Dodaj do ulubionych

Niesiołowski w Tbg

03.06.08, 16:15
Dziś w Tbg gości "wielki" marszałek niejaki Niesiołowski. Kiedyś udawał
przeciwnika komuny a w rzeczywistości po pierwszej wpadce poszedł na
współpracę z SB i donosił na kolegów, w tym nawet na swoją narzeczoną. Teraz
jest "dyżurnym" szczekaczem w WSI24 na braci Kaczyńskich z zemsty bo nie
chcieli przyjąć kapusia do PC.
Obserwuj wątek
    • lechowski51 Re: Niesiołowski w Tbg 03.06.08, 16:26
      Mozesz podac zrodlo Twoich informacji o Niesiolowskim?
      • jk475 Re: Niesiołowski w Tbg 04.06.08, 04:34
        www.polskiejutro.com/art.php?p=10087
    • Gość: Majkel Re: Niesiołowski w Tbg IP: 83.1.120.* 03.06.08, 17:09
      będzie wykład o motylach i innym robactwie?
    • Gość: aa Re: Niesiołowski w Tbg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 18:27
      wiadomosci.onet.pl/1761012,11,prawo_karze_za_wirtualne_bluzgi,item.html
    • Gość: gosc Re: Niesiołowski w Tbg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.08, 18:51
      Nie cierpię Niesiołowskiego jako polityka ale nie odbiera mi to rozumu.Kapusiem nie był.Polecam artykuł w Rzepie z dn.31 maja b.r. pod tytułem "Kto jest Leopoldem".Autorzy artykułu sa pracownikami IPN o których Niesiołowski nie ma - według mojej oceny- najlepszego zdania a mimo to potrafili wyzbyc się uprzedzeń i napisac merytorycznie bardzo dobry artykuł wskazujacy skąd wzieły sie takie opinie jak Twoja.
    • Gość: gość do jk475 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 19:22
      Kopię Twoich plugawych oszczerstw wysłałem do sekretariatu Sejmu.
      Zidentyfikowanie kto kryje sie za nickiem "jk475" to banalnie proste. Obrażanie marszałka sejmu jest ścigane z urzędu, jakbyś nie wiedział.
      • Gość: niestrasz Re: do jk475 IP: 83.1.115.* 03.06.08, 20:09
        > Kopię Twoich plugawych oszczerstw wysłałem do sekretariatu Sejmu.
        > Zidentyfikowanie kto kryje sie za nickiem "jk475" to banalnie proste. Obrażani
        > e marszałka sejmu jest ścigane z urzędu, jakbyś nie wiedział.

Ale wciskasz kity. Nie strasz, nie strasz, bo się z......
        • Gość: dzt Re: do jk475 IP: 80.48.126.* 03.06.08, 22:09
          Tutaj można to zgłosić:
          orka.sejm.gov.pl/ListydoS6.nsf/KS1?OpenForm
          • Gość: janina Re: do jk475 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.08, 22:37
            Oczywiscie, ten facet ma zemste na twarzy. Zieje ogniem jak pies.
            Jak mowi to az sapie ze zlosci.
            Pamiertam go wiele lat temu, mowil dokladnie odwrotnie.
    • Gość: eveston Re: Niesiołowski w Tbg IP: 80.54.16.* 03.06.08, 22:39
      człowieku który założyłeś ten post, to że jesteś ( jak dobitnie widać)
      zwolennikiem PiSu nie obliguje cię do tego aby rzucać kłamliwymi oszczerstwami
      na Marszałka Sejmu. Kopie twoich oszczerstw w Jego kierunku wysyłam do
      stosownych organów. Chciałbym aby cię złapali i wj.... ci porządną kare a może
      wtedy przestaniesz się aż tak napinać. Jak już kogoś krytykujesz to staraj się
      to robić zgodnie z prawdą!!!
      • lechowski51 Re: Niesiołowski w Tbg 03.06.08, 22:45
        Niesiolowski jest pelnym nienawisci kabotynem ale nie jest dla mnie
        kapusiem.Bede go zwalczal ze wszystkich sil jako przeciwnika politycznego ale
        nie bede nim gardzil jak Bonim,Walesa,Jaskiernia i innymi
        • Gość: bratTeofil Re: Niesiołowski w Tbg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 23:50
          uwaga!!! lechowski idzie na wojne! bojta sie bonie, walesy i
          jaskiernie
      • jk475 Re: Niesiołowski w Tbg 04.06.08, 04:36
        Przeczytaj sobie np tu: www.polskiejutro.com/art.php?p=10087, ośle.
      • jk475 Re: Niesiołowski w Tbg 04.06.08, 04:40
        To jest fragment z: www.polskiejutro.com/art.php?p=10087
        "Od chojraka do sypaka...
        Przyjaciół byłego wojownika zmartwi zapewne informacja, że nie jest to pierwsza
        wolta, którą w swojej politycznej karierze wykonał Niesiołowski. Bowiem zdradził
        on swoje wartości i przyjaciół już po raz drugi. Pierwszy raz stało się to tuz
        po jego aresztowaniu za przynależność do grupy „Ruch” 19 czerwca 1970 roku. Już
        pierwszego dnia śledztwa, podczas pierwszego przesłuchania przez por. Dariusza
        Borowczyka z KM MO w Łodzi (Nr sprawy II 3 Ds. 25/ 70, tom VI), Niesiołowski
        załamał się i ze strachu zaczął sypać swoich towarzyszy! On, mężczyzna, jeden z
        przywódców, choć paru innym – jak mówią protokoły śledztwa – wystarczyło
        charakteru, żeby przestrzegać umowy milczenia. Sypał więc przyjaciół, braci
        Andrzeja i Benedykta Czumów, brata Marka (21 czerwca), sypał swoją narzeczoną
        Elżbietę Nagrodzką (29 czerwca), która właśnie z tego powodu zerwała ich
        związek. Opowiadał, kto się kryje za pseudonimami, jakie role pełni, broniąc
        równocześnie swojej skóry („nie było przywódców”, „sam nie bywałem na żadnych
        zebraniach ani nie pisałem do „Biuletynu”). Jeszcze w swojej książce z 1989
        roku, a więc sprzed początków politycznej kariery, „Wysoki brzeg”, zwierzał się
        szczerze zmartwiony: „... Musiałem się zdecydować – albo zaprzeczać wszystkiemu
        i odmówić zeznań, albo zeznawać wykrętnie. Nie miałem ani odwagi ani siły
        odmówić zeznań i to był błąd największy. Potem nie rozumiałem dlaczego. Nic mnie
        właściwie nie usprawiedliwiało, poza strachem...” Właśnie. Bo Andrzej Czuma,
        prawdziwy heros „Ruchu” i paru innych, miał tę odwagę. Także jego narzeczona
        zaczęła zeznawać już po Wojciechu Mantaju (pierwsze zeznanie 22.VI), Marku
        Niesiołowskim (25.VI) i Benedykcie Czumie (28.VI), dopiero kiedy pokazano jej
        protokół z obciążającymi ją informacjami Niesiołowskiego."
        • sldtbg Re: Niesiołowski w Tbg 04.06.08, 07:17
          No ładne cacko. Zawsze mi wyglądał na niezrównoważonego, ale żeby aż tak to nie
          sądziliśmy. Może przestaną tu mędzić POpaprańcy o wielkich zaletach PO, że o
          Grzegorku łapowniku nie wspomnimy.
          • po_fuj Re: Niesiołowski w Tbg 04.06.08, 19:00
            Komuchy do budy, przestańcie zatruwać powietrze.
            • Gość: senhor Re: Niesiołowski w Tbg IP: 80.51.159.* 05.06.08, 12:45
              czytam te wasze wypociny i juz nie wiem czy tylko się śmiać , bać ,czy pakować -
              zajmujecie się "robakomaniakiem" , być może i wariatem , ale takim który za
              swoje ideały garował i to długo , IPN na niego nie ma nic ,a te wypociny,
              pseudofakty nie maja potwierdzenia nigdzie indziej tylko w tej gazetce , agitce
              - wiem co piszę bo mogę grzebać w IPN bo mam status pokrzywdzonego , a
              jakbyście tak pogrzebali w teczkach dziubka , wójtowicza , i frontmena lubasa -
              TO Są KWIATKI np - gdzie pracował jaś prezydent do 89 roku i co robił ? ,kim
              był lubas za młodu? - RZYGAC MI SIE CHCE NA TEN FARYZEIZM !!!! na koniec może i
              Niesiołowski jest wariatem ,ale wyciągającym wnioski , tzn on wie ze
              społeczeństwo sie nie zmieni ,a co na to kurscy kaczyńscy itp? chcą zmeinic
              społeczeństwo - już był taki jeden nazywał się gomółka i w 1970 roku stwierdził
              że " ... klasa robotnicza podniosła swą dłoń na partię - więc trzeba tą dłoń
              odrąbać.." za mało wiecie o tamtych czasach - więc podchodżcie do tego spokojnie
              i bez emocji jak ten 475 czy coś - poszedłby w 82 cz 83 na dołek dostał 100 pał
              na pięty i zimna wodę plus pchły i by sie zesrał i podpisałby że jest czyngis
              chanem .... tyle w temacie
        • Gość: oszolom Re: Niesiołowski w Tbg IP: 66.230.230.* 04.06.08, 09:25
          Tak trzymaj jk475, nie boj sie POpaprancow, ich los jest przesadzony
          • lechowski51 Re: Niesiołowski w Tbg 04.06.08, 11:30
            Obserwowalem kariere polityczna Niesiolowskiego i bylo w niej wiele
            niezrozumialych dla mnie zakretow.Gdy w Gazecie Wybiorczej zaczal pisac ,pelne
            nienawisci i pogardy ,artykuly o ludziach dopominajacych sie o dekomunizacje i
            otwarcie ubeckich archiwow i gdy wraz z Michnikiem zacnych ludzi obrzucal mianem
            oszolomow-zrozumialem,ze on nie zwariowal ale ma w tym osobisty interes.Byc moze
            bal sie prawdy ukrytej w archiwach IPN??
        • po_fuj Re: Niesiołowski w Tbg 04.06.08, 18:58
          Dzięki za link do wartościowej strony. Są jeszcze w Polsce ludzie, których nie
          zadowala oglądanie WSI24, czytania GeWu, Der Dziennika i Obłudnika Powszechnego,
          czyli organów założonych przez ogólnie mówiąc "rozwiedkę". Jest jeszcze jakaś
          nadzieja, że porządni ludzie nie wymarli.
    • Gość: ciekawy Re: Niesiołowski w Tbg IP: 83.1.113.* 04.06.08, 13:16
      Niesiołowski jest tu przeważnie obrzucany błotem albo straszy się tego co
      odważył się napisać a właściwie zacytować prawdę o miłościwie nam panującym
      wicemarszałku Sejmu. Ja mam proste pytanie. Kto był na spotkaniu, ile było ludzi
      i co on tam gadał? Jak zwykle bredził i pluł na Kaczyńskich, czy też był normalny?
      • Gość: ja Re: Niesiołowski w Tbg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 19:11
        nie pluł na Kaczyńskich,pewwnie jesteś tym zawiedzony,wyklad miał o
        budowie gospodarki i demokracji w Polsce w perspektywie od okresu
        miedzywojennego do dzis ,mało polityki a aula była pełna.
        • Gość: aula Re: Niesiołowski w Tbg IP: *.ovh.net 04.06.08, 20:22
          a co on sie na tym zna? Aula była pełna bo wszyscy chcieli go zobaczyć z bliska.
          Czasem ogrody zoologiczne tez sa pelne
          • Gość: gośc Re: Niesiołowski w Tbg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 22:04
            Zdumiewajace, jak wielu tu piszacym szkoda, że komuna upadła. Zrozumiałe że z zapałem opluwają ludzi którzy do tego doprowadzili. A jak powołuja sie na archiwa esbeckie, a jak osądzają kto jest prawdziwym patriotą a kto nie. Jak ze znawstwem cytują milicyjne protokoły przesłuchań. Wszystko im się w Polsce teraz nie podoba.

Ale słuchajcie głąby: prl nie wróci! Żebyście wylali tony pomyj nie wróci i już.
            • lechowski51 Re: Niesiołowski w Tbg 04.06.08, 23:45
              Piszesz jezykiem Niesiolowskiego!Mam za`soba ubeckie aresztowania,rewizje i
              zmartwienia za co kupic dzieciom na sniadanie w stanie wojennym.Po to walczylem
              o wolnosc aby mozna bylo mowic prawde,by zyc w prawdzie.Z wieloma kolegami z
              podziemia rozeszly sie nam drogi.Oni jak Michnik chcieli dalej spiewac
              Miedzynarodowke,ja-Rote.Wielu z nich jak Walesa czy Boni zostalo
              kapusiami.Moglbym Ci zacytowac z moich dokumentow z IPN-u,jak dokladnie
              opisywali ubekom nasze spotkania,akcje itd.Powiesz jak Michnik ze "biegam z
              nozem w zebach" ze jestem "oszolomem".Tu watpiacych w czyste intencje
              Niesiolowskiego nazywasz glabami.Dopominasz sie o nieopluwanie gdy tymczasem
              mowiesz jezykiem pogardy i nienawisci jak Twoj "mistrz" Niesiolowski....smutne
              • Gość: dino Re: Niesiołowski w Tbg IP: 83.1.113.* 05.06.08, 00:13
                Całkiem poważnie doceniam twoja walkę o wolna Polskę. Naprawdę. Ale Niesiołowski
                za ten sam cel przesiedział w więzieniach PRL pięć lat! Więc o czym my człowieku
                mówimy...
                • lechowski51 Re: Niesiołowski w Tbg 05.06.08, 09:34
                  Mowimy o prawdzie!Nic nie upowaznia Niesiolowskiego do klamstw,pomowien i
                  bezpodstawnych oskarzen w stosunku do jego politycznych oponentow.Nie zgadzam
                  sie z nim w ocenie przeszlosci czy jego obecnych wyborow politycznych ale nie
                  nazywam go jak on innych szmaciarzami,spadkobiercami Stalina itd.Siedzenie w
                  wiezieniu nie uprawnia do tego aby byc poza krytyka
              • Gość: gośc lechowski51 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.08, 09:27
                lechowski51 napisał: Mam za`soba ubeckie aresztowania,rewizje ...Po to walczylem o wolnosc aby mozna bylo mowic prawde,by zyc w prawdzie

To co dla Ciebie jest prawdą niekoniecznie jest prawdą dla innych. W Polsce żyje z 10 milionów ludzi którzy doskonale pamiętają lata 70-te i 80-te. I Ty i oni maja prawo do własnego osądu zarówno przeszłości jak i roli którą odegrali ci czy tamci.

Ale zupełnie czym innym jest ogłaszanie, że były Prezydent Polski czy Marszałek Sejmu to "kapuś" i legitymizacją dla tego twierdzenia ma być to, że byłeś przesłuchany przez sb 20 lat temu i do dziś wierzysz ślepo w esbeckie teczki. Jeżeli Ci to pasuje to ok, można z tym żyć, choć ja doradzam wizytę u psychiatry.
                • Gość: aa Re: lechowski51 IP: 83.1.113.* 05.06.08, 10:39
                  Ty możesz wierzyć nawet w zielone ludziki gościu. Przyznasz jednak, że wsypanie
                  swojej narzeczonej to już jednak gruba przesada. Można się załamać w śledztwie i
                  zacząć sypać, ale niech nie udaje, że jest teraz nieskazitelnie czysty.
                • lechowski51 Re: lechowski51 05.06.08, 12:29
                  To ze ktos byl kapusiem to nie kwestia "oglaszania" a faktow.Michnik do
                  psychiatry wysylal wszystkich ktorzy jak on nie uznawali Kiszczaka za "czlowieka
                  honoru".Wysylal rowniez tych ktorzy chcieli otwarcia teczek w IPN.On posiadl
                  prawde bo wraz z dwowa zaufanymi profesorami w 1989 buszowal bezprawnie w
                  tajnych aktach bezpieki.Ja mam ta "watpliwa" przyjemnosc ze te akta na swoj
                  temat zobaczylem.Ty tylko zapewne insynuujesz ze ubecy tworzyli sobie na moj
                  temat i innych falszywe papiery.Otoz!Chce Cie zmartwic-tam sa fakty o tym co
                  dzialo sie w naszym srodowisku,sa potwierdzenia ze wielu z nas wytrwalo i nie
                  dalo sie zlamac a sa tez dowody na to ze wielu moich "przyjaciol" okazalo sie
                  kanaliami.To nie kwestia wiary a faktow i bezlitosnych pisanych czesto reka
                  kapusiow donosow.Zadziwiajace jest rowniez to ze wielu z nich robilo pozniej
                  "oszalamiajace" kariery w Komitetach Obywatelskich,w biznesie itd a nas otaczala
                  zmowa milczenia,oskarzen o oszolomstwo czy takie zachety jak Twoje abysmy sli
                  sie leczyc u psychiatry.Apropos psychiatri.Stalin zsylajac tysiace przeciwnikow
                  politycznych do Gulagu,wysylal ich z diagnoza paranoji bezobjawowej.Nie sadzisz
                  ze wraz z Michnikiem i frontem obrony kapusiow stosujecie ta sama metode?
                  • Gość: alborg Re: lechowski51 IP: *.csm.pl 05.06.08, 13:04
                    Ten bełkot to miód na moje "czerwone" serce. Zawsze twierdziłem, że
                    nic tak nie ośmieszy i skompromituje prawicę jak nieograniczony
                    dostęp do teczek ;-) Świadectwa moralności wystawiają im byli
                    funkcjonariusze SB, którzy zeznają w sądzie, że taki lechowski jest
                    w porzo by nic nie powiedział (bo pewnie nic nie wiedział ;-), a
                    taki obecny dygnitarz prawicowy to sypał na lewo i prawo bo mu
                    zasugerowali, że w 24 h może zamienić akademik na koszary ;-)
                    Za dobrze wam było lechowski za tej komuny i dlatego teraz za h.ja
                    nie możecie się odnaleźć w demokracji ;-)
                    • lechowski51 Re: lechowski51 05.06.08, 13:43
                      Musze Cie towarzyszu z "czerwonym sercem" zmartwic.Nie narzekam na demokracje i
                      wolna Polske.Dzieci kiedys straszone ,gdy nie szly na pochod 1 majowy ,ze nie
                      zrobia kariery w socjalistycznej Polsce- pokonczyly studia i niezle sobie
                      radza.Ja nie wzialem od panstwa polskiego ani zlotowki a place podatki.W
                      miedzyczasie odkad moge podrozowac ,zwiedzilem swiat od Arizony po Nowosybirsk.
                      To nie ubecy wystawiaja nam dzisiaj "swiadectwa moralnosci",oni tylko swoimi
                      papierami swiadcza o tym ,jak w czasie komunistycznego terroru udalo sie nam w
                      duzej wiekszosci zyc godnie.Chce Ci powiedziec ze podejmujac walke z komuna
                      ryzykowalem nie zamiane akademika na koszary bo to banalne a cos wiecej!Mialem
                      na utrzymaniu wtedy trojke dzieci a ubecy twierdzili,ze urosnie im kaktus na
                      reku jak dam sobie rade bez ich kurateli.Dzisiaj moge sobie popatrzec w lustrze
                      w twarz,niezaleznie czy Ty sobie bedziesz kpil, ze za komuny swietnie mi sie
                      powodzilo
                      • Gość: werdxcv Re: lechowski51 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.08, 14:28
                        ciekawe kiedy to styropianowe towarzystwo poumiera?
                        moze wtedy bedzie normalniej?
                        moze wtedy nie bedzie wreszcie podzialu na my i oni?
                        • lechowski51 Re: lechowski51 05.06.08, 15:04
                          Podzial na ludzi przyzwoitych i kanalie-istnial,istnieje i bedzie istnial.
                          • Gość: gość Re: lechowski51 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.08, 20:43
                            Nic dodać nic ująć.Tak było jest i będzie.Amen
                            • lechowski51 Re: lechowski51 05.06.08, 23:17
                              Mam dla "goscia" wypowiedz dzisiejszego ulubienca salonow Niesiolowskiego o
                              innym milosniku wszystkich kapusiow i ubekow Michniku.
                              Dla mnie typowym fanatykiem nienawiści i agresji jest Adam Michnik, aczkolwiek
                              niewątpliwie inteligentny. Reprezentuje rodzaj fanatyzmu, którym się najbardziej
                              brzydzę, ponieważ pod pozorami troski o człowieka, o wolność, o demokrację,
                              lansuje twardą antykościelną i antypolską opcję polityczną.

* Źródło bezpośrednie: A. Poppek, K. Pytlakowska: "Szaszłyk po polsku",
                              Warszawa 1992, s. 151
                              • lechowski51 Re: lechowski51 05.06.08, 23:20
                                Jeszcze jedna wypowiedz Niesiolowskiego o swoich dzisiejszych partyjnych kolegach;
                                Liberałowie udowodnili, że nie mają żadnych, najmniejszych kwalifikacji
                                ekonomicznych, i nigdy w żadnej koalicji – gdyby do takiej kiedykolwiek doszło –
                                nie mogą obejmować resortów ekonomicznych, bo zrujnują kraj.

* Źródło: Gazeta Wyborcza
                                • lechowski51 Re: lechowski51 05.06.08, 23:24
                                  Na koniec wypowiedz sprzed paru lat...
                                  * Platforma jest przede wszystkim wielką mistyfikacją.(...) W istocie jest
                                  takim świecącym pudełkiem. Mamy do czynienia z elegancko opakowaną recydywą
                                  tymińszczyzny lub nowym wydaniem Polskiej Partii Przyjaciół Piwa, której kilku
                                  liderów znakomicie się odnalazło w PO.
                                  o Źródło: Życie 1 sierpnia 2001, Naśladujmy Litwę
                                  Chcecie to dalej glosujcie na tego kameleona i karierowicza
                                  • lechowski51 Re: lechowski51 05.06.08, 23:30
                                    Tym razem naprawde ostatnia wypowiedz obecnego wicemarszalka PO o swojej partii;
                                    Uważam, że PO to twór sztuczny i pełen hipokryzji. Oni nie mają właściwie
                                    żadnego programu. Nie wyrażają w żadnej trudnej sprawie zdania. Nie występują
                                    pod własnym szyldem, bo to ich zwalnia z potrzeby zajmowania stanowiska w
                                    trudnych sprawach. To jest oczywiście gra na bardzo krótką metę. Udają, że nie
                                    są partią, a nią są. Udają, że wprowadzają nową jakość, że są tam nowi ludzie.
                                    • lechowski51 Niesiolowski wsrod agentow 07.06.08, 13:05
                                      Pamietam co sie dzialo po ogloszeniu tej listy.Oczywiscie wszyscy niewini!-a
                                      dzisiaj?Jakiernia,Czykwin,Moczulski itd uznani przez sad jako
                                      kapusie.Zapomnialem o Bolu-Walesie!Czy Niesiolowski znalazl sie tu przez przypadek?
                                      • lechowski51 Zapomknialem wkleic listy 07.06.08, 13:07
                                        www.homepage.interaccess.com/~netpol/POLISH/public/sb.html
                                        • Gość: gość Re: Zapomknialem wkleic listy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.08, 14:35
                                          Po takiej dawce informacji zapadła błoga cisza.Brawo Panie Lechowski 51.Tak trzymać !
                                          • Gość: werdxcv Re: Zapomknialem wkleic listy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 23:52
                                            bo nikomu sie nie chce czytac styropianowcow.
                                            stad taka cisza. poza tym mlodzi poszli na Kukiza.
                                            ich wali martyrologia lechowskiego i innych. bylo minelo, a na
                                            chlebek trza zarobic, nie ogladajac sie na historie :)
                                            • lechowski51 Re: Zapomknialem wkleic listy 08.06.08, 11:26
                                              "na chlebek trza zarobic" mysl godna milosnika Big Brothera.Moglgbym na to
                                              odkrycie wzruszyc ramionami lub powiediec ze mnie to "wali" a mnie jest po
                                              ludzku smutno.
                                              • Gość: prawieemeryt Re: Zapomknialem wkleic listy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 12:00
                                                Panie lechowski, spójrz Pan realistycznie na rzeczywistość.
                                                Przedmówca ma wiele racji, młode pokolenie ma w głębokim poważaniu i
                                                Niesiołowskich, i Michników, i Kaczyńskich, i Wałęsów, i za
                                                przeproszeniem, Pana.
                                                Ich interesuje co najwyżej ich własna przyszłość. O Polsce lat
                                                minionych wiedzą niewiele lub zgoła nic. I Pan tego nie zmieni.

A na chleb trzeba rzeczywiście zapracować. Casus manny z nieba miał
                                                podobno miejsce, ale to było dawno i nieprawda.
                                                • lechowski51 Re: Zapomknialem wkleic listy 08.06.08, 12:34
                                                  Oczywiscie wiem ze Ci co uwierzyli politycznemu Kalibabce czyli
                                                  Kwasniewskiemu-"Wybieraja przyszlosc",czyli trawersujac-najwazniejsza jest
                                                  kasa.Sp.Kard.Wyszynski mowil-gdy nie bedziemy mowic prawdy o naszej przeszlosci
                                                  to beda za nas mowic kamienie.Nie mowiac o tym ze narody ktore nie szanuja
                                                  wlasnej przeszlosci poprost gina.
                                                  • Gość: jurek Re: Zapomknialem wkleic listy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 17:41
                                                    a kto to jest "lechowski"?
                                                  • lechowski51 Re: Zapomknialem wkleic listy 11.06.08, 20:46
                                                    ...piszesz ksiazke o Lechowskim czy Niesiolowskim?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka