Gość: i IP: 80.51.159.* 03.09.09, 21:31 Podwyżki dla nauczycieli - co Wy na to?Komu się nalezą a komu nie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tbg Re: podwyżki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.09, 22:15 Może wymyśl ciekawszy temat a nie kolejne jątrzenie w społeczeństwie. Zajmij się sobą i swoją rodziną, jeśli masz, a nie innymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczy ciele Re: podwyżki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 21:21 przestań jątrzyć, lub skończ wreszcie to ciężkie gimnazjum, dostań się do jakielkolwiek szkoły średniej, zdaj egzamin i zostań przyjęty na byle jakie wyższe studia, mogą być nawet płatne, skończ je i zostań nauczycielem. Jeżeli starczy ci wytrwałości i rozumu, to niedługo po rozpoczęciu pracy w szkole pojmiesz co to znaczy "nauczy ciele", bo na razie jesteś jeszcze tabula raza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: podwyżki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.09, 22:48 A jakie są te podwyżki dla nauczycieli? Czy są takie jak dla lekarzy i urzędników? Czy może wyższe? Chcę se dowiedzieć o czym mam pisać1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: podwyżki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.09, 12:06 Są takie : więcej krzyku i ogłaszania niż zyzku 40 - 60 zł, w zaleznosci od stopnia awansu zawodowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gimnazjaluch Re: podwyżki IP: 208.77.19.* 06.09.09, 10:03 dac im wiecej lekcji i godziwe pensje, niech pracuja 40h tygodniowo a nie 18, co to za etat 18 godzin ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polka Re: podwyżki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.09, 15:37 Jak chcesz iść na ilość , TO MOZEMY PRACOWAC NAWET NA ZMIANY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbbb Re: podwyżki IP: 83.1.115.* 06.09.09, 21:37 niektórzy nauczyciele studiów nie mają pokończonych a uczą, to właśnie oni najwięcej się wydzierają o podwyżki! Ja już im bym dawno zwiększyła godziny pracy i dawała podwyżki tak jak dostaje polowa naszego społeczeństwa! Mają się dobrze a cały czas mają mało i mało!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tbg Re: podwyżki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 21:49 A którzy to nie mają studiów? Przykłady proszę. Bo jak wchodzę na strony szkół i kadrę, to prawie sami magistrzy - znaczy się studia mają. Najmłodsi to może po jakichś licencjatach i kończą magisterkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wała bęcwałom Re: podwyżki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 21:57 ale małolatowi, który odreagowuje swoje frustracje na tym forum nie mieści się w głowie, że można dyskutować z użyciem argumentów. Umie pisać, to pisze, a nawet już potrafi posługiwać się socjotechniką - vide "niektórzy nie mają studiów"; on przecież nie ma, bo skąd ma mieć? Napisze taki parę liter wziętych z początku alfabetu, bo z pozostałymi ma już kłopot. A najbardziej dba o swój interes, czyli o to, żeby go nie męczyć w tej szkole. Przecież on tam przychodzi, bo musi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbbb Re: podwyżki IP: 83.1.115.* 06.09.09, 22:14 Właśnie, "prawie same magistry" nie będę wytykać palcami kto ma a kto nie ma, ale są tacy co mają tylko fakultety pokończone. Zresztą jest różnica miedzy nauczyciel szkoły a tych ze studiów, to dopiero są ludzie wykształceni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żałosne pienia Re: podwyżki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.09, 14:52 biedaku - nieuku! Posługujesz się słowami, których znaczenia, najwyraźniej, nie rozumiesz. Fakultet znaczy wydział. O kimś, kto skończył studia na dwu wydziałach mówi się, że ma dwa fakultety. Ty zaś piszesz o nich pogardliwie, per "tacy co mają tylko fakultety pokończone". Żałosne. Skończ już to gimnazjum, może do tego czasu zmieni się prawo i nie będziesz musiał się dalej męczyć; od razu pójdziesz do łopaty, tam będziesz w swoim żywiole. Pamiętaj, co tłumaczył Laskowik, ku przestrodze nieukom, w kultowym skeczu w kabarecie Tej: "Nie chciało się nosić teczki, trzeba ciągnąć dziś woreczki" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: podwyżki IP: 80.51.159.* 08.09.09, 21:23 Zupełnie nie rozumiem podejście nauczycieli, jest tyle osób którzy nie mają znajomości, dojścia by im ktos ta robotę załatwił i chętnie by się z tymi co ciągle narzekają zamienili. Przecież nauczyciel tj zawód którego nikt nie szanuje, ani rodzice, ani uczniowie, ani społeczeństwo - z resztą czemu sie dziwić, każdy do szkoły chodził i jakich mamy belfrów - wiemy. Więc drodzy nauczyciele,ustąpcie miejsca kolegom po fachu,a sami spróbujcie szczęścia np. w Biedronce - stoi otworem - to moze się przekonacie co tzn naprawdę pracować i przestaniecie narzekać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szofer Re: podwyżki IP: *.smsiarkowiec.pl 08.09.09, 21:47 Stara zasada każe oceniającemu byc o klasę lepszym od ocenianego. Z treści wypowiedzi wynika, że jest odwrotnie: oceniają głupsi mądrzejszych. Druga stara maksyma powiada, że gó...arzem można być niezależnie od wieku. Ale najbardziej przystoi to gimnazistom. Co wy, z musu nauczani, wiecie o pracy i randze nauczyciela? Poziom myślenia typu: (cytat autentyczny sprzed lat)"praca umysłowa jest łatwa, one ino czytają i piszą! Co to za sztuka, suwajom uołówkiem po papirach - każden to potrafi" deklasuje piszących pętaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: podwyżki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 21:50 gdy zaczynałam pracę18 lat temu, to za 1-ą wypłatę kupiłam sobie rower zwykły składak na większych kółkach -tak się wtedy mówiło,miałam skończone studia wyższe dzienne-specjalność nauczycielska,byłam zatrudniona na pełny etat,tak się cieszyłam z tego rowera,teraz taki rower kosztuje ok.300 zł, a ja teraz mogę sobie za wypłatę kupić takich rowerów 7-8 powiem ,że nauczyciele nie mają żle ,pod warunkiem że są nauczycielami z powołania,zaś jeśli pracę traktują jako zło konieczne, to nigdy nie będą zadowoleni.Ja bardzo lubię swoją pracę i przebywanie z dzieciakami sprawia mi przyjemność, a gdy są wakacje ,to czuję sie o 20 lat starsza ,brakuje mi tych śmiesznych sytuacji ,tej radości dziecięcej wokół siebie, pozdrawiam wszystkich nauczycieli, którzy myślą tak, jak ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: podwyżki IP: 80.51.159.* 21.11.09, 09:30 A ja Panią bardzo szanuję, bo gdy słyszę to ciągłe narzekania i krzywdę jaka się dzieje nauczycielom to nie wiem jaki jest sens istnienia szkół?W tej chwili nauczyciele zarabiają podobnie co urzędnicy, co bankowcy, pocztowcy itp. z tym że ich wymiar pracy jet o 1/3 krótszy, więc czy mają na co narzekać?A w takim urzędzie też się trzeba "użerać" w dodatku z dorosłymi, co jest większa droga przez ta mękę. Pozdrawiam i życzę sukcesów w tej pracy i dominacji na sfrustrowanym i kolegami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: podwyżki IP: 83.1.121.* 21.11.09, 20:14 Wreszie Prawdziwy belfer na forum,szacun. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: podwyżki IP: 80.51.159.* 22.11.09, 11:43 Wczoraj udało mi się rozmawiać z kolejną [prawdziwą nauczycielka, która uczy już 30 lat i jest zadowolona i szczęśliwa i docenia to co ma i w zasadzie odpowiedź ma jedna - trzeba mieć powołanie do tego zawodu,a jeśli ktoś idzie na nauczyciela,bo ma dużo wolnego i ferie i wakacje, to powinien jak najszybciej dać sobie spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: podwyżki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.09, 14:47 dokładnie tak jest.N-l to powołanie tak jak rodzic.Pamietam taką sytuację, gdy dzieci przyszły ze szkoły i powiedziały że będą aniołkami w jasełkach i że potrzebne im 2 pary skrzydeł.Nigdy w życiu nie robiłam skrzydeł.Nie miałam czasu ,ani ochoty ani pomysłu, jak to zrobić.Na szczęście mąż mnie przekonał. Powiedział,żebym zrobiła,że dzieci nie będą pamiętać tego ,ze im gotowałam obiadki ,czy czytałam bajki, ale tych skrzydeł nie zapomną.Przez 3 wieczory przyklejałam paski z bibuły na obklejony białym papierem karton.Do tej pory są w garderobie na pamiątkę.Tak samo jest z n- i.Trzeba dzieci w szkole traktować jak swoje ,to wówczas praca będzie przyjemnością.Podam przykład .W piątek na 1 lekcji dziecko płacze ,bo zapomniało pracy z innego przedmiotu i dostanie jedynę.Powiedziałam żeby nie płakało, że coś zaradzimy.Zadzwoniłam do matki ,za 10 minut ,,praca,,była w szkole.(Oczywiście nie z sekretariatu, tylko ze swojej k.),bo jeszcze ktoś pomyśli ,ze szkołę naciągam na koszty.Trzeba mieć do dzieci serce, nie wiem ,czy to aż tak tyle kosztuje? Pozdrawiam wszystkich n-i,którzy myślą i czynią podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś