Dodaj do ulubionych

historia sztuki.

09.07.07, 14:52
witam :) mam pytanie odnosnie matury z historii sztuki...z jakich ksiazek
najlepiej sie uczyc... chodzi mi o konkretne tytuły i autorów... z góry
dziekuje...
Obserwuj wątek
    • robertrobert2 Re: historia sztuki. 09.07.07, 20:27
      Barbara Osińska Sztuka i czas 4 tomy podręcznik do liceum plastycznego ale jest
      wznowienie dwutomowe (ładniej wydane)wydawnictwo wsip
      • benny_lou Re: historia sztuki. 24.07.07, 20:40
        taki stary podręcznik do sztuki "Wiedza o Sztuce" nie pamiętam autora, bardzo
        fajny ale obrazki dość średniej jakość do tego podręcznik do plastyki z
        gimnazjum Stopczyka lub poszukać jego innych książek (szczerze nie znalazłem) i
        jakby tego było mało to oglądać, oglądać i oglądać jak najwięcej po parę razy!
        albumów w internecie, każdą nową informacje i nowe słówko sprawdzać w internecie
        kilka razy na różnych stronach (taki problem jest z pointylizmem i dywizjonizmem
        niektórzy uważają, że to jest to samo, moja pani od WOK np :D chociaż i tak jest
        dobra :P) a poza tym jak istnieje taka możliwość to zapisać się na jakieś kółko
        (ja chodziłem na "godzinę dla ucznia" gdzie ludzie pisali różne zaległości i
        poprawiali) możesz się umówić z nauczycielem jeśli masz takiego, a na koniec
        roku kwiaty. To już prawie koniec bo jest jeszcze jedna ważna kwestia - otóż
        przejrzyj wszystkie matury i odpowiedzi z ubiegłych lat, musisz wiedzieć co od
        ciebie wymaga egzaminator! (np takim szczegółem jest format obrazu na analizie
        porównawczej, banał ale za punkty). I to powinno wystarczyć na zdanie matury z
        historii sztuki rozszerzonej na przynajmniej 69% ;D
        • mium Re: historia sztuki. 30.07.07, 20:25
          dzięki za wyczerpującą odpowiedź benny-lou :) mam rozumiec ze teraz zajmujesz
          sie czyms zwiazanym ze sztuką? zycze milego dnia i pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka