Dodaj do ulubionych

Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujemy.

IP: 80.51.252.* 24.06.08, 08:29
rodzic
Obserwuj wątek
    • Gość: rodzic Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.08, 08:58
      uuu, to nie udało się gryzipiórom z niemieckiej gazety powstrzymać
      budowy?. Juz tam coś znowu wymyślą.
      • Gość: 2.amica Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem IP: 80.48.174.* 24.06.08, 14:22
        Czy może wiecie kto będzie dyrektorem i kto tam będzie nauczał?
        • Gość: filip Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.08, 09:01
          dyrektorem i katolickiego gimnazjum i szk. podst. jest dotychczasowy
          n-l wych. fiz. w Sp 3 p.PM

• Gość: trójeczka Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem IP: 80.51.27.* 12.09.08, 16:39
            Dyrektorem ma być Pan Malik. Mój ulubiony nauczyciel WF-u z dawnej szkoły. Naprawdę super jest :D
    • Gość: brawo Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 21.08.08, 09:46
      jakby więcej takich Księży było w TBG
      • Gość: katolik normalny Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem IP: 83.1.115.* 21.08.08, 21:28
        Na "szczęście" jest tylko jeden, a to i tak za dużo.
        • Gość: bratfilipa Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 21:52
          Nie wiem kto bedzie dyrektorem, ale nauczac maja nawiedzone
          emerytowane nauczycielki. Zycze sukcesow edukacyjnych :D:D:D
          • Gość: gerte Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.08, 20:35
            gimnazjum i podstawówka to będzie
            dyrektor P. Malik
            uczyć będą nauczyciele/działacze KIKu, może i emeryci bo szkoła
            etatów zagwarantować jeszcze nie może

ja zastanawiam się czy dyrektor będzie miał coś w tej szkole do
            powiedzenia czy tylko marionetką będzie

i szkoda, że jej powstaniu ferment i bezprawie towarzyszą jak na
            katolicką szkołę mało przyzwoite-....
            • Gość: Pitr Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem IP: 83.1.121.* 22.08.08, 22:15
              A ja bym tam wolał aby Dominikanie otworzyli swoja katolicka szkołę
              i oni nauczali wtedy bym z miłą chęcia posłał tam swoje dziecko.
              • Gość: katolik normalny Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem IP: 83.1.115.* 22.08.08, 22:39
                Niestety Dominikanie są na cenzurowanym u biskupa i całego episkopatu no może
                połowy skupionej w okół radia i tylko "wielki" michał może za darmo w mieście
                coś dostać i pochwały za nowy zajebi sty interes odebrać.
                • Gość: drzewko_cytrynowe Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.08, 19:29
                  To jest bez pardonu wspaniały człowiek. A jeśli ma Pan/Pani jakieś obiekcje, to
                  proszę je wypowiedzieć księdzu prosto w twarz, może zmieni swoje 'naganne'
                  postępowanie...
                  Resztę pozostawiam bez komentarza.
                  Z uszanowaniem,
                  Drzewko_Cytrynowe
    • Gość: SG Brawa dla księdza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.08, 22:51
      Myśląca część ludzi rozumie jakie dobro ksiądz czyni. Pozdrawiam
      • Gość: Wierzący Re: Brawa dla księdza IP: 83.1.115.* 22.08.08, 23:36

Wskaz to "dobro" pozdrawiam....
        • Gość: SG Re: Brawa dla księdza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.08, 23:48
          >
          > Wskaz to "dobro" pozdrawiam....

Np. przekazywanie wiedzy połączone z katolicką interpretacją świata; tradycjonalizm w nauczaniu i wychowaniu; liczę że większa autonomia względem władz oświatowych niż w przypadku stricte państwowych szkół przekładająca się na dobór treści nauczania (to tylko zajawki o szkole - bo o tym mowa w bieżącym wątku).
          A odwracając Twoje pytanie - wskaż może to zło czynione przez księdza prałata! Podejmujesz się? Bo że jest aktywny i podejmuje wiele inicjatyw i działań, to chyba nie zaprzeczysz? A jeśli coś robi konkretnego dla ludzi, to nie możesz wymigać się odpowiedzią, że np. nie czyni zła ale i nie czyni dobra. Działania takiej osoby nie mogą być "nijakie" w ocenie. Pozdrawiam
          • Gość: proboszcz Re: Brawa dla księdza IP: 83.1.120.* 23.08.08, 16:14
            jedno zło wystarczy?

wystawił pomnik-straszydło. kicz i antyreklamę dla miasta.
            • lacido Re: Brawa dla księdza 23.08.08, 16:24
              nie jest jedyny jeśli chodzi o oszpecanie miasta
          • Gość: monia Re: Brawa dla księdza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 23:19
            A gdzie tu zwykła uczciwość i prawo naturalne w postępowaniu Jozefczyka? TOĆ to szeryf nam wyrósł w TBG. CZy wy tego nie widzicie????/
        • lacido Re: Brawa dla księdza 22.08.08, 23:51
          poważnie pytasz?

sam fakt że dzięki niemu powstało hospicjum (jakoś do tej pory nikt się o to nie
          postarał) chyba mówi sam za siebie, w przedszkolu przykościelnym opłata za
          przedszkole jest o połowę niższa niż w innych (nie wiem jak jest teraz kiedyś
          było to ok 50zł - opłata stała a w innych przedszkolach dwa razy tyle)
          Poza tym dał miejsce na to centrum rehabilitacji - drugi w mieście gdzie np
          dzieci są rehabilitowane metodą Bobath
          • Gość: kolekcionerkości Re: Brawa dla księdza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.08, 10:16
            Tylko ja jako osoba prywatna pytam:
            1.Jakim prawem została oddana ziemia za darmo skoro ja musialem za swoja dzialke
            stawac na przetargu.
            2.Jak sa rozliczane pieniadze na takie budowy(tego typu pralnie pieniedzy pod
            przykrywka fundacji juz w kosciele i nie tylko były,z tego co wiem to Papież
            przed naszym JPI zmarł niespodziewanie po 30 dniach pontyfikatu.)
            2.Dlaczego mi inspekcja budowlana dowalila kare za brak ogrodzenie podczas
            budowy(notabene skradziono mi siatke)a budowa koło cmentarza na Sobowie nadal
            jest nie ogrodzona?

Ogólnie hospicja oki,przedszkola oki,niemniej jednak ta szkoła przy obecnym
            braku dzieci to troszke za wiele,teraz zapewne jeszcze bedzie Gimnazjum,liceum,a
            potem wybuduje KUL tylko ze tarnobrzeski!
            A to że "trampkiem" jezdzi wcale nie swiadczy o jego skromnosci,biedzie.
            • Gość: . Re: Brawa dla księdza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.08, 11:06
              Słyszałem, że dyrektorem tej placówki ma zostać ojciec
              dyrektor...;) :D
            • lacido Re: Brawa dla księdza 23.08.08, 15:58
              co do szkoły to ziemia jest dzierżawiona, na ostatniej sesji rady miasta został
              odrzucony projekt sprzedaży gruntu za grosze

co do reszty skoro masz takie informacje(pranie pieniędzy) to powinieneś zgłosić
              to do prokuratury,

2.Dlaczego mi inspekcja budowlana dowalila kare za brak ogrodzenie podczas
              budowy(notabene skradziono mi siatke)a budowa koło cmentarza na Sobowie nadal
              jest nie ogrodzona?

myślisz że ktoś na forum Ci na to odpowie? Zgłoś brak ogrodzenia ze 3 razy
              najlepiej pisemnie żeby mieć dowód a potem skarga na niekompetentnych
              pracowników którzy nie reagują

> A to że "trampkiem" jezdzi wcale nie swiadczy o jego skromnosci,biedzie.

to powiedz mi co świadczy o skromności jeśli nie marny samochód??
              • Gość: qeszxc Re: Brawa dla księdza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.08, 22:22
                > Zgłoś brak ogrodzenia ze 3 razy najlepiej pisemnie żeby mieć dowód
                a potem skarga na niekompetentnych pracowników którzy nie reagują

@lacido, nie rob jaj z orkiestry.
                nie @kolekcjonerakosci, nie moim, nie twoim obowiązkiem jest
                zglaszanie tego typu nieprawidlowosci. OBOWIAZKIEM INWESTORA jest
                przestrzeganie przepisow, a psim obowiazkiem inspekcji budowlanej
                jest dopilnowanie tego. za to biora pieniadze... twoje tez, wiec nie
                rob z prawarzadnych obywateli donosicieli.
                uprzedzajac riposte... nie pieprz mi o obywatelskim spoleczenstwie,
                skoro sa organa do kontroli/scigania itp. biora za to kase.
                ja sie nikim nie wysluguje w mojej pracy.

wracajac do meritum... nie po chrzescijansku takie nieprawidlowosci
                jak rowniez wykorzystywanie niektorych pracownikow za Bog zaplac lub
                za 500 zeta miesiecznie.
                • lacido Re: Brawa dla księdza 24.08.08, 00:01
                  przesadzasz, masz komunistyczne podejście do praworządności, jeśli ktoś nie
                  przestrzega prawa to informowanie kogo trzeba nie jest donosicielstwem to
                  właśnie obowiązek obywatelski tylko wiesz do tego właśnie trzeba być
                  konsekwentnym i wziąć byka za rogi a nie psioczyć na forum. Przestępstwa są
                  zgłaszane na policję bo oni nie są jasnowidzami podobnie z innymi organami.
                  Dlatego maltretowane dzieci umierają bo sąsiedzi nie chcą donosić.
                  Na marginesie jeśli już dyskutujesz to zachowaj kulturę
                  • Gość: qweszxc Re: Brawa dla księdza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.08, 10:09
                    1.z twojej wypowiedzi wynika, ze ksiadz nie przestrzega prawa, masz
                    racje; to wlasnie chcalem powiedziec w poprzednim poscie;

2.argument o dzieciach ponizej pasa; oczywiscie zglosilbym policji,
                    jesli widzialbym, ze jakies dziecko jest maltretowane, bo cierpi w
                    tym przypadku konkretny czlowiek; z donosem o ogrodzeniu latal nie
                    bede, bo uwazam, ze tak 'wielki' ksiadz powinien miec poczucie
                    praworzadnosci; jesli nie on, to kto?
                    3. dyskutuje, jak chce; uwazam, ze niczym cie nie obrazilem;
                    • lacido Re: Brawa dla księdza 24.08.08, 23:42
                      to o dzieciach to byłą analogia nie argument, pytanie ska wiadomo czy dziecko
                      płacze bo jest bite czy dlatego, że ma np kolki

nie czuję się obrażona
                      • Gość: gutek Re: Brawa dla księdza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.08, 07:28
                        hi, hi, komuchy i czytelnicy gadzinówki gazwyb. Bardzo was boli, że
                        powstaje katolicka szkoła, gdzie nie będą uczyć zboczeń i historia
                        będzie prawdziwa. Najlepszy jest ten argument o braku dzieci. W tej
                        szkole dzieci nie braknie. A że działacze lewackiego ZNP nie będą
                        mieli pracy to ich zmartwienie. Zresztą niech jakis stary ubek
                        założy szkołę komuszą i tam posyłajcie swoje dzieci.
                        • Gość: xsw23edc Re: Brawa dla księdza IP: *.gprs.plus.pl 25.08.08, 08:53
                          Jak Cie tak boli, że ktos czyta gazetę wyborczą i odwiedza jej strony w sieci to po jaką cholerę sam tu zaglądasz. dziwię się, że jeszcze sobie w kompie nie zrobiłeś blokady na gw, tvn24 itp. I to jest własnie obłuda, na tygodniu potrafi jeden z drugim opluwac drugiego człowieka, być wrednym do potęgi, ale za to w niedzielę, o tak, wtedy to i do komunii idzie, siedzi w kosciele w pierwszym rzędzie i modli sie tak mocno, żeby go wszyscy widzieli. Tfu...
                          Po prostu nie mogę...
                          • Gość: SG Co ma piernik do wiatraka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 09:33
                            >Jak Cie tak boli, że ktos czyta gazetę wyborczą i odwiedza jej >strony w sieci to po jaką cholerę sam tu zaglądasz. dziwię się, że >jeszcze sobie w kompie nie zrobiłeś blokady na gw, tvn24 itp. I to >jest własnie obłuda, na tygodniu potrafi jeden z drugim opluwac >drugiego człowieka, być wrednym do potęgi, ale za to w niedzielę, o >tak, wtedy to i do komunii idzie, siedzi w kosciele w pierwszym >rzędzie i modli sie tak mocno, żeby go wszyscy widzieli. Tfu...
                            >Po prostu nie mogę...

Kto powiedział, że czyta Wyborczą? Obecność na forum tego nie oznacza.Gdy kupujesz w kiosku "Nie", to brzydzisz się kioskiem bo sprzedaje również "Gościa Niedzielnego"? Ciekawa logika :-) Poza tym rozsądnie byłoby gdyby jednak czytał, bo oznaczałoby to, że nie jest tępo zapatrzonym w jakieś jednostronne poglądy, tylko stara się wyrobić sobie zdanie poznając różne punkty widzenia. To jest dopiero światłe stanowisko! Czy Ty czytujesz czasopisma o różnych profilach światopoglądowych, czy tylko "Wyborcza" wyznacza Ci drogę myślenia? Przez analogię powiem Ci jeszcze tylko, że najwięcej krytykują Radio Maryja ci, którzy go nigdy lub prawie nigdy nie słuchali, a swoje zdanie o tym nadawcy wyrobili sobie czytając opinie innych. Zastanawiam się jak daleko Twój sposób myślenia od tego odbiega. Pozdrawiam
                            • Gość: dena Re: Co ma piernik do wiatraka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.08, 23:58
                              to ma piernik do wiatraka, że katolicy gdy robią źle i ktoś im to
                              wytknie nie biją się w pierś tylko opluwają innych, wyzywaląc od
                              zydokomuchów itd... takie zachowanie mnie do KK zniechęca,
                              uważam że kolejna państwowa szkoła w TBG jest nie potrzebna-miasta
                              nie stać na to, inne szkoły też są katolickie ze względu na religie
                              tam nauczaną, jestem za prywatną inicjatywą, prywatnej katolickiej
                              szkole mówię tak ale nie publicznej, stawianej nielegalnie, bez
                              zezwoleń, łamanie prawa u startu już jest fatalna reklama dla tej
                              szkoły i chyba wolę nauczycieli ze ZNP niż kłamliwych katoliczków.
                              • lacido Re: Co ma piernik do wiatraka? 26.08.08, 00:32
                                Gość portalu: dena napisał(a):

> to ma piernik do wiatraka, że katolicy gdy robią źle i ktoś im to
                                > wytknie nie biją się w pierś tylko opluwają innych, wyzywaląc od
                                > zydokomuchów itd...
                                (...)
                                > niż kłamliwych katoliczków.

tak daleko to Ty od nich nie odstajesz skoro tak pogardliwie sie wyrażasz
                        • Gość: Kibic Re: Gwizdy dla księdza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.08, 22:17
                          Dla nauczycieli w katolickiej szkole nie będzie pensum ale praca na
                          uowy zlecenie-nie jesteś zbyt katolicka pani polonistko to wy... na
                          pysk
          • Gość: monia Re: Brawa dla księdza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 23:22
            "opłata za przedszkole niższa niż gdzie indziej"...a jak myślisz skąd jest reszta? Przecież resztek dzieci ze śmietnika nie jedzą. Naiwnym już dziękujemy. Nie zadzwonimy...
            • lacido Re: Brawa dla księdza 27.08.08, 23:32
              Gość portalu: monia napisał(a):

> "opłata za przedszkole niższa niż gdzie indziej"...a jak myślisz skąd jest
              reszta?

uświadom mnie bo nie wiem

Przecież resztek dzieci ze śmietnika nie jedzą.

nie masz bladego pojęcia o tym jak funkcjonuje przedszkole więc sie nie
              wypowiadaj w tym temacie, oprócz opłaty stałej jest też stawka żywieniowa za
              jeden dzień, nie wiem ile wynosi w tym przedszkolu a dla przedszkola na
              zwierzynieckiej wynosi 4zł zarówno dla 20miesiecznych dzieci z grupy żłobkowej
              jak i pięciolatków.

Naiwnym już dziękujemy. Nie zadzwonimy...

radzę odstawić prochy
          • Gość: monia Re: Brawa dla księdza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 23:28
            Hospicjum jest instytucją całkiem komercyjną, tam NIE MA NIC za darmo.Ludzie opamiętajcie się w końcu i użyjcie chociaż raz, jeden raz swojego własnego rozumu....
            • lacido Re: Brawa dla księdza 27.08.08, 23:29
              dlaczego nikt inny nie zajął sie stworzeniem tej komercyjnej instytucji?
    • Gość: gosc Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 15:43
      W INNYCH SZKOLACH W TARNOBRZEGU OKNA POZABIJANE GWOZDZIAMI ZEBY NIE
      SPADLY KOMUS NA GLOWE A URZAD MIASTA BUDUJE NOWA SZKOLE KATOLICKA
      WIELKIE DZIEKI!!!!!!!!!!!! SZCZYT GLUPOTY!!ZAJELI BY SIE NAJPIERW
      TYMI SZKOLAMI KTORE ISTNIEJA I DOPROWADZILIBY DO STANU UZYWALNOSCI A
      NIE WYWALALI PIENIEDZY BO KTOS MA ZACHCIANKE UTWORZYC SZKOLE
      KATOLICKA MOZE ,, MOHEROWE'' BERETY BY JA ZASPOROWALY Z TACY ?
      • Gość: gość Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem IP: 80.51.159.* 28.08.08, 08:14
        do lacido - otóż w swojej argumentacji ,broniąc prałata doszedłeś do argumentów
        ojca dyrektora - "... mówią że jeżdżę maybachami ,jaguarami - a czym mam jeżdzic
        - furmanką?..." dlaczego Józefczyk dostał kasę na hospicjum i szkołę ? bo tylko
        on mógł dostać ,myślisz że inni sie nie starali ? ale tylko on miał na hospicjum
        i szkołę budynki - zgadnij skąd i za ile???? dlaczego miasto tak hojnie daje
        jemu ,a dominikanom już nie ???? ... co do meritum czy ty naprawdę myslisz że
        masz samych głupków w mieście , że nie widzą zależności dziubiński,wójtowicz -
        józefczyk? czy ludziom twojego pokroju ( bez obrazy )naprawdę wydaje się że
        tylko oni mają "coś" pod kopułą? przy takim poparciu władz kazdy głupek mógłby
        zrobić to na porownywalnym poziomie , jeszcze na koniec wytłumacz mi jakie
        korzyści odnioslo miasto przekazując józefczykowi place pod budowę "koszmarków"
        gipsowych , morale w mieście wzrosło? w UM się nie pije , a w miescie nie
        kradną?tak się budowało za komuny - najpierw wybudujemy ,póżniej zobaczymy co z
        tym zrobić....
        • Gość: kolekcionerkości Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.08, 13:11
          i właśnie popieram Cie "gość"-ciu w 100%.Zapewne jest to interes bardzo
          dochodowy o czym świadczą prywatne hospicja pod Warszawą gdzie miałem
          przyjemnosc być.Tylko że tam własciciel musial kupic dzialke i budynki i je
          przystosowac za gruba kasę!!!
          A u nas jak widzę wystarczy założyć koloratkę,poskładać ręce...
          Ogólnie nie mam pretensji o to że buduje,nie, tylko dlaczego nie można tego
          zrobić tak jak każdy obywatel by musiał,dlaczego są lepsi i gorsi w tym
          mieście?Skoro jest księdzem,to dlaczego nie postępuje jak ksiądz z czystym
          sumieniem i zgodnie z przykazaniami,tylko załatwia wszystko na boku?
          • ekwiatuszek Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem 28.08.08, 15:13
            moim zdaniem, w ogole powinno byc rownouprawnienie wyznianiowe,tz
            dzieci,mlodziez powinni w szkolach miec religioznastwo i psychologie
            razem polaczona w jednym przedmiocie: poznawac rozne
            religie,kultury,uczyc sie sztuki poznawania samych siebie, a nie sam
            katolicyzm, ktory a propo szuka roznych drog wzbogacania: jak nie
            wino to woda,itd , a teraz szkoly otwieraja/(ps jak sie spojrzy na
            swiat i ludzi przez pryzmat roznych religii to wiecej to daje
            pozytku niz przez pryzmat jednego wyznania)
          • lacido Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem 28.08.08, 16:39
            w takim razie może przedstaw cennik tego hospicjum
            • Gość: ja Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.08, 19:38
              Za zakwaterowanie i wyżywienie w zakładzie pielęgnacyjno-opiekuńczym /ZP-O -
              tak jest zarejestrowana placówka/ płaci pacjent w wys. 70% swoich dochodów,
              pozostałe koszty /w tym wynagrodzenie personelu/ to środki z kontraktu z NFZ. W
              Tarnobrzegu działają dwie placówki opiekuńczo lecznicze;
              1/ na Dekutowskiego SP ZP-O;
              2/ na Konstytucji 3-Maja N ZOZ ZP-O "Hospicjum Św. Ojca Pio"
              Obie placówki mają zawarte umowy z NFZ
        • lacido Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem 28.08.08, 16:38
          po pierwsze nie wypowiadam sie w kwestii nowej szkoły, ale uważam ze nie można
          potępiać w czambuł tego co on robi, to co piszę to nie jest jego obrona bo nie
          jestem jego zwolenniczką jako księdza ale to nie znaczy że mam go za wszystko
          krytykować
          co do porównania do argumentacji zwolenników radia maryja to jest mi ona obca i
          jakoś nie widzę związku między Twoimi przykładami a moimi wypowiedziami.
          jeśli masz wiarygodne informacje co do tego "dlaczego Józefczyk dostał kasę na
          hospicjum i szkołę" to ujawnij źródło powtarzam to co czytałam w TN ziemia pod
          szkołą jest dzierżawiona nie wiem jak to jest z hospicjum

dlaczego miasto tak hojnie daje
          > jemu ,a dominikanom już nie ????

nie wiem czy dominikanie starali sie o szkołę wiec nie mam tu nic do
          powiedzenia, ale to radni, powtarzam radni decydują o tym co komu zostanie
          przyznane a kto wybrał radnych???
          Co do głupków to za takich mam ludzi którzy sami nic nie robią zajmują się tylko
          krytyką innych i to na forum tylko gdzie panuje względna anonimowość

czy ludziom twojego pokroju ( bez obrazy )naprawdę wydaje się że
          > tylko oni mają "coś" pod kopułą?

dlaczego myślisz ze tak myślę? to już Twoje dywagacje

przy takim poparciu władz kazdy głupek mógłby
          > zrobić to na porownywalnym poziomie

przedstaw swoje dokonania bo mniemam, że uważasz sie za kogoś większego niż
          "każdy głupek"

jeszcze na koniec wytłumacz mi jakie
          > korzyści odnioslo miasto przekazując józefczykowi place pod budowę
          "koszmarków" gipsowych

nie przypominam sobie żebym je zachwalała :) wręcz przeciwnie
          • Gość: malin początek końca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.08, 20:40
            Działanie wbrew prawu, na opak prawu i w politycznej klice przynosi
            ks Józefczykowi tylko szkodę, jego pęd budowlany w mieście gdzie już
            zajał prawie wszystko co sie dało zajać kieruje go do wymyślania
            wielu niepotrzebnych budowli jak gipsowe arcydzieła, kościół
            karykatura, czy nielegalna budowa klatolickiej szkoły. Jeżeli się
            nie opamieta, nadal będzie uważał się za obywatela ponad prawem
            stojacego jego zasługi wyblakną, nie będzie widoczne dobro a
            bezprawie. Cóż po akcji z nielegalną budowa mój szacunek do niego
            zmalał.
            • Gość: qweszxc Re: początek końca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 21:43
              @malin, jest nas dwóch/dwoje :)
              Ale nie łudź się... zasługi Józefczyka nie 'wyblakną'.
              Są tacy, nawet na tym forum, którzy pójdą w ogien wbrew oczywistym
              faktom/przekrętom/bezprawiu księdza J.

Prawda @lacido?
              Pozdro... zazdroszczę ci fanatyzmu :)
              • lacido Re: początek końca 28.08.08, 22:29
                Skarbie od ponad 2 lat nie chodzę do kościoła, sakramentów nie przyjmuję z 5,
                więc nie mów mi tu o fanatyzmie, mój sceptycyzm wobec KK nie przeszkadza mi
                szanować tego cz-k bo jakoś nie widzę żeby inni palili się do tego co on robi.
                Zacytuj w którym miejscu przejawia sie mój fanatyzm albo sprawdź w słowniku co
                to oznacza :)
            • lacido Re: początek końca 28.08.08, 22:26
              Gość portalu: malin napisał(a):
              > Działanie wbrew prawu, na opak prawu i w politycznej klice przynosi
              > ks Józefczykowi tylko szkodę,

również uważam, że działania wbrew prawu powinny być karane bez względu na to
              kto się tego dopuszcza

ciągle zastanawia mnie jak to jest że temu jedynemu księdzu udało się zdobyć
              poparcie prokatolickich polityków rządzących naszym miastem
              • Gość: qweszxc Re: początek końca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 22:34
                lacido napisała:
                > również uważam, że działania wbrew prawu powinny być karane bez
                względu na to kto się tego dopuszcza
                > ciągle zastanawia mnie jak to jest że temu jedynemu księdzu udało
                się zdobyć poparcie prokatolickich polityków rządzących naszym
                miastem

Szacun, @lacido :)
                Albo mi się coś popierdziulowało, albo masz jakąś schizę.
                Ale pewnie to pierwsze, więc bez obrazy :)

• lacido Re: początek końca 28.08.08, 23:25
                  nie mam żadnej schizy :) odpowiadam na Twój post tylko
    • Gość: romek Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.08, 22:01
      Ale za co mam mu dziękować nie wystarczy jak daję co tydzień na
      tacę dziesięć złotych ---!!!???Mało a jak przyjdę z problemem
      pogrzebu,wesela to słychać co łaska ale ludzie wie pan dają
      dwieście trzysta-----!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Tarnobrzeżanin Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem IP: 83.1.118.* 29.08.08, 07:46
        Ja uważam, że jak pazerny polski kler w porę nie opamięta się, to za jakieś 5 z
        górą może 7-8 lat sam zostanie przy ołtarzu. Coraz więcej informacji media
        podają do publicznej wiadomości o księżach pedałach, homoseksualistach,
        nieszczęśliwych tatusiach bo niefortunnie biedak wpadł podczas rozkoszy
        cielesnych z kochanką, hazardzistach itp. zaś uciemiężony naród nie będzie tego
        typu nierobów i dewiantów utrzymywał. Średnia wieku ludzi uczęszczających na
        niedzielne msze święte to jak widzę z obserwacji 54-50 lat wzwyż. Co do
        Józefczyka - powołanie zobowiązuje do moralnej, przykładnej postawy. Jak można
        chodzić do spowiedzi i jednocześnie oczekiwać rozgrzeszenia od człowieka, który
        nagminnie łamie prawo i z tego tytułu nie ponosi konsekwencji gdyż Powiatowy
        Inspektor Nadzoru Budowlanego dla Miasta Tarnobrzega boi się koloratki podobnie
        jak i rzekomo pseudoprawicowe władze miasta z Dziubkiem na czele? Najwyższy
        czas aby kler zajął się Bogiem i religią bo kres ich jest bliski. Mam nadzieję,
        iż widzą co stało się z kościołem w Zachodniej Europie.
        • Gość: Y Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem IP: 80.51.252.* 29.08.08, 08:24
          Media podają coraz więcej "dobrych" informacji.
          Każdy człowiek robi dobre i złe rzeczy.
          Czy ktoś widział pozytywną informację o działalności Kościoła w
          mediach ?
          Proszę o przykład.

Karmi się nas wiedzą - 95 % Polaków to katolicy.
          Nie tylko to forum udowadnia, że jest zupełnie odwrotnie. Podobnie
          wygląda cały internet, całe ...
          Czy to jest rzeczywistość wirtualna czy realna ?

Ludzie nie zabijajcie inicjatyw.
          Jeżeli jest zła to upadnie, jeżeli dobra to przetrwa - dajmy się im
          zweryfikować.
    • Gość: gbur Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 10:16
      Masz Tarnobrzeżaninie słuszne obserwacje, ale wyciagasz błedne
      wnioski. Kler polski widzi co się dzieje w zachodniej Europie i
      zdecydowanie przeciwdziała temu. Przejmują majątki, budują, prowadzą
      radio i tv, uzależniają od siebie władze państwowe i samorządowe.
      Nie obawiaj się pustych kościołów. Będą pełne dokąd będzie władza
      i pieniądze. Dlatego też odłamy Kościoła, które tego nie czynią są
      (trzeba już teraz mówić o odłamach) tacy jak Dominikanie są solą w
      oku biskupstwa. Kościoły będą pełne, księża będą bezwzględnie
      potrzebni ale czy w tym wszystkim jest jeszcze miejsce dla BOGA?
      • Gość: gość Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem IP: 80.51.159.* 29.08.08, 18:25
        do lacido - dziecinko - zapytałaś co ja osiągnąłem i czy mam sie czym pochwalić
        - dotykasz bardzo cieniutkiej niteczki , otóz uważam że mam sie czym chwalic
        ;dom ,ogród ,samochód ,kasa ,rodzina ,itd ,ale przede wszystkim osiągnąłem to
        sam , własną pracą ,bez "pleców",załatwiania ,forowania i kupowania za 1%
        realniej wartości , ja spię spokojnie ,a jak wygląda morale ks józefczyka
        -pewnie jeszcze lepiej ,ale to za nim idzie "smród" układu w UM z którego
        korzysta pełnymi garściami ,nie za mną........aha a propos smrodu czy wiesz że
        przez 3 albo 4 lata hospicjum zrzucało ścieki do potoku płynącego przez
        zwierzyniec zamiast do kanalizacji ? "porządny" gospodarz powinien wiedziec
        gdzie "wali kupę" a on nie wiedział!!!przynajmniej tak sie tłumaczył i ochrona
        środowiska z UM mu uwierzyła !!!!
        • Gość: proboszcz Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem IP: 83.1.120.* 01.09.08, 21:51
          ależ to była kupa w imię wyższych ideałów! ;/
    • Gość: gosc Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.08, 19:45
      I CO? NASTEPNA ZACHCIANKA JOZEFCZYKA ZREALIZOWANA PRZEZ URZEDASOW
      MIASTA Z NASZYCH PODATNIKOW PIENIADZE ZOSTAL WYBUDOWANY OD
      FUNDAMENTOW PO DACH ZA MILIONY NOWY BUDYNEK SZKOLY KATOLICKIEJ
      ZGADNIJCIE ILU UCZNIOW CHCE SIE W TYM WIELKIM PIEKNYM BUDYNKU
      UCZYC?????????
      HHEHE NIGDY NIE ZGADNIECIE
      25 SLOWNIE DWUDZIESTU PIECIU
      8 UCZNIOW ZOSTALO ZAPISANYCH DO SZKOLY PODSTAWOEJ( POLACZYLI ZEROWKE
      Z KLASA 1) I 17 DO GIMNAZJUM
      A W BUDNYNKU PODOBNO JEST 10 SAL LEKCYJNYCH
      TRZEBA TO OGRZAC OSWIETLIC ITD ITP
      GRATULUJE POMYSLU
      TRZEBA BYLO NAJPIERW SPRAWDZIC CZY BEDA CHETNI WSROD TARNOBZESKICH
      KATOLIKOW
      STARZY LUDZIE NIE MAJA DZIECI W WIELU SZKOLNYM WIEC NIE MIAL KTO
      ZALUDNIC KLAS SZKOLY KATOLICKIEJ
      • Gość: Znawca Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem IP: *.adsl.inetia.pl 01.09.08, 19:52
        Ja slyszalem natomiast zupelnie cos innego, i to z dosyc wiarygodnego źrodla, ze
        do gimnazjum bylo ok. 80 podan, wybrali tylko kilkanascie najlepszych dzieci z
        b. wysoką średnią ocen...
        • lacido Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem 01.09.08, 21:28
          ale tych uczniów rzeczywiscie jest tak mało?
          • Gość: proboszcz Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem IP: 83.1.120.* 01.09.08, 21:49
            no tak.

widocznie opłaca sie zatrudniać dyrektora, sekretarkę, kilku(nastu?)
            nauczycieli, ekipę sprzątającą. podnoszone wcześniej koszta najzwyczajniej
            eksploatacyjne.

ktoś na to da pieniążki.

kto?
            • Gość: qweszxc Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.08, 22:04
              > widocznie opłaca sie zatrudniać dyrektora, sekretarkę, kilku
              (nastu?)nauczycieli, ekipę sprzątającą. podnoszone wcześniej koszta
              najzwyczajniej eksploatacyjne.
              > ktoś na to da pieniążki.

> kto?
              Jak to, kto? Ten pan, ta pani, niestety ja również /bo płacę
              podatki/. I to już nie jest śmieszne :(
              Tylko co ja mogę zrobić? Kląć w żywy kamień, że wybrana przez nas
              władza ma w głębokim poważaniu politykę oświatową i lekką rączką
              wydaje pieniądze na chybione, dla miasta oczywiście, inwestycje
              megalomana/biznesmena.
              Szczęść Boże :)
              • Gość: sprawiedliwy Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem IP: *.gprs.plus.pl 04.09.08, 21:31
                Ludzie dajcie sobie SIANA. Co czlowiek by nie zrobil - to i tak
                bedzie zle. Moze wy sie wezniecie do roboty i cos zrobicie, a nie
                tylko cale zycie narzekac na wszystko i na wszystkich. Zycze wiecej
                rozumu i checi do pracy. Ks. proboszczu - tak trzymac i do przodu.
                • Gość: ea Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.08, 18:10
                  Czy jesteś "sprawiedliwy" to nie ty będziesz sądził i jeśli jesteś
                  katolikiem powinieneś o tym wiedzieć. Gratuluję dobrego
                  samopoczucia. A ponadto prawo winno dotyczyć wszystkich . I tyle w
                  tym temacie.
                  • Gość: skunaksun dobry biznes ruszył ......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.08, 15:15
                    wy dziękujecie księdzu? Matka was nie wychowała ?
                    • Gość: ja Re: dobry biznes ruszył ......... IP: *.flash-net.pl 16.09.08, 07:44
                      a myslalam ze kolejny kosciol wybudowali, aaaa to, to gimnazjum kolo tesco,dla
                      mnei bezcelowe jest to w sumie,
                  • Gość: desperat Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.08, 14:12
                    To dlaczego ksiądz jest poza prawem,co osiedle,a może nie długo co ulica ksiądz
                    postawi kościół.Co mało ich jest jeszcze w Tarnobrzegu.Nie można było przekazać
                    tych budynków na jakieś inne cele publiczne, a nie znowu dać mu, a on zrobi z
                    tego maszynkę do robienia pieniędzy!!!!!!
                • Gość: a Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 08:15
                  niech robi sobie co chce,ale za kościelne pieniądze lub jesli
                  rodzice tych wybitnych uczniów zechcą, za ich kasę!!!
                  • Gość: amica.2 Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem IP: 80.48.174.* 16.09.08, 15:48
                    W "Nowinach" dyr. Malik chwali się, że odmówił przyjęcia do gimnazjum trzem
                    uczniom ze zbyt słabymi ocenami na świadectwie szkoły podstawowej. A ja
                    myślałem, że szkoła katolicka obejmie opieką właśnie dzieci z różnymi
                    problemami. Podobno uczą tam najlepsi nauczyciele i są do dyspozycji uczniów
                    przez cały dzień.
                    • Gość: eerrwsa Re: Gimnazjum Józefczyka jednak rusza - dziękujem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.08, 23:34
                      segregacja na starcie, tysiąc razy lepsza sytuacja niz inne
                      publiczne szkoły które muszą przyjąć wszystkich z rejonu, PUBLICZNA
                      katolicka będzie wybierać najlepszych uczniów i mieć świetne
                      osiągnięcia.....ciągle nie rozumiem dlaczego POUBLICZNA KATOLICKA?
                      Ciekawe kto daje kasę na te obrazki na murach i pomniki przed
                      szkołą, swoja drogą przez hwile myślałem że jest tam ładnie, a
                      Michał już zaczyna szpeić swoimi figurkami itp...
                      A i CZY WSZYSTKO MUSI BYĆ IM JANA PAWŁA II? Przecież 9 jest imieniem
                      papieża.
                      Kurdę ta katolicka szkoła każdemu na odcisk zaczyna wchodzić...nie
                      da się normalnie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka