Dodaj do ulubionych

Do właścicieli czworonogów

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.08, 17:27
Szanowni Państwo
Podczas kilku spacerów zauważyłem psy biegające swobodnie obok swoich Panów(tudzież Pań).
Na całe szczęście nie doszło do jakiegoś ataku, ale sprawa jest poważna . Gdzie smycz i kaganiec?
Zwróciłem uwagę jednemu faciowi - to z wysoce ponadnormatywnym oburzeniem ofuknął mnie , że to niby labrador miałby kogoś pogryźć?
Trochę rozumu - pies o wysokości 70 cm może powalić lub pogryźć dziecko i co wtedy zrobicie ?
Drodzy właściciele czworonogów - obym nie musiał wyskoczyć z aparatem i zrobiną fotę pokazać przywołanej policji.
Obserwuj wątek
    • Gość: haha Re: Do właścicieli czworonogów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.08, 18:06
      z tym aparatem to niezły pomysł.Noszę się od pewnego czasu z
      zamiarem robienia zdjęć właścicielom psów zanieczyszczającym
      chodniki i trawniki na Siarkowcu,głównie ul.11-Listopada.Mam ochotę
      umieszczać te fotki, po zamazaniu twarzy właściciela czworonoga,na
      tym forum .Ale jeśli to nie pomoże to skończę z zamazywaniem twarzy
      tych "inteligentów"...
      • Gość: Majkel Re: Do właścicieli czworonogów IP: 83.1.120.* 08.11.08, 20:15
        a po co od razu zamazywac twarz?

jak raz nie pomoże to publikować nazwisko i adres pacjenta
      • Gość: t Re: Do właścicieli czworonogów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.08, 20:20
        ale masz fajny pomysl!! tylko gdzie te osoby maja wyprowadzac te
        psy? jest moze kolo ciebie jakies wyznaczone miejsce?? z tego co ja
        wiem nie ma takiego! masz lub miales psa? pewnie nie czyli nie wiesz
        jak to jest psu nie przetlumaczysz ze tu nie moze na tej trawce
        zrobic bo pan z aparatem fotograficznym stoi za rogiem i czeka na
        zrobienie foto, a co do prowadzania psow na smyczy dzwon na straz
        miejska niech cos z tym zrobia
        • Gość: qweszxc Re: Do właścicieli czworonogów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.08, 21:41
          > ale masz fajny pomysl!! tylko gdzie te osoby maja wyprowadzac te
          > psy? jest moze kolo ciebie jakies wyznaczone miejsce?? z tego co
          ja wiem nie ma takiego! masz lub miales psa? pewnie nie czyli nie
          wiesz jak to jest psu nie przetlumaczysz ze tu nie moze na tej
          trawce zrobic bo pan z aparatem fotograficznym stoi....

To naucz, pacanie, swego psa sr... do twojego kibla, a jeśli tego nie
          pojmie, to gdy nasra na chodniku/trawniku, powinieneś to posprzątać,
          wlożyć do foliowej torebki i zaniść do swojego domu. Co z tym
          zrobisz, to już mnie nie interesuje-gó... będzie w twoim domu, nie
          na chodniku czy trawniku, po którym ja chodzę i nie sram na
          trawnik/chodnik. Proste.
          Czy byłbyś tak wyrozumiały dla mnie, gdybym ci nasrał na wycieraczkę
          lub na twojej posesji? Bo jak mnie przyciśnie, to też mi, tak jak
          psu, trudno wytłumaczyć, ze nie można zrobić tm, gdzie mi się
          zachciało, czyli np. na twojej wycieraczce.

• Gość: t Re: Do właścicieli czworonogów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.08, 11:01
            nerwusie powinienes sobie nerwosol kupic i brac!! czy ja ciebie
            wyzywam i obrazam?? jak jestes nieukiem i skonczyles podstawowke to
            powinienes doksztalcac swoj slownik z wyrazami,a co do robienia
            przez ciebie na moja wycieraczke dostal bys takiego buta w twoja
            pusta glowe ze twoja matka by gadala przez pare dni do twojej dupy
            bo by myslala ze to twoja twarz, a w TBG powinni zamontowac
            urzadzenia z woreczkami i miejscem na odpady
            • Gość: qweszxc Re: Do właścicieli czworonogów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.08, 11:51
              > nerwusie powinienes sobie nerwosol kupic i brac!! czy ja ciebie
              > wyzywam i obrazam??
              Biorę, ale czasem mnie ponosi, jak czytam posty takiego terrorysty.

>jak jestes nieukiem i skonczyles podstawowke to powinienes
              doksztalcac swoj slownik z wyrazami
              Pozwolę sobie zauważyć, że piszę poprawniej od ciebie :P

>a w TBG powinni zamontowac urzadzenia z woreczkami i miejscem na
              odpady
              Owszem, za pieniądze właścicieli psów, ale póki co, twoim zasranym
              obowiązkiem jest sprzątanie odchodów twojego pupila.
              Zresztą... nie wysilaj się i tak nie zrozumiesz, dlaczego powinieneś
              sprzątać.
              PS Moją matkę zostaw w spokoju.
              • Gość: t Re: Do właścicieli czworonogów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.08, 12:55
                ja sie nie musze wysilac, ale widze ze ty przestudiowales jakis
                slownik bo juz inaczej piszesz i pamietaj troche kultury nikomu nie
                zaszkodzi nawet jesli siedzi w domu przed komputerem to nie znaczy
                ze ma byc chamem.
                p.s. Moj pies nie zalatwia sie na chodniku
                • Gość: wniosek Re: Do właścicieli czworonogów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.08, 13:14
                  Jednak wniosek jest jeden!!Właściciele psów narzekają ,że psy nie
                  mają gdzie załatwiać swoich potrzeb lub,że nie ma odpowiednich
                  pojemników do wyrzucania tych odchodów.Reszta mieszkańców naszego
                  ładnego miasta klnie,bo na wszystkich trawnikach i chodnikach(?!)
                  zalegają kupska.Po prostu jak zwykle nasze kochane władzunie oraz
                  straż miejska nie wypełniają swoich obowiązków.Skoro w Stalowej Woli
                  ten problem powoli jest rozwiązywany to może trzeba iść za
                  przykładem mądrzejszych?
                  • Gość: mieszkaniec Re: Do właścicieli czworonogów IP: 83.1.126.* 13.11.08, 09:42
                    wszystko zalezy od kultury i wychowania danego człowieka, a nie od psa.To
                    człowiek powinien tak postepowac aby nie denerwowac drugiego wspołlokatora lub
                    mieszkanca tym ,ze chce sie posiadac pieska,i tak jak w kazdej innej dziedzinie
                    zycia z tym jeszcze troche zejdzie czasu zanim bedzie jako taki porządek.Ogolnie
                    mówiąc,Polak potrzebuje najpierw kary aby cokolwiek sie dowiedzieć. A z czego to
                    wynika ?. Z lenistwa.
              • Gość: kasia :) IP: 83.1.114.* 09.11.08, 14:34
                miło że piszesz za mnie to co ja myśle hehe
          • Gość: Basia Re: Do właścicieli czworonogów IP: 83.1.122.* 10.11.08, 21:08
            ale człowieku jesteś znerwicowany - szoook!!!- widzę, że masz problem ze sobą.
            Ciekawe czy będziesz taki odważny do grupy młodzieniaszków, którzy piją, srają,
            szczają i nie wiadomo co jeszcze robią na trawnikach???? Oni znają ludzką mowę,
            więc im przetłumacz - a psu nie przetłumaczysz.
            Psychiatra się kłania <hahahaha>
            • Gość: zrx Re: Do właścicieli czworonogów IP: 83.1.119.* 14.11.08, 08:59
              nie podnośmy sobie ciśnienia, jednym i drugim przydał by sie
              psycholog
    • Gość: Spacerowicz Re: Do właścicieli czworonogów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.08, 21:24
      Dziękuję za zabranie głosu w tej sprawie
      Moim zamysłem nie było robienie zdjęć sr....cym psom.
      Chcę fotografować nieodpowiedzialnych właścicieli, idących wieczorową porą chodnikiem z łapkami w kieszeniach lub na komórze, mających w głębokim poważaniu zwierzęta , za które odpowiadają.
      Aczkolwiek zgadzam się również z ludźmi których mierzi 30 kilogramowy pies produkujący ogromnego kloca.
      To już jednak inny temat , do rozwiązania przez tych , co inkasują 40 PLN co miesiąc.
      • Gość: fotograf Re: Do właścicieli czworonogów IP: 83.1.123.* 08.11.08, 21:50
        tak zgadzam sie z tym kazdy własciciel powinien po swoim piesku posprzątać a
        Urząd Miasta powinien zadbać oto by na osiedlach rozmiescić specyjalne pojemniki
        na psie kupki w Stalowej Woli juz tak jest kazdy włascicie sprząta kupke
        • Gość: ramol Re: Do właścicieli czworonogów IP: *.acanac.net 09.11.08, 01:15
          Nic z tego nie bedzie, nie pomoga zdjecia, pietnowanie czy
          naglasnianie. Polacy to narod ktory ma we krwi brak szacunku dla
          prawa - wszelkiego prawa. Tak jest w Polsce i wszedzie tam gdzie sa
          Polacy. Oni wiedza najlepiej jak ma byc. A sprzatanie psich odchodow
          to bardziej sprawa osobitej kultury psiego wlasciciela niz litery
          prawa. Z drugiej strony srajacy na trawnik psina uzyznia glebe a ze
          po trawnikach sie nie chodzi wiec moze pozwolic im srac na te
          trawniki.
          • Gość: pies Re: Do właścicieli czworonogów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.08, 09:05
            Ramol
            Byłem 7 lat temu w Anglii. Tam prawie na każdym słupie jest tabliczka informująca właściciela srającego kundla o wysokości nagrody jaka go czeka za przyłapanie na , bądź co bądź, gorącym uczynku(i oczywiście nieposprzątanie). Wtedy było to 1000 funtów (ówczesna równowartość 7000PLN).
            Niechby jeden z drugim zapłacili chociaż 1000PLN i zostało to nagłośnione w Leliwie czy lokalnych gazetch - założę się że 80 % ludzi nie poniosłoby ryzyka "1000 - nieposprzątana kupka"
            • Gość: Basia Re: Do właścicieli czworonogów IP: 83.1.122.* 10.11.08, 21:10
              ale pieprzysz gościu - a czy my mieszkamy w Anglii???? czy to Londyn?? - obudź
              się tu Tarnobrzeg!!!! jak nie pasuje to na emigracje <hahaha>
      • Gość: fiołek Re: Do właścicieli czworonogów IP: 80.51.27.* 09.11.08, 12:09
        Prawda to, Polacy, a już Tarnobrzeżanie zwłaszcza, istotnie mają
        wstręt do przestrzegania jakichkolwiek zasad; prawa i dobrych
        zwyczajów. A poza tym zdolnośc kpin z frajerów, którzy tego prawa
        przestrzegają. Wyobraźcie sobie reakcję otoczenia na zbieranie kupy
        przez właściciela pieska. Reakcję tych, co wyrzucają odpadki przez
        okno, sikają pod kapliczkami (obok baru z piwem, co jast tam WC).
        Szkoda gadać.
        Jeszcze jedno. Sprytni "psiarze" wyprowadzają pieski i psiska na
        teren działek. Podobnie jak mamy małych dzieci, w trosce o spacer
        poza zasięgiem spalin. Komentarz zbędny.
        A pies i tak jest najwierniejszym przyjacielem...
    • Gość: Spacerowicz Re: Do właścicieli czworonogów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.08, 12:46
      Najbardziej denerwujące jest to że da się wyprowadzić psa na spacer tak aby nie stanowił zagrożenia dla ludzi czy dzieci. Facet z mojego osiedla często przeze mnie widywany ma trzy psiska za każdym razem na smyczy i w kagańcu podczas gdy inny "Yntelygent" kroczy z zadartą głową a bydlak z niebieskim jęzorem biega po chodnikach czy ulicy lub nawet obwąchuje dzieci w wózkach. Reakcja "pana" -> brak reakcji.
      Osobnym tematem nagminnie stosowanym przez posiadaczy(tak tak - to właściwe słowo) ras grożnych jest wypuszczanie swych "pupilków" na nadolu , a niech się sk...wiel wybiega bo już mi wpieprzył dywan w mieszkaniu. I tu do straży miejskiej telefon nie potrzebny - proponuję wysłać dziś po południu patrol , najmniej 10 delikwentów obserwuje swojego potulnego amstafa z odległości 200 metrów.
    • Gość: Ktoś Re: Do właścicieli czworonogów IP: 80.51.27.* 09.11.08, 13:25
      Masz jakiś problem ? Moim zdaniem jeżeli ktoś ma psa i wychodzi z
      nim na spacer powinien posprzątać owszem ... ale z tymi zdjęciami to
      przesadziłeś ! Jeżeli nie masz co zrobić z aparatem tylko robić
      zdjęcia obcym ludziom to musisz być nie źle powalony (bez urazy ale
      to prawda) Ty nie masz psa i siedzisz przed komputerem wypisując
      takie bzdury ! Masz problem ? To idź do lekarza !
      • Gość: Spacerowicz Re: Do właścicieli czworonogów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.08, 13:57
        Ktosiu,
        czyżbym to tobie zwrócił uwagę? To twoja urażona duma przesłoniła Ci zdrowy rozsądek?
        Nie mam psa ale mam dziecko. Chodzę z tym dzieckiem na spacery. I szlag mnie trafia jak ludzie , których myślenie zdajesz się podzielać wypuszczają na miasto bydlaki mogące zagryźć nie tylko dziecko, ale i dorosłego. Branie w obronę tych ludzi na prawdę jest nie na miejscu.Mam co zrobić z aparatem i wkrótce być może się o tym przekonasz. A co do wizyt u lekarza - to wybierz się najpierw ty - sprawdź czy twój stan emocjonaly,rozwaga i odpowiedzialność pozwala mieć psa.
        • Gość: kasia spacerowiczu IP: 83.1.114.* 09.11.08, 14:05
          kiedys gdy przechodziłam z synkiem przez park szła młoda dziewczyna
          z wilczurem" biegał za patykiem gdu nagle doskoczył do wózka, byłam
          przerażona, zwróciłam uwage to jeszcze mi sie dostało że to niby co
          ja moge jak on by nie ugryzł że w parku se może biegac itd, chciałam
          zadzwonic po straż miejską ale szybko sie oddaliła.naprawde brak
          wyobraźni włascicieli piesków bije na głowe.pozdrawiam.ludzie
          pomyślcie troche!
        • xulu Re: Do właścicieli czworonogów 09.11.08, 14:06
          Drodzy państwo poproszę kontynuować dyskusje zgodnie z zasadami netykiety tutaj obowiązującej !.

Bez wulgaryzmów, itp... itd...
          • Gość: psia mama Re: Do właścicieli czworonogów IP: *.gprs.plus.pl 09.11.08, 15:32
            ciekawa jestem kto wyglądałby bardziej idiotycznie , gość biegający z aparatem
            za właścicielami psów czy właściciel sprzątający po swoim psie... jestem za
            sprzątaniem po psach tylko niech ktoś z urzędasów się zajmie zorganizowaniem
            odpowiednich pojemników i woreczków na odchody.
            A przy okazji jestem bardzo ciekawa na co są przeznaczane podatki odprowadzane
            za psy??
            jeżeli ktoś wie to proszę o odpowiedz.
            • Gość: DarkoPL Re: Do właścicieli czworonogów IP: 80.51.159.* 09.11.08, 15:59
              A za ile Pani zgodziłaby się sprzątać psie kupy? 1000 zł czy więcej?
              I czy opłaty wnoszone przez właścicieli piesków wystarczyłby do
              utworzenia KILKU miejsc pracy, bo nie ma takiego mocnego, który
              byłby w stanie wyczyścić całe miasto z kup od Przywiśla po Dzików i
              stację PKP
              • Gość: jolka Re: Do właścicieli czworonogów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.08, 16:26
                Uwazam ze kazda przyjemnosc powinna byc na wlasny koszt, to dlaczego
                problem jest ogolnospoleczny? Jesli ktos chce trzymac sobie pieska
                to niech trzyma, ale dlaczego na sile dzieli sie z innym. Pieska
                trzeba trzymac z dala od ludzi albo na uwiezi. Gdzie
                odpowiedzialnosc, rozumie ze pies musi sie gdzies zalatwic, ale
                dlaczego na srodku chodnika czy w piaskownicy?. Gdzie Straz Miejska?
                • Gość: pepe Re: Do właścicieli czworonogów IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.11.08, 21:50
                  Powiedziano juz.Sprzatanie po psie to sfera kultury osobistej wlasciciela. Pies
                  to bardzo madre stworzenie i z latwoscia mozna go nauczyc ze bedzie sie
                  zalatwial w scicle okreslonym miejscu.Psich odchodow nie ma potrzeby nosic w
                  woreczkach do domu czy stawiac specjalnych pojemnikow. Zwykle kosze na smieci
                  zdoskonale do tego sie nadaja. Smycze i kagance to konsekwencja wyobrazni
                  wlascicieli psow i znajomosc tych czworonogow.
                • Gość: zrx Re: Do właścicieli czworonogów IP: 83.1.119.* 14.11.08, 09:11
                  to nie wina braku odpowiedniej ilości funkcjonariusz SM powoduje tą
                  sytuację, to MY sami, my właściciele psiaków, one nie są winne tylko
                  opiekunowie, bo jeżeli uczymy psiaka np podawania łapy lub
                  aportowania, to również tego aby nie robił kupy np w piaskownicy.
                  trzeba byc cierpliwym i mieć szacunek dla innych-podobnie jak z
                  uznaniem ludzi niepalących papierosy, ale to dłuższa historia...
              • Gość: czerwony Re: Do właścicieli czworonogów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.08, 16:43
                szanowny DarkoPL. W Anglii jak we wczśniejszych postach pisano właściciel
                sprząta po psie i wrzuca do pojemników rozmieszczonych przez magistrat z
                pieniędzy podatników. Poza tym nikt nie tępi psów i ich właścicieli z życia
                publicznego. No i najważniejsze - wszędzie mają czysto i pozamiatane bo przez
                cały czas widać ludzi z miotłą, zmiatających też psie kupy (nie są to tylko
                specjaliści do sprzątania psich odchodów jak proponujesz). W Tarnobrzegu za
                sprzątanie nasi włodarze uważają tylko wywożenie śmieci ze śmietników i koszy na
                śmiecie - a co z pozostałymi śmieciami? A dlaczego tak tam jest? Bo władza jest
                wybrana przez ludzi ale dla ludzi i robi dla wyborców a nie dla znajomych
                królika. Jakie to proste - ale dla ludzi mądrych. Podsumowując: psy są dla
                ludzi, ludzie dla psów, a od magistratu wyegzekwować pojemniki na psie odchody i
                później karać mandatami właścicieli nie sprzątających po swoich pupilach. A
                najważniejsze: musimy dorosnąć do przestrzegania prawa i sytuacji gdzie łamiący
                prawo nie będzie miał masowego społecznego poparcia tak jak u nas i to w
                społeczeństwie o ponad 90% katolicyźmie z jego 10 przykazaniami.
                • Gość: DarkoPL Re: Do właścicieli czworonogów IP: 80.51.159.* 09.11.08, 22:16
                  Do czerwonego:
                  W Anglii byłem: zrobienie kupy przez pieska i jej pozostawienie w
                  St. Ives to koszt 1000 funtów - sam byłem zszokowany wysokością. W
                  małym Helston na niemalże każdym słupie są naklejki informujące o
                  karze - 500 funtów. Nawet nikt nie musi pilnować i patrolować -
                  monitoring CAŁEGO miasta wszystko ujawni i blankiet do zapłaty
                  przychodzi so właściciela pieska pocztą. Nikt też nie musi sprzątać
                  kupek i tak zarabiać - właściciele je sprzątają wyrzucając do
                  rozstawionych w SPECJALNYCH miejscach SPECJALNYCH koszy. A dodatkowo
                  płacą lokalny podatek za posiadanie pieska i nie krzyczą - PŁACĘ I
                  NIECH KTOŚ ZA MOIM PIESKIEM SPRZĄTA!
                • Gość: zrx Re: Do właścicieli czworonogów IP: 83.1.119.* 14.11.08, 09:15
                  popieram i mam propozycję, może w naszym klasztornym tarnobrzegu
                  lokalnie zmienimy 10 przykazań dopisując np nie dopuszczaj do
                  zaśmiecania (zasrywania) naszego miasta...
              • Gość: psia mama Re: Do właścicieli czworonogów IP: *.centertel.pl 09.11.08, 18:25
                miałam na myśli żeby właściciele sami sprzątali po swoich psach,a nie tworzenie
                miejsc pracy niech każdy sprząta po swoim psie i na pewno będzie czyściej w
                mieście ,a przyłapani na zostawianiu odchodów swojego pieska niech słono za to
                płacą.
                • Gość: milosnik zwierzat Re: Do właścicieli czworonogów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.08, 19:08
                  Podoba mi sie ta dyskusja o pieskach, widac odpowiedzialnosc za
                  miasto. Tez kocham zwierzeta, ale czlowiek jest pierwszy i
                  wlasciciel pieska powinien o tym pamietac. Dla zapominalskich lub
                  malo odpowiedzialnych STRAZ MIEJSKA, bo po to jest.
              • Gość: zrx Re: Do właścicieli czworonogów IP: 83.1.119.* 14.11.08, 09:06
                kochani od czegos trzeba zacząć, jeżeli nikt pierwszy tego nie zrobi
                to obudzimy sie w szambie...
    • nom73 Re: Do właścicieli czworonogów 09.11.08, 19:18
      Podobno psy się lepiej da wytresować niż koty, a kot mojej koleżanki załatwia
      się do kuwety w domu, potem ona to wyrzuca do śmieci. Nie można psa tego
      nauczyć? :-)
      Nie widziałem w Tbg, żeby jakiś właściciel sprzątał po swoim psie. A pies mojej
      sąsiadki regularnie sika po oponach mojego samochodu, ktoś mi wytłumaczy
      dlaczego?. :-)
      • Gość: pa Re: Do właścicieli czworonogów IP: 80.51.159.* 09.11.08, 21:51
        nom73 ciekawe jest to co piszesz. ale czego mamy uczyc psy robic do
        kuwety? mówi sie ze pies madrzejszy od kota, człowiek od psa to
        czemu nie nauczyc człowieka sprzatania po psie?. ja sprzatam po
        swoim.
        A co do wyprowadzania psa na spacer to sa odpowiednie ustawy pisałam
        juz gdzies o tym. moze sie powtórze:
        pies nalezacy na rasy agresywnej powinien byc na spacerze w kagancu
        i na smyczy moze byc puszczany luzno lecz w kagancu w miejscach
        specjalnie wyznaczonych do tego natomiast
        pies NIE nalezacy do rasy agresywnej na spacerze powinien byc na
        smyczy nie musi miec kaganca moze byc puszczany w miejscu
        wyznaczonym bez smyczy i kaganca.
        teraz pytanie gdzie sa miejsca wyznaczone do tego w tbg? NIE MA
        Ja sama mam duzego psa i w miescie bałabym sie go puscic luzem bez
        kaganca nie dlatego ze mu nie ufam lecz dlatego ze to tylko pies i
        nie wiadomo kiedy mu odbije. Nikt z nas do konca nie rozumie swoich
        pupili.

• Gość: pepe Re: Do właścicieli czworonogów IP: *.acanac.net 10.11.08, 00:31
          Pa - troche kombinujesz. Pierwsza i zasadnicza sprawa jest nauczyc psa pewnych
          nawykow np. gdzie moze w domu awaryjnie zalatwic swoje potrzeby.( takie miejsce
          mozna urzadzic) Przedewszystkim jednak jesli ma ochote na to, musi cie o tym
          powiadomic. Wychodzisz z nim i jesli jest nauczony zawsze albo prawie zawsze
          zalatwi sie w tym samym miejscu.
          Smycz to nie tylko zabezpieczenie by pies kogos nie pogryzl. To rowniez
          zabezpieczenie dla psa by nagle nie wybiegl na ulice i zginal potracony przez
          samochod.
      • Gość: sasuketbg Re: Do właścicieli czworonogów IP: 83.1.117.* 10.11.08, 18:21
        ten nom73 to taki prosie ze szok znam go niezly przychlast i debil
      • Gość: Lili Re: Do właścicieli czworonogów IP: 83.1.122.* 16.11.08, 13:18
        Ja Ci powiem dlaczego ten pies sąsiadki siusia na Twoje opony;-) mam zresztą
        ten sam kłopot:| zdaje sie ze przed psem sasiadki nasiusiał tam po prostu inny
        pies heheh i tak będzie ciągle ...nawet jak znajdziesz psa który zapoczątkował
        ten łańcuszek ;-) pozostaje się z tym pogodzić albo zacząć siusiać na drzwi
        sąsiadki :|
    • Gość: Spacerowicz Re: Do właścicieli czworonogów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.08, 09:33
      Szanowni Państwo
      Tak się złożyło że dziś rano nie jestem w pracy i troche obserwuję otoczenie.
      Godzina 9:00 Facet idzie z bułkami i psem na smyczy. Myślę jest ok - nagle stop - kupsko na trawnik. 15minut poźniej damulka na spacerze z psem o wysokości ok 60 cm . Pies przed nią ok 20-30 m , ale trzyma cuś w ręku pewnie smycz rozciągowa. Smycz nie działa - podprowadziła jeszcze kawałek i odwrót o 180 stopni . Pies biegnie w ulubione miejsce , przyjmuje pozę i kloc(tuż przy ławeczce). Dystans wynosi już ok 50 -80 metrów. Babsko odwrócone plecami do luźno biegającego psa, po chodniku idzie dwoje dzieci...
      Dziś jeszcze zatelefonuję do straży miejskiej z podaniem ulubionego miejsca i pory. Poczekamy,zobaczymy.
      • Gość: t Re: Do właścicieli czworonogów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.08, 10:32
        i co ladnie tak podgladac ludzi, ty masz troche w glowie cos nie
        tak, pewnie masz 40 lat i w latach 80-tych pracowales w SB albo
        dzialales na rzecz dobra w ORMO, a w terazniejszosci masz karte
        stalego konfidenta i osobna specjalna linie w sluzbach typu Straz
        Miejska.
        • Gość: zrx Re: Do właścicieli czworonogów IP: 83.1.119.* 14.11.08, 09:21
          szkoda cię "t", mogłeś sie powstrzymać, ale wolałes jak ten pies
          zwalic sie gdzie popadło...
      • Gość: t Re: Do właścicieli czworonogów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.08, 10:36
        jeszcze jedno zakladales watek z tematem typu "pies bez smyczy
        biega...", a tu nagle "dzwonie na straz miejska bo pies kupe na
        trawniku zrobil a pani stala do niego plecami..." okresl sie
        czlowieku albo robisz zdjecia psom bez smyczy albo dzwonisz na straz
        bo pies kupe zrobil
        • Gość: Spacerowicz Re: Do właścicieli czworonogów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.08, 13:07
          Nie interesuje mnie co pies robił
          Pies był kilkadzisiąt metrów od swojej Pani , bez smyczy
          Koniec cytatu. Analizuj to co czytasz, a unikniemy nieporozumień.
          Nikogo nie podglądam, nie pracowałem w SB. Denerwuje mnie tylko ludzka nieodpowiedzialność....
          Ale jak uważacie że luźno biegający pies nie jest zagrożeniem to przepraszam że ośmieliłem sie odezwać.
          Może powinienem mieszkać w miejscu gdzie jednak jest to traktowane jako zagrożenie.
          Nie zostłabym przynajmniej ofuknięty o dochodzenie swoich praw i "przywilejów" do spacerowania. Ale trudno to przecież tylko Tarnobrzeg , a miasto takie jak jego mieszkańcy.
          Dziękuję wszystkim za zabranie głosu i przepraszam tych co ich uraziłem zwróceniem uwagi i przywołaniem do fundamentalnego porządku.
          Były Spacerowicz
        • Gość: m Re: Do właścicieli czworonogów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.08, 13:08
          nasz drogi "t".Jedno i drugie jest niezgodne z prawem.Tylko
          tradycyjnie na prowincji, odpowiedzialne służby mają to daleko w
          d.... i wolą siedzieć w swoich siedzibach jak mysz pod miotłą.
          • Gość: t Re: Do właścicieli czworonogów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.08, 14:40
            drogi "m" o tym ze jedno i drugie jest niezgodne z prawem to bardzo
            dobrze wiem, chodzi mi o to ze kolega "spacerowicz" zaczyna watek o
            psach luzno biegajacych a opiekunowie (wlasciciele) owych psiaczkow
            maja to daleko ze ich pupil moze kogos przestraszyc lub gorsze
            rzeczy zrobic z tym sie zgadzam zeby dzwonic na Straz Miejska (po to
            oni sa),ale zeby dzwonic do tych powaznych sluzb i zawracac im glowy
            tylko tym ze jakis pies zrobil kupe na trawniku lub innym
            miejscu "zielonym" to jest juz nadgorliwosc ze
            strony "obserwatora",te bardzo powazne sluzby by nic nie robili
            tylko wypisywaly mandaty lub wnioski do Sadu Grockiego o ukaranie
            wlasciciela psa tylko dlatego ze ich pupil narobil na trawnik
            • Gość: DarkoPL Re: Do właścicieli czworonogów IP: 80.51.159.* 10.11.08, 15:01
              To ja proponuję szcz... gdzie się zachce, gdyż - to cytuję - " bardzo
              powazne sluzby by nic nie robili tylko wypisywaly mandaty lub
              wnioski do Sadu Grockiego o ukaranie" (...) szczącego "tylko
              dlatego ze" (...) naszczał "na trawnik"
              PASUJE? I miasto będzie nie tylko OBSRANE ale i OBSZCZANE. Będzie
              przyjemnie?
              • Gość: ob la di, ob la da Re: Do właścicieli czworonogów IP: *.centertel.pl 10.11.08, 15:45
                Nie będzie tylko jest obszczane. Wcale nie sporadycznie, tylko
                systematycznie. Wystarczy przejść obok pubu VIP, żeby się przekonać.
                Organoleptycznie(naocznie i węchowo).
                • Gość: sasuketbg Re: Do właścicieli czworonogów IP: 83.1.117.* 10.11.08, 18:19
                  jejku w jakij wsi zescei sei chowali jak pies lata luzem to znaczy ze jest
                  lagodny sam mam labradora i jakos nikomu nic nie zrobil i nie zrobi bo jest
                  dobrze ulorzony przezemnie , i juz z tymi aparatami nie przesadzajcie oczywiscei
                  macie sporo racji ze pies niepowinine latac tam gdzie mu sie podoba bez
                  wlasciciela ale jak jest wlasicciel to neiwidze problemu
                  • Gość: sasuketbg Re: Do właścicieli czworonogów IP: 83.1.117.* 10.11.08, 19:47
                    chcialbym przeprosic za moje zachowanie na forum chce przeprosic nom73
                    PRZEPRASZAM!!
                    • Gość: wicek Re: Do właścicieli czworonogów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.08, 20:21
                      Spacerowicz ofukniety zostal niesprawiedliwie, ma racje i wstawiam
                      sie za nim.
                      Nie mozna jednak wylac dziecka z kapiela, pies w niektorych
                      wypadkach jest potrzebny, np jako przewodnik dla niewidomych, ale w
                      wiekszosci stanowi maskotke dla wlasciciela, i niech wlasciciel
                      czuje sie za psa odpowiedzialny, wszelkie z tym zwiazane trudnosci
                      to jego problem, nikt nie powinien tym problemem byc obciazony. Mnie
                      brzydzi i nie chce mieszkac w chlewie, niech mnie nikt nie
                      uszczesliwia. Ja wlascicielom pieskow nie przeszkadzam, prosze niech
                      i mnie uszanuja.
                      Ja ormowcem nie jestem ale tez pytam gdzie jest Straz Miejska.
                      • Gość: mysza Re: Do właścicieli czworonogów IP: *.centertel.pl 10.11.08, 20:28
                        ludzie straż miejska ma daleko gdzieś to ,że pies załatwia się na trawniku nie
                        ma w mieście odpowiednich miejsc wyznaczonych do wyprowadzania psów i dlatego
                        straż nie każe właścicieli psów mandatami za to gdzie się psy załatwiają.
                        Inaczej wygląda sytuacja z mandatami za wolno biegające psy to jest karane. Wiem
                        to z własnego doświadczenia już nie raz jedna pani mieszkająca niedaleko mnie
                        dzwoniła do straży miejskiej ze skargą na mnie ,że psy załatwiają się na trawnik
                        powiedzieli jej , że nie ma zakazu wyprowadzania psów na trawniki i mogą się tam
                        załatwiać bo nie ma do tego celu odpowiednich miejsc .Natomiast za wolna
                        biegającego psa otrzymałam mandat.
                        • Gość: do myszki Re: Do właścicieli czworonogów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.08, 20:58
                          ale jest obowiązek sprzatania po swoich pupilach,tylko straż
                          miejska czy inne odpowiedzialne służby nie egzekwują tego.Dziwię
                          się,bo byłyby niezłe obrywy z mandatów.
              • Gość: t Re: Do właścicieli czworonogów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.08, 20:32
                oj kolego troche sie nie wszczeliles w temat My tutaj poruszamy
                temat PSÓW biegajacych bez smyczy stwarzajacych zagrozenie dla
                ludzi, lub o psach zalatwiajacych sie na chodnikach lub trawnikach!!
                NIE O LUDZIACH, cytujesz mnie tylko ja pisze na temat PSOW
                ("drapieżny ssak z rodziny psowatych udomowiony przez człowieka")i
                wole zeby Straz Miejska zajmowala sie powaznymi sprawami a nie tym
                ze jakis PIES narobil na trawnik, nawiazujac do twojej wypowiedzi
                jak bym zobaczyl czlowieka ktory zalatwia swoje potrzeby
                fizjologiczne na srodku chodnika to napewno bym zadzwonil po te
                powazne sluzby
                • Gość: Basia Re: Do właścicieli czworonogów IP: 83.1.122.* 10.11.08, 21:28
                  zostawcie psy, bo to najmniejszy problem w tym mieście! Największym jest
                  chuligaństwo, pijaństwo, wulgaryzm młodzieży - TYM SIĘ ZAJMIJCIE - bo pies was
                  nie pobije, nie okradnie, nie wyklina, nie rozbija butelek, koszy, nie łamie
                  ławek, nie wybija szyb, nie rzyga pod klatkami, nie sika z pawilonów itd. itd.
                  straż miejska niech się pijanymi dzieciakami zajmie, a nie psiakami robiącymi
                  kupki na trawnikach (a po trawnikach ludziom chodzić nie wolno!- hahaha)
                  Oj ludzie ludzie, ale macie problemy <szok>
                  Jeszcze nie tak dawno koniki po ulicach ciągnęły wozy i robiły kupki tu i ówdzie
                  - wtedy nie przeszkadzało?????
                  TU WIDAĆ ŚMIESZNOŚĆ I BEZMYŚLNOŚĆ NASZEGO NARODU
                  • nom73 Re: Do właścicieli czworonogów 10.11.08, 21:45
                    Gość portalu: Basia napisał(a):

> Jeszcze nie tak dawno koniki po ulicach ciągnęły wozy i robiły
                    > kupki tu i ówdzie

Po ulicach się nie chodzi, co najwyżej jeździ, a jak samochód wiedzie w kupę to
                    mały problem, bo samochodem nie wjeżdżasz do domu. Po trawnikach można chodzić,
                    po to jest trawa. W UK na trawce ludzie sobie siedzą, grają w krykieta, biegają.
                    U nas mało jest jeszcze takich zielonych parków, a szkoda.
                    • Gość: Basia Re: Do właścicieli czworonogów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.08, 08:32
                      a przeprowadź się do UK i będziesz latał po trawnikach - póki co u nas jest
                      zakaz deptania trawników - jeśli Ci wiadomo - a jeśli nie no to przykro
                      stwierdzić, ale łamiesz prawo. <hahaha> U nas na trawnikach nie gra się w
                      krykieta, a tym bardziej nie siedzi na trawie <hahaha>
                      • nom73 Re: Do właścicieli czworonogów 12.11.08, 09:08
                        Koleżanko nie będę się przeprowadzał do UK, bo mi się podoba w tym kraju nad
                        Wisłą. Czasami przepisy są nielogiczne, ale cóż. Ja trawkę mam na działce i
                        chodzę, leżę, siedzę kiedy mi się podoba. :-)

PS. zakaz chodzenia po trawie jest tylko w Polsce, w Europie Zachodniej to
                        norma, że się korzysta z dobrodziejstwa trawy. :-)
                  • Gość: zrx Re: Do właścicieli czworonogów IP: 83.1.119.* 14.11.08, 09:28
                    droga "basiu" ty tez nie wszczeliłas sie w temat, wiesz chyba,że
                    różne sa tematy forum, jeżeli masz żal do chuliganki to zacznij nowy
                    temet pociagniemy go razem z tobą...
    • nom73 Re: Do właścicieli czworonogów 10.11.08, 21:55
      www.kupaniegryzie.pl/
      www.psiekupy.pl/
    • Gość: daro Re: Do właścicieli czworonogów IP: 80.48.35.* 11.11.08, 13:21
      Jak bym był radnym to wprowadził bym opłate za posiadanie psa min 2000 zł albo
      przymusowe sprzątanie odchodów po tych psach !!!!
      • Gość: psia mama Re: Do właścicieli czworonogów IP: *.gprs.plus.pl 11.11.08, 16:19
        BRAWO DARO co za rozmach !!!!!!!!!!!!1
        a tak na prawde to się stuknij w glowe i to z calej sily!!!!!!!!!
        zeby nie wiem jak wysokie były składki dla posiadaczy psów władzew tym
        mistrzowskim mieście i tak będą miał daleko gdzieś to ,że psy robią na trawniki.
      • nom73 Re: Do właścicieli czworonogów 11.11.08, 18:29
        Gość portalu: daro napisał(a):

> Jak bym był radnym to wprowadził bym opłate za posiadanie psa min 2000 zł albo
        > przymusowe sprzątanie odchodów po tych psach !!!!

Tu nie chodzi o opłaty tylko o branie odpowiedzialności za swojego pupila. Pies
        to nie tylko przyjemność ale także obowiązek. Tak jak matka przebiera, kąpie
        swoje dziecko tak samo właściciel psa powinien posprzątać to co pies narobił.
        Czy to aż tak wiele? :-)
      • Gość: zrx Re: Do właścicieli czworonogów IP: 83.1.119.* 14.11.08, 09:31
        masz małe szanse "daro"
    • lacido Re: Do właścicieli czworonogów 11.11.08, 18:55
      Nie jestem pewna jak to jest w Tbg ale w Krakowie był przepis z którego
      wynikało, że właściciel musi w pełni panować nad psem a czy robi to za pomocą
      smyczy, kagańca czy gwizdka nie był to już określone.Jednak straż i policja
      czepiali się właścicieli pasów typie ras uznanych za agresywne jeśli psy te
      biegały swobodnie.
      W sumie wielkość psa nie ma znaczenia bo mały piesek może pogryźć a duży z
      radości np na widok dziecka przewrócić. Ostatnio często widuję starsze panie z
      niby amstaffami, niestety panie te nie były w stanie utrzymać tych psów na smyczy
      • Gość: zenek Re: Do właścicieli czworonogów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.08, 21:06
        Psia mamo, a stuknij sie Ty, ciagle ktos musi zrobic, a Wy bedziecie
        s-c. A za miotle i do roboty, nie bedziecie miec czasu na pyskowanie.
        • lacido Re: Do właścicieli czworonogów 11.11.08, 21:25
          strzel sobie baranka o ścianę - dobrze CI to zrobi
          • Gość: a. Re: Do właścicieli czworonogów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 08:19
            wniosek z tej dyskusji jest jeden!Właściciele psów to
            agresywni,leniwi,nieprzestrzegający prawa i zatruwający życie
            innym,osobnicy.Nazwijmy to po imieniu!BRUDASY!
            Odsłaniam zasłony dziś o świcie,a metr od okna mam nowy wielki kloc!
            Jakim trzeba byc chamem i prostakiem,żeby pozwolić na to swemu
            pupilkowi.Takich psów i tępych właścicieli przewala się pod oknami
            ok.20 dziennie średnio dwa razy dziennie!!!Dziwi mnie tylko dlaczego
            opróżnianie odbywa sie pod cudzym oknem i blokiem, a nie pod swoim?
            Najlepiej BRUDASIE niech to załatwi twój "Azor" na twojej
            wycieraczce!!Co?? Śmierdzi?? Nam też śmierdzi!
            • Gość: Basia Re: Do właścicieli czworonogów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.08, 08:29
              i bardzo się ciesze, że ci Azor narobił pod oknem - pękaj ze złości a Azora
              możesz pocałować w jego śliczny puszysty lub nie puszysty zadeczek.
              Nieźle od rana taki gość może ubawić. <hahaha>
              • Gość: do Bachy Re: Do właścicieli czworonogów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 09:09
                wam ,właścicielom psów nic do tępych głów nie wchodzi.Wasz rozwój
                umysłowy zatrzymał się szybciej niż rozwój umysłowy waszych
                czworonogów.Śmiem twierdzić,że psy są od właścicieli mądrzejsze
                tylko musi ich ktoś dyscypliny nauczyć.No ale cóż wymagać od
                zwierzęcia skoro właściciel taki jak widać.

P.S.Bacha a ty co?Rusza się zadek psi,że się tak podnieciłaś od rana?
                • Gość: Basia Re: Do właścicieli czworonogów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.08, 10:39
                  tylko ja nie mam żadnego zwierzaka i nie mam w związku z tym problemu <hahaha> -
                  ale jesteście żałośni <szok>!!! Ale pośmiać się z głupot ludzi wiekowo starszych
                  - bo na pewno młodzież tu się nie wypowiada - warto!!!! Tatuśkowie za wychowanie
                  własnych dzieciaków się weźcie!
                  Chyba naprawdę nie macie co robić <hahaha>

"P.S.Bacha a ty co?Rusza się zadek psi,że się tak podnieciłaś od rana?"
                  ta wypowiedź świadczy o bardzo niziusieńkim poziomie kultury, inteligencji,
                  braku taktu itp. po prostu krótko ujmując: bezwartościowy człowiek z Ciebie.
                  Przeczytaj dokładnie to co napisałeś /jeśli w ogóle umiesz czytać ze
                  zrozumieniem <hahaha>/ (ps. nawet nie masz odwagi podać swojego imienia).
            • Gość: zrx Re: Do właścicieli czworonogów IP: 83.1.119.* 14.11.08, 09:35
              aaaaaaaaaaaaaaa....może chcesz pieska?!
        • Gość: psia mama Re: Do właścicieli czworonogów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 15:50
          ZENKU ja z chętnie będę sprzątać ale nie zamierzam sama się zaopatrywać w
          odpowiedni sprzęt do tego celu bo to zasrany obowiązek władz miasta.Chyba , że
          osoby którym przeszkadzają psy i ich zachowanie się na to złożą:):):):):)
    • Gość: Azorek Re: Do właścicieli czworonogów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 11:10
      Co wy chcecie od Strazy Miejskiej ? Ona nawet nie potrafi skłonic do
      utrzymania czystosci na podwórzach pomimo ,ze zglasza sie bród
      panujący szczególnie przy smietnikach , którego nie wiadomo kto ma
      sprzatac. A tak nawiasem to kto mi ma umyc samochód obesrany przez
      przekarmione ptaszyska? Guano az sie miejscami sciele i tego nikt
      nie widzi? Ogólnie to w Tbgu jest syfiasto wystarczy sie przejsc [po
      podwórkach - kupy ale wyrzuconego byle gdzie zarcia i innych
      odpadków i pytam w jakim celu?? Juz wole psią kupe w trawie jak kupe
      pomyj i odpadków zywnosci wysypane na trawnik. O!
      • Gość: Basia Re: Do właścicieli czworonogów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.08, 11:20
        popieram Ciebie Azorek w całej rozciągłości - tez wole kooopki piesiutków na
        trawnikach - przynajmniej nie rażą w oczy. A poza tym to naturalny nawóz - a nie
        tylko chemia chemia i chemia.
        • Gość: hehe Re: Do właścicieli czworonogów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 12:32
          Baśka tyś jakiś PRYMITYW.Ale smacznego skoro taki ci te "kooopki
          piesiutków"(?!) przypadły do gustu. Posadź sobie na tym nawozie
          marchewę, przyda ci się może...
          • Gość: Moruc Re: Do właścicieli czworonogów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 14:37
            A Ty na jakim nawozie marchewe chodowana zjadasz? Moze sztucznym
            hehehehe bo nawozi sie bydlecym, kurzecym itp mozna tez konskim i
            swinskim no ale to juz z koniecznosci chyba , a tak nawiasem
            wtrajasz co niedziela rosołek z marcheweczką i pietruszeczką co
            moczyła korzonek w g.wnie tylko innego zwierzecia .HAHAHA
            • Gość: KDS Re: Do właścicieli czworonogów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.08, 01:02
              www.youtube.com/watch?v=y9PvZbo7F7g
              • Gość: ks Re: Do właścicieli czworonogów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.08, 08:55
                ciekawe gdybym zrobił to samo pod balkonem własciciela psa - pewnie zaraz by
                dzwonil po Straż Miejską - ps. Marek Konrad zrobił to lepiej :)
                • Gość: Ohlers Re: Do właścicieli czworonogów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.08, 09:25
                  Najlepsze jest to że gdy byłem w Budapeszcie całkiem możliwe że
                  przechodziłem koło tego miejsca. Porobili takie place dla psów gdzie
                  mogą do woli sr.... W żadnym innym mieście tego nie widziałem tylko
                  właśnie w Budapeszcie. Jebało stamtąd ostro.
          • Gość: Basia Re: Do właścicieli czworonogów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.08, 07:55
            Ty jesteś prymitywem - kolejna osoba, która nie umie czytać ze zrozumieniem, a
            nadto kompletnie zacofana (gdzieś Ty się człowieku chował? na pustyni? karmili
            Cię chemią? - do szkoły!!!! Oj biedni twoi rodzice - takiego "orła" mieć w domu
            to szoooook!!
            • Gość: zrx Re: Do właścicieli czworonogów IP: 83.1.119.* 14.11.08, 09:43
              i tak dotarłem do końca różnych wypowiedzi a temat i tak nie udało
              sie zakończyć bowiem ilu forumowiczów tyle nowych tez i "naukowych"
              poglądów, a temat psa został nierozwiązany, chyba nawet twórcy tego
              tematu nie zależało na tym bardzo, skoro sie szybko wywinął od
              odpowiedzialności...a może to był kolejny wkręt????? pozdrawiam
              właścicieli psów i tych co o nich tylko piszą....
              • Gość: Spacerowicz Re: Do właścicieli czworonogów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.08, 10:01
                ZRX
                Śledzę ten temat , prawie na bieżąco.
                Temat przeze mnie zapoczęty, poruszył , kompetencje i nieudolność straży miejskiej, załatwianie się psów pod oknami, kilkadziesiąt postów trakowało o inteligencji poprzedników, w kilku postach zostałem op...dolony jak przysłowiowa bura suka, że podglądam ludzi , mam czelnośc zwórcić właścicielowi 30 kilogramowego psa aby łaskawie zapiął to bydlę na smycz.
                Wszystko to (po za kilkoma postami)są wypowiedzi nie na temat. Opadły mi łapy....
                W związku z tym dalszą dyskusję uważam za bezcelową. Jak już wcześniej pisałem, takie miasto jacy jego mieszkańcy. A ludzie nie wiedzą co mówią ale mówią co wiedzą.
                Uważam moj temat za niebywały sukces, bo na 70 postów jeszcze nikt nikogo nie nazwał mastalerzem, po za tym wypowiedzieliście się na wszystkie inne tematy.
                Co do psów nieuwiązanych , nadal będę z uporem maniaka zwracał uwagę a skoro to nie pomaga robił zdjęcia i zgłaszał to na policję. Mam wobec powyższych wypowiedzi prawo sądzić że jak nie da się przemówić do rozsądku, to należy egzekwować odpowiedzialność wszystkimi innymi metodami. I mam gdzieś czy ktoś nazwie mnie , chorym podglądaczem , który pracował w SB. Skoro nie rozumie się swoich podstawowych obowiązków - będzie mandacik i zdjęcie w sieci....
                Pozdrawiam
                • Gość: DarkoPL Re: Do właścicieli czworonogów IP: 80.51.159.* 14.11.08, 14:08
                  Właśnie wróciłem z pracy. 20 cm od drzwi wejściowych klatki na
                  asfaltwym chodniku, lekko w kałuży znajduje się g--ko, lekko już się
                  rozpływa barwiąc wodę na kolor żółty. Woda rozchodzi sie niemalże na
                  całą szerokość chodnika, większość ludzi stąpnie w nią roznosząc
                  ekstrementy w okolicy - na klatkę, do siebie do domu, na chodnik w
                  samochodzie. Rezultat: NieWiadmoSkąd jakaś infekcja, nieżyt czy co
                  innego. A wszystko w imię toleracji dla 7 TERRORYSTÓW - WŁAŚCICELI
                  PSÓW W MOIM BLOKU. NIE BĘDĘ DOCHODZIŁ KTO Z NICH - PRZEGIĘLI TYM
                  RAZEM - TO JUŻ NIE TRAWNIK - CHAMIE JEDEN Z DRUGIM - BĘDĘ TRUŁ TE
                  ZWIERZAKI AŻ WAM ZDECHNĄ. HOWGH!
                  • Gość: pepe Re: Do właścicieli czworonogów IP: 67.204.26.* 14.11.08, 14:26
                    moze tu tkwi problem. Bo skoro ty sam jestes zwyczajnym s..nem to dlaczego od
                    innych oczekujesz czegos innego.Psy nie sa niczemu winne.
                    • Gość: Majkel Re: Do właścicieli czworonogów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.08, 14:43
                      racja - właściciele to idioci.
                  • Gość: czerwony Re: Do właścicieli czworonogów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.08, 18:22
                    Darko , a czy tego już nie robiłeś? Już 2 razy ktoś (jakiś bydlak)truł nic nie
                    winne zwierzaki w Tarnobrzegu. To jest chore - jeśli to robiłeś to niedaleko Ci
                    już do .....tego, że też bez skrupułów bym Cię otruł. Tak po katolicku. Walczyć
                    trzeba z właścicielami tych zwierzaków i magistratem a zwłaszcza z magistratem
                    bo on odpowiada za organizację życia naszej zaściankowej społeczności. Howgh !
                  • Gość: Basia Re: Do właścicieli czworonogów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.08, 12:09
                    i mamy Cię - tutaj nie jesteś anonimowy - zapamiętaj, że gdy ktokolwiek zgłosi
                    otrucie psa będziesz pierwszy do sprawdzenia - identyfikatorem jest IP. Oj
                    czuję, że będziesz miał kłopoty
                • lacido Re: Do właścicieli czworonogów 14.11.08, 14:33
                  Gość portalu: Spacerowicz napisał(a):
                  bo na 70 postów jeszcze nikt nikogo nie n
                  > azwał mastalerzem,

<lol>
                  z drugiej strony to jednak trochę przykre że na tym forum od razu od mastelerzy
                  wyzywają ;/
    • Gość: DarkoPL Re: Do właścicieli czworonogów IP: 80.51.159.* 14.11.08, 15:51
      1. Co tydzień sprzątam swoją część klatki za darmo zużywając środki
      chemiczne, wodę i czas - jestem s.n, no nie ?
      2. Żaden z właścicieli zwierząt ani razu tego nie robi - są cacy, no
      nie?
      3. Pod balkonem miałem w wakacje dwie kupy - tak na oko po psach 30-
      40 kilowych - zakopałem - jestem s.n, no nie?
      4. Na zwracane właścicielom zwierząt uwagi by zabrali pieski pod
      swoje okna i tam je wypróżnili odwracają się w drugą stronę - pies
      dalej sra - właścicele są cacy, no nie?
      5. Przy oponie samochodu kilka tygodni temu znalazłem wijącego się
      klocka - tak ze 20 dkg, wyjąłem z bagażnika łopatkę i szufelkę i
      zakopałem - jestem, s.n, no nie? Za to właściciel zwierzaka jest
      cacy.
      Przepraszam postronnych za słownicwo - to metoda debila - zniżyć do
      swojego poziomu (co mu się udało) i pokonać na argumenty - jeszcze
      chyba mu się nie udało.
      • Gość: zenek Re: Do właścicieli czworonogów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.08, 19:40
        Masz racje Darkopl, brak kultury a moze zwykle chamstwo. Ludzie chca
        miec przyjemnosc a obowiazkami obciazyc innych. Kazde zwierze wymaga
        opieki, pies szczegolnej, i to jest problem wlasciciela, milosnika.
        Straz Miejska ma pomagac ludziom ktorzy chca normalnie zyc, bo po to
        jest. Sytuacja w naszym kraju jest taka ze przestepca ma wieksze
        prawa od swojej ofiary, pies wieksze prawa od czlowieka. Niech to
        wreszcie stanie na nogach, Zamiast kosztowne schroniska - rakarz,
        dla milosnikow zwierzat obowiazki i koszty opieki. Miasto zas lupac
        podatki i organizowac sprzatanie, miejsca wybiegow, ale podkreslam
        na koszt hobbystow.
        • Gość: psina Re: Do właścicieli czworonogów IP: 67.204.26.* 14.11.08, 20:27
          A moze kazdy z mieszkancow TGB bedzie nosil w kieszeni foliowa
          torebke i jak natknie sie na psie gowno podniesie i wyrzuci gdzie
          trzeba. Korona mu z glowy nie spadnie i przestanie pyszczyc jak ten
          durnowaty zenek, psi wrog numer jeden.
        • Gość: DarkoPL Re: Do właścicieli czworonogów IP: 80.51.159.* 14.11.08, 20:29
          Trochę mi przeszło. Brązowa kupa stała się w ciemności czarna -
          mniej rzuca się w oczy. Rozlała się trochę przy klatce pod wpływem
          mżawki, trochę już nieuważni współlokatorzy nanieśli do
          wnętrza....widać brązowe ślady na podeście...nic to ... jutro
          chwytam za mopa .... mam taki charakter, że w syfie nie mogę żyć, w
          przeciwieństwie do właścicieli czworonożnych zwierząt...ja się
          urodziłem w mieście...a właściciele piesków DALEJ niewychowani. Żeby
          nie było że nie lubię zwierząt - choduję rybki akwariowe i nikogo
          nie pytam GDZIE MAJĄ SRAĆ? Gdzie mają mieszkać? Czy akwarium jest
          wystarczająco duże żeby się mogły "wypływać"? Nie proszę o zrzutkę
          sąsiadów na koszt chodowli - "bo ja mam zwierzeta, które też mają
          swoje prawa do..." i tu można wstawić litanię powtarzaną jak mantrę
          przez właścicieli piesków.

PS1. Niektórzy chodzą już z DWOMA pieskami. Wyglądają ŚMIESZNIE.
          PS2. Niedługo będziemy mieli w TBG więcej psów niż DZIECI. A może
          już tak jest?
          • Gość: DarkoPL Re: Do właścicieli czworonogów IP: 80.51.159.* 14.11.08, 20:34
            A do kogoś o nicku "psina" - A MOŻE MIESZKAŃCY TARNOBRZEGA BĘDĄ
            NOSIĆ CHUSTECZKI W KIESZENIACH I JAK WDEPNĄ NA GÓWNO NA CHODNIKU PO
            WYTARCIU BUTÓW OBDARUJĄ TĄ CHUSTECZKĄ NAJBLIŻSZEGO SPOTKANEGO
            WŁAŚCICIELA PSINY??? JAK IDZIEMY W SURREALIZM TO NA CAŁEGO ;-))
            • Gość: zenek Re: Do właścicieli czworonogów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.08, 22:09
              Jestes madry DarkoPL, tak zrobie zbiore g-wno i do kieszeni
              najblizszego psiarza.
              I przy okazji, tez mam hopla, zbieram monety i znaczki pocztowe
              drogie jak cholera i jak znam zycie znaczki zjedza mole a monety
              kiedys ktos odda na zlom kolorowy za pare groszy, ale trudno to moja
              himera, a przyjemnosc kosztuje. Znaczki zjedza mole a ja zjem g....
              zamiast pojechac na wycieczke i odpoczac, tacy my juz jestesmy malo
              praktyczni.
              Przepraszam, nie zgadzam sie , jestem milosnikiem zwierzat, ale
              odpowiedzialnym i nie egoista. Moj pies - moj problem i koszt.
        • Gość: Basia Re: Do właścicieli czworonogów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.08, 12:04
          "rusz się Zenek śnieg na dworze, Zenek wstań bo będzie gorzej" <hahaha>
          Na Ciebie rakarza!!!!
    • Gość: Lili Re: Do właścicieli czworonogów IP: 83.1.122.* 16.11.08, 08:07
      To ja Wam powiem co sobie mysle ;-) lubie pieseczki bo są takie przyjacielskie
      ale.....skoro klopot kupic psu kaganiec i smycz to moze pieseczka zamieńcie na
      koteczka. Jeżeli chodzi o nasza trewencję to wielka szkoda że pobrykać spokojnie
      po niej nie możemy. Owszem na zachodzie mają piękne parki gdzie można wylegiwac
      się calymi dniami na tym zielonym puchu a u nas.....niestety ryzyko trafienia na
      "minę' jest ogromne+te kary za niszczenie zieleni. Jeszcze gdyby nasza trawencja
      była tak ladna jak na zachodzie to rozumiem strach przed zniszczeniem :|
    • Gość: lokator Re: Do właścicieli czworonogów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.08, 10:50
      Problemu z psami by nie bylo, jakby sluzby porzadkowe wiedzialy co
      to porzadek. Wyjdzcie do miasta i przy szarzyznie dzisiejszego dnia
      zwaly lisci, gazet, toreb foliowych i Bog wiedziec co robia fatalny
      obraz. Gdzie spoldzielnie mieszkaniowe, gdzie ASA? Nawet smieci
      przed niedziela nie ma kto wywiezc, altany zawalone. Fatalnie.
      Jezdzimy na zachod i widzimy, ze porzadek jest bo sprzataja, tylko w
      Tarnobrzegu nikt nie widzi problemu. Zeby bylo czysto poprostu
      trzeba posprzatac, wtstarczy w kilku przejsc po miescie i pozbierac
      papierki, juz wyglad bedzie lepszy.
      I pamietajmy czystosc wyzwala estetyke.
      • Gość: m Re: Do właścicieli czworonogów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 13:07
        zgadzam się z tobą prawie we wszystkim.Liście mają sprzątać
        odpowiedzialne za to służby.Ale ten śmietnik na ulicach jest zasługą
        ludzi.W naszym narodzie nie ma wykształconych podstawowych zasad
        kultury!Torebki po chipsach,butelki,oplute gumą do żucia klatki
        schodowe,pety rzucane głównie przez dorosłych,kupska psie itd
        itd.Jak chamstwo nie zginie w narodzie, to naród zginie pod górą
        własnych smieci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka