wenus.z.willendorfu 03.04.06, 13:14 właśnie otrzymałam kolejną odpowiedź odmowną od potencjalnego pracodawcy. Muszę być naprawdę beznadziejna skoro przez tyle czasu nie mogę znaleźć pracy (( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mmala6 Re: Mam doła 03.04.06, 13:18 Wenus, przeciez wiesz,ze to nieprawda, ze jestes beznajdziejna.Takie sa czasy, okrutne niestety, zwlaszcza dla matek z malymi dziecmi.A raczej nie czasy, tylko nasz durny kraj.Glowa do gory, jestem pewna, ze w koncu znajdziesz prace, z ktorej bedziesz zadowolona)Trzeba sie tylko uzbroic w cierpliosc, moj maz (ktory nie jest na wychowowczym) szulka od ponad m-ca i tez nic.Cierpliwosci... Odpowiedz Link Zgłoś
izka_74 Re: Mam doła 03.04.06, 13:23 Tak jak mówi mmala - nie łam się, to nie twoja wina, tylko wariackich czasów. Niestety czesto to trwa tak długo, że człowiek w desperacji zgodzi się na jakiekolwiek warunki i jakąkolwiek pracę - przestrzegam przed tą ścieżką. Potem trudno się wyrwać z takiej pracy. A jeśli nie masz jeszcze finansowego noża na gardle, to ciesz się, że nie musisz zostawiać małej samej na całe dnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Mam doła 03.04.06, 13:31 Wenus, nie panikuj. jeszcze bedzie odpowiedz pozytywna kurs zaliczylas, cos robisz, posuwasz sie do przodu. teraz takie czasy, ze o prace trudno zwlaszcza mamom z dziecmi... poprany swiat... Wenus, ja tez dzis dostalam odpowiedz odmowna... w dodatku dowiedzialam sie, ze o maly wlos tej pracy nie dostalam - bylam druga na liscie, "ten pierwszy" nie mial 100% poparcia - reszte mialam ja... ... no i co z tego, jak sie okazalo, ze facet "utknal" w karierze, malo ma widokow na przyszlosc, a poniewaz jest to ich stary znajomy, wiec jego wybrali... nikogo nie obchodzi, ze moze moja "kariere" tez wypadaloby popchnac do przodu... no i stwierdzili, ze glownym argumentem za nim przemawiajacym, byl fakt, ze on juz dobrze zna to miejsce pracy (wczesniej tam pracowal), a oni szukaja kogos, kto od razu zajalby sie studentami (a ja musialabym sie uczyc troche na poczatku). no i ja sie pytam - po co w takim razie robili nabor poza swoja grupa??? zmarnowali moj czas... `````````````````` kurczak: 03.03.05 Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Mam doła 03.04.06, 13:45 Wenus, a jaki Ty kurs skonczylas, bo cos mi umknelo? Kura, to nawet TAM jest tak jak u nas, eh. Odpowiedz Link Zgłoś
wenus.z.willendorfu Re: Mam doła 03.04.06, 13:48 nie kurs, tylko takie kilkustopniowe szkolenia "Miejsca pracy w sektorze kultury". Ładnie to brzmi, ale prawie nic za tym nie stoi... A Kura ma tak egzotyczny zawód, że wciąz jestem w szoku, że wykonuje go więcej niż jedna osoba na kontynent Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Mam doła 03.04.06, 13:51 wenus.z.willendorfu napisała: > A Kura ma tak egzotyczny zawód, że wciąz jestem w szoku, że wykonuje go więcej > niż jedna osoba na kontynent i dlatego pracy znalezc nie moge... trzeba sie przekwalifikowac... ... tylko pewnie na wiekszosc mam "za duze kwalifikacje"... `````````````````` kurczak: 03.03.05 Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Mam doła 03.04.06, 13:56 Kura, jaki Ty masz zawod???????czemu Wenus wie, a ja nie?? Wenus, faktycznie fajnie brzmi) Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Mam doła 03.04.06, 13:59 mmala6 napisała: > Kura, jaki Ty masz zawod???????czemu Wenus wie, a ja nie?? bo pewnie nie umiesz czytac ze zrozumieniem ) przyznalam sie kiedys Wenus w jakims watku, bo pytala a moj zawod jakis bardzo egzotyczny nie jest, jestem fizykiem czastek elementarnych (lub, zamiennie, fizykiem wysokich energi), a obecnie, nomen-omen, zajmuje sie tzw fizyka egzotyczna (czyli rzeczami, ktore sie w obecnej teorii "wszechrzeczy" nie mieszcza, chocby mogly - bo ta teoria troche dziurawa) `````````````````` kurczak: 03.03.05 Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Mam doła 03.04.06, 14:02 Kura, i Ty jeszcze o tym wszystkim po niemiecku potrafisz opowiadac?? jestes wielka....az mi szczena opadla...Co tam ta moja psychologia... Kojarzylam Cie z fizyka ale raczej od strony Twego meza, nie wiem dlaczego nawet. Odpowiedz Link Zgłoś
wenus.z.willendorfu Re: Mam doła 03.04.06, 14:05 Mmala, jak dla mnie, to Kura może o tym opowiadać i po chińsku Ale po niemiecku to bardzo proszę: exotische Physik des elementarnes Czastka Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Mam doła 03.04.06, 14:05 po niemiecku nie potrafie, potrafie po angielsku a mojego meza dobrze kojarzylas - on tez fizyk (taki sam). i pracujemy w tym samym insrtytucie badawczym, ale dla innych eksperymentow. niby w jednej pracy, a prawie kilometr od siebie, taki wielki ten nasz teren `````````````````` kurczak: 03.03.05 Odpowiedz Link Zgłoś
wiolkak Re: Mam doła 03.04.06, 14:47 no szczena mi wisi az do parteru, a siedze na samej górze! znaczy 3 pietrowy zwis zaliczyłam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Mam doła 03.04.06, 14:51 no bez jaj! bo zaczne sie czuc jak dziwadlo jakies! juz wystarczy, ze w rodzinie mnie traktuja jak kogos nie-z-tej-ziemi i tylko porozumiewawczo patrza po sobie, jak to niby ja sobie rade w zyciu daje... `````````````````` kurczak: 03.03.05 Odpowiedz Link Zgłoś
wiolkak Re: Mam doła 03.04.06, 14:55 dla mnie fizyka to całe życie była magia, więc nie bądź taka skromna! Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Mam doła 03.04.06, 14:55 No cos Ty Kura, to jest podziw pozytywny, nie Wiolka? Moj daleki kuzyn zajmuje sie, ogolnie rzecz ujmujac, telekomunikacj w informatyce, czyt tez telekominikacja informatyczna, no cos takiego.Zarabia kupe kasy, jezdzi po calym swiecie a nikt w rodzinie nie umie powiedziec czym on sie zajmuje.On juz nawet pare razy probowal tlumaczycteraz tylko rzuca jakies hasla, zeby przecietny zjadac chleba mogl go zrozumiec.Moja ciocia (polonistka, hehe) ma tylko nadzieje, ze nie mydli jej oczu i nie robi czegos nielegelnego Odpowiedz Link Zgłoś
wiolkak Re: Mam doła 03.04.06, 15:16 pewnie ze pozytywny, dla mnie to takie czary są, że tylko wybitne jednostki mogą to pojąć! Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Mam doła 03.04.06, 15:17 MMala, no ja to kupy kasy nie zarabiam i do pracy mnie nigdzie nie chca... `````````````````` kurczak: 03.03.05 Odpowiedz Link Zgłoś
wiolkak Re: Mam doła 03.04.06, 15:19 no Kura wybacz, ale do sklepu się nie nadajesz Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Mam doła 03.04.06, 15:25 no ale niby dlaczego nie??? `````````````````` kurczak: 03.03.05 Odpowiedz Link Zgłoś
z1mka Re: Mam doła 03.04.06, 14:19 eee napewno to była nudna praca, albo zapierniczałabyś jak mały samochodzik za śmieszną jałmużnę! a Szef by był brzydki szczerbaty, niemiło by pachniał i w dotatku byłby kłótliwą babą - taką z forum Niemowlę)) Wenus, znamy się mało, nie wiem w jakiej branży się specjalizujesz, ale nie mów, że jesteś do niczego, bo w ten sposób musielibyśmy myśleć wszyscy. Bo wychodzi na to, że nikt się w dzisiejszych czasach do niczego nie nadaje. A nawet jak się już tę pracę złapie, to tym bardzij się do niej nie nadaje, bo mobbingi, molestacje i wyzysk! Ale wiem co czujesz, mój Zimek ma przeogromną wiedzę informatyczną (taaa, branża, w której zda się nie być problemów), niestety tylko studium skończone. Długo nie mógł znaleźć pracy. W dodatku, tam gdzie pracował wcześniej był na dobrej drodze do wycieńczenia psychicznego. A teraz ma pracę, w której odwala 10 razy więcej roboty niż "kierownik", no i zarabia odpowiednio - do wykonanej pracy - 10 razy mniej. Nie łam się Wenus, przecież prędzej czy później ktoś NAS musi dostrzec, jesteśmy przecież wszystkie wyjątkowe, inteligentne, mądre i posiadamy ogromną wiedzę. Mam założyć kolejny wspólny wątek pochwalny? Odpowiedz Link Zgłoś
wiolkak Re: Mam doła 03.04.06, 14:46 słusznie Zimka! wątek kadzacy dla wenus, chociaż wybitne pierdoły dzisiaj opowiada! no ale cóż, wybitna osoba, to i pierdoły nietuzinkowe! Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Wenus, 03.04.06, 15:51 pewnie, ze w koncu cos znajdziesz.I tak niezle, ze w ogole chodzisz na rozmowy, to znaczy, ze cv masz niezle napisane...Moze na nastepne spotkanie w sprawie pracy przygotuj sie z całym szpanem. Ja np. jedna prace dostałam, jak zrobiłam prezentacje w powerpoincie. A w agencji reklamowej, jak wyslalam list motywacyjny w ksztalcie komiksu, hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
wenus.z.willendorfu Re: Wenus, 03.04.06, 20:15 ja już skończyłam, ale wrażenia mam...hmmm...mieszane raczej... Odpowiedz Link Zgłoś
pancerniczek Re: Wenus, 03.04.06, 20:42 Wenus, jesteś mądrą kobieta i wiesz (i bez moich "przypominaków"), że o wartości nie świadczy wykonywane zajęcie lub jego brak. Wiem, że łatwo powiedzieć i że to strasznie przykre, takie odmowne odpowiedzi. Teraz kilka słów - mam nadzieję, że pocieszającej - statystyki: 1. Jeśli bezrobocie w Twoim mieście jest powyżej 15 % to średnio trzeba złożyć 300 ofert, żeby dostać pracę; 2. Nie wiem jak szukałaś pracy, ale pracodawcy preferują kontakt osobisty. Trudniej odmawiać, łatwiej zapamiętać. 3. Na początek może warto obniżyć oczekiwania, złapać prace i...szukać dalej. Właśnie po to, żeby nie wpadać w doły i startować z innym nastawieniam psychicznym. UDA SIĘ! Odpowiedz Link Zgłoś
z1mka Wenus! 03.04.06, 21:08 Ja mam doła po zapoznaniu się z niemowlakowym topikiem: Najfajniejsza rzecz w waszym wózku! Bo: nie mam w wózku: zegarka termometru i skrętnych kół kosztował jedyne 500 zet i to mnie boli najbardziej Ale za to mogę Marysi kupować fajne zabawki, które są inwestycją długoletnią w jej umysł i procesy myślowe... ale ciul doła mam, tak se to ostatnie zdanie napisałam na pocieszenie Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: Wenus! 03.04.06, 21:32 ja tez nie mam takich rzeczy w wozku, Zimka to mowisz, ze powinnam miec doła? chyba sie przejde na niemowlaka, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
tu.acha WenuS 03.04.06, 21:57 A czemu mieszane uczucia??? Bo ja przeszłam dopiero szkolenie wstępne i może jakoś specjalnie dużo mi to nie dało, ale przynajmniej nakręciło pozytywnie do różnych działań Odpowiedz Link Zgłoś