Dodaj do ulubionych

piec c.o termet minimax turbo.

IP: *.pppoe.sistbg.net 22.07.09, 22:46
Prosze o opinie na temat pieca c.o termet minimax turbo. Jaki jest koszt
rocznej eksploatacji na powierzchni 100 mkw.
Obserwuj wątek
    • Gość: posiadaczka Re: piec c.o termet minimax turbo. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.09, 23:08

Ja użytkuję taki piec na 50 m i powiem że w zależności ile chce
      mieć temp tyle ustawiam na piecu ale należy pamiętać żeby zakupić od
      razu regulator który będzie pilnował temperatury i dzięki czemu jest
      oszczędność na gazie,dlatego też nie da się wyliczyć rocznego kosztu
      bo to wszystko zależy od indywidualnych potrzeb.Z pieca jestem
      bardzo zadowolona ,bo tylko go serwisuję i nie wymaga żadnego
      dodatkowego wkładu. Pozdrawiam
    • Gość: lol Re: piec c.o termet minimax turbo. IP: *.pppoe.sistbg.net 24.07.09, 17:32
      A ja mam imergaz-a kondesata i za domek 1202 za cały sezon od pażdziernika do
      końca kwietnia wyszło mi 1400pln
      • Gość: jozef Re: piec c.o termet minimax turbo. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.13, 13:11
        I chodzisz w domu w kurtce i czapce .
        przynajmniej nie pisz bzdur . zajmuję się montażem i serwisowaniem kotłów 30 lat .
        I na pewno mam sprawdzone wiadomości .
        Grzeję Kotłem Ecocondensem Firmy Termet 220m2 i za cały rok płacę za gaz w 4000-5000
        i uważam ,że jest to bardzo dobry wynik.
        A jeśli chodzi o kocioł Mini Max to jest to jeden z najlepszych kotłów w tej chwili na rynku i czy to jest kocioł z otwartą komorą czy turbo.
        • Gość: kocioł Re: piec c.o termet minimax turbo. IP: *.vlan105.corcoran.lubman.net.pl 07.06.13, 13:43
          potwierdzam. też mam immergaza i nikt mi nie powie że za zimę wyszło mu poniżej dwóch kafli. 130m2 przy 20 stopniach czyli chłodnawo 4000 - 6000 tysięcy zależy od roku. dom mam ocieplony od dołu do góry instalacja cała nowa..
    • Gość: szymek Re: piec c.o termet minimax turbo. IP: *.tczew.net.pl 13.08.09, 18:17
      Nie brać tego szajsu!!!
      mam to ustrojstwo parę lat jedyna zaleta to rozmiar reszta to porażka
      naprawiam go sam bo serwis bardzo nieudolny nauczyłem się go na pamięć co chwila
      coś!!! czujniki NTC 2x w roku ale awaryjnie 7,2k OHM i działa na max
      to taki Polonez z elektronicznym zapłonem był i będzie GÓWNEM
    • nom73 Re: piec c.o termet minimax turbo. 13.08.09, 21:50
      Po pierwsze to kocioł a nie piec. :-)
      Jak to ma być do C.O. to za duża moc minimalna jak na taką powierzchnię, chyba,
      że masz słabo ocieplone mieszkanie (domek).

Poszukaj czegoś o mocy minimalnej 3-4kW i najlepiej z małym zbiornikiem na
      ciepłą wodę (choćby 20-40l) to komfort ciepłej wody będzie lepszy.
      Za taką cenę jak ten termet można poszukać czegoś lepszego. :-)
    • Gość: jacen Re: piec c.o termet minimax turbo. IP: *.ip.skylogicnet.com 01.09.14, 23:50
      Mam ten piec od 5 lat w tym okresie 2 awaria najpierw poduszka teraz presostat. Ogrzewam nim 100m2 i mieszcze sie poniżej 3 tysięcy w skali roku od 4 lat faktury za gaz prognozowane a wiec roczne zużycie poniżej 1200 m3 gazu a temp w domu ustawiona na 21 stopni. Ważne są grzejniki i instalacja. Ja mam całość w miedzi i wysoko wydajne grzeniki konwekcyjne regulusa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka