basia-1964 18.03.14, 15:19 Uszyłam sukienkę dla dziewczynki i trochę ciasno ma pod pachami i marszczy się, nie mam bardzo doświadczenia w szyciu i nie wiem jak to poprawić proszę o radę Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czeremcha4 Re: Pomocy 18.03.14, 19:43 Podkroić głębiej pachy, Jeśli sukienka jest z rękawami - trzeba też będzie skorygować główkę rękawa, bo będzie za mała w stosunku do obwodu pachy. Czy wykrój pochodzi z polskiej strony z darmowymi wykrojami? Ania Odpowiedz Link
basia-1964 Re: Pomocy 18.03.14, 21:51 Sukienkę przeszywam wzorując się na podobnej sukience, zrobiłam podobną formę. Sukienka ma krótki rękawek u góry marszczony to powinno mi wystarczyć materiału jak pogłębię pachę. no przez cały dzień medytowałam jak poprawić ją, dam znać jak to zrobię.Szczerze to nie wiedziałam że można ściągać gotowe wykroje, możesz podać strone??? Odpowiedz Link
czeremcha4 Re: Pomocy 18.03.14, 22:04 Znam stronę, na której wykroje mają z reguły za ciasne i pijące pachy, dlatego pytałam i dlatego nie będę podawała linka ;-) Podetnij głębiej pachy. Nie tylko głębiej, ale i obszerniej. To trzeba zobaczyć na modelce ;-) Skoro jest z czego popuścić główkę rękawa - to dobrze :-) Ania Odpowiedz Link