pampeliszka 14.03.06, 09:47 Kto jest, a kogo nie ma? ps.Ja jestem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mmala6 Re: Lista obecnosci 14.03.06, 09:54 obecna ale chyba chwilowo bo dzis Matek ma Dzien Plastra, jak sie przyklei to nie mozna go odkleic.Na szczescie zaraz ma przyjsc dziadek i moze zabierze dziada na spacer. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Lista obecnosci 14.03.06, 09:55 Matylda, a co Ty za przepis szukasz? to jakies wikwintne danie bedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: Lista obecnosci 14.03.06, 09:56 Malgos poki co robi wwielkie porzadki na półkach i strasznie jest zaaferowana tym sprzataniem. Znowu potem bede godzine dom odgruzowywac... Odpowiedz Link Zgłoś
matylda301 Re: Lista obecnosci 14.03.06, 09:58 Nie to ma byc prosta zupka dla niemowlaka. A, że hrabianka nie jada zupek ze słoiczków to muszę kombinować. Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: Lista obecnosci 14.03.06, 10:12 Malgol nie znosi zupki z zoltkiem, wiec jej robilam same brokuly i dawalam tam przetarte zoltko ugot na twardo. A teraz dostaje jajecznice. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Lista obecnosci 14.03.06, 10:13 Matylda ale nie dajesz tego zoltka do zupy z miesem,to wiesz prawda? Zoltko zawsze na twardo i rozbeblane w zupie. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Lista obecnosci 14.03.06, 10:23 co do miesa i zoltka razem, to za duzo zelaza naraz, beda zielone kupy.Dawaj zamiennie, raz mieso, raz zoltko (czy chyba pol zoltka w Twoim przypadku).Zoltko zastepuje miesko po prostu.U starszych dzieci to juz mozna jajko i mieso w tym samym dniu ale u maluszkow raczej nie. Wiem, ze Hipp ma szpinak w swojej ofercie sloiczkowej.Moze bedzie na stronie Hippa, zobaczysz od ktorego m-ca. Mysle, ze dosc szybko... Mateusz zjadl pierwszy raz z m-c temu ale dlatego ze jakos nie bylo okazji wczesniej. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena_dem cielęcinka 14.03.06, 11:08 niedawno również po raz pierwszy serwowałam Mikołajkowi cielęcinkę, ostatnio zrobiłam pomidorową z ryżem, marchewką na cielęcince. A poza tym cielęcinkę robię z warzywami mrożonymi, są takie fajne mieszanki warzywne: robiłam np z kalafiorem, march, groszkiem, porem i ryzem, cięlęcinka daje taki pyszny smaczek daniom. Tylko jak pomyślę o tych biednych cielaczkach z dużymi oczami... no ale taka kolej rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
wiolkak Re: Lista obecnosci 14.03.06, 10:23 jestem i ja, ale zaraz sie chyba obwieszę tak mnie ten mały skunks z nerwów wyprowadza dzisiaj!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
duramgama Re: Lista obecnosci 14.03.06, 10:58 Zgłaszam się Nie wiem co prawda jak długo uda mi się zabawić, bo Srajdzinkowa Panienka wciąż się czegoś domaga... Odpowiedz Link Zgłoś
wenus.z.willendorfu Re: Lista obecnosci 14.03.06, 10:56 ja jestem i z utęsknieniem czekm chwili, kiedy Frutka w końcu pójdzie spać Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_jasia Re: Lista obecnosci 14.03.06, 11:03 Jestem, jak zwykle, tylko bardziej biernie niż czynnie. Właśnie czytam na Niemowlaku, jak emamuśki ztorcują pewnego tatę . Nie powiem, że niesłusznie, choć może po prostu brak mu doświadczenia...... Odpowiedz Link Zgłoś
izka_74 Re: Lista obecnosci 14.03.06, 11:11 Jestem, ale ostatnio bardziej czytająca, niż pisząca. Jakiś szalony czas nastał w domu i w pracy i nie wyrabiam na zakrętach. Nadto wsparta radami pampeliszki postanowiłam Pawełcia nie karmić w nocy i przeżywam koszmary z niewyspania. Chociaż mieliśmy przedwczoraj jedną noc, w czasie której młody przespał ciurkiem ze sześć godzin. Rano po prostu byłam cała w skowronkach, tylko mąż się obraził, bo powiedziałam, że takie 6 h nieprzerwanego snu to lepsze niż orgazm. Niestety dzisiajsza noc była powrotem do normy - wybudzania się co chwilę i wrzaski. No ale do cycka się już po ciemku nie rwie i daje sobie wsadzić do dzioba butlę z mlekiem (już mnie straszy widmo próchnicy). Tyle wieści z linii frontu i podrowienia ciepłe dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
renatka_sz Re: Lista obecnosci 14.03.06, 11:12 czesc dziewczyny, ja tez jestem, ale nie wiem na jak dlugo, bo Szafka szaleje i musze pilnowac, coby sobie telewizora na glowe nie zwalil... A spac pojdzie dopiero za godzinke(( Odpowiedz Link Zgłoś
z1mka Jestem 14.03.06, 12:07 cholera, czy te dzieciaki się osrały dzisiaj wszystkie, czy sie zmówiły, na dzień niemiłosierdzia dla matek!!! Ja już wymiękam, Najpierw ksieżniczka "kazała" mi sobie w dupę wsadzić te kaszkę z jabłkiem! Potem kazała o dupę rozbić smoczek kuleczkę od butelki, potem kazała się położyć spać tylko po to, by za 15 minut zacząć udawać, że nie jest śpiąca i szalenie ma ochotę się bawić... Przy okazji dziękuję za informację na temat podawania żółtka, bo właśnie miałam o to pytać. Czyli żółtko na twardo i do zupki bez mięska? Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Jestem 14.03.06, 13:01 tak jest, pol zoltka na poczatek- na twardo i do bezmiesnej zupy. Odpowiedz Link Zgłoś
wiolkak Re: Lista obecnosci 14.03.06, 12:17 hurrra, szkodnik wreszcie zasnął i nawet już ją znowu troszkę lubię Odpowiedz Link Zgłoś
renatka_sz Re: Lista obecnosci 14.03.06, 12:24 hehehe, ja tez troszke lubie Szafke, bo spi. Ale juz steka, wiec nie wiem, jak dlugo to lubienie bedzie trwac Odpowiedz Link Zgłoś
wiolkak Re: Lista obecnosci 14.03.06, 12:31 Kaśka powinna dla własnego dobra pocharczeć z godzinkę, bo coś mi dzisiaj cisnienie od rana podnosi! Odpowiedz Link Zgłoś
renatka_sz Re: Lista obecnosci 14.03.06, 12:42 wiesz Wiolka, ja to jestem przyzwyczajona, ze Pani Prezesowa Ci glownie podnosi cisnienie, wrecz jestem zdziwiona, jak czasem piszesz, ze Kaska grzeczna jest Powiem Ci, ze Szafka tez jest bardzo denerwujacy, a teraz to doslownie oczy musze miec w d..., bo wszedzie doraczkuje, wszystko otworzy, od razu bierze do geby i obslini, a na dodatek wszedzie wstaje i nie ma jeszcze pojecia o sile przyciagania ziemskiego, kiedy on sie teg nauczy? No i zeby jeszcze rozumial "nie wolno", to by bylo git... Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Lista obecnosci 14.03.06, 13:03 Moje dziecie spi od godziny, musze ogarnac domostwo i zrobic obiad (tez mamy cielecine-tzn Matek ma).Zeby nam ida((buuuuu!!juz czopek poszedl w ruch(( Odpowiedz Link Zgłoś
wiolkak Re: Lista obecnosci 14.03.06, 13:24 a czy ktoś mi łaskawie wyjaśni po co ona wstaje, skoro jest niedospana i po 15 minutach, spędzonych głównie na płaczu, trzeba ją znowu położyć? Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Lista obecnosci 14.03.06, 13:26 oj Wiolka, Ty nic nie rozumiesz! ona wstaje kontrolnie, zeby sprawdzic czy pod jej nieobecnosc nic sie nie zmienilo np czy matka nie uciekla, czy zabawki sa na miejscu etc.Mowisz jakbys nigdy niemowlakiem nie byla! Odpowiedz Link Zgłoś
wiolkak Re: Lista obecnosci 14.03.06, 13:28 no akurat matka to regularnie nawiewa ja byłam zupełnie inna jako niemowlę, napewno! mi ją pewnie podmienili w szpitalu! Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Lista obecnosci 14.03.06, 13:48 jak mowi stare porzekadlo 'niedaleko pada jablko od jabloni', nie sciemniaj teraz tutaj, ze Ci ja niby podmienili Odpowiedz Link Zgłoś
wiolkak Re: Lista obecnosci 14.03.06, 13:49 napewno nie moja, bo nawet taka niepodobna Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Lista obecnosci 14.03.06, 13:52 moj syn tez do mnie niepodobny w ogole, za to wypisz wymaluj ojciec.Do tego stopnia,ze Xemm jak Matka pierwszy raz zobaczyla to powiedziala,ze jakis 'znajomy' sie jej wydawal.Okazalo sie, ze moj Xemm studiowala sto lat temu razem z moim mezem!!Nie byli razem na roku ale na jednej uczelni i chyba w jednym akademiku)No i od tamtej pory mojego meza nie widziala tylko Matka, hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
wiolkak Re: Lista obecnosci 14.03.06, 13:54 no widzisz, to Matek też moze nie Twój? Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Lista obecnosci 14.03.06, 13:55 tylko czyje dziecko ja urodzilam w takim razie? Odpowiedz Link Zgłoś
wiolkak Re: Lista obecnosci 14.03.06, 13:57 tego to ja nie wiem, męża spytaj, w koncu mu po znajomości ponosiłaś w brzuchu, to przynajmniej Ci sie jakieś wyjasnienie należy! Odpowiedz Link Zgłoś
xemm1 Re: Lista obecnosci 14.03.06, 16:01 Potwierdzam ) Matuś jest baaardzo podobny do swojego taty, jak Go pamiętam z młodych lat... ech... życie studenckie ))) Odpowiedz Link Zgłoś
alexsc jestem 14.03.06, 12:24 ale tak jakby mnie nie było. Czasu nie mam cholerka(( Odpowiedz Link Zgłoś
kiniasek Re: Lista obecnosci 14.03.06, 13:03 jestem Pani Córka na razie śpi...oby jak najdłużej Odpowiedz Link Zgłoś
dusiek7 Re: Lista obecnosci 14.03.06, 13:22 witajcie! zabiegana ale jestem.. potem się rozpisze co u nas Odpowiedz Link Zgłoś
wenus.z.willendorfu Nareszcie poszła spać! 14.03.06, 13:37 zaczęła przysypiać już nad obiadem, oczka miała półprzymknięte i nawet nie wiem, jak sobie trafiała łyżką do buzi, ale przecież MUSIAŁA zjeść do końca i dopiero ją położyłam- zanęła w ciągu 3 sekund Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Nareszcie poszła spać! 14.03.06, 13:47 hehehe, Frutka-malutka A propos, Wenus, kiedy Twoje dziecie zaczelo samo jesc lyzeczka? bo nie wiem czy juz wypada uczyc Mlodego czy nie....on sie chwyta za lyzeczke ale nie umie nabrac a tym bardziej trafic do buzi. Odpowiedz Link Zgłoś
wenus.z.willendorfu Re: Nareszcie poszła spać! 14.03.06, 13:50 Mmala, to dość skomplikowana sprawa: pierwsze próby były juz ok. 8 miesiąca i jadłyśmy wtedy "na dwie łyżeczki" ja ją karmiłam jedną, a drugą ona udawała, że je. Faktycznie sama jeść zaczęła chyba ok. roku, ale do tej pory nie umie jeszcze nakładać sama , jak już niewiele w miseczce czy na talerzyku zostało. I zup też nie umie sama jeść, bo ciągle je rozlewa. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Nareszcie poszła spać! 14.03.06, 13:54 eh, to ja poczekam az Matek sam bedzie chcial, co go bede zmuszac.On lyzeczke chwyta jak ja go karmie i musze na chwile odejsc.Wtedy Mateusz bierze sam lyzeczke (przeciez nie bedzie cierpliwie czekal na mnie) i kombinuje. Odpowiedz Link Zgłoś
wiolkak Re: Nareszcie poszła spać! 14.03.06, 13:50 o to samo chciałam zapytać, od kiedy ona taka samodzielna? ale Ci zazdroszczę, że zasneła, Kaśka sie zaraz obudzi i znowu bal Odpowiedz Link Zgłoś
wenus.z.willendorfu Re: Nareszcie poszła spać! 14.03.06, 13:58 Wiolka, Frutka też ZARAZ się obudzi Chyba juz czuje wiosnę w powietrzu, bo wychodzi ze snu zimowego i śpi w dzień ok. 30-40 minut Odpowiedz Link Zgłoś
wiolkak Re: Nareszcie poszła spać! 14.03.06, 14:00 no to przynajmniej jakieś dobre wieści, bo już mi serce trawił jad Odpowiedz Link Zgłoś
wenus.z.willendorfu Re: Nareszcie poszła spać! 14.03.06, 14:09 ośmielę się zauważyć, że jad to dawno strawił Ci już Twoje kamienne i nieczułe serce... Odpowiedz Link Zgłoś
wiolkak Re: Nareszcie poszła spać! 14.03.06, 14:11 udam, ze nie przeczytałam tego tendencyjnego postu, a jak tam Frutka spi jeszcze? ciut długo? Odpowiedz Link Zgłoś
wenus.z.willendorfu Re: Nareszcie poszła spać! 14.03.06, 14:13 zaraz, jak tylko się obudzi pakuję ją i wyślę Tobie na małe wakacje, he he he. I co? Odpowiedz Link Zgłoś
wenus.z.willendorfu Wiolka!!! !@@!$#@%@%^ 14.03.06, 14:15 wykrakałaś! ale na razie nie słychać tupotu małych nóżek i tylko cicho sobie coś do siebie gada w łóżeczku Odpowiedz Link Zgłoś
wiolkak Re: Nareszcie poszła spać! 14.03.06, 14:16 no to w ramach wymiany dostaniesz Kasiunię, a przeurocza jest dzisiaj, jeszcze oka nie otworzy, a już sie drze Odpowiedz Link Zgłoś
wenus.z.willendorfu Re: Nareszcie poszła spać! 14.03.06, 14:18 ja myślę, że i Katarzyna i Frutosława mogłyby wiele się od siebie nauczyć- może zrobimy im jakiś wyjazd integracyjny? Odpowiedz Link Zgłoś
wiolkak Re: Nareszcie poszła spać! 14.03.06, 14:20 jak dla mnie to ona zdecydowanie za dużo umie, może innym razem ten wyjazd szkoleniowy Odpowiedz Link Zgłoś
wenus.z.willendorfu Re: Nareszcie poszła spać! 14.03.06, 14:25 ja wiem, że one obie są na amym szczycie umiejętności, ale pomyśl tylko- tydzień spokoju dla nas? nie kusi cię to? Odpowiedz Link Zgłoś
wiolkak Re: Nareszcie poszła spać! 14.03.06, 14:27 ja myślę perspektywicznie, tydzień spokoju i reszta życia do dupy? Odpowiedz Link Zgłoś
wenus.z.willendorfu Re: Nareszcie poszła spać! 14.03.06, 14:35 Wiolka- i tak będzie do dupy, to niech chociaż tydzień będzie fajny Odpowiedz Link Zgłoś
wiolkak Re: Nareszcie poszła spać! 14.03.06, 14:37 a moze ona sie zreflektuje i nawróci? zobacz jak ładnie śpi! nie będę ryzykować Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: Nareszcie poszła spać! 14.03.06, 14:00 Kurcze, Malgol tez byl jakis taki zaborczy, na komputer warczał...Musialam, jak Enja, siedziec na podlodze, wiec sie wolalam zebrac i isc na spacer i zakupy. A teraz fajrant, ja mam kawke, a ona łozeczko. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Nareszcie poszła spać! 14.03.06, 14:02 no i Mateusz tez sobie skrocil drzemke z 3h na 2h, juz go slysze w lozeczku!bezczelnosc!jeszcze nie ma wiosny! Mateusz tez jest uczulony na kompa.Jak tylko siadam pzry biurku to on ma zeby, kolki, lek separacyjny jednoczesnie! Odpowiedz Link Zgłoś
wiolkak Re: Nareszcie poszła spać! 14.03.06, 14:04 oni wszyscy tak mają, kaśka ma jakąś fobię na tym punkcie, mogę robić wszystko, byle tylko z dala od kompa! Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: Nareszcie poszła spać! 14.03.06, 14:05 cwane, wiedza, jak to wciaga... Odpowiedz Link Zgłoś
wiolkak Re: Nareszcie poszła spać! 14.03.06, 14:07 myślisz, że nas chronią przed uzależnieniem? jakoś wątpię Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: Nareszcie poszła spać! 14.03.06, 14:08 ja mysle, ze przeczytaly ten tekst, co go Duram gdzies znalazla o uzaleznieniach i teraz sie boja, ze opieka przyjdzie i je wszystkie pozabiera, jak hycel jakis Odpowiedz Link Zgłoś
wiolkak Re: Nareszcie poszła spać! 14.03.06, 14:10 a to faktycznie, może masz racje! niemniej coraz bardziej mnie to rozwiazanie kusi Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Nareszcie poszła spać! 14.03.06, 14:10 ja mysle, ze one dbaja o swoja wlasne rozowe pupcie, ot co! Odpowiedz Link Zgłoś
wenus.z.willendorfu Re: Nareszcie poszła spać! 14.03.06, 14:11 a od kilku dni Frutka ma dodatkowo fobię telefoniczną: nie da sie przy niej rozmwaiać przez telefon, bo od razu wrzeszczy i wyrywa słuchawkę Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: Nareszcie poszła spać! 14.03.06, 14:14 Malgosia tez uwaza, ze telefon jest jej i probuje rozłaczac rozmowy. Zaborcze te dzieci jak diabli. Odpowiedz Link Zgłoś
mooh Re: Nareszcie poszła spać! 14.03.06, 14:14 Wenus, może to jakiś wirus? Ptaszory przywlokły, czy jak? Wczoraj jak rozmawiałam z mężem, Zosia tak się rozpłakała, że nie wiedziałam, o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
wiolkak Re: Nareszcie poszła spać! 14.03.06, 14:17 napewno, u nas w domu już sie mówi o Kasiej grypie Odpowiedz Link Zgłoś
kubona Re: Nareszcie poszła spać! 14.03.06, 14:26 jestem obecna z doskoku. kuba ma wysypke na widok kompa. a raczej jak przy nim siedze. teraz udaje że chce spać czyli zaaśnie za jakieś dwie godziny jeśłi mi się uda go szybko położyć. jest też opcja że zasnie dopiero o 21 Odpowiedz Link Zgłoś
enja11 Re: Nareszcie poszła spać! 14.03.06, 15:37 No to ja też juz jestem. Skończyłam wojaże (byliśmy dwa dni u teściów) i teraz będę nadrabiać. Jak mi Młody pozwoli, oczywiście. Teraz jeździ swoją nowoą bryką po domu (swoją drogą - daleko nie odjedzie)), zostawiając za sobą kleksy śliny (zęby idą - ślini się jak buldog). Ale co chwilę jojczy, ja wstaję od kompa i coś nowego wsadzam mu w łapę i wracam do czytania. Ciekawe, czy długo się tak da mamić) Odpowiedz Link Zgłoś
kubona Re: Nareszcie poszła spać! 14.03.06, 15:43 na mojego to nie działa. nowa zabawka jeszcze nawet nie zepsuta nie jest tak ciekawa jak odganianie mnie od kompa. skąpiradło jakieś, pies ogrodnika normalnie. sam nie skorzysta i innym nie pozwoli Odpowiedz Link Zgłoś
xemm1 Re: Lista obecnosci 14.03.06, 15:48 Witam Jestem dziś na chwilkę Malunio u dziadków, a my dzisiaj cały dzień coś załatwiamy... paszport, bank, urzędy, zakupy... muż jest teraz u fryzjera .. zaraz znowu w trasę ) Odpowiedz Link Zgłoś