Dodaj do ulubionych

Prośba o radę :)

04.07.13, 11:03
Witam , chciałam się na wstępie przywitać.:)
Sama szyję od niedawna wczesniej byłam od asystowania mojej mamie,która była swietna ,szyła z wykrojów z Burdy ,ja byłam do pomocy ,pomoc w skrojeniu ,fastryga itp.
Mama zmarła a ja teraz sama muszę główkować.Dobrze ,że wykroje są opisane kolejnosc szycia itp.
Ale teraz mam problem kupiłam spodnie dzinsy i są za duże a konkretnie w biodrach ok ale nogawki są coraz szersze trochę schudłam i tak się zastanawiam zwężyć je po wewnętrznej stronie nogawek czy zewnętrznej ,może ktoś doradzi ,jak sie za to zabrać.
Pozdrawiam Roma :)
Obserwuj wątek
    • mama_mak Re: Prośba o radę :) 04.07.13, 11:24
      Witaj i baw sie tu dobrze, ja tez jestem nowa i zielona pewnie jeszce bardziej niz Ty, bonic nigdy przy nikim nie kroilam. ;-)

Dzinsy bym zwezala po wewnetrznej, ale moze po prostu nie umiem po zewnetrzenej ? ;-)
      • smutas13 Re: Prośba o radę :) 04.07.13, 13:41
        Z dżinsami to ciężka sprawa. Spodnie, powinno się zwężać po obu bokach, aby nogawki nie traciły nitki prostej. Jeśli zwężysz po jednym boku, nogawki mogą się "skręcać".
        • daxter Re: Prośba o radę :) 04.07.13, 19:10
          No tez mi się tak wydaje ale jak zwezę na całej długosci bocznej to i w biodrach sie zwężà.
          • smutas13 Re: Prośba o radę :) 04.07.13, 21:10
            daxter napisała:

> No tez mi się tak wydaje ale jak zwezę na całej długosci bocznej to i w biodrac
            > h sie zwężà.

Spróbuj sfastrygować obydwa boki tak, jak myślisz i włóż na siebie. Zobaczysz czy środki nogawek nie uciekają do wewnątrz.
            • smutas13 Re: Prośba o radę :) 04.07.13, 21:13
              smutas13 napisała:

> daxter napisała:
              >
              > > No tez mi się tak wydaje ale jak zwezę na całej długosci bocznej to i w b
              > iodrac
              > > h sie zwężà.
              >
              > Spróbuj sfastrygować obydwa boki tak, jak myślisz i włóż na siebie. Zobaczysz c
              > zy środki nogawek nie uciekają do wewnątrz.
              >

Lub na zewnątrz.
              Jeśli nie uciekają, przeszyj.
              • tijgertje Re: Prośba o radę :) 05.07.13, 00:55
                Ja bym zaczela kombinowanie od strony, na ktorej sa zszywane pojedynczo, bez podwojnej ozdobnej stebnowki.
    • linn_linn Re: Prośba o radę :) 05.07.13, 10:08
      Widzialam kiedys w necie tutorial zwezania jeansow: jensy wkladamy na lewa strone i zwezamy po obu stronach nogawek szpilkami. Fastrygujemy, usuwamy szpilki i mierzymy. Jesli da sie uzyskac porzadny fason zwezajac tylko od srodka, to swietnie. Gorzej jest ze strona stebnowana.
      • daxter Re: Prośba o radę :) 05.07.13, 11:14
        Dzieki za rady :) zabieram sie do pracy :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka