Gość: Czesław IP: *.pppoe.sistbg.net 22.07.09, 22:46 Prosze o opinie na temat pieca c.o termet minimax turbo. Jaki jest koszt rocznej eksploatacji na powierzchni 100 mkw. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: posiadaczka Re: piec c.o termet minimax turbo. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.09, 23:08 Ja użytkuję taki piec na 50 m i powiem że w zależności ile chce mieć temp tyle ustawiam na piecu ale należy pamiętać żeby zakupić od razu regulator który będzie pilnował temperatury i dzięki czemu jest oszczędność na gazie,dlatego też nie da się wyliczyć rocznego kosztu bo to wszystko zależy od indywidualnych potrzeb.Z pieca jestem bardzo zadowolona ,bo tylko go serwisuję i nie wymaga żadnego dodatkowego wkładu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: piec c.o termet minimax turbo. IP: *.pppoe.sistbg.net 24.07.09, 17:32 A ja mam imergaz-a kondesata i za domek 1202 za cały sezon od pażdziernika do końca kwietnia wyszło mi 1400pln Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozef Re: piec c.o termet minimax turbo. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.13, 13:11 I chodzisz w domu w kurtce i czapce . przynajmniej nie pisz bzdur . zajmuję się montażem i serwisowaniem kotłów 30 lat . I na pewno mam sprawdzone wiadomości . Grzeję Kotłem Ecocondensem Firmy Termet 220m2 i za cały rok płacę za gaz w 4000-5000 i uważam ,że jest to bardzo dobry wynik. A jeśli chodzi o kocioł Mini Max to jest to jeden z najlepszych kotłów w tej chwili na rynku i czy to jest kocioł z otwartą komorą czy turbo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocioł Re: piec c.o termet minimax turbo. IP: *.vlan105.corcoran.lubman.net.pl 07.06.13, 13:43 potwierdzam. też mam immergaza i nikt mi nie powie że za zimę wyszło mu poniżej dwóch kafli. 130m2 przy 20 stopniach czyli chłodnawo 4000 - 6000 tysięcy zależy od roku. dom mam ocieplony od dołu do góry instalacja cała nowa.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymek Re: piec c.o termet minimax turbo. IP: *.tczew.net.pl 13.08.09, 18:17 Nie brać tego szajsu!!! mam to ustrojstwo parę lat jedyna zaleta to rozmiar reszta to porażka naprawiam go sam bo serwis bardzo nieudolny nauczyłem się go na pamięć co chwila coś!!! czujniki NTC 2x w roku ale awaryjnie 7,2k OHM i działa na max to taki Polonez z elektronicznym zapłonem był i będzie GÓWNEM Odpowiedz Link Zgłoś
nom73 Re: piec c.o termet minimax turbo. 13.08.09, 21:50 Po pierwsze to kocioł a nie piec. :-) Jak to ma być do C.O. to za duża moc minimalna jak na taką powierzchnię, chyba, że masz słabo ocieplone mieszkanie (domek). Poszukaj czegoś o mocy minimalnej 3-4kW i najlepiej z małym zbiornikiem na ciepłą wodę (choćby 20-40l) to komfort ciepłej wody będzie lepszy. Za taką cenę jak ten termet można poszukać czegoś lepszego. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacen Re: piec c.o termet minimax turbo. IP: *.ip.skylogicnet.com 01.09.14, 23:50 Mam ten piec od 5 lat w tym okresie 2 awaria najpierw poduszka teraz presostat. Ogrzewam nim 100m2 i mieszcze sie poniżej 3 tysięcy w skali roku od 4 lat faktury za gaz prognozowane a wiec roczne zużycie poniżej 1200 m3 gazu a temp w domu ustawiona na 21 stopni. Ważne są grzejniki i instalacja. Ja mam całość w miedzi i wysoko wydajne grzeniki konwekcyjne regulusa Odpowiedz Link Zgłoś