Gość: artur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.08, 10:56 wiadomosci.onet.pl/1707589,11,item.html co o tym sądzicie? drodzy forumowicze bo ja bym jaja pourywał Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: egon Re: ksieża IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.08, 11:16 czemu uogólniać? brawa dla Dominikanów za właściwą postawę w tym przypadku, szkoda jednak, że ze sprawą poszli do Wyborczej, która wykorzystuje to instrumentalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marysia sierotka Re: ksieża IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.08, 12:31 Dominikanie od lat sa finansowani, również ich wydawnictwa np. W drodze, przez fundacje batorego, czyli biora forse od Sorosa. Musza sie zatem od czasu do czasu odwdzięczyć i dlatego chodza do prasy gadzinowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parafianka Re: ksieża IP: 80.249.6.* 10.03.08, 13:19 Nie wiem skad są finansowani Dominikanie. Ale chwala im za to co robia i Bogu dzieki ze są w Tarnobrzegu. Bo inaczej nie bylo by gdzie chodzic do kościola...wczoraj a Skarbonie św. Antoniego - 1800zl ponad zlotych - bez zebrania, proszenia nagabywania, chodzenia z zeszytami po ludziach i zapisywania. a na Dzikowie - uchowaj Boze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xanonim Re: ksieża Dzikow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.08, 16:21 Dokładnie ! na poczatku pedofil napalony na ministrantow a teraz dziadek napalony na kase....uffff i nie dziwmy się że tylu ateistów. Kościoł sam siebie niszczy a to jest początek końca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niewierzący Re: ksieża Dzikow IP: *.inowroclaw.mm.pl 10.03.08, 16:56 Do niedawna nie wolno było mówić o takich sprawach. To środowisko było nietykalne jak elity, politycy, prezydenci miast(Poznań)itp. Wychodzi szydło z wora z którego należy wyciągnąć wnioski: żadnych immunitetów, karać i nagłaśniać by nikt, nie tylko dzieci, nie cierpiał przez wszelkich zboczeńców, cwaniaczków nadużywających władzy na każdym kroku. Rzeczywiście kościół sam się "zawinie". Coraz mniej naiwnych wierzących w księży. Coraz więcej ludzi patrzących realnie na świat i otoczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
bart0sh Re: ksieża 11.03.08, 19:03 szkoda, że musiała się tym zająć gazeta, bo księża nie chcieli się wewnętrznie oczyścić z szumowin. -- wyposażenie łazienek, łazienki Odpowiedz Link Zgłoś
purpurerose Re: ksieża 11.03.08, 11:51 Co chcecie, sami jesteście sobie winni. Zwracam się teraz do katolików. Przez wieki pozwalaliście aby kler sprawował nad Wami rząd dusz bo niby jest bliżej boga, w którego wierzycie. Daliście im władzę absolutną, czyniąc grupą uprzywilejowaną. Historia i natura ludzka nie dają się jednak nigdy oszukać, władza absolutna deprawuje i nie ma większego znaczenia czy jest to kler czy cywil. I nagle od jakiś 20 lat na całym świecie katolicy zaczynają przeglądać na oczy... Robią to jednak nieśmiało, bojaźliwie i wycofują sie z podkulonym ogonem kiedy biskup tupnie nogą. Stąd zabawa we władzę trwa dalej. Mnie osobiści rzuciło na glebę stwierdzenie, że wyjaśnieniem sprawy domniemanej pedofili w Szczecinie zajął się... sąd biskupi! To jest jakiś obłęd, nie policja, prokuratura a sąd biskupi! Wynika z tego jasno, że wbrew konstytucji w Polsce działają sądy powszechne, wojskowe i... biskupie, wyłączone spod jakielkowiek jurysdykcji państwa. Czy trzeba jeszcze wspominać, że cały ten cyrk biskupi popełnił przestępstwo z kodeksu karnego, mówiące, że kto wie o przestępstwie i nie ujawnia tego faktu organom ścigania podlega karze... W całej tej historii padło równiez niezwykle - dla istoty zrozumienia funkcjonowania kleru - stwierdzenie. Ten sługa boży jak wyraził się arcybiskup był niezwykle cenionym i sprawnym organizatorem... I to jest klucz. Znaczy to nie mnie ni więcej, że był sprawną maszynką do robienia kasy. Podobnie rzecz ma się z klechą na Dzikowie. Można robić najgorsze podłości i nie godziwości tego świata pod płaszczem religii i jesli jest się dobrą maszynką do robienia kasy, włos takiej personie z głowy nie spadnie. Jednym słowem: "kasa misiu..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katolik Re: ksieża IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.08, 22:13 Szkoda dla Ciebie czasu, nie bede polemizowal, ale zastanow sie i pozwol zyc innym i sam zyj. Kosciol to historia Polski i daj szacunek, bo ja jestem z tego kosciola. Ja Cie nie opluwam, czekam na rewanz, jesli masz jakas klase. Co Cie tak boli, czyzby wyrzut sumienia?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: ksieża IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.08, 10:02 katolik ty jestes niezle walniety-Co chcecie, sami jesteście sobie winni. Zwracam się teraz do katolików. Przez wieki pozwalaliście aby kler sprawował nad Wami rząd dusz bo niby jest bliżej boga, w którego wierzycie. Daliście im władzę absolutną, czyniąc grupą uprzywilejowaną. Historia i natura ludzka nie dają się jednak nigdy oszukać, władza absolutna deprawuje i nie ma większego znaczenia czy jest to kler czy cywil. I nagle od jakiś 20 lat na całym świecie katolicy zaczynają przeglądać na oczy... Robią to jednak nieśmiało, bojaźliwie i wycofują sie z podkulonym ogonem kiedy biskup tupnie nogą. Stąd zabawa we władzę trwa dalej. Mnie osobiści rzuciło na glebę stwierdzenie, że wyjaśnieniem sprawy domniemanej pedofili w Szczecinie zajął się... sąd biskupi! To jest jakiś obłęd, nie policja, prokuratura a sąd biskupi! Wynika z tego jasno, że wbrew konstytucji w Polsce działają sądy powszechne, wojskowe i... biskupie, wyłączone spod jakielkowiek jurysdykcji państwa. Czy trzeba jeszcze wspominać, że cały ten cyrk biskupi popełnił przestępstwo z kodeksu karnego, mówiące, że kto wie o przestępstwie i nie ujawnia tego faktu organom ścigania podlega karze... W całej tej historii padło równiez niezwykle - dla istoty zrozumienia funkcjonowania kleru - stwierdzenie. Ten sługa boży jak wyraził się arcybiskup był niezwykle cenionym i sprawnym organizatorem... I to jest klucz. Znaczy to nie mnie ni więcej, że był sprawną maszynką do robienia kasy. Podobnie rzecz ma się z klechą na Dzikowie. Można robić najgorsze podłości i nie godziwości tego świata pod płaszczem religii i jesli jest się dobrą maszynką do robienia kasy, włos takiej personie z głowy nie spadnie. Jednym słowem: "kasa misiu kasa' z czym sie nie zgadzasz idioto ?przeciez to czysta prwda ty ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ani Re: ksieża IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 13.03.08, 12:25 Kto Ty jesteś Ania? Tylko walnięta czy może gorzej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maks.pejn Re: ksieża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.08, 13:27 czemu kogoś kto pisze prawdę {może nawet niewygodną dla Ciebie} posądzasz o choroby psychiczne? czy dobre jest tylko to co, rzekomo polskie i katolickie? a każdy kto uważa inaczej jest z miejsca wariatem? Odpowiedz Link Zgłoś