pomme 25.01.06, 22:28 duzo was tu? bo ja rodowita wrocławianka jestem i tesknie za swoim miastem do którego mam nadzieję wrócić na stałe Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mmala6 Re: wrocławianki 25.01.06, 22:30 obecna! a oprocz mnie: Xemm Enja Zona_mi Rutkam Martap Reszta jak jest to sie nie ujawnila Odpowiedz Link Zgłoś
wenus.z.willendorfu Niestet, niestety: 25.01.06, 22:37 na tym forum króluje Wrocław i Warszawa ( a niestety, bo ja z Krakowa jestem...) Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Niestet, niestety: 25.01.06, 22:38 Warszawa jednak zdecydowanie wiecej, niech no policze...: Duram Owieczka Mama_olka ..eeee....kto jeszcze??? Odpowiedz Link Zgłoś
wenus.z.willendorfu Re: Niestet, niestety: 25.01.06, 22:39 Kangur El_sylwana chyba też Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Niestet, niestety: 25.01.06, 22:41 Kangur? jakos mi sie nie kojarzy z W-wa, nie wiem czemu kojarzy mi sie z Gornym Slaskiem!! Odpowiedz Link Zgłoś
mama_olka Re: Niestet, niestety: 25.01.06, 22:45 Kangur? - warszawianka do szpiku kosci Joa Yoko no i tata_olka Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Niestet, niestety: 25.01.06, 22:47 Joa! faktycznie no tato_olka sie nie liczy (wybacz tato_olka) bo to RODZINA!! Niech bedzie Kangur skoro tak mowicie, Pancerniczek chyba nie do konca, bo cos kojarze ze ja firma do Katowic(?) wyslala....ale moze zmyslam. Odpowiedz Link Zgłoś
kangur4 Re: Niestet, niestety: 25.01.06, 22:49 mama_olka napisała: > Kangur? - warszawianka do szpiku kosci chciałaś napisać zepsiuta warszawianka? Cóż, trudno się nie zgodzić Mmala - jestem warszawianką z dziada, pradziada, mieszkam na Mokotowie. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Niestet, niestety: 25.01.06, 22:51 no dobra wierze, nie musisz faksowac kserokopii dowodu osobistego Odpowiedz Link Zgłoś
wenus.z.willendorfu Re: Niestet, niestety: 25.01.06, 22:52 i drzewa genealogicznego Odpowiedz Link Zgłoś
kangur4 Re: Niestet, niestety: 25.01.06, 22:58 tak? a juz chciałam... Bo swoją drogą drzewo mam ciekawe, bo z tym dziadem, pradziadem to ściema była. Jestem w 1/4 warszawianką, w 1/4 ślązaczką, w 1/4 poznanianką i w 1/4 podlasianką. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Niestet, niestety: 25.01.06, 23:00 w 1/4 ślązaczką, A nie mowilam??!!;P Odpowiedz Link Zgłoś
mama_olka Re: Niestet, niestety: 25.01.06, 23:02 no cos Ty, Kangur, to tylko zazdrość przeze mnie przemawia (zwlaszcza o to trzypokojowe mieszkanie na Mokotowie Odpowiedz Link Zgłoś
kangur4 Re: a ten Mokotow 25.01.06, 23:10 Kiedyś była lepsiejsza. Teraz bywa różnie. Niedługo wyprowadzam się do jeszcze lepsiejszej - Wilanowa. Mamo_Olka - mieszkanie będziemy sprzedawać gdzieś w połowie roku. Może reflektujecie na przeprowadzke z Ochoty na Mokotów? Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: a ten Mokotow 25.01.06, 23:16 Wilanow, to tam same gwiazdy mieszkaja!wow! Kangur to Ty chyba dom a nie mieszkanie kupilas? Odpowiedz Link Zgłoś
mama_olka Re: a ten Mokotow 25.01.06, 23:20 Hehe, Wilanow - rzeczywiscie jeszcze lepszy segment rynku Dziekuje za propozycje, przemyslimy z tata_olka, ale gdzieś widziałam, że zamierzacie bardzo drogo je sprzedac Poza tym po generalnym remoncie mieszkania w przedwojennej kamienicy (pozwolenie na budowe, inspekcja z nadzoru budowlanego, policja, straz miejska itd) myslimy troche o nowym budownictwie! Odpowiedz Link Zgłoś
mooh Re: a ten Mokotow 25.01.06, 23:22 mama_olka napisała: >> (pozwolenie na budowe, inspekcja z nadzoru budowlanego, policja, straz miejska Przepraszam, że się wtrącę, ale zastanowiła mnie ta policja i straż miejska Odpowiedz Link Zgłoś
kangur4 Re: a ten Mokotow 25.01.06, 23:22 Rozumiem, że kamienica jest zabytkowa? Czy robiliscie jakąś nadbudówke? Bo moja też sprzed wojny i też robilismy generalny remont, ale obyło się bez takich szykan. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: a ten Mokotow 25.01.06, 23:24 a to w Warszawie tylko stare kamienice i Wilanow dla gwiazdorow? a takicj zwyklych bloczkow jak moj to nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
kangur4 Re: a ten Mokotow 25.01.06, 23:25 Moje mieszkanie w wilanowie jest w zwykłym bloczku. Odpowiedz Link Zgłoś
xemm1 Re: a ten Mokotow 25.01.06, 23:26 no to już mam częściowe rozeznanie w dzielnicach Warszawy.... w razie gdyby ;- ))) Odpowiedz Link Zgłoś
mama_olka Re: a ten Mokotow 25.01.06, 23:51 Kamienica nie jest zabytkowa, choć raczej ładna. NIC nie zrobilismy specjalnego, przestawilismy tylko scianki dzialowe, ale prezes naszej wspolnoty "w naszym imieniu" wystapił o pozwolenie. A potem zaczely sie donosy sasiadow do wszystkich mozliwych słuzb. Trzy miesiace czekalam na pozwolenie na budowę z urzedu dzielnicy, ale kontrole zrobili nam juz trzy dni po rozpoczeciu prac (ale wszystko bylo w porzadku) Najgorsze ze wszystkiego było jak juz po przeprowadzce (ja w ciąży) dostajemy pismo z nadzoru, ze nie zgadzaja się na to żebyśmy uzytkowali nasze mieszkanie! Ale za to ekipę remontową mielismy genialną! Drodzy, ale warci każdej złotowki. Odpowiedz Link Zgłoś
kangur4 Re: a ten Mokotow 25.01.06, 23:53 A z sąsiadami to jak teraz żyjecie? Bo po takim czymś, to nie wiem, czy bym sie kłaniała na schodach... Odpowiedz Link Zgłoś
mama_olka Re: a ten Mokotow 25.01.06, 23:57 Niemowlaki łagodzą obyczaje Oprócz prezesa oczywiście, ale już przestał być prezesem! Odpowiedz Link Zgłoś
kangur4 Remont 26.01.06, 00:30 A mi się właśnie przypomniała historia, jaką mieliśmy przy remoncie naszego mieszkania. Kiedy się do niego przymierzaliśmy, poszliśmy do administracji, żeby dowiedzieć się jaki jest stan techniczny budynku, mieszkania, jak wyglądają sprawy wspólnotowe. Miły pan powiedział nam, że w tym roku planowana jest na październik wymiana pionów. A to była wiosna. Zdrętwieliśmy - my wejdziemy do mieszkania w czerwcu z remontem, a w październiku rozkują nam całe mieszkanie. Szopka. Miły pan zastanowił się chwilę, zadzwonił tu i tam. Po czym oświadczył, że nic nie stoi na przeszkodzie, żeby wymianę pionów zrobić w czerwcu. Nasza ekipa remontowa weszła 1 czerwca, dwa dni później zaczęła sie wymiana pionów. A potem ktoś z administracji zadzwonił do nas z pytaniem, na kiedy podstawić kontener na gruz, bo oni wiedzą, że robimy remont, tylko nie wiedzą czy już potrzebujemy ten kontener, czy jeszcze nie. Wersal, po prostu. Są jednak mili i kompetentni urzędnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
xemm1 Re: wrocławianki 25.01.06, 22:56 melduje się wrocławianka spóźniłam się, a tu proszę wątek już zbuszowany Odpowiedz Link Zgłoś
xemm1 Re: wrocławianki 25.01.06, 22:58 Dzięki Mmala za pamięć są jeszcze porządni ludzie ... )) Odpowiedz Link Zgłoś
kangur4 Re: wrocławianki 25.01.06, 22:59 a tak regionami, to chyba najwięcej jest dziewczyn ze Śląska. Odpowiedz Link Zgłoś
xemm1 Re: wrocławianki 25.01.06, 23:00 a najmniej z Warmii i Mazur.... chyba tylko Kubona co? Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: wrocławianki 25.01.06, 23:01 ogolnie, czy Dolnego badz Gornego? bo z Dolnego, to oprocz Wroclawia ktos jest? A Barbi i Wiolka to skad? Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: wrocławianki 25.01.06, 23:06 oj nie! Ale wlasnie wpadlam na pomysl zeby sie zrobic spotkanie NAD MORZEM, w nowym mieszkaniu Mooh, ktora to przepedzila z niego staruszke!ja tam chetnie troche jodu powdycham Odpowiedz Link Zgłoś
kangur4 Re: wrocławianki 25.01.06, 23:08 a czemu to przeszkadza? jedziemy do Mooh? Chyba, że to mieszkanie jest w Bydgoszczy... Nie, żebym nie lubiła, ale tam jodu mało. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: wrocławianki 25.01.06, 23:09 no wlasnie to mieszkanie jest w Trojmiescie!!!w Gdyni? dobrze pamietam? A pamietajmy, ze jod jest bardzo wskazany dla matek na wychowowaczym. Odpowiedz Link Zgłoś
xemm1 Re: wrocławianki 25.01.06, 23:10 Mmala bardzo rozsądnie mówisz ależ bym sobie rybkę zarzuciła Odpowiedz Link Zgłoś
mooh Re: wrocławianki 25.01.06, 23:09 Mieszkanie jest w Gdyni. Mąż się zatrwożył i pyta o scenariusz spotkania oraz przewidywany czas trwania. Jeden turnus, dwa, trzy? Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: wrocławianki 25.01.06, 23:15 ja mysle ze na poczatek to jeden, co by sie maz nie przestraszyl.A scenariusz jakis opracujemy,na jego potrzeby rzecz jasna czyli wieczorne kobiet rozmowy na konkretne bloki tematyczne: Dzien pierwszy- diagnozowanie zaburzen zywienia na podstawie jakosci kupy niemowlaka, dzien drugi-dieta niemowlaka-wybrane grupy wiekowe, dzien trzeci-czas wolny niemowlaka-jak spedzic go efektywnie, dzien czwarty-tatus a niemowle-uczymy sie ja nauczyc tatusia obcowania z dzieckiem, dzien piaty-tatus a mamusia, uczymy sie ze tatus to tez drugie/trzecie dziecko.....itp itd Odpowiedz Link Zgłoś
mooh Re: wrocławianki 25.01.06, 23:17 mmala6 napisała: >> Dzien pierwszy- diagnozowanie zaburzen zywienia na podstawie jakosci kupy > niemowlaka, NA WYBRANYCH PRZYKŁADACH dzien czwarty-tatus a niemowle-uczymy sie ja nauczyc tatusia obcowania z dzieck > iem, PROPONUJĘ POŁOŻYĆ NACISK NA ZAJĘICA PRAKTYCZNE Z TEGO TEMATU. Odpowiedz Link Zgłoś
pomme Re: wrocławianki 25.01.06, 23:20 bosze poszłam tylko zażyc kapieli a watek ma juz pół metra Odpowiedz Link Zgłoś
wenus.z.willendorfu Re: wrocławianki 25.01.06, 23:20 he, he, to ja się od razu zapisuję na ten turnus, bo później miejsc zabraknie Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: wrocławianki 25.01.06, 23:21 oczywiscie uprasza sie o zabranie zdjec, ktore sluzyc beda za pomoce dydaktyczne Proponuje wynajac na miejscu jakiegos "tatusia" (np z Agencji Modeli) i z nim przeprowdzac zajecia praktyczne, z opieki nad dzieckiem oczywiscie! Odpowiedz Link Zgłoś
xemm1 Re: wrocławianki 25.01.06, 23:23 och Mmala wypada mi się tylko z Tobą zgodzić Odpowiedz Link Zgłoś
kangur4 Re: wrocławianki 25.01.06, 23:24 A dlaczego musimy wynajmować? Mąż Mooh się nie nada? Odpowiedz Link Zgłoś
xemm1 Re: wrocławianki 25.01.06, 23:29 może lepiej żeby nie był świadkiem, później odetnie kabelek netowy... i po co to Mooh są granice tolerancji i wyrozumiałości ) Odpowiedz Link Zgłoś
mooh Re: wrocławianki 25.01.06, 23:32 Już teraz zerka spode łba na mnie przy kompie Odpowiedz Link Zgłoś
mooh Re: wrocławianki 25.01.06, 23:31 To może zajęcia z opieki nad niemowlakiem dla tatusiów zorganizujemy właśnie w taki sposób. My pojedziemy wdychać jod, a panowie będą w domach ćwiczyć zmiany pieluch, kąpiele i karmienie łyżeczką Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: wrocławianki 25.01.06, 23:36 No widzisz sama Mooh, ten wyjazd jest konieczny! Odpowiedz Link Zgłoś
mama_olka Re: wrocławianki 25.01.06, 23:37 ja to koniecznie musze sie nawdychac jodu bo przeciez planuje drugie dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: wrocławianki 25.01.06, 23:39 mamo_olka a Folik juz bierzesz?)no i czy rozmowe z Olkiem przeprowadzialas? Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: wrocławianki 25.01.06, 23:39 no ja tez kiedys planuje wiec jodu zawczasu trza sie nawdychac!im wiecej tym lepiej! Odpowiedz Link Zgłoś
mooh Re: wrocławianki 25.01.06, 23:41 A kiedy jest życzenie powdychać trochę jodu? Odpowiedz Link Zgłoś
xemm1 Re: wrocławianki 25.01.06, 23:43 za starych przedSzymusiowych czasów zwykle sezon jodowy otwierałam w długi majowy weekend Odpowiedz Link Zgłoś
xemm1 Re: wrocławianki 25.01.06, 23:40 czyli musimy te turnusy regularnie organizować, systematyka przede wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
mooh Re: wrocławianki 25.01.06, 23:43 Ok. To Wy tu ustalajcie szczegóły, a ja póję się wykąpać i do łóżeczka. Zaraz menedżment się obudzi na cyca i zmianę pieluchy. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: wrocławianki 25.01.06, 23:46 ja tez ide,zbieram sie od godziny!do jutra!! Odpowiedz Link Zgłoś
xemm1 Re: wrocławianki 25.01.06, 23:47 jak zwykle dłuuuugiej spokojnej nocki wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś