mium 09.07.07, 14:52 witam :) mam pytanie odnosnie matury z historii sztuki...z jakich ksiazek najlepiej sie uczyc... chodzi mi o konkretne tytuły i autorów... z góry dziekuje... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
robertrobert2 Re: historia sztuki. 09.07.07, 20:27 Barbara Osińska Sztuka i czas 4 tomy podręcznik do liceum plastycznego ale jest wznowienie dwutomowe (ładniej wydane)wydawnictwo wsip Odpowiedz Link Zgłoś
benny_lou Re: historia sztuki. 24.07.07, 20:40 taki stary podręcznik do sztuki "Wiedza o Sztuce" nie pamiętam autora, bardzo fajny ale obrazki dość średniej jakość do tego podręcznik do plastyki z gimnazjum Stopczyka lub poszukać jego innych książek (szczerze nie znalazłem) i jakby tego było mało to oglądać, oglądać i oglądać jak najwięcej po parę razy! albumów w internecie, każdą nową informacje i nowe słówko sprawdzać w internecie kilka razy na różnych stronach (taki problem jest z pointylizmem i dywizjonizmem niektórzy uważają, że to jest to samo, moja pani od WOK np :D chociaż i tak jest dobra :P) a poza tym jak istnieje taka możliwość to zapisać się na jakieś kółko (ja chodziłem na "godzinę dla ucznia" gdzie ludzie pisali różne zaległości i poprawiali) możesz się umówić z nauczycielem jeśli masz takiego, a na koniec roku kwiaty. To już prawie koniec bo jest jeszcze jedna ważna kwestia - otóż przejrzyj wszystkie matury i odpowiedzi z ubiegłych lat, musisz wiedzieć co od ciebie wymaga egzaminator! (np takim szczegółem jest format obrazu na analizie porównawczej, banał ale za punkty). I to powinno wystarczyć na zdanie matury z historii sztuki rozszerzonej na przynajmniej 69% ;D Odpowiedz Link Zgłoś
mium Re: historia sztuki. 30.07.07, 20:25 dzięki za wyczerpującą odpowiedź benny-lou :) mam rozumiec ze teraz zajmujesz sie czyms zwiazanym ze sztuką? zycze milego dnia i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś