keynes 06.02.03, 17:15 Mam pytanie co z inwestycjami na terenie DG? Coś było słychać o Brembo, Hobas. Idzie to do przodu, trwa budowa czy już ruszyła produkcja? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
keynes Re: Inwestycje w DG 06.02.03, 18:42 No tak z tgo co piszecie to inwestycji co nie miara. I to wszystko na poważnie? Ho, ho! To nie jest tak źle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pusie Re: Inwestycje w DG IP: proxy / 213.39.30.* 06.02.03, 22:20 a kogo obchodza inwestycje w tym zasranym miescie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keynes Re: Inwestycje w DG IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.03, 23:45 ok też może być, każde zdanie się liczy, zachęcam dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Inwestycje w DG IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.03, 08:47 Mnie interesują, bo dzięki temu może znajdzie się etat ciecia w którejś firmie i wtedy będziesz zarabiał pieniądze, kupisz sobie różowe okulary i zaczniesz przez nie patrzeć na to może smutne miasto ale nie "zasrane". A tak na poważnie. Rozpoczęła się budowa terminala w Sławkowie, w którym miasto mieć będzie 30 % udziałów. Tylko trochę daleko do pracy. A poza tym cisza. Dworzec będzie przez miasto budowany jeżeli i kolej wyrazi tą inwestycją swoje zainteresowanie. Własność terenu, udział własny itp. OLO Odpowiedz Link Zgłoś
keynes Re: Inwestycje w DG 07.02.03, 18:34 A o budowie terminala to nie wiedziałem. No to nieźle. To będzie takie centrum logistyczne? A te dwie firmy o których wspomniałem? Może wiadomo Ci coś więcej? Stoją chociaż hale? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Inwestycje w DG IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.03, 19:29 Nie wiem ale spróbuję się dowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keynes Re: Inwestycje w DG IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.03, 23:16 z góry dzięki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keynes pusie IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.03, 23:17 to kto ty w końcu jesteś pusie czy carmageddon? Odpowiedz Link Zgłoś
kelo Re: pusie 08.02.03, 18:15 Pewnie mulat. "pusie" to on pisze jako biały, a "carmagedon" jako czarny. To coś jak rastamański babilon czy inne tam wieszczenia. olo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keynes Re: pusie IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.03, 23:52 :)) a może jakiś sfrustrowany jest, może potrzebuje rozmowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krawiec Re: Inwestycje w DG IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.03, 00:36 Witam Dąbrowiaków antymalkontentów! Ja równiez kibicuje inwestycjom nie tylko w Dąbrowie ale w całym Zagłębiu. Olo poruszył kwestię Sławkowa , która wg mnie jest naszą racją stanu. Niestety z terminalu moga być nici ponieważ jacys inżynierowie już nie pamietam w jakim mieście wymyslili system jezdny wagonów przystosowujący sie automatycznie do szerokości toru - wobec tego na co komu szeroki tor. Ostatnio jednak słyszałem że kwestię sławkowa omówi podczas wizyty w Dąbrowie szef superresortu Hausner więc moze daj Bóg coś z tego fantastycznego projektu będzie. Trochę obawiam się "zaangażowania" Talkowskiego, który jako stary ekolog stawia na rozwój terenów zielonych i jak sie wydaje inwestycje zaczęte przez poprzednie władze ma głęboko w .... . Nie jestem specjalnym zwolennikiem lewicy ale działalność Lipczyka nawet mnie się podobała . Można się oczywiście spierać czy budowa małoopłacalnego aquaparku była słusznym posunieciem ale stawiajac właśnie na inwestycje stworzenie możliwosci załatwienia spraw w jednym miejscu a nie jak dotychczas w kilku ciasnych i obskurnych pod wzgledem obsługi i wygladu miejscach było dobrym posunieciem. Podobno Talkowski zapiera się i nie chcę się przenieść do skonczonego nowego urzędu miasta. Trudno mi cos powiedzieć o tym człowieku ale po tym co słyszę wydaje mi sie ,ze władze lokalne nie bedą walczyć o inwestycje typu i formatu Toyoty - obym sie mylił. Ale przyjdzie wiosna i lepsze czasy.... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keynes Re: Inwestycje w DG IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.03, 03:12 Mam takie same zdanie na temat Talkowskiego (ponoć I sekretarza w czasie stanu wojennego). Nie wydaje się, że będzie miał tyle wigoru co Lipczyk. Sorry ale traktuję go raczej jako niewypał i symbol kolejnych lat stagnacji. Za Lipczyka coś się przynajmniej działo. Fakt aquapark to sprawa dyskusyjna ale lepsze to niż bezruch. Jak sobie przypomnę festyny Zaguły na stacji Jeta, to śmiech przez łzy. Trzeba tego "emeryta" przeczekać. Szkoda tylko czasu no ale cóż mozna teraz zrobić:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Inwestycje w DG IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.03, 08:27 to napawa optymizmem. Co prawda należy do tego podejść ostrożnie ale ... gdyby się udało. www1.gazeta.pl/katowice/1,35019,1320883.html to z dzisiejszego dodatku katowickiego pzdr olo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Inwestycje w DG IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.03, 07:02 Dziś w "katowickiej" kolejne plany co do rozwoju regionu i DG. Baza turystyczna, szczególnie noclegowa na JURZE jest uboga. Gdyby wypalił opisywany pomysł byłaby to rewelacja dla wszystkich. olo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darh Vader Re: Inwestycje w DG IP: *.infosystem.com.pl 28.03.03, 13:30 Budowa Hobas idzie pełną parą jak tak się będą uwijać to za parę miesięcy będzie skończone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klocek Re: Inwestycje w DG IP: 212.106.159.* 11.04.03, 03:27 Inwestycie? Proszę bardzo; Centrum Administracyjne,AQUAPARK, Hala Widowiskowo- Sportowa,Nowe wysypisko śmieci i Zakład Przetwarzania Odpadów Komunalnych, Pogoria 4,Brembo, Hobas,terminal w Sławkowie,i chyba jednak będą budować GEANTA w centrum obok Huty Bankowa. Jest tego trochę. A ja bym jeszcze proponował Dworzec i wielką bibliotekę,która miała stanąć naprzeciw Pałacu Kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Inwestycje w DG IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.03, 09:44 Patrzę codziennie na ten plac i co raz mniej widzę tego Geanta tutaj. A co do Pogorii IV to nie uwzględniono w budżecie miasta na ten rok, żadnych pieniędzy na zalanie zbiornika. OLO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klocek Re: Inwestycje w DG IP: 212.106.159.* 12.04.03, 17:49 też do końca nie wiem czy ten Geant bedzie zbudowany, ale ostatnio widziałem na tym placu jakies koparki i wjezdzały tam jakies ciężarówki. A co do miejsca to jest nienajlepsze bo, w samym centrum, ale mógłby powstac. Oczywiscie kupcy,sklepikarze pewnie beda protestować ,że upadną jak powstanie Geant ,ale wg.mnie nie odbierze on klientów zwykłym sklepom, a ludzie z Dąbrowy (ci ,ktOrzy robiA zakupy) w hipermarketach zamiast do Auchan i M1 w czeladzi (jest takich bardzo wielu) beda mogli w DG wydawac pieniadze i utrzymwac kilkaset miejsc pracy dla Dąbrowian. Tak mi sie wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Inwestycje w DG IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.03, 18:35 To są złomiarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keynes Re: Inwestycje w DG IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.03, 18:47 Gość portalu: olo napisał(a): > To są złomiarze. Jacy złomiarze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Inwestycje w DG IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.03, 11:25 W tym miejscu od końca XIX w stała stalownia oraz odlewnia Huty Bankowa (wcześniej chwilowo Dzierżyńskiego) więc zakopanego wszelkiej maści złomu nie brakuje. Tę halę, która dość długo straszyła też rozebrali złomiarze. Piłowali filary brzeszczotami, ciągneli ciężarówkami i poradzili sobie. Bywała tu policja, straż miejska, grodzili stawiali tablice etc. W dalszym ciągu kopią i coś znajdują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafi Re: Inwestycje w DG IP: *.piast.ds.polsl.gliwice.pl 13.04.03, 19:32 Gość portalu: olo napisał(a): > Pogorii IV to nie uwzględniono w budżecie miasta na ten rok, żadnych pieniędzy > na zalanie zbiornika. Nie uwzgledniono dlatego, że nie jest to inwestycja miejska. Koszt budowy zbiornika mają pokryć: budżet państwa (tak, tak nasz drogi rząd :) oraz jakieś fundusze ekologiczne (ochrona środowiska). Miasto będzie mogło się wykazać przy zagospodarowaniu terenów wokół jeziora. Choć widząc poczynania Talkowskiego obawiam się, że stanie tam jakiś klub dla emerytów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klocek Re: Inwestycje w DG IP: *.telpol.net.pl / 172.16.7.* 30.06.03, 00:58 No i co z tym Geantem? bo chyba nic. Mieli zezwolenie na budowe do dzisiaj. Rzeczywiscie pierwsze 8 miesiecy rządów Talkowskiego to totalny bałagan , niezliczona ilość afer ,zastój w inwestycjach i kompromitujące pomysły. Odpowiedz Link Zgłoś