządowe. Jednocześnie pragniemy przeprosić zachodnią cywilizację za prezydenta Dziubińskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
purpurerose Re: Serce Jezusa 18.09.07, 07:46 Art. 25 pkt 2 Konstytucji RP: "Władze publiczne w Rzeczypospolitej Polskiej zachowują bezstronność w sprawach przekonań religijnych, światopoglądowych i filozoficznych, zapewniając swobodę ich wyrażania w życiu publicznym." Czy w Tarnobrzegu Konstytucja nieobowiązuje?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Serce Jezusa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.07, 11:47 a kto ci broni wyrażać jakieś poglądy?. Piszesz tu co chcesz i będziesz to robił tak długo, aż nie napiszesz czegoś na naród wybrany. Wtedy zostaniesz oskarzony o antysemityzm i upomni sie o ciebie Centrum Wiesenthala z USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystyna Re: Serce Jezusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 09:55 a może ja sobie nie życzę aby ktoś taki w moim imieniu zawierzał mnie sercu Jezusa? To jest jakaś paranoja.Urzędnicy państwowi czy samorządowi całkowicie podporządkowują innych jedynej słusznej wierze!!Chodzę do kościoła i jestem wierząca ale modlę się sama i za siebie i za moją rodzinę. A tym facetom ze zdjęć nic do tego, bo są dla mnie ZERAMI. Pamiętam jak to w zeszłym roku jednego z tych osobników wynoszono na czworakach z kościelnej imprezy.Wiadomo jak są przyjmowani pracownicy do jednej z miejscowych instytucji!Więc radzę trochę uważać z tymi modłami na pokaz, bo czasem może coś takim faryzeuszom grzmotnąć nad głowami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Serce Jezusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 07:57 jak sami widzicie dla utrzymania stołka jest sie w stanie zrobić wszystko, ale jak widziałem tego pana w mundurku z czasów zomo jak powierzał policjantów kosciołowi to aż krew się gotowała.Ciekawy jestem czy gdy był sekretarzem to biegał do kościoła jak to teraz robi i był w opozycji do pzpr? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona Re: Serce Jezusa IP: *.leek1.gr.home.nl 18.09.07, 13:38 Nad głową ukrzyżowanego Jezusa znajduje tabliczka z napisem INRI. Iesus Nazarenus Rex Iude-Jezus Nazarejczyk Król Zydowski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacooos Re: Serce Jezusa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.07, 14:23 Obrzydliwe, moze niech jeszcze zamiast cos robic z miastam zaczna sie modlic o lepsza wode, drogi itp potrzebne spoleczenstwu miasta rzeczy. A moze stanie sie cud i obudzimy sie kiedys z pozalatwianymi przez Opatrznosc sprawami. Na wymioty mnie bierze ajk widze takie pokazowki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesznik Re: Serce Jezusa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.07, 20:58 Gratuluje madrosci i roztropnosci. Panowie komendanci, prosze nie przejmowac sie pieniaczami. Dzien w ktorym zawierzalismy miasto, byl dniem refleksji i zadumy, ale nie wszyscy od razu to rozumieja. "Bez Boga ani do proga", to motto naszych dziadow, a my winnismy ta tradycje kultywowac, bo to nasze tysiacletnie korzenie. Odnowiciele juz nie raz doprowadzili do tragedii narodowej. Czlowieku co Ty na tej mszy robiles?, zamiast na kleczkach modlic sie o rozum, rozliczales innych. Ludzie maja prawo do bledow, ale chwala im jak potrafia sie z bledu wycofac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Re: Serce Jezusa IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 18.09.07, 21:50 W części zgadzam się z tobą grzeszniku. Nasi Rodacy to dziwni ludzie. Bardzo łatwo ganią, krytykują, pouczają, wydają w swoim chorym przekonaniu jedynie słuszne wyroki lecz jak przyjdzie i samym coś zrobić czy ewentualnie dać od siebie to rośnie w nich wielkie oburzenie. Przecież jest lepiej widzieć cudze pod lasem niż swoje pod nosem i na zasadzie psa ogrodnika samemu nie zjeść i drugiemu nie dać. Zgadzam sie i z tymi, którzy podzielają pogląd, iż wierzyć należy jedynie w Boga a nie księży, którzy wielu spośród nas swoim nagannym przykładem odciągają od wiary. Mój dziadek mawiał, "módl sie nawet w chliwie byle sprawiedliwie" i myślę że tego typu pokazowe imprezy jak zawierzenie miasta są zbędne i niesmaczne. Jako naród odpowiedzialny za nasze państwo wreszcie powinniśmy zacząć pracować nad samym sobą aby nie stawać się narzędziem w rękach pseudozbawicieli naszego narodu w postaciach Rydzyka, Kaczyńskiego, Leppera, Giertycha i wielu innych, którzy może dobrze mówią tylko co innego robią. Cóż z tego że wielu spośród nas chodzi do kościoła jak nic z tego nie wynosi. Gdzież te autorytety które faktycznie mogłyby nam wskazać drogę ku lepszemu jutru. Dnia 21 października znowu staniemy przed sprawdzianem z odpowiedzialności i zobaczymy jaką dostaniemy z niego ocenę. Zapewne ponownie zasiądą ci pseudozbawcy o czterech twarzach którzy nas zawierzają tylko niestety jak przyjdzie co do czego to nie pamiętają. Kto zna historię naszego narodu to wie jedno, iż tkwimy w tych samych przywarach od stuleci i ciężko jesteśmy podatni na zmiany.Stąd nie dziwą mnie tego typu sytuacje w kościele, parlamencie i na innych szczeblach władzy. Nam trzeba pały i zimnej wody to normalnie myślimy i się zachowujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesznik Re: Serce Jezusa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.07, 22:54 Dobre przyklady, wzbudzaja pozytywne refleksje. Co by bylo gdyby ich nie bylo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Serce Jezusa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.07, 07:55 do realisty: wolałbys zbawicieli jak Miller, Mazowiecki Tusk i Geremek? Uważasz, że oni robią i mówia to samo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aztek Re: Serce Jezusa IP: *.csm.pl 19.09.07, 08:13 Ale jesteście porąbani w swoich za i przeciw kto może być "nawróconym" koniunkturalnym katolickim fanatykiem. Skandaliczne jest to, że w uwiarygodnieniu tej szopki wzięli udział miejscy decydenci, którzy jako władze publiczne zgodnie z konstytucją maja być neutralne śwatopoglądowe!!! Zacznijcie myśleć, a nie naparzać się czy komuch może leżeć krzyżem w kościele! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbara Re: Serce Jezusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 10:15 Edek nie stawiaj w jednym szeregu Geremka i Mazowieckiego z Millerem!!Bo to już jest spore nadużycie!Poza tym czyżbyś uważał,że te osoby uwiecznione na fotografiach w modlitwach na pokaz, są naszymi zbawicielami???Bo ja mam całkowicie odmienne zdanie i te ich występy uważam za komiczne.Jeśli osoby takiego pokroju mają modlić się o moje zbawienie to zapewne nic dobrego mnie nie czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Serce Jezusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 07:07 Ależ zrozumiałym jest błądzić, ale czy nie wydaje się że nawracanie tych panów nie jest związane z koniunkturą i nie ma nic wwspólnego z wiarą.przecież to oni nieprzypadkiem pieli się w strukturach pzpr.Przecież byłoo tylu uczciwych ludzi którzy mając czyste sumienie nie decydowali się na "wspaniałą" pracę dla dobra PRL za talon na samochód czy inne apanaże.Teraz są wręcz święci i leżą krzeżem przed ołtarzem.A czy w tamtych czasach uczestniczyli chocby potajemnie w zyciu duchowym.NIE.A moze brali czynny udział w "zabieraniu" dzieciom rodziców którzy nie pasowali ówczesnej władzy.mam wielki szacunek dla ludzii którzy potrafią zrozumieć własne błedy i je naprawić,ale nie mów że ci panowie robią to z głębi serca.poprostu zawsze chcą być na wierzchu i dla tego są w stanie zrobić wwszystko,bez względu na sumienie czy przekonania. Odpowiedz Link Zgłoś
nom73 Re: Serce Jezusa 18.09.07, 23:12 Gość portalu: Gość napisał(a): > Nie wiem jak wy ale ja jestem w szoku. A przypowieść o synu marnotrawnym słyszałeś? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radny Re: Serce Jezusa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.07, 23:57 Co, uwazasz ze wladza ma byc bez pogladow, lub falszywie mowic, mnie to nie interesuje. Tarnobrzeg jest katolicki, patriotyczny, prawicowy, to jak ma sie zachopwywac wladza? czy normalnie zgodnie ze swoim sumieniem i pogladami, czy ma sie wstydzic swoich pogladow, i swoich wyborcow. Podziwiam delegacje skladajace zawierzenie, a byli obok wladzy miejskiej przedstawiciele sl;uzby zdrowia, nauczyciele, kupcy, przedsiebiorcy, mlodziez, rolnicy, przedstawiciele kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdumiony głupotą Czy wy czytać nie umiecie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.07, 08:27 Konstytucja i przestrzeganie prwa to jest coś co temu rządowi i lizusowskim PISowskim władzom nie wychozi .Dotyczy to także Tarnobrzega o czym świadczy ta "intronizacja!!! Jetsem zdumiony wasą głupotą!!! A ty radny przeszedłeś wszelkie granice !!!Nieprawdopodobne !!!!Naucz się poniższego tekstu na pamięć !!! Art. 25 pkt 2 Konstytucji RP: "Władze publiczne w Rzeczypospolitej Polskiej zachowują bezstronność w sprawach przekonań religijnych, światopoglądowych i filozoficznych, zapewniając swobodę ich wyrażania w życiu publicznym." Czy w Tarnobrzegu Konstytucja nieobowiązuje?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdumiony glupcami Re: Czy wy czytać nie umiecie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.07, 11:38 Na pewno obowiazuje pisownia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny Re: Czy wy czytać nie umiecie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.07, 12:38 komuszki możecie pocałować janka w ... bo on mimo że człowiek prawicy ustawia was jak chce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Czy wy czytać nie umiecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 14:13 czy mówimy o tym panu który był wynoszony w zeszłym roku po imprezie u Dominikanów?Czyżby nawrócony jakiś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: subiektywny Re: Czy wy czytać nie umiecie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.07, 09:39 obiektywny napisał ze jan bez sumienia ustawia komuchów , o czym to swiadczy ? o iluś tam sumieniach ,moralnościach ,a na koncu "byznesach" tego pana ,nieszczescie w tym ze tbg nie ma szczęścia do ludzi tu jest wybór między kanałem ,a chlewem - a "ustawianie" komuchów przez pana jd to nic innego jak prywata ,ale ciemny lud to kupił..... Odpowiedz Link Zgłoś
xulu Re: Czy wy czytać nie umiecie? 22.09.07, 14:58 witam serdecznie drodzy Tarnobrzeżanie napisze krótko,,, temat ten bardzo mnie zainteresował i postanowiłem zapytać "Kraju" co o nim sądzą . TZN. zadalem male pytanko na forum Kraj , BTW sami zobaczcie : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=69228560&a=69228560 i sami widzicie co "Kraj" o tym sadzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skok Re: Czy wy czytać nie umiecie? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 24.09.07, 11:07 A ja jestem ZA i reszta "Kraju" tj. forumowiczów GW mnie nie obchodzi. Mam do tego prawo ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katolik Re: Czy wy czytać nie umiecie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.07, 14:40 Ja tez jestem za, i dewianci mnie nie interesuja. Pomysl teraz co zrobic aby ludzie byli lepsi, trzeba zaczac od sierbie, ja juz to zrobilem, to wynik pozytywnej refleksji po Intronizacji. Badzmy lepsi, a bedzie Tobie i mnie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś