Gość: rodzic Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.08, 08:58 uuu, to nie udało się gryzipiórom z niemieckiej gazety powstrzymać budowy?. Juz tam coś znowu wymyślą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2.amica Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem IP: 80.48.174.* 24.06.08, 14:22 Czy może wiecie kto będzie dyrektorem i kto tam będzie nauczał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filip Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.08, 09:01 dyrektorem i katolickiego gimnazjum i szk. podst. jest dotychczasowy n-l wych. fiz. w Sp 3 p.PM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trójeczka Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem IP: 80.51.27.* 12.09.08, 16:39 Dyrektorem ma być Pan Malik. Mój ulubiony nauczyciel WF-u z dawnej szkoły. Naprawdę super jest :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brawo Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 21.08.08, 09:46 jakby więcej takich Księży było w TBG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katolik normalny Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem IP: 83.1.115.* 21.08.08, 21:28 Na "szczęście" jest tylko jeden, a to i tak za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratfilipa Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 21:52 Nie wiem kto bedzie dyrektorem, ale nauczac maja nawiedzone emerytowane nauczycielki. Zycze sukcesow edukacyjnych :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gerte Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.08, 20:35 gimnazjum i podstawówka to będzie dyrektor P. Malik uczyć będą nauczyciele/działacze KIKu, może i emeryci bo szkoła etatów zagwarantować jeszcze nie może ja zastanawiam się czy dyrektor będzie miał coś w tej szkole do powiedzenia czy tylko marionetką będzie i szkoda, że jej powstaniu ferment i bezprawie towarzyszą jak na katolicką szkołę mało przyzwoite-.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pitr Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem IP: 83.1.121.* 22.08.08, 22:15 A ja bym tam wolał aby Dominikanie otworzyli swoja katolicka szkołę i oni nauczali wtedy bym z miłą chęcia posłał tam swoje dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katolik normalny Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem IP: 83.1.115.* 22.08.08, 22:39 Niestety Dominikanie są na cenzurowanym u biskupa i całego episkopatu no może połowy skupionej w okół radia i tylko "wielki" michał może za darmo w mieście coś dostać i pochwały za nowy zajebi sty interes odebrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drzewko_cytrynowe Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.08, 19:29 To jest bez pardonu wspaniały człowiek. A jeśli ma Pan/Pani jakieś obiekcje, to proszę je wypowiedzieć księdzu prosto w twarz, może zmieni swoje 'naganne' postępowanie... Resztę pozostawiam bez komentarza. Z uszanowaniem, Drzewko_Cytrynowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SG Brawa dla księdza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.08, 22:51 Myśląca część ludzi rozumie jakie dobro ksiądz czyni. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wierzący Re: Brawa dla księdza IP: 83.1.115.* 22.08.08, 23:36 Wskaz to "dobro" pozdrawiam.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SG Re: Brawa dla księdza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.08, 23:48 > > Wskaz to "dobro" pozdrawiam.... Np. przekazywanie wiedzy połączone z katolicką interpretacją świata; tradycjonalizm w nauczaniu i wychowaniu; liczę że większa autonomia względem władz oświatowych niż w przypadku stricte państwowych szkół przekładająca się na dobór treści nauczania (to tylko zajawki o szkole - bo o tym mowa w bieżącym wątku). A odwracając Twoje pytanie - wskaż może to zło czynione przez księdza prałata! Podejmujesz się? Bo że jest aktywny i podejmuje wiele inicjatyw i działań, to chyba nie zaprzeczysz? A jeśli coś robi konkretnego dla ludzi, to nie możesz wymigać się odpowiedzią, że np. nie czyni zła ale i nie czyni dobra. Działania takiej osoby nie mogą być "nijakie" w ocenie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proboszcz Re: Brawa dla księdza IP: 83.1.120.* 23.08.08, 16:14 jedno zło wystarczy? wystawił pomnik-straszydło. kicz i antyreklamę dla miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Brawa dla księdza 23.08.08, 16:24 nie jest jedyny jeśli chodzi o oszpecanie miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Brawa dla księdza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 23:19 A gdzie tu zwykła uczciwość i prawo naturalne w postępowaniu Jozefczyka? TOĆ to szeryf nam wyrósł w TBG. CZy wy tego nie widzicie????/ Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Brawa dla księdza 22.08.08, 23:51 poważnie pytasz? sam fakt że dzięki niemu powstało hospicjum (jakoś do tej pory nikt się o to nie postarał) chyba mówi sam za siebie, w przedszkolu przykościelnym opłata za przedszkole jest o połowę niższa niż w innych (nie wiem jak jest teraz kiedyś było to ok 50zł - opłata stała a w innych przedszkolach dwa razy tyle) Poza tym dał miejsce na to centrum rehabilitacji - drugi w mieście gdzie np dzieci są rehabilitowane metodą Bobath Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolekcionerkości Re: Brawa dla księdza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.08, 10:16 Tylko ja jako osoba prywatna pytam: 1.Jakim prawem została oddana ziemia za darmo skoro ja musialem za swoja dzialke stawac na przetargu. 2.Jak sa rozliczane pieniadze na takie budowy(tego typu pralnie pieniedzy pod przykrywka fundacji juz w kosciele i nie tylko były,z tego co wiem to Papież przed naszym JPI zmarł niespodziewanie po 30 dniach pontyfikatu.) 2.Dlaczego mi inspekcja budowlana dowalila kare za brak ogrodzenie podczas budowy(notabene skradziono mi siatke)a budowa koło cmentarza na Sobowie nadal jest nie ogrodzona? Ogólnie hospicja oki,przedszkola oki,niemniej jednak ta szkoła przy obecnym braku dzieci to troszke za wiele,teraz zapewne jeszcze bedzie Gimnazjum,liceum,a potem wybuduje KUL tylko ze tarnobrzeski! A to że "trampkiem" jezdzi wcale nie swiadczy o jego skromnosci,biedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Brawa dla księdza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.08, 11:06 Słyszałem, że dyrektorem tej placówki ma zostać ojciec dyrektor...;) :D Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Brawa dla księdza 23.08.08, 15:58 co do szkoły to ziemia jest dzierżawiona, na ostatniej sesji rady miasta został odrzucony projekt sprzedaży gruntu za grosze co do reszty skoro masz takie informacje(pranie pieniędzy) to powinieneś zgłosić to do prokuratury, 2.Dlaczego mi inspekcja budowlana dowalila kare za brak ogrodzenie podczas budowy(notabene skradziono mi siatke)a budowa koło cmentarza na Sobowie nadal jest nie ogrodzona? myślisz że ktoś na forum Ci na to odpowie? Zgłoś brak ogrodzenia ze 3 razy najlepiej pisemnie żeby mieć dowód a potem skarga na niekompetentnych pracowników którzy nie reagują > A to że "trampkiem" jezdzi wcale nie swiadczy o jego skromnosci,biedzie. to powiedz mi co świadczy o skromności jeśli nie marny samochód?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qeszxc Re: Brawa dla księdza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.08, 22:22 > Zgłoś brak ogrodzenia ze 3 razy najlepiej pisemnie żeby mieć dowód a potem skarga na niekompetentnych pracowników którzy nie reagują @lacido, nie rob jaj z orkiestry. nie @kolekcjonerakosci, nie moim, nie twoim obowiązkiem jest zglaszanie tego typu nieprawidlowosci. OBOWIAZKIEM INWESTORA jest przestrzeganie przepisow, a psim obowiazkiem inspekcji budowlanej jest dopilnowanie tego. za to biora pieniadze... twoje tez, wiec nie rob z prawarzadnych obywateli donosicieli. uprzedzajac riposte... nie pieprz mi o obywatelskim spoleczenstwie, skoro sa organa do kontroli/scigania itp. biora za to kase. ja sie nikim nie wysluguje w mojej pracy. wracajac do meritum... nie po chrzescijansku takie nieprawidlowosci jak rowniez wykorzystywanie niektorych pracownikow za Bog zaplac lub za 500 zeta miesiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Brawa dla księdza 24.08.08, 00:01 przesadzasz, masz komunistyczne podejście do praworządności, jeśli ktoś nie przestrzega prawa to informowanie kogo trzeba nie jest donosicielstwem to właśnie obowiązek obywatelski tylko wiesz do tego właśnie trzeba być konsekwentnym i wziąć byka za rogi a nie psioczyć na forum. Przestępstwa są zgłaszane na policję bo oni nie są jasnowidzami podobnie z innymi organami. Dlatego maltretowane dzieci umierają bo sąsiedzi nie chcą donosić. Na marginesie jeśli już dyskutujesz to zachowaj kulturę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qweszxc Re: Brawa dla księdza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.08, 10:09 1.z twojej wypowiedzi wynika, ze ksiadz nie przestrzega prawa, masz racje; to wlasnie chcalem powiedziec w poprzednim poscie; 2.argument o dzieciach ponizej pasa; oczywiscie zglosilbym policji, jesli widzialbym, ze jakies dziecko jest maltretowane, bo cierpi w tym przypadku konkretny czlowiek; z donosem o ogrodzeniu latal nie bede, bo uwazam, ze tak 'wielki' ksiadz powinien miec poczucie praworzadnosci; jesli nie on, to kto? 3. dyskutuje, jak chce; uwazam, ze niczym cie nie obrazilem; Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Brawa dla księdza 24.08.08, 23:42 to o dzieciach to byłą analogia nie argument, pytanie ska wiadomo czy dziecko płacze bo jest bite czy dlatego, że ma np kolki nie czuję się obrażona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gutek Re: Brawa dla księdza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.08, 07:28 hi, hi, komuchy i czytelnicy gadzinówki gazwyb. Bardzo was boli, że powstaje katolicka szkoła, gdzie nie będą uczyć zboczeń i historia będzie prawdziwa. Najlepszy jest ten argument o braku dzieci. W tej szkole dzieci nie braknie. A że działacze lewackiego ZNP nie będą mieli pracy to ich zmartwienie. Zresztą niech jakis stary ubek założy szkołę komuszą i tam posyłajcie swoje dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xsw23edc Re: Brawa dla księdza IP: *.gprs.plus.pl 25.08.08, 08:53 Jak Cie tak boli, że ktos czyta gazetę wyborczą i odwiedza jej strony w sieci to po jaką cholerę sam tu zaglądasz. dziwię się, że jeszcze sobie w kompie nie zrobiłeś blokady na gw, tvn24 itp. I to jest własnie obłuda, na tygodniu potrafi jeden z drugim opluwac drugiego człowieka, być wrednym do potęgi, ale za to w niedzielę, o tak, wtedy to i do komunii idzie, siedzi w kosciele w pierwszym rzędzie i modli sie tak mocno, żeby go wszyscy widzieli. Tfu... Po prostu nie mogę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SG Co ma piernik do wiatraka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 09:33 >Jak Cie tak boli, że ktos czyta gazetę wyborczą i odwiedza jej >strony w sieci to po jaką cholerę sam tu zaglądasz. dziwię się, że >jeszcze sobie w kompie nie zrobiłeś blokady na gw, tvn24 itp. I to >jest własnie obłuda, na tygodniu potrafi jeden z drugim opluwac >drugiego człowieka, być wrednym do potęgi, ale za to w niedzielę, o >tak, wtedy to i do komunii idzie, siedzi w kosciele w pierwszym >rzędzie i modli sie tak mocno, żeby go wszyscy widzieli. Tfu... >Po prostu nie mogę... Kto powiedział, że czyta Wyborczą? Obecność na forum tego nie oznacza.Gdy kupujesz w kiosku "Nie", to brzydzisz się kioskiem bo sprzedaje również "Gościa Niedzielnego"? Ciekawa logika :-) Poza tym rozsądnie byłoby gdyby jednak czytał, bo oznaczałoby to, że nie jest tępo zapatrzonym w jakieś jednostronne poglądy, tylko stara się wyrobić sobie zdanie poznając różne punkty widzenia. To jest dopiero światłe stanowisko! Czy Ty czytujesz czasopisma o różnych profilach światopoglądowych, czy tylko "Wyborcza" wyznacza Ci drogę myślenia? Przez analogię powiem Ci jeszcze tylko, że najwięcej krytykują Radio Maryja ci, którzy go nigdy lub prawie nigdy nie słuchali, a swoje zdanie o tym nadawcy wyrobili sobie czytając opinie innych. Zastanawiam się jak daleko Twój sposób myślenia od tego odbiega. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dena Re: Co ma piernik do wiatraka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.08, 23:58 to ma piernik do wiatraka, że katolicy gdy robią źle i ktoś im to wytknie nie biją się w pierś tylko opluwają innych, wyzywaląc od zydokomuchów itd... takie zachowanie mnie do KK zniechęca, uważam że kolejna państwowa szkoła w TBG jest nie potrzebna-miasta nie stać na to, inne szkoły też są katolickie ze względu na religie tam nauczaną, jestem za prywatną inicjatywą, prywatnej katolickiej szkole mówię tak ale nie publicznej, stawianej nielegalnie, bez zezwoleń, łamanie prawa u startu już jest fatalna reklama dla tej szkoły i chyba wolę nauczycieli ze ZNP niż kłamliwych katoliczków. Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Co ma piernik do wiatraka? 26.08.08, 00:32 Gość portalu: dena napisał(a): > to ma piernik do wiatraka, że katolicy gdy robią źle i ktoś im to > wytknie nie biją się w pierś tylko opluwają innych, wyzywaląc od > zydokomuchów itd... (...) > niż kłamliwych katoliczków. tak daleko to Ty od nich nie odstajesz skoro tak pogardliwie sie wyrażasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Re: Gwizdy dla księdza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.08, 22:17 Dla nauczycieli w katolickiej szkole nie będzie pensum ale praca na uowy zlecenie-nie jesteś zbyt katolicka pani polonistko to wy... na pysk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Brawa dla księdza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 23:22 "opłata za przedszkole niższa niż gdzie indziej"...a jak myślisz skąd jest reszta? Przecież resztek dzieci ze śmietnika nie jedzą. Naiwnym już dziękujemy. Nie zadzwonimy... Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Brawa dla księdza 27.08.08, 23:32 Gość portalu: monia napisał(a): > "opłata za przedszkole niższa niż gdzie indziej"...a jak myślisz skąd jest reszta? uświadom mnie bo nie wiem Przecież resztek dzieci ze śmietnika nie jedzą. nie masz bladego pojęcia o tym jak funkcjonuje przedszkole więc sie nie wypowiadaj w tym temacie, oprócz opłaty stałej jest też stawka żywieniowa za jeden dzień, nie wiem ile wynosi w tym przedszkolu a dla przedszkola na zwierzynieckiej wynosi 4zł zarówno dla 20miesiecznych dzieci z grupy żłobkowej jak i pięciolatków. Naiwnym już dziękujemy. Nie zadzwonimy... radzę odstawić prochy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Brawa dla księdza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 23:28 Hospicjum jest instytucją całkiem komercyjną, tam NIE MA NIC za darmo.Ludzie opamiętajcie się w końcu i użyjcie chociaż raz, jeden raz swojego własnego rozumu.... Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Brawa dla księdza 27.08.08, 23:29 dlaczego nikt inny nie zajął sie stworzeniem tej komercyjnej instytucji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 15:43 W INNYCH SZKOLACH W TARNOBRZEGU OKNA POZABIJANE GWOZDZIAMI ZEBY NIE SPADLY KOMUS NA GLOWE A URZAD MIASTA BUDUJE NOWA SZKOLE KATOLICKA WIELKIE DZIEKI!!!!!!!!!!!! SZCZYT GLUPOTY!!ZAJELI BY SIE NAJPIERW TYMI SZKOLAMI KTORE ISTNIEJA I DOPROWADZILIBY DO STANU UZYWALNOSCI A NIE WYWALALI PIENIEDZY BO KTOS MA ZACHCIANKE UTWORZYC SZKOLE KATOLICKA MOZE ,, MOHEROWE'' BERETY BY JA ZASPOROWALY Z TACY ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem IP: 80.51.159.* 28.08.08, 08:14 do lacido - otóż w swojej argumentacji ,broniąc prałata doszedłeś do argumentów ojca dyrektora - "... mówią że jeżdżę maybachami ,jaguarami - a czym mam jeżdzic - furmanką?..." dlaczego Józefczyk dostał kasę na hospicjum i szkołę ? bo tylko on mógł dostać ,myślisz że inni sie nie starali ? ale tylko on miał na hospicjum i szkołę budynki - zgadnij skąd i za ile???? dlaczego miasto tak hojnie daje jemu ,a dominikanom już nie ???? ... co do meritum czy ty naprawdę myslisz że masz samych głupków w mieście , że nie widzą zależności dziubiński,wójtowicz - józefczyk? czy ludziom twojego pokroju ( bez obrazy )naprawdę wydaje się że tylko oni mają "coś" pod kopułą? przy takim poparciu władz kazdy głupek mógłby zrobić to na porownywalnym poziomie , jeszcze na koniec wytłumacz mi jakie korzyści odnioslo miasto przekazując józefczykowi place pod budowę "koszmarków" gipsowych , morale w mieście wzrosło? w UM się nie pije , a w miescie nie kradną?tak się budowało za komuny - najpierw wybudujemy ,póżniej zobaczymy co z tym zrobić.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolekcionerkości Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.08, 13:11 i właśnie popieram Cie "gość"-ciu w 100%.Zapewne jest to interes bardzo dochodowy o czym świadczą prywatne hospicja pod Warszawą gdzie miałem przyjemnosc być.Tylko że tam własciciel musial kupic dzialke i budynki i je przystosowac za gruba kasę!!! A u nas jak widzę wystarczy założyć koloratkę,poskładać ręce... Ogólnie nie mam pretensji o to że buduje,nie, tylko dlaczego nie można tego zrobić tak jak każdy obywatel by musiał,dlaczego są lepsi i gorsi w tym mieście?Skoro jest księdzem,to dlaczego nie postępuje jak ksiądz z czystym sumieniem i zgodnie z przykazaniami,tylko załatwia wszystko na boku? Odpowiedz Link Zgłoś
ekwiatuszek Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem 28.08.08, 15:13 moim zdaniem, w ogole powinno byc rownouprawnienie wyznianiowe,tz dzieci,mlodziez powinni w szkolach miec religioznastwo i psychologie razem polaczona w jednym przedmiocie: poznawac rozne religie,kultury,uczyc sie sztuki poznawania samych siebie, a nie sam katolicyzm, ktory a propo szuka roznych drog wzbogacania: jak nie wino to woda,itd , a teraz szkoly otwieraja/(ps jak sie spojrzy na swiat i ludzi przez pryzmat roznych religii to wiecej to daje pozytku niz przez pryzmat jednego wyznania) Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem 28.08.08, 16:39 w takim razie może przedstaw cennik tego hospicjum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.08, 19:38 Za zakwaterowanie i wyżywienie w zakładzie pielęgnacyjno-opiekuńczym /ZP-O - tak jest zarejestrowana placówka/ płaci pacjent w wys. 70% swoich dochodów, pozostałe koszty /w tym wynagrodzenie personelu/ to środki z kontraktu z NFZ. W Tarnobrzegu działają dwie placówki opiekuńczo lecznicze; 1/ na Dekutowskiego SP ZP-O; 2/ na Konstytucji 3-Maja N ZOZ ZP-O "Hospicjum Św. Ojca Pio" Obie placówki mają zawarte umowy z NFZ Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem 28.08.08, 16:38 po pierwsze nie wypowiadam sie w kwestii nowej szkoły, ale uważam ze nie można potępiać w czambuł tego co on robi, to co piszę to nie jest jego obrona bo nie jestem jego zwolenniczką jako księdza ale to nie znaczy że mam go za wszystko krytykować co do porównania do argumentacji zwolenników radia maryja to jest mi ona obca i jakoś nie widzę związku między Twoimi przykładami a moimi wypowiedziami. jeśli masz wiarygodne informacje co do tego "dlaczego Józefczyk dostał kasę na hospicjum i szkołę" to ujawnij źródło powtarzam to co czytałam w TN ziemia pod szkołą jest dzierżawiona nie wiem jak to jest z hospicjum dlaczego miasto tak hojnie daje > jemu ,a dominikanom już nie ???? nie wiem czy dominikanie starali sie o szkołę wiec nie mam tu nic do powiedzenia, ale to radni, powtarzam radni decydują o tym co komu zostanie przyznane a kto wybrał radnych??? Co do głupków to za takich mam ludzi którzy sami nic nie robią zajmują się tylko krytyką innych i to na forum tylko gdzie panuje względna anonimowość czy ludziom twojego pokroju ( bez obrazy )naprawdę wydaje się że > tylko oni mają "coś" pod kopułą? dlaczego myślisz ze tak myślę? to już Twoje dywagacje przy takim poparciu władz kazdy głupek mógłby > zrobić to na porownywalnym poziomie przedstaw swoje dokonania bo mniemam, że uważasz sie za kogoś większego niż "każdy głupek" jeszcze na koniec wytłumacz mi jakie > korzyści odnioslo miasto przekazując józefczykowi place pod budowę "koszmarków" gipsowych nie przypominam sobie żebym je zachwalała :) wręcz przeciwnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malin początek końca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.08, 20:40 Działanie wbrew prawu, na opak prawu i w politycznej klice przynosi ks Józefczykowi tylko szkodę, jego pęd budowlany w mieście gdzie już zajał prawie wszystko co sie dało zajać kieruje go do wymyślania wielu niepotrzebnych budowli jak gipsowe arcydzieła, kościół karykatura, czy nielegalna budowa klatolickiej szkoły. Jeżeli się nie opamieta, nadal będzie uważał się za obywatela ponad prawem stojacego jego zasługi wyblakną, nie będzie widoczne dobro a bezprawie. Cóż po akcji z nielegalną budowa mój szacunek do niego zmalał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qweszxc Re: początek końca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 21:43 @malin, jest nas dwóch/dwoje :) Ale nie łudź się... zasługi Józefczyka nie 'wyblakną'. Są tacy, nawet na tym forum, którzy pójdą w ogien wbrew oczywistym faktom/przekrętom/bezprawiu księdza J. Prawda @lacido? Pozdro... zazdroszczę ci fanatyzmu :) Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: początek końca 28.08.08, 22:29 Skarbie od ponad 2 lat nie chodzę do kościoła, sakramentów nie przyjmuję z 5, więc nie mów mi tu o fanatyzmie, mój sceptycyzm wobec KK nie przeszkadza mi szanować tego cz-k bo jakoś nie widzę żeby inni palili się do tego co on robi. Zacytuj w którym miejscu przejawia sie mój fanatyzm albo sprawdź w słowniku co to oznacza :) Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: początek końca 28.08.08, 22:26 Gość portalu: malin napisał(a): > Działanie wbrew prawu, na opak prawu i w politycznej klice przynosi > ks Józefczykowi tylko szkodę, również uważam, że działania wbrew prawu powinny być karane bez względu na to kto się tego dopuszcza ciągle zastanawia mnie jak to jest że temu jedynemu księdzu udało się zdobyć poparcie prokatolickich polityków rządzących naszym miastem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qweszxc Re: początek końca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 22:34 lacido napisała: > również uważam, że działania wbrew prawu powinny być karane bez względu na to kto się tego dopuszcza > ciągle zastanawia mnie jak to jest że temu jedynemu księdzu udało się zdobyć poparcie prokatolickich polityków rządzących naszym miastem Szacun, @lacido :) Albo mi się coś popierdziulowało, albo masz jakąś schizę. Ale pewnie to pierwsze, więc bez obrazy :) Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: początek końca 28.08.08, 23:25 nie mam żadnej schizy :) odpowiadam na Twój post tylko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.08, 22:01 Ale za co mam mu dziękować nie wystarczy jak daję co tydzień na tacę dziesięć złotych ---!!!???Mało a jak przyjdę z problemem pogrzebu,wesela to słychać co łaska ale ludzie wie pan dają dwieście trzysta-----!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tarnobrzeżanin Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem IP: 83.1.118.* 29.08.08, 07:46 Ja uważam, że jak pazerny polski kler w porę nie opamięta się, to za jakieś 5 z górą może 7-8 lat sam zostanie przy ołtarzu. Coraz więcej informacji media podają do publicznej wiadomości o księżach pedałach, homoseksualistach, nieszczęśliwych tatusiach bo niefortunnie biedak wpadł podczas rozkoszy cielesnych z kochanką, hazardzistach itp. zaś uciemiężony naród nie będzie tego typu nierobów i dewiantów utrzymywał. Średnia wieku ludzi uczęszczających na niedzielne msze święte to jak widzę z obserwacji 54-50 lat wzwyż. Co do Józefczyka - powołanie zobowiązuje do moralnej, przykładnej postawy. Jak można chodzić do spowiedzi i jednocześnie oczekiwać rozgrzeszenia od człowieka, który nagminnie łamie prawo i z tego tytułu nie ponosi konsekwencji gdyż Powiatowy Inspektor Nadzoru Budowlanego dla Miasta Tarnobrzega boi się koloratki podobnie jak i rzekomo pseudoprawicowe władze miasta z Dziubkiem na czele? Najwyższy czas aby kler zajął się Bogiem i religią bo kres ich jest bliski. Mam nadzieję, iż widzą co stało się z kościołem w Zachodniej Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem IP: 80.51.252.* 29.08.08, 08:24 Media podają coraz więcej "dobrych" informacji. Każdy człowiek robi dobre i złe rzeczy. Czy ktoś widział pozytywną informację o działalności Kościoła w mediach ? Proszę o przykład. Karmi się nas wiedzą - 95 % Polaków to katolicy. Nie tylko to forum udowadnia, że jest zupełnie odwrotnie. Podobnie wygląda cały internet, całe ... Czy to jest rzeczywistość wirtualna czy realna ? Ludzie nie zabijajcie inicjatyw. Jeżeli jest zła to upadnie, jeżeli dobra to przetrwa - dajmy się im zweryfikować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gbur Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 10:16 Masz Tarnobrzeżaninie słuszne obserwacje, ale wyciagasz błedne wnioski. Kler polski widzi co się dzieje w zachodniej Europie i zdecydowanie przeciwdziała temu. Przejmują majątki, budują, prowadzą radio i tv, uzależniają od siebie władze państwowe i samorządowe. Nie obawiaj się pustych kościołów. Będą pełne dokąd będzie władza i pieniądze. Dlatego też odłamy Kościoła, które tego nie czynią są (trzeba już teraz mówić o odłamach) tacy jak Dominikanie są solą w oku biskupstwa. Kościoły będą pełne, księża będą bezwzględnie potrzebni ale czy w tym wszystkim jest jeszcze miejsce dla BOGA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem IP: 80.51.159.* 29.08.08, 18:25 do lacido - dziecinko - zapytałaś co ja osiągnąłem i czy mam sie czym pochwalić - dotykasz bardzo cieniutkiej niteczki , otóz uważam że mam sie czym chwalic ;dom ,ogród ,samochód ,kasa ,rodzina ,itd ,ale przede wszystkim osiągnąłem to sam , własną pracą ,bez "pleców",załatwiania ,forowania i kupowania za 1% realniej wartości , ja spię spokojnie ,a jak wygląda morale ks józefczyka -pewnie jeszcze lepiej ,ale to za nim idzie "smród" układu w UM z którego korzysta pełnymi garściami ,nie za mną........aha a propos smrodu czy wiesz że przez 3 albo 4 lata hospicjum zrzucało ścieki do potoku płynącego przez zwierzyniec zamiast do kanalizacji ? "porządny" gospodarz powinien wiedziec gdzie "wali kupę" a on nie wiedział!!!przynajmniej tak sie tłumaczył i ochrona środowiska z UM mu uwierzyła !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proboszcz Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem IP: 83.1.120.* 01.09.08, 21:51 ależ to była kupa w imię wyższych ideałów! ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.08, 19:45 I CO? NASTEPNA ZACHCIANKA JOZEFCZYKA ZREALIZOWANA PRZEZ URZEDASOW MIASTA Z NASZYCH PODATNIKOW PIENIADZE ZOSTAL WYBUDOWANY OD FUNDAMENTOW PO DACH ZA MILIONY NOWY BUDYNEK SZKOLY KATOLICKIEJ ZGADNIJCIE ILU UCZNIOW CHCE SIE W TYM WIELKIM PIEKNYM BUDYNKU UCZYC????????? HHEHE NIGDY NIE ZGADNIECIE 25 SLOWNIE DWUDZIESTU PIECIU 8 UCZNIOW ZOSTALO ZAPISANYCH DO SZKOLY PODSTAWOEJ( POLACZYLI ZEROWKE Z KLASA 1) I 17 DO GIMNAZJUM A W BUDNYNKU PODOBNO JEST 10 SAL LEKCYJNYCH TRZEBA TO OGRZAC OSWIETLIC ITD ITP GRATULUJE POMYSLU TRZEBA BYLO NAJPIERW SPRAWDZIC CZY BEDA CHETNI WSROD TARNOBZESKICH KATOLIKOW STARZY LUDZIE NIE MAJA DZIECI W WIELU SZKOLNYM WIEC NIE MIAL KTO ZALUDNIC KLAS SZKOLY KATOLICKIEJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znawca Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem IP: *.adsl.inetia.pl 01.09.08, 19:52 Ja slyszalem natomiast zupelnie cos innego, i to z dosyc wiarygodnego źrodla, ze do gimnazjum bylo ok. 80 podan, wybrali tylko kilkanascie najlepszych dzieci z b. wysoką średnią ocen... Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem 01.09.08, 21:28 ale tych uczniów rzeczywiscie jest tak mało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proboszcz Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem IP: 83.1.120.* 01.09.08, 21:49 no tak. widocznie opłaca sie zatrudniać dyrektora, sekretarkę, kilku(nastu?) nauczycieli, ekipę sprzątającą. podnoszone wcześniej koszta najzwyczajniej eksploatacyjne. ktoś na to da pieniążki. kto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qweszxc Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.08, 22:04 > widocznie opłaca sie zatrudniać dyrektora, sekretarkę, kilku (nastu?)nauczycieli, ekipę sprzątającą. podnoszone wcześniej koszta najzwyczajniej eksploatacyjne. > ktoś na to da pieniążki. > kto? Jak to, kto? Ten pan, ta pani, niestety ja również /bo płacę podatki/. I to już nie jest śmieszne :( Tylko co ja mogę zrobić? Kląć w żywy kamień, że wybrana przez nas władza ma w głębokim poważaniu politykę oświatową i lekką rączką wydaje pieniądze na chybione, dla miasta oczywiście, inwestycje megalomana/biznesmena. Szczęść Boże :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem IP: *.gprs.plus.pl 04.09.08, 21:31 Ludzie dajcie sobie SIANA. Co czlowiek by nie zrobil - to i tak bedzie zle. Moze wy sie wezniecie do roboty i cos zrobicie, a nie tylko cale zycie narzekac na wszystko i na wszystkich. Zycze wiecej rozumu i checi do pracy. Ks. proboszczu - tak trzymac i do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ea Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.08, 18:10 Czy jesteś "sprawiedliwy" to nie ty będziesz sądził i jeśli jesteś katolikiem powinieneś o tym wiedzieć. Gratuluję dobrego samopoczucia. A ponadto prawo winno dotyczyć wszystkich . I tyle w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skunaksun dobry biznes ruszył ......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.08, 15:15 wy dziękujecie księdzu? Matka was nie wychowała ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: dobry biznes ruszył ......... IP: *.flash-net.pl 16.09.08, 07:44 a myslalam ze kolejny kosciol wybudowali, aaaa to, to gimnazjum kolo tesco,dla mnei bezcelowe jest to w sumie, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: desperat Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.08, 14:12 To dlaczego ksiądz jest poza prawem,co osiedle,a może nie długo co ulica ksiądz postawi kościół.Co mało ich jest jeszcze w Tarnobrzegu.Nie można było przekazać tych budynków na jakieś inne cele publiczne, a nie znowu dać mu, a on zrobi z tego maszynkę do robienia pieniędzy!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 08:15 niech robi sobie co chce,ale za kościelne pieniądze lub jesli rodzice tych wybitnych uczniów zechcą, za ich kasę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amica.2 Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem IP: 80.48.174.* 16.09.08, 15:48 W "Nowinach" dyr. Malik chwali się, że odmówił przyjęcia do gimnazjum trzem uczniom ze zbyt słabymi ocenami na świadectwie szkoły podstawowej. A ja myślałem, że szkoła katolicka obejmie opieką właśnie dzieci z różnymi problemami. Podobno uczą tam najlepsi nauczyciele i są do dyspozycji uczniów przez cały dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eerrwsa Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.08, 23:34 segregacja na starcie, tysiąc razy lepsza sytuacja niz inne publiczne szkoły które muszą przyjąć wszystkich z rejonu, PUBLICZNA katolicka będzie wybierać najlepszych uczniów i mieć świetne osiągnięcia.....ciągle nie rozumiem dlaczego POUBLICZNA KATOLICKA? Ciekawe kto daje kasę na te obrazki na murach i pomniki przed szkołą, swoja drogą przez hwile myślałem że jest tam ładnie, a Michał już zaczyna szpeić swoimi figurkami itp... A i CZY WSZYSTKO MUSI BYĆ IM JANA PAWŁA II? Przecież 9 jest imieniem papieża. Kurdę ta katolicka szkoła każdemu na odcisk zaczyna wchodzić...nie da się normalnie? Odpowiedz Link Zgłoś