Dodaj do ulubionych

Piwo janowskie

15.08.09, 10:08
Szkoda, ze nie mozna go kupic w zadnym sklepie w Tarnobrzegu i trza za nim
jezdzic do podmiejskich wsi. Chyba jedno z najlepszych piw w Polsce. Smakosze
wiedza cos o tym. Reszta łoi koncenrowe trutki typu gronie, zubr, lech, harnas
itp.
Obserwuj wątek
    • Gość: addicted Re: Piwo janowskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.09, 11:34
      mowisz ze dobre to piwko ? a gdzie go mozna kupic? chetnie sprobuje, bo szczerze
      mowiac nawet o nim nie slyszalem
      • Gość: mich Re: Piwo janowskie IP: 83.1.119.* 15.08.09, 12:04
        to ja zapytam gdzie moge dostac lubelska perle? dla mnie ona jest
        nie do pobicia...
        • Gość: dino Re: Piwo janowskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.09, 12:09
          Perła jest np. w Jędrusiu na Serbinowie - 2,45 butelka
      • Gość: PIWOSH Re: Piwo janowskie IP: 83.1.118.* 15.08.09, 15:26
        W SOBOWIE W SKLEPIE JADAC NA SOKOLNIKI NP
      • Gość: PIWOSZ Re: Piwo janowskie IP: 83.1.119.* 16.08.09, 12:04
        ja zjechałem całe miasto i jest lodówka firmowa PERŁY na dzikowie w
        sklepie K2 polecam
    • Gość: Ja Re: Piwo janowskie IP: *.41e.sandomierz.pilicka.pl 16.08.09, 12:09
      w Sandomierzu w Kabanosie :)
      • Gość: Janosik Re: Piwo janowskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.09, 12:46
        W ABC w Stalach polecam.
        • qwe-45 Re: Piwo janowskie 16.08.09, 12:56
          Kiedyś jadąc do Stal można było wrócić z bronami w plecach. Jak teraz?
          • Gość: qwerty Re: Piwo janowskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.09, 13:54
            poprawnie to Stalów
    • Gość: Piw-osh Re: Piwo janowskie IP: *.smsiarkowiec.pl 17.08.09, 18:40
      browar-janow.pl/
    • Gość: mick Re: Piwo janowskie IP: 83.1.123.* 19.08.09, 18:43
      to gdzie, konktretnie w okolicach TBG ożna kupić ten Janów?
      • Gość: Rysio z klanu Re: Piwo janowskie IP: *.smsiarkowiec.pl 19.08.09, 19:00
        Pytaj w sklepach: Stale, Trześn, Sobów
        • Gość: mick Re: Piwo janowskie IP: 83.1.123.* 19.08.09, 19:21
          przejezdałem dzisiaj przez soboów i pytałem w dwóch sklepach.
          niestety. nie ma...
    • Gość: bim Re: Piwo janowskie IP: *.adsl.inetia.pl 19.08.09, 23:07
      Właśnie się delektuję Janowem Premium. Ja kupuje w sklepie w Trześni. Przydałby się jeszcze w okolicy sklep z Ciechanem.
      Pozdro dla smakoszy złocistego trunku.
      • Gość: addicted Re: Piwo janowskie IP: 83.19.236.* 20.08.09, 11:24
        a ile tan janow kosztuje ? mam nadzieje ze wiecej niz 1,39 ;)
        • Gość: Jasiek Re: Piwo janowskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.09, 12:28
          Ja kupowalem za okolo 2,30 PLN. Piwko jak dla mnie faktycznie niczego sobie ... w TBG moga zaczac go sprzedawac - ja kupie ;)
          • Gość: Jerzy Re: Piwo janowskie IP: 83.1.122.* 24.08.09, 19:10
            Jakieś nowe wieści?
            Byłem w weekend w Janowie i w żadnym sklepie tego piwa nie znalazłem.
            • Gość: spoko Re: Piwo janowskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.09, 19:38
              Byłem w okloicach Janowa i tam nikt tego piwa nie pije.Znajomy
              pytany o to rzekł,ze jest ono niedobre. Pisze całkiem powaznie.
    • djkynek Re: Piwo janowskie 24.08.09, 19:39
      W Janowie Lub. rzeczywiscie nie jest łatwo go kupic. Jest w sklepie delikatesy
      na ul. Zamoyskiego-obok banku BPH /glowna ulica Janowa/, kupowalem kiedys tez na
      wlocie do miasta przy rozjezdzie dróg 19 i 74 sklep zaraz po prawej, blisko
      dworca PKS. Ma go tez GS Grebow i jest w skepach w Furmanach, Stalach, Zupawie.
      Poza tym obydwie wersje /premium i mocne/, dostepne z lodowki :) w sklepie ABC w
      Stalach
      • Gość: olo Re: Piwo janowskie IP: 83.1.123.* 24.08.09, 20:27
        ja trafiłem w trzecim sklepie, takim blaszaku, w Trześni. Po 2 zł
        Premium, jest też Mocne za 2,5, ale mocnego nie piję. Fakt, że nie
        ma ono smaku przemysłowego lagera, czyli Żywca, Lecha, Tyskiego,
        itd. Ale mi smakuje. A trochę się na piwie znam!
        • Gość: macieju Re: Piwo janowskie IP: 80.51.159.* 25.08.09, 11:19
          jak komuś piwo janowskie nie smakuje niech pije masówkę z zywca,tych czy innych
          browarów - jedżcie na wycieczke do byle browaru "koncernowego" - zobaczycie jak
          na jednej linii leje się w puchy czy butelki - od7.00do10.00 zywca ,od10.01do
          13.00warkę ,a po 13 heinekena - wcale tego nie ukrywają , linii nie płuczą - ot
          jak komu wyjdzie tak bedzie smakowac - heineken warką , ta zywcem ,a zywiec
          jakims innym-"bardzo dobrym" piwem - w innych koncernach jest tak samo - trzeba
          sie cieszyc ze ten browar przetrwał - inne równie dobre ,a moze i lepsze zostały
          "wykończone" przez koncerny - ostatnio ( pół roku wstecz) zamknieto browar w
          zwierzyńcu k biłgoraja - marka została ale jest robiona w lublinie - i to juz sa
          siki koncernowe, a sama perła stala się takim "produktem" - takich przykladów
          jest kilkanascie (kaper, lezajsk, żubr,nawet lecha robia w tychach,czy kielcach
          !!!! ) brak jakiejkolwiek indywidualnosci smaku - jak z kiełbasami i szynkami z
          molochów miesnych - jak niektórym to "pasi" niech jedzą i piją ...na zdrowie -
          ja wolę janów i kiełbachę z radomysla
          • djkynek Re: Piwo janowskie 25.08.09, 17:45
            Macieju miod na serce, zgadzam sie w 100 %
            • Gość: gosiag Re: Piwo janowskie IP: *.adsl.inetia.pl 07.09.09, 21:20
              dobre też łomżyńskie, Perła i fajny jest też Zwierzyniec w tbgu w stokrotce
    • Gość: sypo Re: Piwo janowskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.09, 13:31
      ja zakupiłem dzisiaj w stalach zobaczymy co warta
      • Gość: koneser Re: Piwo janowskie IP: *.91b.tarnobrzeg.pilicka.pl 28.08.09, 15:02
        Ja miałem okazję Janowskie pić ale w czasach, kiedy było tylko lane z pipy. I
        było świetne.
        Swoją drogą, to mógłby się znaleźć jakiś biznesmen z dużą kasą, który ożywiłby
        Browar Dzikowski. Ciekawe, jak to piwo smakowało? Wg mnie przyszłość należy do
        małych, lokalnych browarów - prawdziwy konecer lubi pic lokalne piwka. Na
        przykład w Wielkopolsce kiedy jestem, zawsze zakupuję Lecha ze złotą etykieta
        lub w złotej puszcze. Ma inny smak od tego zielonego, niestety tylko tam
        widziałem złotego Lecha.
      • Gość: Lili Re: Piwo janowskie IP: 83.1.122.* 28.08.09, 15:19
        Sypo i jak ....dobre ? Odpisz , mam nadzieję że nie przesadziłeś z degustacją .
        • Gość: ( - (- -) - ) Re: Piwo janowskie IP: 83.1.121.* 28.08.09, 16:17
          Jako osoba ktora jest zwiazan i z TBG i Janowem, czesto tam bywam i powiem ze
          piwko Janowskie jest extra . Jego specyficzny smak nadaje wpsniała woda jak
          wypływa w zrodelku janowskim. No i jak wiadomo male browary wytwarzaja bardziej
          tradycyjna metodą niz wielkie koncerny.
          ps. Ogolnie Piwo z Lublskiego jest bardzo smaczne wkoncu jest to zaglebie
          chmielarskie (krasnystaw , chmielaki itd) mowa tu o Perle i Br. Janowski. (
          pewnie jest ich wiecej ale nie dane bylo mi kosztować.
          ps2. Piwko janowskie jest dostępne kolo nowego kosciolka w Janowie tam gdzie
          jest rejon energetyczny. Pozdrawiam fanow złocistego trunku.
          • Gość: Jerzy Re: Piwo janowskie IP: 83.1.122.* 29.08.09, 11:39
            Ja pochodzę z Janowa, w Tarnobrzegu mieszkam od 2 lat.
            Od zawsze w Janowie piwo janowskie było uważane za tani trunek serwowany w
            tanich pijalniach. Ludzie piją komercyjne siki... i podobno im smakują... znam
            też takich co wolą zupkę chińska od domowego rosołu z domowymi kluskami :-)
            Piwo janowskie jest robione tradycyjnymi metodami, smakuje jak prawdziwe piwo, a
            gdyby ktoś wybierał się do Janowa to polecam lane piwo w "Myśliwskiej", koło
            ronda, każdy trafi :)

Kiedyś kupowało się w Zwierzyńcu nie pasteryzowane piwko w 5l butle po wodzie,
            to był smak :)

Może kiedyś wybiorę się w objazdową wycieczkę po starych, polskich browarach...
            ktoś chętny?
    • gosc.beauty Re: Piwo janowskie 29.08.09, 11:48
      Zatem, muszę go spróbować, Przyznam, że zaciekawiliście mnie tym
      piwkiem.
      • Gość: piwosz Re: Piwo janowskie IP: 83.1.124.* 29.08.09, 18:31
        ten smakosz piwa z pod znaku" djkynek" zawsze szuka dziury w całym
        a większość piw dla niego jest rozlewana w garażu, po prostu jest
        wybredny , a na dodatek apodyktyczny i zna się na wszystkim najlepiej.
        • Gość: Marcin Nisko Re: Piwo janowskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.09, 08:24
          Temat chyba o piwie, z reszta na prawde dobrym. Wiec po co idiotyczne wycieczki
          osobiste pod adresem zalozyciela wątku?
          • Gość: piwosz Re: Piwo janowskie IP: 83.1.124.* 31.08.09, 09:10
            to nie są wycieczki być może ty jesteś tym o kim piszesz? dla mnie piwo
            jest dobre takie jakie lubię i nie mam zamiaru na forum pisać że lubię
            mamrotnika .bo to jest moja sprawa osobista i nie mam zamiaru prowadzić dalszej
            dyskusji z satrapami.
    • Gość: macieju Re: Piwo janowskie IP: 213.172.181.* 31.08.09, 22:51
      "piwosz" - jak ci nie odpowiada piwo z janowa to pij z monachium ,a co do piw
      "garazowych" to nawet w tarnobrzegu znam kilka osób które robia takie piwa że by
      ci "pała odpadła" z zazdrosci ze oni potrafią zrobic takie piwa , bo to jest
      proste - dobra woda , dobry słód i chmiel - i trudno to spierdzielić -a browary
      po prostu oszukują , a moze piszą prawdę? "zawiera słód jęczmienny" i co jeszcze
      ? ( kukurydza,melasa - to dla woltów , scinki chmielowe zamiast granulatu z
      pyłku chmielowego ) receptury piw "koncernowych" są coraz bardziej "fantazyjne"
      więc jak ci "piwoszu" smakuje taki zestaw to na zdrowie - a od djkynka sie
      odczep - wywołał fajny temat
    • Gość: sypo Re: Piwo janowskie IP: 80.51.159.* 01.09.09, 22:41
      witam zakupiłem skosztowałem na kolana mnie nie walneło ale jutro jade do
      stalówki to wdepne w stalach do sklepu i zapodam solidną porcje COŚ W SOBIE
      MA P O L E C A M
      • Gość: piw-dop Re: Piwo janowskie IP: 83.1.124.* 06.09.09, 01:19

sypo dowieź djynek-wi do domu janowskie,a będziesz w guście przez dwa tygdonie
        zanim nie zmieni zdania.a moze zwierzynieckie?
        • Gość: gruba Re: Piwo janowskie IP: 83.1.119.* 06.09.09, 23:06
          A ja sprzedaję piwo z żywca i żadna to rewelacja, pewnie spróbuje
          regionalnego.Żywiec to już nie to co kiedyś.
    • Gość: populus Re: Piwo janowskie IP: 94.75.121.* 09.11.09, 12:37
      Niestety piwa z Janowa Lubelskiego już nie uświadczysz. Z powodu zadłużenia browar ogłosił niedawno upadłość. Od wakacji nie produkuje piwa.
      • Gość: ekonomista Re: Piwo janowskie IP: 83.1.124.* 21.11.09, 13:04
        gdyby było takie dobre ,to na pewno browar nie ogłosiłby upadłości,
        nie było zbytu na siki pani weroniki.
        • Gość: populus Re: Piwo janowskie IP: *.aster.pl 21.11.09, 14:45
          Widać nie znasz się ekonomisto na rynku piwa skoro tak piszesz.

• Gość: lolek Re: Piwo janowskie IP: 80.51.159.* 21.11.09, 21:22
            szkoda naprawdę miało niezly smak - a tacy jak ekonomista niech piją
            "wyjątkowego" , "niepowtarzalnego" i "takiego samego od lat" zywca z kukurydzy...
            • Gość: lolek Re: Piwo janowskie IP: 213.172.181.* 22.11.09, 22:28
              no to ekonomisto - jak ci smakuje to jedz ,pij wszystko co na tej kukurydzy
              smacznej i zdrowej produkują - ale o piwie jego metodach wytwarzania i jakosci
              to ty niewiele wiesz - to ze browary oszukują na jakosci ,kazdy birofil wie -
              zywiec juz 2 razy przepraszał ( w 1995 i 2004) za oszustwa przy produkcji - inni
              robia to samo - ale skoro to lubisz twój wybor - na marginesie - polacy
              "polubili" finlandie,maximusy,danzkie i inne syfy z melasy z buraka
              cukrowego(made in skandynawia) -a od pazdziernika 2009 ( konkurs wytwórców wódek
              w londynie)za najlepszą wódkę świata ( tak,tak) uchodzą 2 wyroby polmosu lublin
              - wódka STOCK w kategorii "master" i w kategorii wódek czystych biała zołądkowa
              - wczesniej w 2007 i 2006 - w kat wódek czystych najlepsza była luksusowa z
              czerwoną nalepką - więc akurat w tej branzy mamy sie czym pochwalic
        • Gość: ekonomista Re: Piwo janowskie IP: 83.1.124.* 21.11.09, 22:56
          popolusie mogę mieć inny smak i mówić lub być przekonany ze piwo w/w
          jest niedobre.Natomiast co do ekonomii to wydaję mi się że nie masz
          zielonego pojęcia .
          • Gość: ekonomista Re: Piwo janowskie IP: 83.1.124.* 21.11.09, 23:24
            lolusiu kukurydza niemodyfikowana to jest porządna i smaczna roślina.
          • Gość: populus Re: Piwo janowskie IP: *.aster.pl 23.11.09, 17:29
            Drogi ekonomisto twój krótki wykład, że "gdyby było takie dobre, to na pewno
            browar nie ogłosiłby upadłości" jest słuszny. Jednak to tylko teoria bez brania
            pod uwagę innych czynników. Niestety te inne czynniki decydują o tym, że w
            Polsce producent dobrego piwa jest zazwyczaj na straconej pozycji i ma małe
            szanse na odniesienie sukcesu rynkowego.
    • Gość: lolek Re: Piwo janowskie IP: 213.172.181.* 22.11.09, 22:39
      jeszcze jedno - oto lista nagród na festiwalu browarów europejskich European
      Beer Star - Konkurs piw organizowany przez Verband Private Brauereien
      Deutschland (Związek Prywatnych Browarów w Niemczech), Verband Private
      Brauereien Bayern (Związek Prywatnych Browarów w Bawarii) oraz Association of
      Small and Independent Breweries in Europe (S.I.B.). Konkurs odbywa się w
      Technikum Piwowarskim Doemensschule w Gräfelfing pod Monachium. Zwróć uwagę na 2
      ostatnie pozycje - jak browary uznaja że z gó...na tez da sie zrobić piwo to
      wypijesz? bo ja nie....
      * 2004: Medal srebrny w kategorii Ciemny Koźlak otrzymało piwo Mocne Dobre z
      browaru Lwówek Śląski 1209
      * 2004: Medal srebrny w kategorii Piwa Owocowe otrzymało piwo Cerry Beer z
      browaru Kormoran
      * 2005: Medal złoty w kategorii Piwa Czarne Czeskie otrzymało piwo Heban z
      Browarów Warminsko-Mazurskich "Jurand"
      * 2008: Medal srebrny w kategorii Piwa dolnej fermentacji z surowcami
      alternatywnymi otrzymało piwo Harnaś grupy piwowarskiej Carlsberg Polska
      * 2009: Medal brązowy w kategorii Piwa dolnej fermentacji z surowcami
      alternatywnymi otrzymało piwo Okocim Premium Pils grupy piwowarskiej Carlsberg
      Polska
      • Gość: lolek Re: Piwo janowskie IP: 80.51.159.* 23.11.09, 19:18
        jak na to wpadłeś!!!!internet!!!!, chyba siedzisz w CBA - korzystanie z
        internetu dla takich "kozakow" jak ty jest pewnie "prostackie" - szczególnie jak
        sie udowadnia ze pije szczyny po duńczykach i holendrach - pardon "piwo" - "de
        gustibus non disputando" - wiec kończę dyskusję i "gratuluję" smaku.....
        • Gość: ekonomista Re: Piwo janowskie IP: 83.1.124.* 23.11.09, 22:36
          smacznego, bo widzę że jesteś spragniony.
    • Gość: ekonomista Re: Piwo janowskie IP: 83.1.124.* 23.11.09, 12:39
      lolusiu te wszystkie twoje mądrości są do wyszukania w internecie,
      ameryki nie odkryłeś.
    • Gość: nanana Re: Piwo janowskie IP: *.smsiarkowiec.pl 26.11.09, 13:11
      kjkj
      • Gość: banabana Re: Piwo janowskie IP: 83.1.124.* 28.11.09, 00:58
        wjwj
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka