Dodaj do ulubionych

Czas na test

IP: *.uni.opole.pl / *.uni.opole.pl 25.05.04, 15:05
czy jest jakaś różnica omiędzy pierwszą a druga odpowiedzią w pytaniu 88?
Obserwuj wątek
    • Gość: hva Re: Czas na test IP: *.ifn-magdeburg.de 25.05.04, 15:15
      "Massage" a "message"? Ja widze roznice.
      75/99.
    • Gość: Fuzzy Re: Czas na test IP: *.chello.pl 25.05.04, 15:27
      Odpowiedzialem popranie na 40 pytan i strona mi wygasla!!!

Mimo wszystko pozdrawiam,

Fuzzy
    • Gość: mela Re: Czas na test IP: 195.245.217.* 25.05.04, 15:33
      W 88 Jest tylko roznica literek: e -a
    • Gość: Dersan Re: Czas na test IP: *.net.autocom.pl 25.05.04, 16:07
      Tylko 71 % :((( Ale w ogole nie czytalem tego polish your english...
    • Gość: basia Re: Czas na test IP: *.hecc.com 25.05.04, 16:52
      ja tylko 68, tez nie czytalam, a jednak to mierniutko wypadlam w swoich
      wlasnych oczach. natomiast test ogolnie bardzo mi sie podobal!
    • Gość: Lukasz z USA Pytanie 14 nie jest skonstruowane poprawnie IP: 206.198.5.* 25.05.04, 17:15
      Brzmi bardzo dziwnie i ZADNA odpowiedz nie pasuje
      • Gość: DRE Re: Pytanie 14 nie jest skonstruowane poprawnie IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.04, 20:06
        Massage i message - różnicę widza tylko Ci, którzy robili komuś masaż przez SMS
        (hehe). 90/99 też bez kupowania wyborczej ale za to codziennie oglądając CNN.
      • Gość: janek wedrowniczek Re: Pytanie 14 nie jest skonstruowane poprawnie IP: 12.150.181.* 25.05.04, 23:06
        Mysle ze tylko pierwsza odpowiedz jest prawidlowa choc cale zdanie jest glupie.
    • Gość: Mistrzu Re: Czas na test IP: 5.5R3D* / *.cache.pol.co.uk 25.05.04, 17:33
      odpowiedzi na niektore koncowe zdania ( nie pamietam ktore)moga byc dwie i nie
      bedzie zle.
    • Gość: rebel jest nieźle IP: .48.213.* / *.skawina.eu.org 25.05.04, 17:35
      83 pkt :D a wogóle nie kupwałem 'gazety wyborczej'
    • Gość: Dragger Cos jest w skryptach zwalone IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.04, 17:38
      Niektore odpowiedzi na liscie wynikow sa INNE niz te, ktore zaznaczylem...

Wojtek
    • Gość: Lukasz z USA uwaga - SPOILERS i moje uwagi o tescie :) IP: 206.198.5.* 25.05.04, 17:49
      haha
      tylko 83 na 99

slaaabiuuutko

prosze dalej nie czytac jezeli nie przerobiliscie jeszcze tego testu :)

ale musze powiedziec ze niektore zdania byly bardzo dziwne, moze gramatycznie
      poprawnie ale nikt tak tutaj nie mowi. Wydaje mi sie ze niektore te zdania sa
      bardzo brytyjskie a nie amerykanskie...

slaaabiuutko :)

PS
      numery z ktorymi mialem problemy i wydaja mi sie ze to jednak nie jest zdanie
      po angielsku:

14. Zdanie bez sensu ladu i skladu wcale sie nie zgadzam ze jest poprawne

16. staff ALE i employees pasuje, w USA mowi sie employees nigdy staff

21. Nie jestem pewny ale chyba i typescript i typeface pasuje

23. Downshift? Co za %^&^&? Tu sie nie uzywa slowa downshift zeby opisac ta
      sytuacje, bardziej pasuje chyba downsize? NA 100% bardziej pasuje downsize

25. Slowo SHALL nie jest NIGDY uzywane przez amerykanow i bardzo malo przez
      obywateli UK. Pasuje tez odpowiedz SHOULD ( wolne tlumaczenie - czy powinnismy
      pojsc na drinki?) SHALL (czy pojdziemy na drinki?)

32. Wszystkie odpowiedzi pasuja, bo jak jestes nauczycielem to mozesz nie
      lubic dawac albo holding :) A jak uczniem to taking :)

51. Attempt tez bylo by ok.....ale attend pasuje bardziej

53. Gizmo - nie ma oficjalnej definicji tego slowa :)

54. Geek - tutaj to oznacza (i chyba w UK tez) w sredniej szkole kujona. Ale
      glownie to oznacza takiego co odstaje od grupy, co nie jest "cool". Wcale nie
      boring.

58 can't i couldn't pasuje

60 can i may pasuje, ale may nikt nie uzyje bo tego slowa sie juz nie uzywa

67 practice (praktyka) tez pasuje ale experience (doswiadczenie) jest lepsze w
      tym zdaniu

71 co to za ^&***??? nigdy nie slyszalem o tym zeby weekend romantyczny nazwac
      jakies g slowo???? to chyba brytyjskie

80 a skad mam wiedziec kiedy ten debil zaczal robic lancuszek z gum?? co to ma
      do znajomosci angielskiego??

82 to chyba stare babcie uzywaja takich slow jak whizz (siusiu :) czy whisk

87 KAZDA odpowiedz pasuje, zalezy jak lubisz podpisywac listy i czy jestes
      romantyczny/a do pana Jones'a ;)

91 KAZDA odpowiedz pasuje

96 KAZDA odpowiedz pasuje

97 na serio, KAZDA odpowiedz pasuje

99 no tak, KAZDA odpowiedz pasuje
      • Gość: fredrus Re: uwaga - SPOILERS i moje uwagi o tescie :) IP: *.239.204.243.Dial1.Philadelphia1.Level3.net 25.05.04, 19:31
        Przeanalizowalem twoje uwagi i wnioskuje, ze Angielskiego uczyles sie raczej ze
        sluchu niz z ksiazek, i ze przebywasz w towarzystwie slabo wyksztalconych
        Amerykanow. Ja tez mieszkam w Stanach i musze stweirdzic, ze w kilku
        przypadkach mylisz sie mowiac, ze tutaj tego slowa czy sformulowania nie uzywa
        sie, np - shall, gismo, staff, whizz. Chociaz w kilku przypadkach masz racje,
        ze sa tam slowa uzywane raczej w UK niz w USA.
        • Gość: Lukasz z USA Re: uwaga - SPOILERS i moje uwagi o tescie :) IP: 206.198.5.* 25.05.04, 21:31
          taaa przebywam z nie wyuczonymi amerykanami. natomiast szanowne panstwo
          przebywa z milionerami co mowia: "excuse me, shall I take a whizz into that
          gizmo".

hahahaha

ludzie...rece opadaja. skad takie posty.

dalej sie uczcie czasow zamiast przydatnego, conversatinoal english.
          na pewno na dobre to wyjdzie...szkolom co was ucza.

No i drogi fredrusiu...angielskiego uczylem sie od elementary school tutaj...ot
          fakt. Na pewno z ksiazek. I troche potrafie sie porozumiec w Ameryce.

Pozdraviam
          • Gość: kozaczek Re: uwaga - SPOILERS i moje uwagi o tescie :) IP: *.concordadvisory.com 15.12.04, 17:38
            nie tylko milionerzy tak mowia, ale normalni ludzie
            jesli chcesz cokolwiek osiagnac w swiecie to radze sie nauczyc prawidlowego
            angielskiego i zapomniec o tych nalecialosciach slangowych jakie pewnie
            wyniosles z getta z ktorym wyrosles
      • Gość: Mistrzu Re: do Lukasza IP: 5.5R3D* / *.cache.pol.co.uk 25.05.04, 20:13
        Lukaszku co ty robisz w tej Ameryce bo przydalo by sie wybrac na Angielski. Nie
        chce mi sie wchodzic w detale ale nie masz racji w 100% i nawet nie w 60%. Z
        jednym sie zgodze, ze USA angielski jest troche inny od UK angielskiego.

pozdrowienia
      • Gość: nobody Re: uwaga - SPOILERS i moje uwagi o tescie :) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.04, 22:36
        > 16. staff ALE i employees pasuje, w USA mowi sie employees nigdy staff

Problem w tym, że w teście nie ma słowa "employees" tylko "employers". Tylko
        jedna odpowiedż jest prawidłowa - staff.
    • Gość: Nadine Re: Czas na test IP: *.range81-155.btcentralplus.com 25.05.04, 18:51
      Sorry for replying in English but my Polish is not good enough...

'Massaging someone' means to give someone a massage.. you know for relaxation
      and stuff.

'Messaging' means to send someone a text message.. an SMS by mobile phone.

(Compare the two words and you will see that the word 'massage' has an 'a' as
      the 2nd letter instead of an 'e' as the word 'message' bears!)
      • Gość: taki jeden z USA Re: Czas na test IP: *.239.204.243.Dial1.Philadelphia1.Level3.net 25.05.04, 20:34
        Nadine, Of course. Your'e right
    • Gość: ania Re: Czas na test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 19:37
      chciałabym zapytać, co ja mam teraz zrobic, jak dostałam " sztelrlinga"po
      prostu wysłać do gazety, z jakimś dodatkowym oznaczeniem??
    • Gość: neapol Re: Czas na test IP: 67.8.38.* 25.05.04, 20:44
      Potwierdzam co napisal "fredrus". Rowniez pisze ze Stanow i rzeczywiscie slowa
      takie jak: "shall, gismo, staff, whizz", uzywane sa dosc czesto. Sa obecne
      zarowno w mowie potocznej, jak i w szeroko rozumianych mediach:) Test mi sie
      podobal, w wielu przypadkach jednak daje sie odczuc wplyw angielskiego z UK.
      • Gość: nobody Re: Czas na test IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.04, 22:22
        Test mi sie
        > podobal, w wielu przypadkach jednak daje sie odczuc wplyw angielskiego z UK.

Może to jednak słusznie? W końcu bliżej nam do UK niż do USA :)
    • Gość: kol.d Re: no chyba jest roznica IP: *.mus.estpak.ee 25.05.04, 23:45
      massage to masaz, a message to wiadomosc
    • Gość: FasOlka Re: Czas na test IP: *.dyn.optonline.net 26.05.04, 01:49
      Nie rozumiem dlaczego nie zostalo mi uznane "misspelled" i "illegible".
      Wydawalo mi sie, ze to jest poprawne, a tu prosze - nie. Z tego wszystkiego
      sprawdzilam to w Word i coz, mialam racje - bylo poprawnie. Czyzby to byla
      jedna z roznic pomiedzy angielskim brytyjskim i amerykanskim?
    • Gość: kulek Re: Czas na test IP: *.wloclawek.sdi.tpnet.pl 26.05.04, 08:57
      oki.wszystko fajnie, ale gdzie jest rozwiązanie tego testu!!!!!jak mam sobie
      przyznac punkt, skoro niewiem czy odpowiedz jest poprawna??
    • td05 Re: Czas na test 26.05.04, 10:36
      Dla wszystkich zestresowanych zdobyciem mniej niż 100% możliwych punktów,
      AUTENTYCZNA (jedna z wielu podobnych) wypowiedź absolwenta Yale, urzędującego
      prezydenta USA :
      "Rarely is the questioned asked: Is our children learning"

td
    • Gość: Maciek Re: Czas na test IP: *.ssss.gouv.qc.ca 26.05.04, 17:49
      A oto komentarz jaki dostalem po rozwiazaniu testu:

Twój wynik: 97% (97/99)
      Znakomicie, wytrzymaj to tempo do końca roku, a będziesz mógł z czystym
      sumieniem powiedzieć: "My English has dramatically improved this year"

Czy mam sie cieszyc ??? :))

• Gość: zły głupki układające test IP: 81.15.254.* 27.05.04, 07:52
      a może by na początku podać ilość pytań w teście co przerwałem po 30 pytaniu bo
      mnie znużyło
    • Gość: gośc Re: Czas na test IP: 80.48.175.* 30.05.04, 12:04
      fajny test, ale czemu jest tak dużo pytań, jestem przy 40 i musze teraz kończyć
      bo nie mam czasu zeby zrobic go całego, a stronki mi wchodzą tak średio, nie
      można tego testu jakoś podzielić albo zapisać???
    • Gość: a 57% bez popatrzenia na kursy IP: *.jordanow.sdi.tpnet.pl 01.06.04, 13:04
    • Gość: wika HELP! PYtanie IP: *.pl / 212.182.93.* 03.06.04, 10:18
      hej hej, czy teraz ( 2 czerwiec) za poprawne rozwiazanie takze mozna uzyskac
      punkty do wydrukowania do konkursu???????
    • Gość: 14-latka MAM PYTANIE !!!!! IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 11.06.04, 09:45
      DLACZEGO NIE MA W PORTALU EDUKACJA WSZYSTKICH LEKCJI POLISH YOUR ENGLISH ?? SĄ
      TYLKO TE Z OSTATNIEGO TYGODNIA. ODPISZCIE !!!!!
      • Gość: gość Re: MAM PYTANIE !!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.04, 17:49
        heja szkoda, ze długi ten test 100 pytań to już męczy, no chyba , że ja jestm
        taka zmęczona po całym dniu pracy:)
    • Gość: nata to jest stary test!!! IP: *.icpnet.pl 07.07.04, 19:58
      Redakcjo! skasowaliscie nowy test a zoztawiliscie stary!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka