wiehu 01.02.02, 10:17 Jak zwykle gratuluję !!!! Zapraszam na wirtualnego szmpana. Mam cichą nadzieje, że kiedys zamienimy go na prawdziwego. Pozdrawiam tych, którzy do nas dołączyli - szczególnie Gabi !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Vio Re: 400 ... zrobione !!! IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.02, 10:36 Ja również gratuluje. Pozdrawiam nowych i też mam nadzieję, że tego wirualnego szmpana kiedyś zamianimy na realnego. Tzn ja tam sobie piwko popijam. Myślę, że jak będzie 1000 to już na pewno musimy się spodkać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gabi Re: 400 ... zrobione !!! IP: 10.129.134.* 01.02.02, 23:15 Panowie, skoro mamy razem dotrwać do tysiąca, to chciałabym również wiedzieć z kim mam przyjemność korespondować wieczorami - ja się już przedstawiłam przy innym wątku. Dziś od południa trwa cisza; ciekawe, czy aż do poniedziałku. Nie wiem, co robicie w weekend, ja w każdym razie jutro rano jadę nad Biebrzę, a potem do Białowieży. To są plusy mieszkania w Warszawie - jest blisko w wiele fajnych miejsc, byle się tylko przebić przez korki przy wyjeździe z miasta... Miłego odpoczynku sobotnio-niedzielnego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vio Re: 400 ... zrobione !!! IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.02, 01:18 Ja niestety w weekend siedzę w Tbgu ale za to czuwam na forum. Ktoś musi trzymać wartę. Ależ ci zazdroszczę tej Białowierzy. Zawsza chciałem tam pojechać ale na razie nie udało się. Wogóle bardzo lubię Podlasie. Szczególnie, że ma być słoneczna pogod choć bez śniegu. Ja się już przedstawiałem ale nie pamiętem w którym wątku. Musisz dobrze poszukać. Odpowiedz Link Zgłoś
wiehu Re: 400 ... zrobione !!! 02.02.02, 12:23 Ja też "łykend" spedze w domu i w pracy. Troche Gabi zazdroszcze. Obiecałem sobie niedawno, że wybiore się z kumplami pojeździć (nie wiem jak się to pisze) quadami. Mają 4 ....podobno jest rewelacyjnie. Ja podonie jak Vio codziennie bywam na forum. Wartą tego nie bedę nazywał bo aż tyle determinacji w sobie nie posiadam. Jeśli chodzi o przedstawianie się to nie pamietam, żebym coś pisał o sobie ... jak bedzie trzeba - skrobne parę zdań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vio Re: 400 ... zrobione !!! IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.02, 22:25 Co to są quody? Odpowiedz Link Zgłoś
wiehu Re: 400 ... zrobione !!! 06.02.02, 11:17 QUADY - są to takie motorki na 4 kółkach - napęd 4x4. Ten którym ja jeździłem ma możliwośc pływania (nie próbowałem). Niesamowita frajda ... błoto, las, jakieś małe rzeczki ... ognisko kiełbaska ... i przemoczone buty. POLECAM ... W ten łykend też jedziemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gabi Re: 400 ... zrobione !!! IP: 194.181.152.* 06.02.02, 14:52 Gdzie mozna coś takiego wypożyczyć? I w ogóle można? Mój brat + mąż szukali czegoś takiego namietnie w zeszłe wakacje, ale nie wyszło im zupełnie. Zapunktowałabym , gdybym mogła im cos podpowiedzieć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vio Re: 400 ... zrobione !!! IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.02, 11:03 To musi być kurna boskie. Przegapiłem ten post jakoś. Też bym se pojeździł! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gabi Re: 400 ... zrobione !!! IP: 10.129.134.* 03.02.02, 21:00 Witam szanownych państwa po udanym weekendzie! Nad Biebrzą było fajnie; śniegi się potopiły, rzeki rozlały tak, jak robią to od zawsze o tej porze, i nikogo to nie zaskoczyło - tam po prostu ludzie budują się w odpowiednim miejscu bo wiedzą, dokoąd co rok dochodzi woda, i nikogo nie podtapia. Nie udało mi się tylko spotkanie z zimującymi tam (podobno) łabędziami krzykliwymi. Przekonałam się, że żeby obserwować ptaki, trzeba się na nich znać. Następnym razem chyba weźmiemy przewodnika. Ale za to w Puszczy Białowieskiej miodzio... Prawdziwa wiosna. Kiedy mieszkałam w Tarnobrzegu, Puszcza Białowieska była tak daleko, że była po prostu mityczna. Nawet nie marzyłam o tym, żeby tam pojechać. A z Wawy to tylko 3-3,5 godziny... PS.Przeszukałam forum i dowiedziałam się tylko, że Wiehu mieszka w Mielcu i w lipcu będzie miał malucha (wstępne gratulacje!), a Vio czas jakiś mieszkał poza Tbgiem, a potem wrócił. No dobra, niech będzie chociaż tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vio Re: 400 ... zrobione !!! IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.02, 23:20 Pozazdrościć tylko udanego łykendu. Puszcza Białoweieska to podobno ostatni taki las w Europie. Jakie konkretnie miejscowośći szczególnie polecasz? W Tarnobrzegu było dużo słońca ale trochę wiało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gabi Re: 400 ... zrobione !!! IP: 10.129.134.* 04.02.02, 22:36 Zawsze jeździmy po prostu do Białowieży, bo nie ciągnie nas do tzw. oferty agroturystycznej - nie lubimy siedzieć komuś na głowie - a pensjonaty są tylko tam. Poza tym Białowieża ma bardzo fajne położenie - właściwie w sercu Puszczy. Najfajniejsze miejsce na nocleg będzie w hotelu Iwa, należącym do Parku Narodowego; trwa gruntowna przebudowa, która ma się skończyć podajże w przyszłym roku ( :-( ), ale za to potem będzie naprawdę pięknie... Budynek w parku pałacowym , otoczony starym drzewostanem, za oknem dęby i harcujące ptaki, a do głównego rezerwatu najwyżej z kilometr... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vio Re: 400 ... zrobione !!! IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.02, 00:54 Brzmi to bardzo artakcyjnie. A jakie są ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gabi Re: 400 ... zrobione !!! IP: 194.181.152.* 05.02.02, 11:43 Tam, gdzie ja się zawsze zatrzymuję, płacimy 80 zł za pokój 2-osobowy. Dosyć bolesne... Chyba można by taniej, ale my sie juz przyzwyczailiśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vio Re: 400 ... zrobione !!! IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.02, 21:05 No to rzeczywiście trochę sporo. Ale w takich miejscach nie zdarza się by było mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gabi Re: 400 ... zrobione !!! IP: 10.129.134.* 05.02.02, 22:02 W sumie powinniśmy być wyrozumiali; chcemy, żeby "tubylcy" chronili przyrodę, przekonujemy, że niby z tego też mogą być pieniądze, więc bądźmy konsekwentni i dajmy im zarobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vio Re: 400 ... zrobione !!! IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.02, 15:00 A Bieszczady lubisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gabi Re: 400 ... zrobione !!! IP: 194.181.152.* 06.02.02, 16:40 Pytanie... Tam się ukształtowało moje wyobrażenie o górach; żadne zaludnione Karkonosze pokryte wyciągami i otoczone miasteczkami ani zaludnione na maksa Tatry nie robią na mnie takiego wrażenia, jak Bieszczady wiosną albo jesienią, kiedy jest mało ludzi... A jak ktos lubi Bieszczady, to polecam noclegi w pokojach Bieszczadzkiego Parku Narodowego w Wołosatem, pod sama Tarnicą. Noclegi sa tanie w samodzielnym domku z kilkoma pokojami, daleko od wszystkich, a za to w świetnym punkcie wypadowym na całodniową trase na Tarnicę przez Rozsypaniec. Odpowiedz Link Zgłoś
wiehu Re: 400 ... zrobione !!! 06.02.02, 20:35 Bardzo lubie Bieszczady. Od nich zaczęła sie moja przygoda z górami, która trwała 10 lat ... Schodziłem je wzdłuż i wszeż ... mam tam swoje ulubione miejsca i miłe wspomnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vio Re: 400 ... zrobione !!! IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.02, 12:32 No to mamy samych górali na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
wiehu Re: 400 ... zrobione !!! 08.02.02, 10:20 Powiem więcej .. mój tato to jest taki troche góra ... bo z Pogórza. To ja troche też : ) Chyba dlatego tak lubie góry i śpirytus pod kazdo postacio : ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vio Re: 400 ... zrobione !!! IP: 213.77.197.* 08.02.02, 14:29 A co myślisz o górolach świętokrzyskich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiehu Re: 400 ... zrobione !!! IP: *.mielec.sdi.tpnet.pl 08.02.02, 14:56 Tylko gdzie te góry ..... : )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vio Re: 400 ... zrobione !!! IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.02, 15:19 A w Pieprzówkach byłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
wiehu Re: 400 ... zrobione !!! 08.02.02, 20:29 Byłem a zdecydowanie wolę ... Pieprzówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vio Re: 400 ... zrobione !!! IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.02, 11:33 A co to jest Pieprzówka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vio Re: 400 ... zrobione !!! IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.02, 20:02 To ty wiehu tak ostro pociągasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gabi Re: 400 ... zrobione !!! IP: 10.129.134.* 10.02.02, 20:58 Wiehu, napisz o tych quadach - czy i gdzie można je wypożyczyć. Moje pytanie na ten temat pozostało niezauważone, bo wpisałam je w dziwnym miejscu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vio Re: 400 ... zrobione !!! IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.02, 00:33 I napisz co to są quady? Co do leczenia to ja preferuje winko i browarek. Odpowiedz Link Zgłoś
wiehu Re: 400 ... zrobione !!! 11.02.02, 08:06 O quadach już pisałem - co to jest. Patrzcie parę postów wyżej. Niestety nie wiem gdzie je pożyczyć. Te na których jeździłem są własnością prywatną moich znajomych. A co .... chcielibyście pojeździć ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vio Re: 400 ... zrobione !!! IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.02, 11:06 Znalazłem tan post. Jakoś go przeoczyłem. To jest kurna boskie. Pewnie, że bym se poszalał. Odpowiedz Link Zgłoś