Dodaj do ulubionych

Zero tolerancji dla młodych przestępców

30.10.06, 07:22
Zanim ten program wejdzie w życie Ministerstwo Edukacji powinno przeprowadzić
wewnętrzną lustrację, na okoliczność ujawnienia pracujących tam dinozaurów i
neardentalczyków.
____
Blog okrętowy
Obserwuj wątek
    • galba Zero tolerancji dla wszystkich przestępców 30.10.06, 07:30
      Na Olejniczaka mówiącego, że przestępców należy głaskać po główkach opuśćmy
      zasonę milczenia. Niech za tą zasłoną pofigluje sobie, skoro jeszcze może, z
      kumplem SLDowców - Mazurem.
      • leo48 Re: Zero tolerancji dla wszystkich przestępców 30.10.06, 08:33
        Galba to umysł zniewolony i mocno ograniczony. Tego się już nie uleczy.
        • kazek100 Re: Zero tolerancji dla wszystkich przestępców 30.10.06, 16:32
          Galba to na dodatek zwykły kłamca. Gdzie Olejniczak mówił takie słowa? Ach ten
          prawicowy honor i prawdomówność.
      • babette663 Re: Zero tolerancji dla wszystkich przestępców 30.10.06, 21:03

• babette663 Re: Zero tolerancji dla wszystkich przestępców 30.10.06, 21:05
          babette663 napisała:

>
    • onan_barbazynca Re: Zero tolerancji dla młodych przestępców 30.10.06, 08:30
      "albo wprowadzenie podziału na klasy męskie i żeńskie."

ROTFL, człowiek koń w swoim żywiole, generuje już kilkaset pomysłów na sekundę,
      a jego wydajność ciągle rośnie. Więcej haseł panie Romku, więcej, naród czeka
      utęskniony.
      • bambolina1 Re: Zero tolerancji dla młodych przestępców 30.10.06, 08:50
        Chcesz czy nie ale prawda jest taka, że taki podział przynosi dobre efekty.
        Sama uczyłam w gimnazjum, gdzie był podział na klasy 'damsko-męskie' i
        pracowało się bardzo dobrze, bo nie było panienek trzepoczących rzęsami do
        chłopaków gapiących się na wystające im ze spodi stringi.
        • onan_barbazynca Re: Zero tolerancji dla młodych przestępców 30.10.06, 08:59
          W dorosłym życiu okaże się czy takie wychowanie wśród samych chłopców jest takim
          genialnym pomysłem i dobrze im się układa w relacjach damsko-męskich.
          • ginlo Ale lza GoWniaki 30.10.06, 11:17
            Zeby nie bylo, ze sprzyjam Duzemu Romkowi to nieprawda. Wypowiedz Duzego Romka
            brzmiala (slyszalem w TVN) mniej wiecej tak. Ja rzucam pomyslu do rozwazenie.
            Nie jestem alfa i omega (omal nie spadlem z krzesla ze smiechu jak to
            uslyszalem), a potem padlo 4 czy 5 propozycji, wsrod, ktorych byl podzial klas
            wedlug plci, likwidacja gimanazjow i jeszcze pare innych, a na koniec Duzy Romek
            powiedzial ( tu tez sie niezle osmieszyl), ze on sam nie wie, ale zaprasza do
            dyskusji. A zamiast tego GoWniaki napisalay o likwidacji gimanzjow. GoWno warta
            ta Wybiorcza jako zrodlo informacji.
            • ginlo Re: Ale lza GoWniaki 30.10.06, 11:23
              no i oczywiscie o podziale na klasy meskiei zenskie. A prawda jest taka, ze
              problem gimnazjow jest. Wielu moich znajomych narzeka, ze wprowadzenie kolejnej
              szkoly w tym momencie rozwoju dziecka rodzi problemy. Okres dojrzewania rodzi
              tez takie problemy jak silna potrzeba identyfikacji z grupa. Skutek jest taki,
              ze dzieci dwa razy sa zmuszone o walke o pozycje a grupie, a ze laczy sie to
              momentme kontestacji autorytetow rodzicielskich i nauczycielskich, stad wieksza
              podtnosc na patologiczne zachowania. Problem bez watpienia jest, a Romek - tak
              jak umial - zaprosil do dyskusji. I zamiast go pochwalic, bo takie akcje rzadko
              mu sie zdarzaj to lepiej mu przywalic, a ze ucierpia dzieciaki, to GoWno ma
              zwyczajowo w dupie.
              • kazek100 Re: Ale lza GoWniaki 30.10.06, 16:41
                Po raz kolejny przypominam - gimnazja wprowadziła prawica, protestowały
                przeciwko temu tylko środowiska lewicowe. Prawica nie miała praktycznie żadnego
                argumentu za wprowadzeniem gimnazjów, poza ideologią - żeby było tak, jak przed
                wojną. Nie przypominam sobie, aby choć najcichszym głosem zaproptestowało
                przeciwko temu lpr - mimo że każdy, kto ma trochę wiedzy pedagogicznej (a więc
                nie Roman Giertych), wie że to oznacza zgromadzenie w jednym miejscu młodzieży
                w najtrudniejszym okresie rozwoju...

Wtedy byłem przeciwny gimnazjom. Ale ogromnym wysiłkiem organizacycjnym
                wprowadzono ja raptem kilka lat temu. Likwidacja ich dziś byłaby obłędem - ileż
                takich reoraganizacji może znieść szkoła, która w końcu ma pracować - na co
                dzień, rzetelnie, w spokoju?

Więc nie dyskutuj za pomocą wulgaryzmów - raczej pomyśl, czy Giertych nie
                prezentuje zwykłej demagogii? To mówie ja - który zawsze był przeciwko
                gimnazjom.
    • unsatisfied6 dyskusja nad kształtem oświaty działaczek LPR 30.10.06, 11:35
      "- Chciałem poprosić wszystkie panie o pomoc w reformie edukacji. Potrzebuje
      ona ogromnego zaangażowania kobiet jako wychowujących matek i nauczycielek -
      mówił Giertych w sobotę do działaczek LPR. I apelował: - Szkoły podlegają
      samorządom, dlatego od wyników tych wyborów zależy ich los przez następnych
      kilka lat."

więc żeby zabrać głos w tej dyskusji , porządny obywatel musi być działaczką
      LPR - jedyny ojciec godny wychowania wszystkich dzieci w Polsce razem z
      matkami LPR stworzy świetlaną przyszłość polskiej edukacji .

do danuty - jasne , że nie da się zaprzeczyć braku słuszności
      tego co tworzy Giertych i istnieją niezaprzeczalne przesłanki by reformować
      szkolnictwo , ale jestem pewien że efekt dyskusji Giertycha i działaczek
      LPR nad naszą oświatą przekroczy jakiekolwiek oczekiwania w praktyce .
      wydaje mi się , że nieprzypadkowo na to stanowisko wybrano osobę bez żadnego
      doświadczenia w szkolnictwie .

zastanawiam się co lepsze - zostawić tak jak jest i wiadomo wyszytkim , ze
      w beznadziejnym stanie , czy tworzyć nowe , nie wzorując się na żadnych
      rozwiązaniach europejskich i opinii ekspertów a na dyskusji z działaczkami LPR .
      jeszcze rok temu , jakby ktoś stwierdził , że polska szkoła jest fabryką
      patologii i taniej siły roboczej , zakrakaliby go na tym forum i w realu -
      teraz jakoś opinia publiczna nagle dojrzała do zmian , jakie szykuje
      LPR w oświacie .

kształt tej eduakcji ( i innych spraw naszego życia ) zależy od tego , kogo
      argumetny się nagłośni w mediach i polityce - LPR tylko z nazwy reprezentuje
      przeciętną polską rodzinę . pod dobrym hasłem odkomunizowania stworzą
      zakatoliczenie tego kraju . zjawili się w sejmie mając wsparcie koscioła i
      w cieniu partii wybranej przez naród systematycznie i kroczek po kroczku będą
      realizowali to co kościół chciałby zrealizować wobec Polski .
      • babette663 Re: dyskusja nad kształtem oświaty działaczek LPR 30.10.06, 21:17
        unsatisfied6 napisał:

>
        > kształt tej eduakcji ( i innych spraw naszego życia ) zależy od tego , kogo
        > argumetny się nagłośni w mediach i polityce - LPR tylko z nazwy reprezentuje
        > przeciętną polską rodzinę . pod dobrym hasłem odkomunizowania stworzą
        > zakatoliczenie tego kraju . zjawili się w sejmie mając wsparcie koscioła i
        > w cieniu partii wybranej przez naród systematycznie i kroczek po kroczku będą
        > realizowali to co kościół chciałby zrealizować wobec Polski .

i jesli LPR zrealizuje sny KK, to juz teraz rodzina sie zadluza zeby ojca czy
        matke pochowac, a za kilka lat bedzie zmuszona oddac samochod lub sprzedac
        mieszkanie na pochowek rodziny bo im zawsze za malo. Jestem katoliczka ale
        uwazam, ze Kosciolowi wara od polityki, no ale dzis zawod ksiedza to nie
        powolanie tylko wlasnie zawod.......
        >
        >
        >
    • elka1021 Zero tolerancji dla młodych przestępców 30.10.06, 22:24
      Uczestniczki sobotniego II Kongresu Kobiet LPR entuzjastycznie witają
      wicepremiera Romana Giertycha

tylko jak sie dobrze przyjrzec zdjeciu w GW nic dziwnego ze byl entuzjazm, w
      domu wariatow w Pruszkowie jest zawsze wesolo
      • zored Re: Zero tolerancji dla młodych przestępców 04.11.06, 19:31
        Pan Giertych chce zamknąć dzieciaki w złotych klatkach. Szkoły będą bezpieczne i
        zupełnie różne od rzeczywistości. Już mamy tłumy policjantów na ulicach. Teraz
        postawmy kolejnych w szkołach, a dzieciaki niech chodzą wszystkie w albach.
        Obetnijmy im również identycznie włosy i dajmy jednakowe plecaki. A potem niech
        sobie radzą jak się okaże, że w życiu nie jest tak bezpiecznie i uroczo.
        Gimnazja to straszny etap w edukacji. Ale nie zakazów i kar potrzeba, ale
        wsparcia. Z dzieciakami trzeba rozmawiać, inaczej będą się czuły osaczone, a to
        zrodzi agresje. Szkoła dobrze strzeżona zapobiegnie przemocy, ale nikt nie
        będzie w stanie upilnować ich po zajęciach.
        A podział na męskie i żeńskie gimnazja to bzdura. Może jeszcze zmienić program w
        zależności od płci uczniów? Dziewczeta gotowanie, chłopcy biznes.
        Zamiast zamykać dzieci w kaltkach zakazów, trzeba je nauczyć co dobre, a co złe.
        • lineborder piękne słowa.. 04.11.06, 19:51
          > ...trzeba je nauczyć co dobre, a co złe
          opowiedz o swoich doświadczeniach w tej dziedzinie
        • danuta49 Chociaż w szkole niech będą bezpieczne!!! 04.11.06, 20:22
          >Szkoła dobrze strzeżona zapobiegnie przemocy, ale nikt nie będzie w stanie
          upilnować ich po zajęciach.<
          Jak na razie nie są bezpieczne ani tu ani tu.A bezpieczeństwo na ulicach mogą
          zapewnić sprawna policja, a w drastycznych przypadkach - szubienica albo pluton
          egzekucyjny!!!

• golcio Zero tolerancji dla młodych przestępców 09.11.06, 18:43
      Ogólenie uważam że idea i pomysł programu "zero tolerancji" jest dobry. Są
      jednak wyjątki na przykład to że ma być wprowadzony zakaz noszenia telefonów
      komórkowych do szkoły, czy podział klas na żeńskie i męskie.Te 2 pomysły są po
      prostu idiotyczne. Zapomniałem też o mundurkach które też są głópim pomysłem. A
      więc proszę panie Ministrze Giertychu niech pan te trzy pomysły wytnie ze
      swojego programu zero tolerancji a będzie to program idealny, jakiego w
      polskiej oświacie jeszcze nie było.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka