Gość: kryzys IP: 83.1.114.* 24.06.09, 20:16 Witam, proszę powiedzcie - jak wiecie, gdzie teraz najlepiej kupić okna. Bo ponoć różnie to bywa teraz. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hehh Re: OKNA IP: 83.1.120.* 24.06.09, 20:30 Ci co tak jak ty szukali żeby było najtaniej i najlepiej na świecie to kupili w oknostylu n placu Bartosza i teraz ani okien ani zaliczek ani właściciela i kropka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: OKNA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.09, 08:49 Radzę nie kupuj tanich okien ale patrz na jakość . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kryzys Re: OKNA IP: 83.1.114.* 25.06.09, 16:34 Nie szukam najtaniej i najlepiej, tylko rzetelnie i pewnie. A w każdym punkcie powiedzą, że u nich najlepiej i w terminie i najwyższa jakość. Chciałam skorzystać (jak pozwolicie) z Waszego doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: OKNA IP: 83.1.120.* 25.06.09, 20:01 Ja kupowałam w pawilonie Bartosz i wszyscy z moich bliskich też.wszystko odbyło się bez problemów.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: OKNA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.09, 21:46 Ja kupiłam okna w MOK -BUD ,warto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oo Re: OKNA IP: *.smsiarkowiec.pl 27.06.09, 06:10 Ja kupiłem okna w polarisie razem z zamontowaniem .Super polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: OKNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.09, 13:02 Vidok polecam. Ceny może nie najniższe mają ale dla mnie liczy sie jakość.Przekonały mnie okna 6-cio komorowe z trzema szybami i ukrytymi zawiasami. Rewelka polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kryzys Re: OKNA IP: 83.1.114.* 29.06.09, 17:12 A ja słyszałam, że te trzy szyby to daremny wydatek a do tego spory. W jednym punkcie sprzedawczyni zdecydowanie mi odradzała, choć mieli to w ofercie. Mówiła, że w naszym polskim klimacie to daremny wydatek. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: OKNA IP: 83.1.117.* 01.07.09, 19:13 A ja mam z OKNORESU - polecam 6-cio komorowe ja rok temu kupilem do domu i spoko...nawet serwis mi przyjechał wyregulowac teraz po roku bo na LATO CHCIALEM JE ROZSZCZELNIĆ i teraz szwagrowi też polecilem oknores i juz zamówil u nich - kolo pzryjeżdża obbmierza - spoko gatka kontakt cały czad wiec ja polecam tę firmę w widoku ta laska mnie wkurzalą co baba wie o ojknach - mydli oczy klijentom a oknostyl - okna mają porazaka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: OKNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 00:02 Arek nie obrażaj kobiet , bo niektóre wiedzą o oknach bardzo dużo. I chyba wszystkie lepiej piszą od ciebie- stylistycznie i ortograficznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drzwi_do_wanny Re: OKNA IP: *.flash-net.pl 05.07.09, 10:02 czasami nie warto prze[placac, bo te same okna z tej samej fabryki mozna w jednym punkcie kupic o ok 15-20% drozej, warto czasem poszukac, nie bede reklamowal firm powiem tylko, ze profile takie jak gelan z oknoresu sa bardzo dobrymi profilami okiennymi ale nie od strony poludniowej, moga po zbyt duzym nagrzaniu wypaczac szczegolnie jesli sa w kolorze, Vidok ma Veke bardzo dobry profil tylko czy warto przeplacac skoro mozna Veke kupic okolo 15% taniej i rowniez z bardzo dobrej fabryki liczy sie dobry profil (bruegmann, Veka, schucco, decuenick itp.) dobra szyba o wspolczynniku u=1.0 (ew u=1.1), i okucia dobrej firmy (maco, roto, winkhaus, siegenia) a jesli ktos wciska ludziom dobroplast (profil avangarde) albo okna decco (profil chinski) mowiac ze sa najlepsze to poprostu zeruje na ludzkiej niewiedzy z zakresu stolarki okiennej, naprawde sam prowadze punkt handlowy m.in z oknami i wiem co mowie, liczy sie naprawde rzetelny i fachowy sprzedawca ktory potrafi doradzic nawet wtedy jak kupuje sie okna u konkurencji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana Re: OKNA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.09, 21:45 Doradzam zakupy w Vidoku,długo istnieją na rynku i nie zawiną się jak firma "krzak".Co do ceny zawsze można się dogadać,bo mamy wolny rynek.W 97r wymieniłam u nich wszystkie okna i póki co zero ukrytych wad.Nie wspomnę o wysokiej jakości.Polecam Vidok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: OKNA IP: *.flash-net.pl 05.07.09, 21:57 a ja vidoku nie polecam, cena okien do mojego mieszkania wyniosla 3.800zl, a poszedlem do innego salonu 3.100zl, 700zl roznicy dla mnie to bardzo duzo, moze i maja dobre okna ale ja nie narzekam mam brugmana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: OKNA IP: *.smsiarkowiec.pl 14.07.09, 16:54 Kto wie co się stało z formą OKNOSTYL, zapędziłem się w sprawie zakupu okien a tu widzę pustki, nie ma już biura w rynku...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OSZUŚCI !!!!!!!!!! Re: OKNA IP: *.stalowa.pilicka.pl 15.07.09, 22:01 nie wiecie ? OKNOSTYL ZWIAŁ - ZWINĄŁ SIĘ - LUDZIE ZA OKNA POWPŁACALI I ZWINELI SIĘ W 1 DZIEŃ- ANI WIDU ANI SŁYCHHU :( porażka ! szok ! podobno sprawa jest na policji POPROSTU JAJA JAK BERETY ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kobieta pracująca Re: OKNA IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.09, 21:42 Polecam okienka na profilach Schuco fabryki Szewpol. Kupiałam w Sandomierzu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: OKNA IP: 83.1.117.* 16.07.09, 08:25 Jak dla mnie OKNORES ten profil Gealana - u mnie są od poludniowej strony i wszystko OK Vidok - drogi i nieterminowy - kolezanka z pracy czekala 2 miesiące Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawid Re: OKNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 11:33 Kupowałem okna w tej firmie, której już nie ma przy placu Głowackiego. Może dobrze, że już jej nie ma. Totalne dno. Dobra ściema właściciela i zawsze gotowa odpowiedź na wszystko. Powinni już dawno zamknąć ten grajdołek, bo montażystów mieli kiepskich i cwanych i chyba poziomice tez mieli z demobilu, bo okna zamontowali krzywo. A gdy przemontowali to zaczęły się inne problemy z oknami, bo najczęściej używany był łom :/ . Do dziś usterki nie usunęli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jogi Re: OKNA IP: *.multimo.pl 17.07.09, 11:01 Vidok wcale nie jest drogi tylko ma markowe okna a za markę trzeba zapłacić , a co do terminów to wcale nie ma dumiesiecznych ja zamawiałem u nich okna i były zamontowane w dwa i pół tygodnia od podpisania umowy zresztą moi znajomi też zamawiali okna w VIDOKU i było wszystko w porządku termin , montaż i obsługa w biurze fachowa. Jestem szczęśliwym posiadaczem okien z VIDOKU i wszystkim polecam naprawdę firma godna polecenia. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: OKNA IP: *.flash-net.pl 25.07.09, 01:25 jak monza kupic okna w szewpolu w sandomierzu jak ja bylem tam z 6 razy i caly czas bylo zamkniete tylko nr tel jak w oknostylu w TBG lub Sanodmierzu (biuro zamkniete dla mnie jest malo wiarygodne) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex A co sadzicie o oknach z firmy ELTEX ? IP: 80.48.174.* 18.07.09, 22:50 chyba maja dobre ceny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drzwi_do_wanny Re: A co sadzicie o oknach z firmy ELTEX ? IP: *.flash-net.pl 19.07.09, 14:41 robia na brugmanie profil ok, co do firmy z opini uzytkownikow mam miesznae uczucia, mozna znalezc lepsze w tej samej cenie albo i nizszej cos Cie sie tak na ten Vidok uparli, maja drogo i wszystko powtarzam poraz kolejny mozna kupic tej samej klasy okna w nizszej cenie, ostatnio sprzedawalem okna Veki o takich samych parametrach co vidok do calego domu w okolicach TBG za ok 18.000zl Vidok oferowal za 21.000zl jesli chodzi o oknostyl to oszusci i zlodzieje mialem nieprzyjemnosc miec doczynienia z ta firma i Panem Dawidem B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drzwi_do_wanny Re: A co sadzicie o oknach ELTEX IP: *.flash-net.pl 19.07.09, 14:42 robia na brugmanie profil ok, co do firmy z opini uzytkownikow mam miesznae uczucia, mozna znalezc lepsze w tej samej cenie albo i nizszej cos Cie sie tak na ten Vidok uparli, maja drogo i wszystko powtarzam poraz kolejny mozna kupic tej samej klasy okna w nizszej cenie, ostatnio sprzedawalem okna Veki o takich samych parametrach co vidok do calego domu w okolicach TBG za ok 18.000zl Vidok oferowal za 21.000zl jesli chodzi o oknostyl to oszusci i zlodzieje mialem nieprzyjemnosc miec doczynienia z ta firma i Panem Dawidem B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Vidok IP: *.flash-net.pl 21.07.09, 22:07 Vidok nie dosc ze strasznie drogo mnie kosztowal to jeszcze ekipa montujaca nie wykonala swojej pracy fachowo, nie polecam nikomu, sprzedawca zachowuje sie jakby pozjadal wszystkie rozumy imbecyl Odpowiedz Link Zgłoś
gospodyni80 Re: A co sadzicie o oknach ELTEX 22.07.09, 18:55 Ja wymieniłam okna z ELTEXU 7 lat temu. Jestem bardzo zadowolona,z tego co sie orientuję obecnie ceny mają nadal przystępne. Warto się do nich pofatygować. POLECAM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: A co sadzicie o oknach ELTEX IP: *.flash-net.pl 25.07.09, 01:22 a co o tym myslicie dostalem wycene w kolrze obustronnym w 3 roznych firmach w TBG i SAN na profil brugmanna i wyszlo nastepujaco ceny brutto wraz z montazem Eltex - 13.500zl EKO-BUD Tbg 12.300zl EFEKT Sand 14.200zl prosze o wypowiedzi bo chce w ciagu 2 tyg zakupic okna do nowego domu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: A co sadzicie o oknach ELTEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 09:56 Olej brugmana kup sobie vekę. Jeszcze jak wymieniasz te firmy to az mnie dreszcze przechodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magazynier tarnobrzeg flanga - jest najtansza IP: *.anonymouse.org 25.07.09, 10:23 glupoty piszeta Falanga. Stefanowicz W. 39-400, Tarnobrzeg Matejki 7 m. 37 tel. 0 519 79 90 60 firmy.wp.pl/szukajf.html?szukaj=Falanga.+Stefanowicz+W.&ticaid=18721 oferują najtaniej i wszystko co tylko możliwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: A co sadzicie o oknach ELTEX IP: *.flash-net.pl 25.07.09, 20:32 zdecydowalem sie na brugmanna poniewaz kilku moich znajomych ma ten profil i sa zadowoleni ( na forach budowlanych uzytkownicy rowniez go polecaja), firmy dlaczego uwazasz ze sa zle?? bo niewiem, a przed zakupem chce zasiegnac rady innych ELTEX sa dlugo na rynku wiec mozna chyba na nich polegac EKO-BUD to nowa firma w TBG przedstawiciel z ktorym rozmawialem powiedzial mi ze maja niskie ceny poniewaz pracuje tam tylko 2 osoby i nie maja duzych kosztow utrzymania dlatego moga zejsc z ceny EFEKT- hmm tam kontakt w sumie urwal sie na wycenie (sprzedawca troche mnie do siebie nie przekonal) chyba ze znacie kogos kto ma jeszcze brugmanna pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zainteresowana Re: A co sadzicie o oknach ELTEX IP: 83.1.114.* 01.08.09, 14:55 Witaj, słuchaj proszę powiedz mi dlaczego Cię dreszcze przechodzą. Bo dostałam ofertę z EKO BUD (to nowa firma) i jest dla mnie BARDZO ATRAKCYJNA, ale po tym co piszesz to trochę się zaniepokoiłam. Możesz coś więcej napisać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: OKNA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.09, 13:38 Co to za argment że dwie osoby pracują. Jeżeli ktoś otwiera firmę "krzak", tyle osob jest własnie potrzebych żeby sprzedawac okna (dodam czyjeś). A pózniej sie wozisz, bo jemu zależy aby sprzedać i ma cie gdzies gdy zadzwonisz na regulację ,znam ten klimat. Wybiera się firmy z renomowana marką , a do takiej nie nalezy zadna przez ciebie wymieniona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: OKNA IP: *.flash-net.pl 02.08.09, 20:16 Jednak zdecydowalem sie na EKO-BUD wplacilem calosc z gory i za jakies 3 tyg mam miec montowane okna, drzwi i brame garazowa, zobaczymy obys Piotrze niemiał racji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: OKNA IP: 83.1.114.* 02.08.09, 21:16 No to fajnie :-), poczekam na rezultaty z Tobą, w końcu po co ryzykować samemu. Napisz czy "dostałeś" te okna, oczywiście życzę Ci jak najlepiej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: OKNA IP: *.flash-net.pl 11.10.09, 12:04 Firma EKO-BUD polecam szczerze, okna zamontowali zgodnie z terminem, brame garazowa i drzwi rowniez, ta firma zrobila mi rowniez docieplenie budynku i otynkowanie go, w poniedzialek zaczynaja robic mi wewnatrz adaptacje i docieplenie poddasza jak rowniez suche tynki z karton gipsu, zrobili rowniez wylewke mixokretem, o nic sie nie martwilem wswzystkie uslugi wykonuja ze swoim materialem, ja mam wtedy wiecej czasu dla siebie i rodziny, wszystko zalatwiam z P. Mariuszem. jestem bardzo zadowolony polecam z czystym sumieniem a komentarze w stylu "az mnie ciarki przechodza" mozna zaliczyc do bajek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubuś Re: OKNA IP: 94.254.221.* 11.10.09, 22:00 Troche nieładnie tak się samemu zachwalać brzmi NIESMACZNIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadal zainteresowa Re: OKNA IP: 83.1.114.* 12.10.09, 16:38 A gdzie mają swój punkt? Bo nie kojarzę tej firmy. Dzięki z góry za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezainteresowana Re: OKNA IP: 83.1.119.* 12.10.09, 19:02 Swój punkt mają na Sienkiewicza wejście od Kurasia.Pracuje tam przepiękna blondynka.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: OKNA IP: *.4web.pl 18.10.09, 16:02 fakt blondynka bardzo słodziutka :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irek Re: OKNA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.09, 17:29 to marna firma...nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jako Re: OKNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.09, 11:03 Ciekawe rozwiązania znalazłem na stronie www.stolarka.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś
nigorczyca Re: OKNA 14.06.16, 14:38 To może ja odpowiem gdzie lepiej okien nie kupować, na bazie własnych doświadczeń - przykrych doświadczeń. Mowa o przedsiębiorstwie STOLMAR, mieszczącym się na placu dawnych magazynów GS, obok wiaduktu. Mam właścicielowi bardzo dużo do zarzucenia. Czuję się przez niego bardzo oszukana, na co mam rzetelne dowody. Nie będę tego wyciągała publicznie, ale ku przestrodze innych potencjalnie oszukanych klientów chętnie podzielę się tą historią. Osoby, które stoją przed dylematem czy wybrać tą firmę podaję swój prywatny e-mail: izabelagorczyca24@gmail.com. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: OKNA 14.06.16, 15:54 Opinia osób ktore wypraktykowały dany produkt jest pożyteczna,bo ten ktory go kupuje przekona sie o jego zaletach czy wadach dopiero po czasie kiedy decyzję już podjął w ciemno.A tak może zwrócić na coś uwagę i może uniknąć komplikacji.Tyle,że zapytanie było przed laty i osoby które kupiły produkt zaryzykowały i opinia innych jest mocno spóżniona . Odpowiedz Link Zgłoś
oknabezgwarancji Re: OKNA 13.10.16, 11:29 Wszędzie byle nie w Eltexie. Kupiłem okno u nich które się rozkręciło. A dokładniej odkreciła śruba od jakiejś szyny czy prowadnicy. Żeby zamknąć okno dokreciłem śrubę i zgłosiłem usterkę bo okno mam na gwarancji a bynajmniej tak myślałem. Gwarancji nie uwzględniono gdyż jak to pani ujęła dokręcając śrubę ingerowałem w okno i straciłem gwarancję, poza tym odkrecenie śruby nie jest ukrytą wadą fabryczną a tylko takie podlegają gwarancji. Odpowiedz Link Zgłoś
ot-rozum Re: OKNA 13.10.16, 16:29 Jak otrzymałeś odmowę reklamacji na piśmie możesz skierować pozew do sądu, ale najoierw idź do Urzedu Miasta do Rzeczniaka Praw konsumenta a on ci wyjaśni i poinformuje jak masz dalszą drogę postępowania. Odpowiedz Link Zgłoś
kowalikov Re: OKNA 17.10.16, 15:27 Cześć, no to prawda różnie bywa. Okna pcv czy okna drewniane a nawet okna aluminiowe najelepiej kupuj od tych producentów : www.okna-koncept.pl/produkty/okna.html. Od tego sprzedawcy kupisz także drzwi wewnętrzne i zewnętrzne, rolety czy bramy. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekokil Re: OKNA 02.07.18, 09:02 Kupowałem nowe okna rok temu i to jest model od Okno Plus, opcja Swiss. Chwalę sobie zwłaszcza za izolację, bo to w oknach moim zdaniem jest najistotniejsza rzecz. Na to patrzyłem przy wyborze, na współczynnik przepuszczania ciepła i tutaj mi zaproponowali najlepszy przy jednocześnie atrakcyjnej cenie za same pcv. Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: OKNA 02.07.18, 19:06 Po co okna w lecie? P.S. Chciałabym wymienić okna na takie, które nie przepuszczą ani odrobineńki smogu z zewnątrz, jeśli takie są... Odpowiedz Link Zgłoś
x94x Re: OKNA 03.03.20, 16:14 Dzięki za link, przymierzam się do wymiany okien w domu, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś